fbpx

Chirurgie dentara

Singura clinica dentara Furnizor al Casei Regale a Romaniei. Din anul 2013, cu mandrie.

In clinica DentalMed se realizeaza urmatoarele interventii chirurgicale:

 • implanturi dentare
 • extractie dentara
 • odontectomii
 • rezectii apicale
 • chistectomii
 • premolarizari
 • transplantari
 • chirurgie dentara parodontala
 • interventii chirurgicale ajutatoare inserarii implanturilor
 • interventii chirurgicale ajutatoare protezarii mobile

Extractie dentara

Cea mai frecventa interventie de chirurgie dentara intalnita in stomatologie este extractia dentara. Atunci cand un dinte este foarte distrus si nu mai poate fi refacut sau daca imbolnavirea sa provoaca complicatii, atunci el trebuie extras.

In clinca stomatologica DentalMed se folosesc procedee chirurgicale care completeaza, intr-un mod unitar, celelalte metode de tratament ale afectiunilor dintilor dumneavoastra. Extractia dentara este o metoda radicala, prin care se indeparteaza dintele ale carui afectiuni nu mai pot fi rezolvate prin nici o alta metoda conservatoare (obturatia, tratamentul endodontic sau protetic). Se pot extrage dinti pentru a crea spatiul necesar alinierii armonioase a arcadelor de catre medicul ortodont sau pentru ca intretin infectii care pot agrava chiar starea dumneavoastra generala de sanatate.

Extractie dentara problema

In activitatea clinicii noastre dentare, un loc aparte il ocupa acela de extractie a dintilor inclusi (cel mai frecvent extactia molarului de minte si a caninilor). Sunt binecunoscute dificultatile extractei molarilor de minte si, in aceste situatii, este nevoie de o evaluare atenta radiografica si o planificare a interventiei pentru fiecare caz in parte.

Evitarea extractiei dentare

In cazuri justificate pot fi practicate si interventii de chirurgie dentara ajutatoare metodelor de conservare. Practic prin acestea se incearca maximizarea posibilitatilor de tratament pe care stomatologia moderna le-a impus. Rezectia apicala – tesuturile infectate de la varful radacinii sunt indepartate odata cu acesta, iar dintele tratat prin acest procedeu (rezectie apicala) ramane pe arcada.

Tratamentul infectiilor dentare

Abcesul dentar – Un loc important il au infectiile dentare acutizate (abcesele). Dintii, inca din momentul eruptiei si pana la extragerea lor de necesitate, intretin infectii. Tratamentul antibiotic, de cele mai multe ori nu le rezolva. Un prim timp este indepartarea chirurgicala a puroiului din colectie si apoi variate tratamente conservative sau chiar extractia dentara.

Chisturile dentare – De multe ori, la nivelul oaselor maxilare (cauzate sau nu de prezenta infectiilor dentare) pot fi intalnite chisturi dentare. Indicat este ca, datorita complicatiilor pe care le pot provoca in timp, aceste chisturi sa fie indepartate.

Implantul dentar

Implantul dentar reprezinta la ora actuala singura posibilitate de a inlocui dintii lipsa prin protezare fixa (diferita de protezele mobile, care trebuiesc indepartate din gura pentru igiena), rezultand o dentitie foarte apropiata de dintii naturali. Implantul dentar este practic un mic surub de titan care inlocuieste radacina dentara. Interventia chirurgicala prespune inserarea implantului in osul maxilar superior sau inferior, operatie complet nedureroasa. Astazi, majoritatea procedurilor chirurgicale pentru inserarea implanturilor permit pacientilor sa se intoarca acasa in aceeasi zi. Implanturile sunt recomandate pentru pacientii de toate varstele carora le lipsesc dinti. Pacientii protezati prin implanturi recastiga abilitatea de a manca aproape orice si zambesc cu incredere, stiind ca noii lor dinti arata impecabil. Mai multe detalii despre implantul dentar aici. Mai multe detalii despre pret implant dentar aici.

