Romanian English Français Deutsch Chinese

Implant dentar premium in Bucuresti

 1. Ce este un implat dentar
 2. Implant dentar procedura
 3. Implant dentar pret
 4. De ce implant la DentalMed Bucuresti
 5. Implant dentar recomandari

Descoperirea conceptului de implant dentar reprezinta una din marile realizari ale medicinei dentare, aducand solutii revolutionare si speranta pacientilor edentati (cu dinti lipsa), in anumite cazuri schimband practic vietile oamenilor. Inserate pe locul fostelor radacini, implanturile dentare constituie practic baza noilor dinti, care vor avea rol functional si o estetica asemenea dintilor naturali.

Pacientii protezati printr-un implant dentar sau prin mai multe implanturi dentare recastiga abilitatea de a manca aproape orice si zambesc cu incredere, stiind ca noii lor dinti arata impecabil. Prin inserarea implantelor dentare se pastreaza integritatea structurii faciale (a arcadelor dentare), reducand inconvenientele pe care le produce pierderea unuia sau mai multor dinti.

Ce este un implant dentar?

Tratamentul prin implant dentar reprezinta la ora actuala singura posibilitate de a inlocui dintii lipsa prin protezare fixa (diferita de protezele mobile, care trebuiesc indepartate din gura pentru igiena), rezultand o dentitie foarte apropiata de dintii naturali.

Implant dentar Straumann

Implantul dentar este practic un mic surub de titan care inlocuieste radacina dentara. Interventia chirurgicala prespune inserarea implantului in osul maxilar superior sau inferior, operatie complet nedureroasa.

Implantul dentar este radacina artificiala din titan cu care noi compensam lipsa unui dinte sau a mai multor dinti prin inserarea acestui surubel in locul de unde dintele a fost extras, astfel incat in final pe acel implant punem o coroan dentara. Pacientul, in timp, resimte acest tratament foarte natural si se simte din nou ca in situatia initiala cand avea dintii lui, ceea ce il ajuta, il schimba. Calitatea vietii ii este astfel mult imbunatatitia.

Procedura chirurgicala pentru a insera un implant dentar in cadrul DentalMed Bucuresti

Astazi, majoritatea procedurilor de inserare a implanturilor dentare permit pacientilor sa se intoarca acasa in aceeasi zi.

Dupa aceasta operatie se asteapta cateva luni pentru ca celulele osoase (osteoclaste si osteoblaste) sa creeze un tesut osos nou in jurul implantului dentar, proces numit osteointegrare. Osteointegrarea este de obicei usor acceptata de organism. In felul acesta, implantul dentar poate servi drept sprijin pentru o coroana, punte fixa sau proteza mobilizabila pe implant/implanturi dentare.

Perioada de vindecare dupa operatia de inserare a implanturilor dentare dureaza intre 4-6 luni, timp in care, in functie de situatia clinica, pacientul va beneficia de o lucrare protetica provizorie, care sa asigure functionalitatea si estetica pana la momentul in care lucrarea definitiva pe imolanturile dentare va putea fi realizata.

Multi pacienti nu agreeaza ideea de a li se slefui dintii vecini edentatiei (procedura obligatorie in cazul realizarii puntilor dentare pe dinti stalpi naturali), in aceste cazuri putandu-se poate recurge la protetica pe implante. Aceasta cuprinde pe scurt:

 1. inserarea unui implant dentar sau a mai multor implanturi dentare (partea care se insera in os),
 2. bontul protetic al implantului (cel pe care va sta restaurarea protetica) si
 3. coroana dentara pe implantul dentar (restaurarea protetica finala).

Implant dentar Straumann

Materialele din care sunt realizate implanturile dentare:

 • Titanul sau
 • ROXOLID® aliaj de Zirconiu si Titan, inovatie a companiei  Straumann Grup Elvetia, ce permite realizarea celor mai rezistente si neinvazive implanturi

au proprietatea de biocompatibilitate, adica prin interactiunea acestuia cu organismul probabilitatea reactiilor adverse este redusa.

Cine sunt candidatii pentru tratamentul prin implant dentar?

Inserarea unui implant dentar este recomandata pacientilor de toate varstele carora le lipsesc dinti. Oricine este suficient de sanatos pentru o mica interventie chirurgicala in cavitatea bucala poate apela la tratamentul prin implant dentar.


