Tratament Parodontoza Laser

Folosirea Laserului in tratamentul Parodontozei

Laserul a revolutionat multe domenii, iar cel al ingrijirii orale nu face exceptie. Desi tratamentul parodontozei cu laser este o metoda relativ noua, se constata deja rezultate promitatoare pentru anumite tipuri de pacienti, diagnosticati cu parodontoza in anumite stadii de evolutie ale bolii.

Parodontoza este o infectie a osului si a tesuturilor de sustinere a dintilor. Parodontoza (boala parodontala) are o incidenta extrem de mare, in medie 1 adult din 3 suferind de aceasta afectiune, in diverse stadii de evolutie.

Parodontoza este cauzata de cele mai multe ori de:

 • igiena orala deficitara
 • fumatul
 • boli cronice (cum ar fi diabetul)
 • administrarea anumitor medicamente
 • componenta genetica, ce are un cuvand important de spus in transmiterea ereditara a parodontozei

Tratamentul cel mai folosit pentru parodontoza aflata intr-o faza incipienta este detartajul si root planning ul (detartajul subgingival), metode non-chirurgicale de curatare a suprafetei dintilor si a radacinilor acestora. Aceste proceduri terapeutice asigura eliminarea tartrului si a placii bacteriene de pe gingia ce inconjoara radacina dintelui, permitand in acelasi timp regenerarea sanatoasa a tesutului gingival.

In situatia in care boala parodontala se afla intr-un stadiu al evolutiei in care metodele non-chirugicale nu mai sunt eficiente, tratamentul parodontozei care asigura cele mai mari sanse de succes este cel de natura chirurgicala, Flap Debridement cu regenerare tisulara. Tratamentul chirurgical prespupune decolarea gingiei, curatarea zonei expuse si aditionarea de BioMateriale regenerative, care ajuta tesuturile afectate sa se refaca. Gingia decolata de repozitioneaza prin tehnici de sutura specifice.

Tratament parodontoza cu laser SiroLaser Blue
Tratament parodontoza cu laser folosind SiroLaser Blue

Cum functioneaza tratamentul cu laser pentru parodontoza?

In terapia cu laser (in engleza Laser Therapy) pentru tratamentul parodontozei medicul parodontolog utilizeaza laserul dentar pentru accesul si eliminearea tesutului inflamat din jurul radacinii dintelui. Prin expunerea radacinii si igienizarea tesutului infectat se realizeaza detartrajul subgingival (root planning).

Aceasta tehnica implica eliminarea placii si a tartrului formate sub linia gingivala si in jurul radacinii. Dupa care medicul parodontolog foloseste laserul cu scopul de a netezi suprafata radacinii, pentru a elimina orice suprafata rugoasa care ar putea atrage coloniile de bacterii cauzatoare de infectii. Suprafata dintre gingie si radacina poate incepe astfel procesul de vindecare si regenerare.

SIROLaser Blue

Alegerea echipei de parodontologi a clinicii DentalMed pentru tratamentul cu laser al Parodontozei.
Alegerea echipei de parodontologi a clinicii DentalMed pentru tratamentul cu laser al Parodontozei.

Riscuri si Beneficii ale folosirii Laserului in Tratamentul Parodontozei

Echipa medicala a clinicii DentalMed foloseste cele mai performant sistem laser, SIROLaser Blue de la SIRONA, primul laser dioda care combina beneficiile diodei albastre, infrarosii si a luminii rosii.

SiroLaser Blue este primul laser din lume care poate opera cu dioda albastra, infrarosie sau rosie. Asta inseamna ca poate sa acopere peste 20 de posibilitati de aplicare in practica stomatologica. Laserele cu dioda dentara ofera beneficii clare in fata tratamentelor conventionale, cu cicatrici mai mici, vindecare imbunatatita si reducerea bacteriilor. Pentru patient, utilizarea laserului inseamna mai putina durere, drept urmare mai putina medicatie postoperatorie.

Poate fi folosit pentru o gama aproape nelimitata de tratamente stomatologice. Medicii stomatologi ai echipei DentalMed au primit instruire speciala in cadrul trainingurilor sustinute de catre Dentsply SIRONA si sunt permanent la curent cu actualizarile producatorului si ale comunitatii mondiale formate din mii de medici stomatologi, care folosesc tehnologia SIROLaser Blue pentru tratamentul cu laser al bolii parodontale.

