fbpx

Anestezie generala stomatologie copii EXCLUSIV in SPITAL

Singura clinica dentara Furnizor al Casei Regale a Romaniei. Din anul 2013, cu mandrie.

De multe ori varsta mica a copilului, imposibilitatea de a coopera si posibilele complicatii fac imposibila realizarea tratamentului stomatologic la copii chiar si sub inhalosedare cu protoxid de azot, si impun efectuarea tratamentului dentar sub anestezie generala pentru stomatologie copii.

Anestezie generala si inhalosedare, pentru tratamentul stomatologic al copiilor

Data fiind incidenta din ce in ce mai mare a acestor probleme, clinica stomatologica DentalMed Bucuresti a dezvoltat un serviciu special de tratatament sub anestezie generala, sub coordonarea doctorului Amiel Stroianu. Desi in tari cu traditie in medicina pediatrica rezolvarea problemelor dentare la copii sub anestezie generala este un lucru obisnuit, in Romania acest proiect este unul de pionierat, DentalMed fiind prima clinica dentara romaneasca capabila sa ofere acest serviciu, in conditii de maxima siguranta, ce permite rezolvarea tuturor problemelor dentare ale copilului intr-o singura sedinta de tratament de maxim 2-3 ore, in cadrul SPITALELOR DE PEDIATRIE PARTENERE.

Cine sunt candidatii tratamentului dentar sub anestezie generala?

 A. Pacientii copii cu nevoi speciale.

Stomatologie anestezie generala

Copiii care sufera de afectiuni speciale (diferite tipuri de sindroame, afectiuni neurologice, autism etc) au nevoie de ingrijire dentara speciala, care in cele mai multe dintre situatii nu poate fi acordata decat sub anestezie generala, interventiile clasice in cabinetul dentar putand pune sanatatea copilului in pericol sau fiind imposibil de realizat fara cooperarea pacientului copil.

B. Pacientii copii de varste foarte mici, ce necesita un volum  mare de tratamente dentare.

Afectiunile dentare incep de la varste foarte fragede, necesitatea interventiilor complexe, de reabilitare a unui numar mare de dintisori, fiind prezenta inca de la varsta de 2, 3 ani.

De obicei la aceasta varsta copii au un grad de cooperare foarte scazut, existand riscul de a fi traumatizati printr-o interventie dentara clasica. In aceasta situatie, in urma unei evaluari dentare complete (din punct de vedere clinic si radiologic) a pacientului, medicul specialist pedodont poate recomanda realizarea tratamentului dentar sub anestezie generala, interventie care presupune rezolvarea tuturor problemelor dentare ale pacientului copil intr-o singura sedinta de tratament, a carei durata nu depaseste 3 ore.

La finalul tratamentului dentar sub anestezie generala pacientul este complet reabilitat din punct de vedere dentar, rezultatele obtinute fiind absolut remarcabile. Sunt comprimate astfel serii intregi de sedinte de tratament clasice, realizate in cabinetul stomatologic, iar stresul copilului este redus la minim.

Inhalosedare si anestezie generala copii pentru tratamentele stomatologice

Care este procedura de realizare a tratamentului dentar sub anestezie generala?

Se poate discuta despre beneficiile tratamentului dentar sub anestezie generala exclusiv in contextul in care acesta este realizat in conditii de siguranta maxima pentru pacientul copil. Acesta presupune ca interventia sa se realizeze in cadrul unui spital, dotat cu toata aparatura necesara unei sali de operatii, sub coordonarea departamentului de ATI, care are capabilitatea de a gestiona un tratament de aceasta natura in toate fazele desfasurarii acestuia.

dentalmed 025 400 Anestezie generala stomatologie copii EXCLUSIV in SPITAL

Realizarea tratamentelor dentare la copii sub sedare venoasa sau generala in cadrul cabinetului/clinicilor stomatologice este total nerecomandata, acest gen de interventie putand fi gestionat in conditii de siguranta in toate aspectele lui doar de catre o institutie de natura unui spital.

Tratamentele dentare sub anestezie generala sunt realizate de catre echipa de medici pedodonti a clinicii DentalMed in cadrul spitalelor partenere. Interventiile sunt monitorizate de catre o echipa de medici anestezisti, specializati in tratamente pentru copii, si care impreuna cu medicii pedodonti asigura premisele pentru realizarea unor tratamente dentare cu rezultate remarcabile, imposibil de obtinut cu metodele clasice.

Anestezie generala in stomatologia pentru copii Dr. Amiel Stroianu – Israel

Ce spun pacientii nostri


Multumim din suflet dlui dr. Mirel Toma si echipei lui, pentru profesionalism, pentru intelegerea si rabdarea pe care ne-au acordat-o de fiecare data.

Pe langa rezolvarea tuturor problemelor dentare ale micutului nostru, a “tratat” perfect si temerile noastre profunde de a apela la anestezia generala. Baietelul nostru a suferit inca de la 2 ani, de o demineralizare puternica a dintisorilor, problema ce a dus la macinarea acestora si la aparitia multor carii si infectii.