Recomandari referioare la tratamentul prin implant dentar:

E bine de precizat ca dupa operatia realizata in clinica stomatologica pacientii trebuie sa respecte o igiena locala foarte buna, deoarece in lipsa acesteia apar inflamatii gingivale care pot conduce la pierderea implantului. Se impune astfel necesitatea realizarii controalelor periodice la fiecare trei luni la medicul stomatolog.

Clinica DentalMed a dezvoltat un concept unic, One Stage Surgery, prin care reusim sa realizam cu succes operatii extreme de inserare implanturi dentare, operatii parodontale, aditii si autotransplanturi de os, sinus lift surgery si extractii – toate in cadrul unei singure sedinte chirurgicale de tratament, atunci cand statusul pacientului permite aceasta abordare. Afla mai multe despre One Stage Surgey concept.

Implantul dentar  imbunatateste semnificativ calitatea vietii, fiind construit astfel incat sa ofere o senzatie de naturalete. Persoanele care au pierdut dinti isi recapata abilitatea de a manca practic orice, de a vorbi si de a rade “cu gura pana la urechi”. Din ce in ce mai multi pacienti prefera metoda de tratament prin implant dentar in defavoarea protezelor sau puntilor.

NOU! Tehnicilor inovatoare folosite in clinica DentalMed li s-a alaturat Membrana PRF (platelet-rich fibrin)

– o descoperire revolutionara in domeniul chirurgiei dentare osoase regenerative.

Folosirea A-PRF si i-PRF (Platelet Rich Fibrin= trombocite bogate în fibrina) constituie o tehnica de avangarda in domeniul medicinei dentare, ce aduce beneficii semnificative tratamentelor de natura chiurgicala (implanturi dentare, sinus lift, extractii dentare, tratamentul parodontozei, aditii osoase etc.). Citeste mai mult despre folosirea Membranei PRF.

Pret implant dentar

Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care o auzim este “Cat costa un implant dentar?” Inainte de a consulta pagina de tarife trebuie sa stim ca pretul unui implant dentar este de cele mai multe ori direct proportional cu calitatea acestuia care contribuie la o buna acceptare a implantului de catre organism si la o durata de viata mult superioara fata de implanturile cu cost scazut.

Cat costa un implant dentar?