Tratament parodontoza cu laser
SIROLaser Blue, laserul folosit de cei 7 chirurgi parodontologi DentalMed pentru tratamentul parodontozei

Tratamentul stomatologic cu laser

Terapia cu laser inseamna stomatologie state-of-the-art si grija desavarsita pentru pacient.

Fie ca este vorba despre chirurgie de tesut moale, endodontie, parodontologie sau implantologie, Siro Laser Blue poate fi folosit oriunde. Cele trei moduri de operare deschid posibilitati pentru numeroase tratamente:

 • In chirurgie, laserul se foloseste ca alternativa la metodele conventionale de tratament. Beneficiile includ inciziile fara sangerare si un camp chirurgical steril. Pacientul are dureri postoperatorii mult diminuate, nu are nevoie de tratament antibiotic si beneficiaza de o vindecare fara cicatrici.
 • In implantologie laserul poate fi folosit la tratarea periimplantitei, descoperirea implantului sau igienizare.
 • In chirugia parodontala laserul poate fi folosit pentru tratarea pungilor parodontale, prin reducerea numarului de bacterii.
 • In endodontie, laserul poate fi folosit suplimentar dupa prepararea canalelor in vederea reducerii germenilor acolo unde lichidul de curatare nu ajunge.
 • In protetica poate fi folosit pentru largirea santurilor sau conturarea pragurilor inainte de amprentare.
 • Laserul poate fi folosit si ca biostimulator sau tratament al hipersensibilitatii.

Ingrijirea dentara post-tratamentului cu laser

Mentinerea unui program de igiena orala foarte strict prin ingrijire dentara realizata acasa, respectiv igienizarile profesionale realizate in cabinetul dentar cu o periodicitatate foarte stricta (la fiecare doua luni) este cheia succesului tratamentului pe termen lung, pentru a evita recidiva bolii parodontale. Folosirea unor produse de ingrijire dentara (pasta de dinti, apa de gura, scobitori dentare etc.) create special pentru afectiunile parodontale ajuta la mentinerea rezultatelor pe termen indelungat. Este indicata de asemenea reducerea sau stoparea fumatului pentru a reduce riscul unor infectii viitoare, precum si respectarea indicatiilor personalizate recomandate de catre medicului parodontolog.

SOLICITA O PROGRAMARE

+40 372 330 300

Sau completează formularul de mai jos si un reprezentant al clinicii noastre va va contacta in cel mai scurt timp posibil

CUM NE GASESTI

Locatie Waze clinica stomatologica

Calea 13 Septembrie nr. 102, Bl. 48A, 050727
Langa JW Marriot Grand Hotel Bucuresti

Urgențe non-stop

Piata Charles de Gaulle 4-6 Bucuresti (OPENING SOON)

Reguli Tratamente in Starea de Alerta

Dragi pacienti,


🔥 Costul aferent Protocolului de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta in cadrul clinicii DentalMed va fi SUPORTAT INTEGRAL DE CATRE Clinica DentalMed, din consideratie pentru pacientii nostri si pentru conditiile speciale ale perioadei pe care o traversam. 🔥Protocolul de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid-19 Stare Alerta in cadrul clinicii DentalMed se refera la urmatoarele actiuni care sunt destinate limitarii raspandirii infectiei cu virusul SARS-COV2:

I. Echiparea personalului clinicii cu Echipamente Personale de Protectie (EPP) pentru echipa formata din medic + asistenta + receptie + personal de suport.

Echipamente Personale de Protectie (EPP) sunt elemente esentiale in asigurarea protectiei impotriva contaminarii cu posibilele infectii generate de virusi si bacterii. Aceste echipamente speciale sunt necesare pentru a proteja echipa medicala si pacientul de o posibila infectare cu virusul SARS-COV-2.

