Clinica stomatologica DentalMed
Romanian English Français Italiana Deutsch
Clinica Stomatologica DentalMed
Romanian English Français Italiana Deutsch

Implant dentar premium in Bucuresti

Descoperirea conceptului de implant dentar reprezinta una din marile realizari ale medicinei dentare, aducand solutii revolutionare si speranta pacientilor edentati (cu dinti lipsa), in anumite cazuri schimband practic vietile oamenilor. Inserate pe locul fostelor radacini, implanturile dentare constituie practic baza noilor dinti, care vor avea rol functional si o estetica asemenea dintilor naturali.

Pacientii protezati printr-un implant dentar sau prin mai multe implanturi dentare recastiga abilitatea de a manca aproape orice si zambesc cu incredere, stiind ca noii lor dinti arata impecabil. Prin inserarea implantelor dentare se pastreaza integritatea structurii faciale (a arcadelor dentare), reducand inconvenientele pe care le produce pierderea unuia sau mai multor dinti.

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este practic un mic surub de titan care inlocuieste radacina dentara. Interventia chirurgicala prespune inserarea implantului in osul maxilar superior sau inferior, operatie complet nedureroasa.

Tratamentul prin implant dentar reprezinta la ora actuala singura posibilitate de a inlocui dintii lipsa prin protezare fixa (diferita de protezele mobile, care trebuiesc indepartate din gura pentru igiena), rezultand o dentitie foarte apropiata de dintii naturali.

Implantul dentar este radacina artificiala din titan cu care noi compensam lipsa unui dinte sau a mai multor dinti prin inserarea acestui surubel in locul de unde dintele a fost extras, astfel incat in final pe acel implant punem o coroan dentara. Pacientul, in timp, resimte acest tratament foarte natural si se simte din nou ca in situatia initiala cand avea dintii lui, ceea ce il ajuta, il schimba. Calitatea vietii ii este astfel mult imbunatatitia.

Implantul dentar  imbunatateste semnificativ calitatea vietii, fiind construit astfel incat sa ofere o senzatie de naturalete. Persoanele care au pierdut dinti isi recapata abilitatea de a manca practic orice, de a vorbi si de a rade “cu gura pana la urechi”. Din ce in ce mai multi pacienti prefera metoda de tratament prin implant dentar in defavoarea protezelor sau puntilor.

Implant dentar

Procedura chirurgicala pentru a insera un implant in cadrul DentalMed Bucuresti

Astazi, majoritatea procedurilor de inserare a implanturilor dentare permit pacientilor sa se intoarca acasa in aceeasi zi.

Clinica DentalMed a dezvoltat un concept unic, One Stage Surgery, prin care reusim sa realizam cu succes operatii extreme de inserare implanturi dentare, operatii parodontale, aditii si autotransplanturi de os, sinus lift surgery si extractii – toate in cadrul unei singure sedinte chirurgicale de tratament, atunci cand statusul pacientului permite aceasta abordare.

Dupa aceasta operatie se asteapta cateva luni pentru ca celulele osoase (osteoclaste si osteoblaste) sa creeze un tesut osos nou in jurul implantului dentar, proces numit osteointegrare. Osteointegrarea este de obicei usor acceptata de organism. In felul acesta, implantul dentar poate servi drept sprijin pentru o coroana, punte fixa sau proteza mobilizabila pe implant/implanturi dentare.

Perioada de vindecare dupa operatia de inserare a implanturilor dentare dureaza intre 2 – 6 luni, timp in care, in functie de situatia clinica, pacientul va beneficia de o lucrare protetica provizorie, care sa asigure functionalitatea si estetica pana la momentul in care lucrarea definitiva pe implanturile dentare va putea fi realizata.

Implant dentar Straumann

Multi pacienti nu agreeaza ideea de a li se slefui dintii vecini edentatiei (procedura obligatorie in cazul realizarii puntilor dentare pe dinti stalpi naturali), in aceste cazuri putandu-se poate recurge la protetica pe implante. Aceasta cuprinde pe scurt:

 1. inserarea unui implant dentar sau a mai multor implanturi dentare (partea care se insera in os),
 2. bontul protetic al implantului (cel pe care va sta restaurarea protetica) si
 3. coroana dentara pe implantul dentar (restaurarea protetica finala).
Implant dentar Straumann

Din ce materiale este realizat implantul dentar?

Materialele din care sunt realizate implanturile dentare au proprietatea de biocompatibilitate, adica prin interactiunea acestuia cu organismul probabilitatea reactiilor adverse este redusa. In prezent, materialele din care se poate realiza un implant dentar sunt:

 • Titanul
 • ROXOLID® aliaj de Zirconiu si Titan, inovatie a companiei  Straumann Grup Elvetia, ce permite realizarea celor mai rezistente si neinvazive implanturi
 • Ceramica. Singurul implant din lume 100% ceramic (fara metal sau plastic) este  Straumann® SNOW Ceramic Implant System si are adresabilitate in special pentru pacientii care sufera de alergii la metale.