Implant dentar la DentalMed Bucuresti

 1. Peste 20.000 de tratamente prin implant dentar realizate de echipa clinicii DentalMed
 2. Peste 1500 de implanturi dentare inserate anual in cadrul clinicii
 3. Echipa chirurgicala internationala formata din 7 chirurgi specializati in tratamentul prin implant dentar
 4. Din echipa de chirurgi fac parte 2 medici profesori de renume international
 5. Experienta echipei medicale este de peste 25 de ani in tratamente chirurgicale
 6. “One Stage Surgery Concept”, inovatie DentalMed pentru optimizarea timpului si a interventiilor chirurgicale (implant dentar intr-o zi)
 7. Gestionarea cu succes intr-o singura sedinta operatorie de maxim 3 ore a unor interventii chirurgicale de mare complexitate, incluzand: implanturi dentare, sinus lifting, aditie osoasa, extractii dentare, operatii regenerative pardontale.
 8. Interventiile chirurgicale se realizeaza sub sedare intra-venoasa (i.v. sedation)
 9. Peste 500 de inteventii sub sedare intravenoasa realizate anual in cadrul clinicii
 10. Echipa de 5 medici specialisti ATI pentru coordonarea tratamentelor sub i.v. sedation
 11. Cel putin 2 medici chirurgi pe fiecare dintre turele de lucru zilnic, pentru consultatii si interventii chirurgicale
 12. Singura clinica stomatologica din segmentul Premium + care asigura URGENTE NON STOP prin medic de garda on call pentru gestionarea urgentelor medicale ale pacientilor
 13. Serviciul de URGENTE stomatologice Non Stop este asigurat de clinica DentalMed de 12 ani in mod continuu, inca de la infiintare. Acoperim astfel intervalele de noapte, weekend, sarbatori legale.
 14. Serviciu post-operator unic pentru pacientii clinicii, dupa interventiile chirurgicale care includ implanturi dentare. Pachetul DentalMed Recovery Pack, pentru recuperarea rapida post-operatorie dupa interventiile chirurgicale include: ☆serviciile postoperatorii (control, igienizare, eliminare fire de sutura) ☆ medicamentele post-operatorii (antibioterapie, tratament antiinflamator, etc) ☆ pachetul special de igienizare dupa procedura de implant dentar pentru 7 – 14 zile ☆mixul de vitamine & minerale & proteine si alte elemente necesare optimizarii timpului de vindecare dupa interventia chirugicala de inserare a unui implant dentar sau a mai multor implanturi dentare si tratamente conexe.
 15. Laborator de imagistica dentara in-house, pentru realizarea radiografiilor si a tomografiilor computerizate intr-o maniera rapida
 16. Laborator de tehnica dentara digitala in cadrul clinicii, pentru realizarea lucrarilor protetice pe implant intr-o maniera rapida si cu estetica si functionalitate la nivel de excelenta.
 17. Folosirea cu prioritate a tehnologiilor digitale de amprentare pentru lucrarile protetice pe implanturi, pentru un maxim de precizie, de rapiditate, dar si de confort pentru pacienti.
 18. Singura clinica dentara din Romania detinatoare a Computer Tomografului MORITA Japonia, leader mondial in imagistica dentara. Asiguram astfel cea mai buna calitate a radiografiilor si tomografiilor dentare, cu cel mai mic nivel de radiatii.
 19. Gama de implanturi folosite pentru reabilitarile prin implant dentar in cadrul clinicii DentalMed incepe de la premium: STRAUMANN ROXOLID® SLActive®, (Elvetia), ZIMMER Trabecular (SUA), NOBEL BIOCARE (SUA) si pana la implanturile clasice: MEGAGEN ANYRIDGE / MEGAGEN ANYONE, MIS (Israel) sau Alpha Bio Nobel Biocare (Israel).
 20. Cea mai performanta tehnologie existenta la momentul actual in lume pentru interventiile chirurgicale este folosita in cadrul clinicii, pentru a asigura pacientului rezultate maximale, fara durere, fara traume si cu recuperare rapida,
 21. Echipa de chirurgie este completata de echipa de medici proteticieni specializati in reconstructiile prin implanturi dentare, pentru finalizarea la nivel de excelenta a tratamentului prin implant dentar, fiecare cu minim 10 ani de experienta
 22. 10 medici proteticieni seniori specializati in reconstructiile protetice pe implant dentar
 23. Realizam la nivel de excelenta toata gama de lucrari protetice pe implant: coroana unidentara pe implant pe suport zirconiu, punte insurubata pe implanturi dentare, supra-structuri pe implanturi dentare, conceptele All on 4, All on Six sau dinti ficsi intr-o zi, cand cazul pacientului o permite

Care este durata de viata a unui implant dentar?

Nu putem sa facem un contract cu biologia si sa stim exact, insa din punct de vedere medical ne bazam foarte mult pe statistici care sunt foarte usor accesibile astazi chiar si de catre pacienti. Putem spune astfel ca rata de succes a unui implant dentar pentru un pacient sanatos este de 85 – 90 pana la 95% intr-un interval de 10 ani. Asta inseamna ca exista un mic procent de esec al implantului dentar – deci nu este infailibil – dar este foarte mic si este rezonabil adica interventia de inserare a unui implant dentar este una sigura si pe termen lung.

Care sunt factorii care pot influenta durata de viata a unui implant dentar?

Implanturile dentare sunt foarte sensibile la igiena deficitara. Daca un pacient nu are o igiena corecta, satisfacatoare, estevposibil sa nu i se recomande inserarea unui implant. Trebuie facut un instructaj pacientului in ceea ce priveste igiena orala. De asemenea, odata plasat un implant dentar, nu este ca la un service auto: am pus o roata, am umflat-o si ii dam bice pe autostrada. Este obligatoriu ca pacientul sa vina la “revizii”. Se recomanda o data la 6 luni sa faca o igienizare profesionala in cabinet, o data pe an sa faca o radiografie panoramica pentru a putea vedea cantitatea de os existenta in jurul implantului. Toti acesti factori si in special experienta medicului care insera implantul dentar sunt importanti in ceea ce priveste durata de viata a unui implant dentar.

Pacientii cu parodontoza pot beneficia de tratamentul prin implant dentar?