Enumeram mai jos doar cateva dintre echipamentele anti-covid folosite pentru protectia medicilor si a asistentelor care realizeaza tratamente dentare pe parcursul epidemiei de coronavirus:

✅ Masti militare de gaze (medic + asistenta) concepute pentru a fi folosite inclusiv in timpul atacurilor biologice si chimice pentru protectia medicilor si a asistentelor care asigura urgentele. Reprezinta nivelul maxim de protectie la nivelul fetei, asigurand acoperirea gurii, a nasului si a ochilor, intr-o maniera unitara si fara brese de securitate.
✅ Masti cu filtrare superioara (N95, KN95, FFP2, FFP3 standard sau echivalent) pentru situatiile in care nu se pot folosi mastile militare (medic + asistenta)
✅ Combinezoane impermeabile (medic + asistenta) pentru protectia corpului si a capului.
✅ Halate de unica folosinta (medic + asistenta)
✅ Manusi de unica folosinta (minim 2 randuri de manusi pentru fiecare dintre medici/asistente, conform protocoalelor internationale de echipare in conditii de epidemii)
✅ Capelina impermeabila (medic + asistenta)
✅ Cizme din PVC (medic + asistenta) pentru protectia superioara a piciorului.
✅ Protectie pentru incaltaminte (botosi speciali) (medic + asistenta)


II. Echiparea pacientului cu echipamente de unica folosinta constand in:

✅ manusi,
✅ masca chirurgicala,
✅ halat de unica folosinta,
✅ boneta/capelina unica folosinta

III. Dezinfectarea si sterilizarea spatiilor de lucru si a spatiilor comune folosind aparate si tehnologii care sa asigure maximul de eficienta in conditiile epidemiologice actuale. Clinica DentalMed foloseste cel mai sofisticat si complex sistem de sterilizare a aerului din cabinetul dentar de tratament, precum si din spatiile comune, asigurat cu ajutorul echipamentelor de nebulizare pentru sterilizarea aeromicroflorei, precum si a lampilor UV de mare putere.
La sfarsitul fiecarei sedinte de tratament personalul medical asigura dezinfectarea si sterilizarea suprafetelor si a aerului din cabinetul stomatologic, folosind substante biocide speciale, cu grad inalt de eficienta impotriva virusurilor, bacteriilor, pentru prevenirea riscului de propagare a infectiilor. Lampa UV, un instrument care asigura un raport foarte bun intre eficacitatea sterilizarii, respectiv timpul necesar expunerii la lumina ultravioletelor, este folosita de asemenea la finalul fiecare sedintei de tratament.

IV. Suplimentar masurilor recomandate de autoritati, clinica DentalMed procedeaza la:

✅ nebulizarea fiecaruia dintre cele 11 cabinetele stomatologice care sunt utilizate pentru tratamente dupa fiecare tura de lucru (5/6 ore de lucru). Fiecare cabinet stomatologic este astfel nebulizat de 2 ori pe zi, pentru a asigura maximul de siguranta pentru desfasurarea tratamentelor in perioada pandemiei de SARS-COV2.

✅ decontaminarea suprafetelor si a materialelor (inclusiv pentru piesele de imbracaminte ale pacientilor si personalului) folosind o tehnologie inovativa, pe care in Romania o are in dotare doar clinica stomatologica DentalMed (considerand companiile din domeniul medicinei dentare). Este vorba despre aparatul HYGIENIO, care dezinfecteaza cu ajutorul substantelor biocide anti-covid si a aburului proiectat la o temperatura de 160 de grade suprafete complexe, eficacitatea pe CORONAVIRUS fiind de 100% in 10 minute.


✅ Incepand cu 15.05.2020 serviciile medicale complete* ale clinicii DentalMed sunt disponibile pacientilor care au nevoie de tratament dentar.

________________________________________________________________

* Clinica DentalMed si-a reluat activitatea incepand cu 15 mai 2020, in parametrii recomandati de Biroul executiv național al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, prin Decizia Nr. 26/3BExN/5 mai 2020.

In perioada existentei Starii de Alerta pe teritoriul Romaniei (15.05.2020 - pana la noi termene), accesarea serviciilor medicale oferite in cadrul clinicii DentalMed se va face luand in considerare necesitatea aplicarii unui Protocol special de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta. Protocolul de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta este temporar, valabil exclusiv in perioada existentei starii de alerta pe teritoriul Romaniei sau pana la eliminarea masurilor de prevenire și limitare a răspândirii infecției cu COVID-19, stabilite de reglementările legale în vigoare adoptate de autorități.
__________________________________________________________
Echipa DentalMed a fost in permanenta in legatura cu pacientii, inclusiv in perioada Starii de Urgenta nationala, si va ramane la dispozitia pacientilor, folosind mijloacele de comunicare:

☎ Telefon: 0372 330 300 || 031 803 01 70
📧 Email: contact@dental-med.ro
💻 Chat: www.dental-med.ro
__________________________________________________________Sanatatea nu are pret!


Va multumim!
Echipa DentalMed