Sedare usoara (constienta) medicamentoasa

Cand inhalosedarea si ghidarea comportamentala nu sunt suficiente, “sedarea constienta medicamentoasa” devine optiunea de electie pentru tratamentul dentar al copiilor, in conditii de siguranta si fara risc de a-i traumatiza pe micutii pacienti
Sedarea usoara (constienta) medicamentoasa nu este anestezie generala!

1. Ce este sedarea usoara (constienta) medicamentoasa?

In cadrul sedarii usoare (constiente) medicamentoase pacientul nu este adormit, este cooperant si are reflexele prezente si nu se administreaza nimic pe vena. Se realizeaza de catre medicul anestezist specializat in tratamente pentru copii. 

Sedarea usoara (constienta) medicamentoasa este urmatoarea optiune pentru tratamentul dentar al copiilor, atunci cand metodele premergatoare nu au dat rezultate. Ghidarea comportamentala sau ghidarea comportamentala insotita de inhalosedare sunt metodele de baza din arsenalul de sedari moderne, aflat la dispozitia medicului pedodont. Despre conceptul de “Sedare usoara (constienta) medicamentoasa”, dr. Amiel Stroianu, medic stomatolot specialist pedodont Israel si coordonator al departamentului de stomatologie pediatrica din cadrul clinicii stomatologice DentalMed, a explicat in ce consta si care sunt beneficiile acestui tip de sedare. Invitat al Izabelei Panescu la DIGi24, in cadrul emisiunii Tinerete fara Batranete, dr Amiel Stroianu este cel care a implementat in Romania pentru prima oara in 2007 aceasta tehnica moderna de sedare in cadrul clinicii DentalMed. Spunem cu mandrie ca suntem in continuare SINGURA CLINICA DENTARA din Romania care ofera aceasta optiune de realizare a tratamentelor dentare pentru copii. 

2. Unde se realizeaza sedarea constienta medicamentoasa?

Sedarea usoara (constienta) medicamentoasa se realizeaza in cadrul clinicii DentalMed, de catre echipa medicala formata din medicul anestezist specializat in tratamente pentru copii si medicul stomatolog specializat in tratamente pentru copii (pedodont).

3. In timpul sedarii constiente medicamentoase pacientul copil este adormit?

Este important ca parintii sa inteleaga corect conceptul de SEDARE si sa nu il confunde cu ANESTEZIA GENERALA, cand tratamentul se desfasoara in spital si pacientul este adormit. Pe parcursul sedarii constiente medicamentoase pacientul copil nu este adormit, colaboreaza si interactioneaza activ cu echipa medicala.  SEDAREA CONSTIENTA MEDICAMENTOASA este un mijloc de sedare care are avantajul asigurarii unui nivel de cooperare din partea pacientului copil mult mai mare decat daca am realiza doar ghidarea comportamentala sau ghidarea comportamentala plus inhalosedare, insa copilul este perfect constient.

4. Care sunt substantele care se administreaza in cadrul sedarii usoare (constiente) medicamentoase si care sunt mecanismele de functionare?

Extrem de importanta este administrarea substantelor de sedare: NU administram nimic pe vena!, sedarea se face administrand un sirop pe care copilul il bea, dupa care asteptam sa isi faca efectul intre 20 – 40 de minute si apoi debuteaza tratamentul dentar propriu-zis. Copilul ramane constient, cooperant, urmeaza instructiunile medicului dentist si toata anxietatea lui este diminuata sau anulata. El nu mai este timid sau ingrijorat de ceea ce urmeaza. Aflat sub efectul sedarii constiente medicamentoase, micutul pacient nu mai poate sa fie influentat negativ de toate traumatismele vechi si experientele negative pe care le-a avut in trecut, sau de ganduri care il sperie, produse de imaginatia bogata, specifica celor mici. Medicul anestezist asigura monitorizarea potrivita, supravegheaza pacientul si asigura contextul potrivit pentru medicul stomatolog, pentru desfasurarea tratamentul stomatologic in conditii optime.