Cine sunt candidatii pentru tratamentul prin implant dentar?

Inserarea unui implant dentar este recomandata pacientilor de toate varstele carora le lipsesc dinti. Oricine este suficient de sanatos pentru o mica interventie chirurgicala in cavitatea bucala poate apela la tratamentul prin implant dentar.

Pacientii adesea ne marturisesc ca regreta ca nu au apelat la tratmentul prin implant dentar de la inceput. De multe ori, motive obiective i-au impiedicat sa aleaga solutia implanturilor: impedimente financiare, existand acest mit ca “implantul dentar este costisitor” sau frica de stomatolog, de tratamente chirurgicale.

Implantul dentar a devenit insa un tratament mult mai popular in ultima vreme si mai “prietenos”, prin prisma informatiei care circula mult mai usor astazi. Pacientii care au beneficiat de tratamente prin implanturi dentare aleg de multe ori sa isi impartaseasca experienta pozitiva nu doar familiei si prietenilor apropiati, dar si prin intermediul platformelor de socializare (Facebook, Instragram, Youtube, etc.). Acest fenomen a contribuit mult la cresterea gradului de incredere in tratamentul prin implant dentar al pacientilor, care au inceput sa se gandeasca din ce in ce mai mult daca implanturile reprezinta o solutie potrivita si pentru ei. De cele mai multe ori raspunsul este: DA, insa echipa medicala poate formula un asemenea verdict doar dupa o analiza amanuntita a cazului fiecarui pacient in parte. Uneori sunt necesare interventii ajutatoare, de natura aditiilor osoase, spre exemplu, iar alteori solutia optima de tratament poate fi una alternativa, care nu implica implanturile dentare.

Recomandari referioare la tratamentul prin implant dentar:

E bine de precizat ca dupa operatia realizata in clinica stomatologica pacientii trebuie sa respecte o igiena locala foarte buna, deoarece in lipsa acesteia apar inflamatii gingivale care pot conduce la pierderea implantului. Se impune astfel necesitatea realizarii controalelor periodice la fiecare trei luni la medicul stomatolog.

Pret implant dentar

Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care o auzim este “Cat costa un implant dentar?” Inainte de a consulta pagina de tarife trebuie sa stim ca pretul unui implant dentar este de cele mai multe ori direct proportional cu calitatea acestuia, care contribuie la o buna acceptare a implantului de catre organism si la o durata de viata mult superioara fata de implanturile cu cost scazut.

Cat costa un implant dentar? puteti afla accesand meniul de tarife dedicat sectiunii Implanturi.