Inamicul numarul unu al implantului dentar este prezenta bacteriilor, germenilor care in mod firesc exista in cavitatea orala a noastra, a tuturor oamenilor. Cu totii avem aceeasi flora in cavitatea orala, insa la pacientii care au boala parodontala in mod cert prezenta bacteriilor este mai agresiva in cavitatea orala. De aceea trebuie retinut ca intai trebuie sa rezolvam problema parodontala, sa curatam – sa asanam este termenul medical – cavitata orala prin diverse mijloace chirurgicale si nechirurgicale si ulterior inseram implanturile. Totodata trebuie sa analizam terenul.  Adica in urma pierderii unui dinte din cauza evolutiei parodontozei trebuie sa intelegem ca osul este deficitar. Adica si in aceasta situatie, ca si la pacientul diabietic, terenul este un teren avariat, deci prognoza poate fi afectata. Insa pacientul intra intr-un protocol de igienizari, va fi monitorizat foarte atent si de cele mai multe ori noi reusim sa plasam aceste implanturi la pacientii cu boala parodontala, dar cu conditia sa tratam si parodontoza in acelasi timp sau inainte chiar de a insera implanturile dentare.

Pierderea unui dinte ne poate afecta emotional?

In momentul in care un pacient isi pierde un dinte sau un grup mai mare de dinti, are sentimentul ca a pierdut ceva, ca ii lipseste ceva, ca nu mai e la fel ca inainte. Pe vremuri, lucrarile standard care se realizau erau puntile dentare sau lucrarile mobilizabile. Acestea ii confereau pacientului un confort masticator si estetic, insa in raport psihologic, pacientul tot timpul avea undeva in subconstient sentimentul ca ii lipseste ceva, ca nu mai este la fel. De aceea multi pacienti sunt afectati emotional de pierderea unui dinte sau a unui grup de dinti.

Care sunt pacientii care pot beneficia de tratamentul prin implant dentar?

De multe ori pacientii vin si regreta ca nu au abordat din prima varianta implanturilor dentare. Fie pentru ca au avut o teama de un act chirurgical sau din ratiuni de natura financiara – au avut impresia ca este costisitor sa apeleze la un implant dentar. Si ulterior, avand in vedere ca informatia medicala astazi circula foarte usor si putem sa ne informam atat pe retelele de socializare, cat si in media, oamenii incep sa puna intrebari: “In cazul meu s-ar preta un implant dentar?” Si atunci noi analizam cazurile lor si le spunem ca “da”, de multe ori reusim sa plasam implanturi dentare. Cateodata este un pic mai complicat si e nevoie de interventii colaterale de genul aditiilor osoase cand nu avem spatiu sau os suficient.               

Care sunt pasii de urmat inaintea inserarii unui implant dentar?

Inserarea unui implant dentar este foarte bine structurata din punct de vedere al protocolaleor si noi le explicam pacientilor ca este o interventie sigura, cu un grad foarte mic de risc. Asta daca medicul si pacientul colaboreaza, se face o anamneza corecta a posibilelor afectiuni ale pacientului, daca investigam pacientul atat clinic, cat si paraclinic, efectuam tomografii computerizate si radiografii pe zonele unde vrem sa inseram implanturile dentare.

Cum alegem dimensiunea implantului dentar?

Dupa analiza Tomografiei Computerizare noi putem alege atat lungimea implantului dentar, cat si grosimea lui. In ceea ce priveste lungimea ne raportam la anumite elemente anatomice cum ar fi: sinusul maxilar, podeaua nazala, nervul mandibular, elemente pe care nu avem voie sa le atingem cu implantul dentar. Din acest punct de vedere noi alegem lungimi ale implanturilor corespunzatoare masuratorilor detaliate de pe tomografia computerizata. Grosimea implantului dentar se alege in functie de cantitatea, de volumul osos existent al pacientului, astfel incat implantul dentar sa aiba in jurul lui o cantitate suficienta de os care sa permita o buna vascularizare. Pentru ca daca este prea putin os sau osul este prea subtire, lipsa vascularizarii duce la resorbtie osoasa si automat la pierderea implantului dentar.