Am cautat in multe locuri, rezolvarea acestor probleme, fara nici un succes.In primavarea acestui an, am ajuns la DentalMed, la dl. dr. Mirel Toma pentru o consultatie, unde ni s-a recomandat si explicat, in detaliu, avantajele anesteziei generale, pt a trata toate problemele dentare intr-o singura sedinta, fara ca micutul nostru sa simta ceva.

Teama noastra enorma fata de anestezia generala, precum si unele experiente urate auzite din presa, ne-au facut sa mergem si la alte cabinete pt a incerca si alte proceduri.

Nu am reusit decat sa-i inducem baietelului nostru, groaza de a merge la dentist. Pe de alta parte, toate problemele dentare s-au agravat si acestea au generat dureri insuportabile, asa ca am luat in calcul anestezia generala, dar am decis ca aceasta procedura sa se desfasoare in conditii de maxima siguranta. Faptul ca DentalMed realizeaza aceste proceduri intr-un spital privat de pediatrie (spitalul de pediatrie MedLife), acreditat special pentru aceste proceduri, in maxima si deplina siguranta, cu medici anestezisti cu mare experienta, monitorizare continua, aparatura necesara precum si caldura, profesionalismul si rabdarea d-lui dr. Mirel Toma, ne-au facut sa capatam multa incredere si sa apelam la aceasta procedura oferita doar de DentalMed.

Experienta din spital a fost pe masura asteptarilor. Ne-am internat dimineata la ora 8:00, a urmat consultul preanestezic, anestezia, extractia a 4 dintisori plus o maseluta, plombe pe canal si coronite pe 6 maselute, reconstructia molarilor, distantator pe locul maselutei extrase pentru a creste corect maseluta din apropiere, iar in jur de ora 15:00 am plecat acasa.

Acum suntem fericiti, am scapat de dureri si dormim linistiti ?

Marian Bolintis, Google Reviews


Mulțumim echipei DentalMed și domnului doctor Stroianu Amiel pentru profesionalismul de care au dat dovadă în tratarea problemelor stomatologice ale fiului nostru, Rafael (7 ani).

Intervenția stomatologică a necesitat anestezie generală, de aceea s-a desfășurat în Spitalul MedLife București.

Este de lăudat colaborarea dintre clinica DentalMed și Spitalul de Pediatrie MedLife din București, pentru că astfel am putut rezolva problemele dentare care nu se puteau trata fără anestezie generală.

Rafael se simte foarte bine, atât acum, cât și imediat după intervenția stomatologică.

Dotările clinicii DentalMed sunt de excepție, ultramoderne, iar personalul foarte amabil și profesionist. Același lucru îl pot spune și despre echipa Spitalului de Pediatrie MedLife.

Vă mulțumim!

Lungu Cosmin, Facebook Reviews


O clinica de 5 stele, recomand din suflet!Intervenția stomatologică a necesitat anestezie generală, de aceea s-a desfășurat în Spitalul MedLife București.

Am avut operatia baietelului in octombrie, desi am avut emotii pentru ca operatia era cu anestezie generala, motiv pentru care interventia s-a tinut in cadrul Spitalului de copii Medlife din Baneasa cu domnul Dr. Toma, totul a fost la superlativ.

O echipa minunata, va multumim!

Folea Mariana, Facebook Reviews
Anestezie generala pentru tratamentul stomatologic la copii DentalMed [Realitatea TV]

Unicul spatiu in care tratamentul dentar sub anestezie generala se poate realiza in conditii de maxima siguranta pentru pacienti (COPII sau ADULTI) sunt unitatile medicale de tip SPITAL. 

Nu va lasati pacaliti de promisiunile de a-i fi realizat un tratament dentar sub anestezie generala copilului dumneavoastra intr-un cabinet sau clinica stomatologica! 

Oricat de complexa ar fi dotarea tehnologica a acestora, chiar si cand este prezent un medic anestezist, gestionarea corecta a riscurilor unui tratament sub anestezie generala nu poate fi realizata decat intr-un spital.

Exista in prezent medici stomatologi care propun realizarea tratamentelor dentare (in special pentru copii) sub anestezie generala in cadrul unor cabinete sau clinici stomatologice.

Recomandam parintilor o foarte buna documentare, solicitarea unei a doua opinii medicale de la medici specialisti pedodonti experimentati, deoarece liniile de ghidaj mondiale pentru stomatologia pediatrica recomanda UNITATILE MEDICALE DE TIP SPITAL ca unica solutie de tratament care asigura gradul maxim de siguranta si de acoperire a posibilelor riscuri pentru tratamentele stomatologice pentru copiii realizate sub anestezie generala. 

Echipa anestezie generala stomatologie

Amiel Stroianu

Dr. Amiel Stroianu

Medic Specialist Pedodontie Israel

Absolvent UMF Carol Davila
Stomatologie pentru Copii

Mirel Toma

Dr. Mirel Toma

Medic Secialist Pedodontie

Doctor in Științe Medicale
Absolvent UMF Carol Davila

Calin Sava_2019

Dr. Calin Sava

Medic Secialist Pedodontie

Absolvent UMF Carol Davila

Codruta Negoitescu

Dr. Codruta Negoitescu

Medic specialist anestezist pentru copii

Sectia ORL SPITALUL DE COPII GRIGORE ALEXANDRESCU

Anestezie generala stomatologie Dentalmed