Cum privim noi actul chirurgical de chirurgie dentara

In Clinica stomatologica DentalMed, indiferent de nevoile de tratament pentru care ni se adreseaza, fiecare pacient este evaluat cu cea mai mare grija si responsabilitate. Se acorda atentie starii generale de sanatate, care de multe ori influenteaza metodele de tratament. Dotarea clinicii noastre (mai multe detalii in sectiunea Dotari) permite ca interventiile sa se desfasoare atat in conditii de siguranta, cat si de confort pentru dumneavoastra. Pacientii DentalMed Clinica Stomatologica au acces la ingrijiri medicale non stop, pentru orice problema care ii ingrijoreaza dupa o interventie chirurgicala (vezi Urgenta).

Dintele extras se poate inlocui cu un implant dentar sau cu o punte dentara.

Clinica stomatologica DentalMed dispune de o sala de operatii complet utilata, cu echipamente moderne si care asigura conditii stricte de asepsie.

Experienta clinica indelungata si profesionalismul echipei de chirurgi a clinicii noastre garanteaza reusita oricarei interventii.

NOU! Tehnicilor inovatoare folosite in clinica DentalMed li s-a alaturat Membrana PRF – o descoperire revolutionara in domeniul chirurgiei dentare osoase regenerative. 

Folosirea A-PRF si i-PRF (Platelet Rich Fibrin= trombocite bogate în fibrina) constituie o tehnica de avangarda in domeniul medicinei dentare, ce aduce beneficii semnificative tratamentelor de natura chiurgicala (implanturi dentare, sinus lift, extractii dentare, tratamentul parodontozei, aditii osoase etc.). Citeste mai mult despre folosirea Membranei PRF.

Membrana PRF

Membrana PRF – o descoperire revolutionara in domeniul chirurgiei dentare osoase regenerative

Folosirea A-PRF si i-PRF (Platelet Rich Fibrin= trombocite bogate în fibrina) constituie o  tehnica de avangarda in domeniul medicinei dentare, ce aduce beneficii semnificative tratamentelor de natura chiurgicala (implanturi dentare, sinus lift, extractii dentare, tratamentul parodontozei, aditii osoase etc.).

labelprf_500

Membrana PRF este o matrice autologa (din grecescul autos = care provine din corp, care nu provine din exterior) de fibrina bogata in leucocite, trombocite si factori de crestere, obtinut dintr-o proba de sange a pacientului, recoltata in timpul procedurii chirurgicale dentare. Proba de sange a pacientului este centrifugata in cabinet, utilizand un dispozitiv special de centrifugare, acest procedeu permitand obtinerea printr-un proces fiziologic a unui concentrate de trombocite.
 

PRF (Platelet Rich Fibrin = trombocite bogate în fibrina) mai poate fi considerata un concentrat de trombocite cu o valoare imunologica ridicata ce incorporeaza, sub forma unei membrane de fibrina, toate elementele dintr-o proba de 10 ml de sange implicate in raspunsul imun si vindecare.

Aplicabilitatea membranei PRF in chirurgia dentara este foarte extinsa, aducand avantaje majore interventiilor de implanturi dentare, sinus lift, extractii dentare, tratamentul parodontozei si contribuind semnificativ la vindecarea post-tratament.

banniere_duo_500
Membrana PRF
Pentru implanturi dentare: inserarea imediat post-extractional a unui implant combina vindecarea post-extractionala cu faza de osteointegrare a implantului. In plus, limiteaza resorbtia osoasa si reduce riscul aparitiei perforarilor vestibulare si dehiscentelor.

Pentru interventiile de sinus lift (ridicare de sinus): densitatea si rezistenta PRF (din punct de vedere mecanic si chimic) pot ajuta structurarea grefei osoase, mai ales in cazurile zonelor protejate precum sinusul maxilar.

In cadrul parodontologiei, implantologiei si chirurgiei maxilo-faciale, agregatele trombocitare joaca rolul de agenti biologici ce asigura legatura dintre diferitele componente osoase sau legatura cu grefa gingivala. De asemenea, acestea actioneaza si ca un gel protector al zonei operate, asemanator lipiciului autolog pe baza de fibrina utilizat in trecut, unde fibrinogenul era activat prin actiunea calciului si trombinei.

Combinate cu materiale de aditie, fragmentele de PRF atrag celulele mezenchimale si ajuta la neovascularizare. Acest fapt explica osificarea rapida a grefei. Concentratia ridicata de citokine plasmatice si fibrina, exercita un efect osteogen asupra celulelor progenice iar concentratia leucocitelor continute in PRF garanteaza actiunea imuna, ce faciliteaza succesul grefelor intinse.