Practic, cu ajutorul acestor investigatii de natura imagistica: tomografii computerizate, radiografii panoramice, riscurile sunt mult diminuate. In prezent, cu ajutorul metodelor moderne de investigare, se poate masura osul la micron, astfel incat stim cu precizie de la inceputul interventiei chirurgicale ce lungime si ce diametru de implant dentar sa folosim. Asttfel, riscul de a estima gresit dimensiunea implanturilor si posibilitatea de aparitie a erorilor in timpul operatiilor de inserare a implanturilor sunt diminuate, iar sansele ca pacientul sa primesca un tratament prin implant dentar cu prognostic foarte bun pe termen lung cresc considerabil.

Cum alegem tipul de implant dentar?

In prezent exista implanturi premium care au un coeficient de contact cu osul “BIC”- Bone to Implant Contact foarte mare – de peste 90%, dar si implanturi clasice, folosite pe scara larga in toata lumea, care au acest coeficient BIC mai scazut. Iar acest coeficient ne ajuta de multe ori in recomandarea tipului de implant dentar. In ce sens? Daca un pacient are un os cu o inaltime mica, cu un diametru mic, medicul chirurg prefera sa aleaga un implant dentar premium, care are un BIC mare, astfel incat sa compenseze aceste neajunsuri biologice si sa ofere pacientului sanse cat mai mari de a avea un tratament cu implanturi dentare de succes, pe termen cat mai lung.

Care sunt situatiile in care este nevoie de aditie osoasa?

Inainte de a plasa un implant dentar se fac tomografii computerizate, pentru a vedea cantitatea de os existenta, iar atunci cand aceasta este nesatisfacatoare se realizeaza operatii ajutatoare cum este, spre exemplu, sinus lifting ul prin care noi incercam sa crestem cantitatea de os pe verticala. Tot pe baza tomografiilor putem depista un sinus care este bolnav.  Acesta se observa atat clinic, cat si radiologic, iar inainte de a realiza operatia de sinus lift trimitem pacientul intr-o clinica ORL pentru a trata afectiunea sinusului respectiv, sinuzita sau inflamatia sinusala. Ne asiguram astfel ca in momentul plasarii implantului dentar operam pe un teren curat, care sa ofere premisele unui tratament cu sanse mari succes, pe termen cat mai lung.

Ce este, mai exact, sinusul maxilar?

Sinusul maxilar este o cavitate situata si in stanga si in dreapta nasului, a foselor nazale. Aceste cavitati sunt pline cu aer. Pe parcursul vietii se mai pierd si dintii, sinusurile se pneumatizeaza – adica se maresc in dimensiuni – osul se atrofiaza, astfel incat inaltimea de os pana in sinus devine una insuficienta pentru lungimea unui implant dentar care sa aiba si o predictabilitate in timp. In aceasta situatie se face o fereastra in osul maxilar, se ajunge la mucoasa sinusului pe care noi o ridicam cu niste instrumente speciale si in spatiul creat dintre mucoasa si podeaua sinusului se pune os. In felul acesta cream inaltimea de os corespunzatoare si implantul dentar are sanse mt mai mari de a rezistenta in timp.

Poate fi nevoie de aditie osoasa si ulterior plasarii unui implant dentar?

Exista si alte situatii in care este nevoie de aditie osoasa, uneori chiar in cazul implanturilor deja plasate. Osul in mod fiziologic se resoarbe, dar exista anumiti factori cum sunt infectiile sau diverse boli generale ale organismului care pot agrava sau accentua resorbtia osului, lucru pe care il putem vedea pe o radiografie. Daca se face anual, putem din timp sa stopam evolutia respectiva. In cazul unei infectii se dreneaza infectia, se curata tesutul inflamat, se aditioneaza biomateriale, tesut osos si in felul acesta prelungim viata unui implant dentar.

Ce presupune aditia osoasa in acest caz?

Aditia de os este o interventie chirurgicala prin care se pune graft osos – practic este un material ca un praf, particular – in jurul implantului dentar, dupa ce acesta este curatat, igienizat. Se acopera cu membrane de colagen pentru ca tesutul gingival sa nu invadeze graftul osos, iar dupa aceea se inchide gingia peste. In felul acesta se prezerva cantitatea de os si chiar se poate imbunatati.

PROGRAMARE

+40 726 770 357

Sau completează formularul de mai jos si un reprezentant al clinicii noastre va va contacta in cel mai scurt timp posibil

CUM NE GASESTI

Calea 13 Septembrie nr. 102, Bl. 48A, 050727
Langa JW Marriot Grand Hotel Bucuresti

Urgențe non-stop