Romanian English Français Deutsch Chinese

Tratament Parodontoza Laser

Folosirea Laserului in tratamentul Parodontozei

Laserul a revolutionat multe domenii, iar cel al ingrijirii orale nu face exceptie. Desi tratamentul parodontozei cu laser este o metoda relativ noua, se constata deja rezultate promitatoare pentru anumite tipuri de pacienti, diagnosticati cu parodontoza in anumite stadii de evolutie ale bolii.

Parodontoza este o infectie a osului si a tesuturilor de sustinere a dintilor. Parodontoza (boala parodontala) are o incidenta extrem de mare, in medie 1 adult din 3 suferind de aceasta afectiune, in diverse stadii de evolutie.

Parodontoza este cauzata de cele mai multe ori de:

  • igiena orala deficitara
  • fumatul
  • boli cronice (cum ar fi diabetul)
  • administrarea anumitor medicamente
  • componenta genetica, ce are un cuvand important de spus in transmiterea ereditara a parodontozei

Tratamentul cel mai folosit pentru parodontoza aflata intr-o faza incipienta este detartajul si root planning ul (detartajul subgingival), metode non-chirurgicale de curatare a suprafetei dintilor si a radacinilor acestora. Aceste proceduri terapeutice asigura eliminarea tartrului si a placii bacteriene de pe gingia ce inconjoara radacina dintelui, permitand in acelasi timp regenerarea sanatoasa a tesutului gingival.

In situatia in care boala parodontala se afla intr-un stadiu al evolutiei in care metodele non-chirugicale nu mai sunt eficiente, tratamentul parodontozei care asigura cele mai mari sanse de succes este cel de natura chirurgicala, Flap Debridement cu regenerare tisulara. Tratamentul chirurgical prespupune decolarea gingiei, curatarea zonei expuse si aditionarea de BioMateriale regenerative, care ajuta tesuturile afectate sa se refaca. Gingia decolata de repozitioneaza prin tehnici de sutura specifice.

Cum functioneaza tratamentul cu laser pentru parodontoza?

In terapia cu laser pentru tratamentul parodontozei medicul parodontolog utilizeaza laserul dentar pentru accesul si eliminearea tesutului inflamat din jurul radacinii dintelui. Prin expunerea radacinii si igienizarea tesutului infectat se realizeaza detartrajul subgingival (root planning).

Aceasta tehnica implica eliminarea placii si a tartrului formate sub linia gingivala si in jurul radacinii. Dupa care medicul parodontolog foloseste laserul cu scopul de a netezi suprafata radacinii, pentru a elimina orice suprafata rugoasa care ar putea atrage coloniile de bacterii cauzatoare de infectii. Suprafata dintre gingie si radacina poate incepe astfel procesul de vindecare si regenerare.

SIROLaser Blue

Alegerea echipei de parodontologi a clinicii DentalMed pentru tratamentul cu laser al Parodontozei.

Riscuri si Beneficii ale folosirii Laserului in Tratamentul Parodontozei

Conform Academiei Generale de Stomatologie (AGD), beneficiile utilizarii laserului pentru eliminarea tesutului gingival afectat de boala parodontala sunt multiple:

  • Nu este necesara folosirea tehnicilor de anestezie
  • Laserul poate tinti cu foarte mare precizie zonele afectate si targetate de catre medicul parodontolog pentru tratament
  • Sangerarea, durerea si salivarea sunt reduse, deoarece tratamentul cu laser este mai putin invaziv decat chirurgia clasica
  • Timpul de recuperare si vindecare sunt mai scurte

Riscurile folosirii laserului in tratamentul parodontozei sunt legate in special de noutatea acestei modalitati de tratament; fiind o tehnica relativ recenta, nu este sprijinita inca de toate asociatiile profesionale mondiale, care sunt rezervate in a emite recomandari referitoare la tratamentul cu laser versus tratamentul traditional.

Totodata, un aspect extrem de important de luat in calcul atunci cand este vorba despre evaluarea riscurilor unei terapii cu laser  pentru tratamentul parodontozei este legat de experienta echipei medicale in general si in particular referitor la aceast tip de interventie. Fara o pregatire si cursuri de specialitate in folosirea laserului pentru tratamentul parodontozei, exista riscul ca medicul sa aleaga setari ale parametrilor de folosire ai laserului (lungimea de unda sau nivelul de putere) care sa fie ineficienti in terapia cu laser a parodontozei, sau chiar sa afecteze tesutul parodontal.

SIROLaser Blue, laserul folosit de cei 7 chirurgi parodontologi DentalMed pentru tratamentul parodontozei

Echipa medicala a clinicii DentalMed foloseste cele mai performant sistem laser, SIROLaser Blue de la SIRONA, primul laser dioda care combina beneficiile diodei albastre, infrarosii si a luminii rosii. Poate fi folosit pentru o gama aproape nelimitata de tratamente stomatologice. Medicii stomatologi ai echipei DentalMed au primit instruire speciala in cadrul trainingurilor sustinute de catre Dentsply SIRONA si sunt permanent la curent cu actualizarile producatorului si ale comunitatii mondiale formate din mii de medici stomatologi, care folosesc tehnologia SIROLaser Blue pentru tratamentul cu laser al bolii parodontale.

Ingrijirea dentara post-tratamentului cu laser

Mentinerea unui program de igiena orala foarte strict prin ingrijire dentara realizata acasa, respectiv igienizarile profesionale realizate in cabinetul dentar cu o periodicitatate foarte stricta (la fiecare doua luni) este cheia succesului tratamentului pe termen lung, pentru a evita recidiva bolii parodontale. Folosirea unor produse de ingrijire dentara (pasta de dinti, apa de gura, scobitori dentare etc.) create special pentru afectiunile parodontale ajuta la mentinerea rezultatelor pe termen indelungat. Este indicata de asemenea reducerea sau stoparea fumatului pentru a reduce riscul unor infectii viitoare, precum si respectarea indicatiilor personalizate recomandate de catre medicului parodontolog.

Leave a Reply

PROGRAMARE

+40 726 770 357

Sau completează formularul de mai jos si un reprezentant al clinicii noastre va va contacta in cel mai scurt timp posibil

CUM NE GASESTI

Calea 13 Septembrie nr. 102, Bl. 48A, 050727
Langa JW Marriot Grand Hotel Bucuresti

Urgențe non-stop