Pentru vindecarea postoperatorie a tesuturilor. Beneficiile utilizarii sub forma de membrane a PRF se refera la protejarea plagii fata de factorii externi, constituind o matrice ce ajuta la vindecarea rapida a marginilor incizale. In general, folosirea in cadrul tratamentelor chirurgicale dentare a membrane PRF furnizeaza o reducere perceptibila a timpului de vindecare a tesuturilor superficiale.

Dental Tribune Romanian Edition

http://www.a-prf.com/

Autori: Dr. Dragos Popescu, Dr. Mihnea Velisarato

Calculator pret chirurgie dentara

Introduceti numele tratamentului pentru care doriti sa aflati pretul sau alegeti categoria de tratamente care va intereseaza

Procedura/cod Pret
{{price.name}} {{price.price}} {{price.currency}} +-
 • {{price.name}}: {{price.price}} {{price.currency}}

Total: {{totals}} lei

Acesa este un deviz estimativ, realizat pe baza selectiei de tratamente pe care ati ales-o. Pentru un plan de tratament personalizat, va invitam sa ne contactati
Un consultant va prelua solicitarea in cel mai scurt timp.

Echipa chirurgie dentara

Popescu M. Dragos

Dr. Dragos M. Popescu

Owner & Co-founder

Diplôme Universitaire Franco-Canadien Avancée en Implantologie (Université d’Évry Val d’Essonne France et l’Institut Canadien d’Implantologie)
Implantologie, Chirurgie parodontala
Membru Certificat Straumann® Pro Arch
Membru al Academiei Americane de Parodontologie (AAP)
Membru al Societatii de Parodontologie Israel
Membru International Team for Implantology Switzerland (ITI)
Absolvent UMF Carol Davila
Europerio 2022

Mihnea Velisarato

Dr. Mihnea Velisarato

Medic Specialist Chirurgie Orala

Member of Managerial Board DentalMed
Diplôme Universitaire Franco-Canadien Avancée en Implantologie (Université d’Évry Val d’Essonne France et l’Institut Canadien d’Implantologie)

Membru Certificat Straumann® Pro Arch
Membru al Academiei Americane de Parodontologie (AAP)
Membru al Societatii de Parodontologie Israel
Membru International Team for Implantology Switzerland (ITI)
Implantologie, Chirurgie Parodontala
Absolvent UMF Carol Davila
Europerio 2022

Ariel Hirsch

Dr. Ariel Hirsch – Israel

Chirurgie parodontala, Implantologie

Member of Managerial Board DentalMed
Diplôme Universitaire Franco-Canadien Avancée en Implantologie (Université d’Évry Val d’Essonne France et l’Institut Canadien d’Implantologie)

Ex Presedinte al Societatii de Parodontologie Israel
Membru al Catedrei de Parodontologie Universitatea Hadassah
Membru al American Academy of Periodontology (AAP)
Absolvent al Facultatii de Medicina Goldschleger School Tel Aviv
Europerio 2022

Adrian Kahn

Prof. Dr. Adrian Kahn – Israel

Chirurgie oro-maxilo-faciala

Member of Managerial Board DentalMed
Diplôme Universitaire Franco-Canadien Avancée en Implantologie (Université d’Évry Val d’Essonne France et l’Institut Canadien d’Implantologie)

Specialist chirurgie ortognata, Tel Aviv Medical Center
Profesor Asociat Facultatea de Medicina Dentara Titu Maiorescu
Absolvent al Facultatii de Medicina Dentara Tel Aviv

Alex Marcu

Dr. Alex Marcu

Medic specialist Chirurgie Orala

Absolvent UMF Carol Davila

Dr. Doru Udisteanu

Dr. Doru Udisteanu

Chirurgie parodontala, Implantologie

Absolvent UMF Carol Davila

Adrian Nicky Musat

Dr. Adrian Niky Musat

Medic specialist Chirurgie Orala

Absolvent UMF Carol Davila

Dr. Dan Anghelescu dentist stomatolog

Dr. Dan Anghelescu

Medic specialist Chirurgie Orala

Absolvent UMF Carol Davila

Doresc o programare