5. In situatia in care nici ghidarea constienta medicamentoasa nu functioneaza, ce optiuni de tratament ne raman?

In situatia in care metodele de sedare in cabinetul stomatologic folosote pentru tratamentul dentar al copiilor :

nu au putut fi folosite sau nu au functionat, urmatorul pas este acela al tratamentului stomatologic pentru copii sub Anestezie Generala in SPITAL.

Data fiind incidenta din ce in ce mai mare a acestor situatii, clinica stomatologica DentalMed a dezvoltat un serviciu special de tratatament dentar sub anestezie generala, sub coordonarea doctorului Amiel Stroianu Israel. Desi in tari cu traditie in medicina pediatrica rezolvarea problemelor dentare la copii sub anestezie generala este un lucru obisnuit, in Romania acest proiect este unul de pionierat, DentalMed a fost practic prima clinica dentara din Romania capabila sa ofere acest serviciu in spital de pediatrie, in conditii de maxima siguranta pentru pacienti, ce permite rezolvarea tuturor problemelor dentare ale copilului intr-o singura sedinta de tratament stomatologic de maxim 2-3 ore.

Doresc o programare

Doresc o programare

SOLICITA O PROGRAMARE

+40 372 330 300

Sau completează formularul de mai jos si un reprezentant al clinicii noastre va va contacta in cel mai scurt timp posibil

CUM NE GASESTI

Locatie Waze clinica stomatologica

Calea 13 Septembrie nr. 102, Bl. 48A, 050727
Langa JW Marriot Grand Hotel Bucuresti

Locatie Waze clinica stomatologica

Piata Charles de Gaulle 4-6 Bucuresti (OPENING SOON)

Reguli Tratamente in Starea de Alerta

Dragi pacienti,


🔥 Costul aferent Protocolului de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta in cadrul clinicii DentalMed va fi SUPORTAT INTEGRAL DE CATRE Clinica DentalMed, din consideratie pentru pacientii nostri si pentru conditiile speciale ale perioadei pe care o traversam. 🔥Protocolul de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid-19 Stare Alerta in cadrul clinicii DentalMed se refera la urmatoarele actiuni care sunt destinate limitarii raspandirii infectiei cu virusul SARS-COV2:

I. Echiparea personalului clinicii cu Echipamente Personale de Protectie (EPP) pentru echipa formata din medic + asistenta + receptie + personal de suport.

Echipamente Personale de Protectie (EPP) sunt elemente esentiale in asigurarea protectiei impotriva contaminarii cu posibilele infectii generate de virusi si bacterii. Aceste echipamente speciale sunt necesare pentru a proteja echipa medicala si pacientul de o posibila infectare cu virusul SARS-COV-2.

Enumeram mai jos doar cateva dintre echipamentele anti-covid folosite pentru protectia medicilor si a asistentelor care realizeaza tratamente dentare pe parcursul epidemiei de coronavirus:

✅ Masti militare de gaze (medic + asistenta) concepute pentru a fi folosite inclusiv in timpul atacurilor biologice si chimice pentru protectia medicilor si a asistentelor care asigura urgentele. Reprezinta nivelul maxim de protectie la nivelul fetei, asigurand acoperirea gurii, a nasului si a ochilor, intr-o maniera unitara si fara brese de securitate.
✅ Masti cu filtrare superioara (N95, KN95, FFP2, FFP3 standard sau echivalent) pentru situatiile in care nu se pot folosi mastile militare (medic + asistenta)
✅ Combinezoane impermeabile (medic + asistenta) pentru protectia corpului si a capului.
✅ Halate de unica folosinta (medic + asistenta)
✅ Manusi de unica folosinta (minim 2 randuri de manusi pentru fiecare dintre medici/asistente, conform protocoalelor internationale de echipare in conditii de epidemii)
✅ Capelina impermeabila (medic + asistenta)
✅ Cizme din PVC (medic + asistenta) pentru protectia superioara a piciorului.
✅ Protectie pentru incaltaminte (botosi speciali) (medic + asistenta)


II. Echiparea pacientului cu echipamente de unica folosinta constand in:

✅ manusi,
✅ masca chirurgicala,
✅ halat de unica folosinta,
✅ boneta/capelina unica folosinta

III. Dezinfectarea si sterilizarea spatiilor de lucru si a spatiilor comune folosind aparate si tehnologii care sa asigure maximul de eficienta in conditiile epidemiologice actuale. Clinica DentalMed foloseste cel mai sofisticat si complex sistem de sterilizare a aerului din cabinetul dentar de tratament, precum si din spatiile comune, asigurat cu ajutorul echipamentelor de nebulizare pentru sterilizarea aeromicroflorei, precum si a lampilor UV de mare putere.
La sfarsitul fiecarei sedinte de tratament personalul medical asigura dezinfectarea si sterilizarea suprafetelor si a aerului din cabinetul stomatologic, folosind substante biocide speciale, cu grad inalt de eficienta impotriva virusurilor, bacteriilor, pentru prevenirea riscului de propagare a infectiilor. Lampa UV, un instrument care asigura un raport foarte bun intre eficacitatea sterilizarii, respectiv timpul necesar expunerii la lumina ultravioletelor, este folosita de asemenea la finalul fiecare sedintei de tratament.

IV. Suplimentar masurilor recomandate de autoritati, clinica DentalMed procedeaza la:

✅ nebulizarea fiecaruia dintre cele 11 cabinetele stomatologice care sunt utilizate pentru tratamente dupa fiecare tura de lucru (5/6 ore de lucru). Fiecare cabinet stomatologic este astfel nebulizat de 2 ori pe zi, pentru a asigura maximul de siguranta pentru desfasurarea tratamentelor in perioada pandemiei de SARS-COV2.

✅ decontaminarea suprafetelor si a materialelor (inclusiv pentru piesele de imbracaminte ale pacientilor si personalului) folosind o tehnologie inovativa, pe care in Romania o are in dotare doar clinica stomatologica DentalMed (considerand companiile din domeniul medicinei dentare). Este vorba despre aparatul HYGIENIO, care dezinfecteaza cu ajutorul substantelor biocide anti-covid si a aburului proiectat la o temperatura de 160 de grade suprafete complexe, eficacitatea pe CORONAVIRUS fiind de 100% in 10 minute.


✅ Incepand cu 15.05.2020 serviciile medicale complete* ale clinicii DentalMed sunt disponibile pacientilor care au nevoie de tratament dentar.

________________________________________________________________

* Clinica DentalMed si-a reluat activitatea incepand cu 15 mai 2020, in parametrii recomandati de Biroul executiv național al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, prin Decizia Nr. 26/3BExN/5 mai 2020.

In perioada existentei Starii de Alerta pe teritoriul Romaniei (15.05.2020 - pana la noi termene), accesarea serviciilor medicale oferite in cadrul clinicii DentalMed se va face luand in considerare necesitatea aplicarii unui Protocol special de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta. Protocolul de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta este temporar, valabil exclusiv in perioada existentei starii de alerta pe teritoriul Romaniei sau pana la eliminarea masurilor de prevenire și limitare a răspândirii infecției cu COVID-19, stabilite de reglementările legale în vigoare adoptate de autorități.
__________________________________________________________
Echipa DentalMed a fost in permanenta in legatura cu pacientii, inclusiv in perioada Starii de Urgenta nationala, si va ramane la dispozitia pacientilor, folosind mijloacele de comunicare:

☎ Telefon: 0372 330 300 || 031 803 01 70
📧 Email: contact@dental-med.ro
💻 Chat: www.dental-med.ro
__________________________________________________________Sanatatea nu are pret!


Va multumim!
Echipa DentalMed