Doresc o programare

Implant dentar la DentalMed Bucuresti

 1. Peste 20.000 de tratamente prin implant dentar realizate de echipa clinicii DentalMed
 2. Peste 1500 de implanturi dentare inserate anual in cadrul clinicii
 3. Echipa chirurgicala internationala formata din 7 chirurgi specializati in tratamentul prin implant dentar
 4. Din echipa de chirurgi fac parte 2 medici profesori de renume international
 5. Experienta echipei medicale este de peste 25 de ani in tratamente chirurgicale
 6. “One Stage Surgery Concept”, inovatie DentalMed pentru optimizarea timpului si a interventiilor chirurgicale (implant dentar intr-o zi)
 7. Gestionarea cu succes intr-o singura sedinta operatorie de maxim 2-3 ore a unor interventii chirurgicale de mare complexitate, incluzand: un implant sau mai multe implanturi dentare, sinus lifting, aditie osoasa, extractii dentare, operatii regenerative pardontale.
 8. Interventiile chirurgicale prin care se insera cel putin un implant dentar se realizeaza sub sedare intra-venoasa (i.v. sedation)
 9. Peste 500 de inteventii chirugicale sub sedare constienta intravenoasa (i.v. sedation) realizate anual in cadrul clinicii
 10. Echipa de 5 medici specialisti ATI si asistente medicale de ATI (anestezie si terapie intensiva) pentru coordonarea tratamentelor sub sedare constienta intravenoasa i.v. sedation)
 11. Cel putin 2 medici chirurgi pe fiecare dintre turele de lucru zilnic, pentru consultatii de tipul implant dentar si interventii chirurgicale
 12. Singura clinica stomatologica din segmentul Premium Plus care asigura URGENTE NON STOP prin medic de garda on call pentru gestionarea urgentelor medicale ale pacientilor. Pacientii care au primit tratamente dentare chirurgicale in cadrul clinicii DentalMed (de natura implantului dentar, spre exemplu) beneficiaza de prioritare in gestionare posibilelor urgente post-opeartorii. Acestea sunt gestionate prin intermediul departamentului de VIP Private Dental Care.
 13. Serviciul de URGENTE stomatologice Non Stop este asigurat de clinica DentalMed de 12 ani in mod continuu, inca de la infiintarea clinicii. Acoperim astfel intervalele de noapte, weekend si sarbatori legale.
 14. Serviciu post-operator unic pentru pacientii clinicii, dupa interventiile chirurgicale care includ implant dentar sau implanturi dentare. Pachetul DentalMed Recovery Pack, pentru recuperarea rapida post-operatorie dupa interventiile chirurgicale include: ☆serviciile postoperatorii post implant dentar (control, igienizare, eliminare fire de sutura) ☆ medicamentele post-operatorii (antibioterapie, tratament antiinflamator, etc) ☆ pachetul special de igienizare dupa procedura de implant dentar pentru 7 – 14 zilemixul de vitamine & minerale & proteine si alte elemente necesare optimizarii timpului de vindecare dupa interventia chirugicala de inserare a unui implant dentar sau a mai multor implanturi dentare si tratamente conexe.
 15. Laborator de imagistica dentara in-house, dotat cu cel mai performant Computer Tomograf dentar din lume, apartinand japonezilor de la MORITA, pentru realizarea radiografiilor si a tomografiilor computerizate intr-o maniera rapida si cu acuratete crescuta a informatiilor. Realizarea unui tratament de excelenta in implantologie, chiar si pentru inserarea unui singur implant dentar, nu poate fi conceput fara consultarea de catre echipa medicala a cel putin unei radiografii panoramice si a unei Tomografii Computerizate. Postoperator, gold standardul este realizarea unei radiografii panoramice ce control dupa inserarea implantului dentar sau a implanturilor dentare.
 16. Singura clinica dentara din Romania detinatoare a Computer Tomografului VERAVIEW X800 MORITA Japonia, leader mondial in imagistica dentara. Asiguram astfel cea mai buna calitate a radiografiilor si tomografiilor dentare, cu cel mai mic nivel de radiatii.
 17. Laborator de tehnica dentara digitala in cadrul clinicii, pentru realizarea lucrarilor protetice pe implant, intr-o maniera rapida si cu estetica si functionalitate la nivel de excelenta.
 18. Folosirea cu prioritate a tehnologiilor digitale de amprentare pentru lucrarile protetice pe implanturi, pentru un maxim de precizie, de rapiditate, dar si de confort pentru pacienti.
 19. Gama de implanturi folosite pentru reabilitarile prin implanturi dentare in cadrul clinicii DentalMed incepe de la premium: implant dentar STRAUMANN ROXOLID® SLActive®, (Elvetia), implant dentar ZIMMER Trabecular (SUA), NOBEL BIOCARE (SUA) si pana la implanturile clasice: implant dentar MEGAGEN ANYRIDGE / MEGAGEN ANYONE, MIS (Israel) sau Alpha Bio Nobel Biocare (Israel).
 20. Cea mai performanta tehnologie existenta la momentul actual in lume pentru interventiile chirurgicale este folosita in cadrul clinicii, pentru a asigura pacientului rezultate maximale, fara durere, fara traume si cu recuperare rapida,
 21. Echipa de chirurgie este completata de echipa de medici proteticieni specializati in reconstructiile prin implanturi dentare, pentru finalizarea la nivel de excelenta a tratamentului prin implant dentar, fiecare dintre membrii echipei avand o experienta de minim 10 ani in practica medicala
 22. 10 medici proteticieni seniori specializati in reconstructiile protetice pe implant dentar
 23. Realizam la nivel de excelenta toata gama de lucrari protetice pe implant dentar: coroana unidentara pe implant pe suport zirconiu, punte insurubata pe implanturi dentare, supra-structuri pe implanturi dentare, conceptele All on 4, All on Six sau dinti ficsi intr-o zi, cand cazul pacientului o permite

Care este durata de viata a unui implant? Cat rezista un implant?

Statisticile medicale ne spun ca in zilele noastre sansa de succes a unui implant dentar inserat unui pacient sanatos este de 85 pana la 90 sau chiar 95 la suta, intr-un interval de zece ani. Fara a putea spune despre implantul dentar ca este “infailibil”, aceste cifre ne arata un procent foarte bun, care plaseaza implantul dentar in categoria tratamentelor medicale sigure si cu rezultate pe termen lung. Statisticile sunt foarte importante, deoarece ele ne dau o imagine globala asupra unor mase de studiu suficient de mari incat sa fie considerate relevante. Chiar daca atunci cand vorbim de medicina, particularitatile fiecarui pacient si ale fiecarui caz conteaza mult in ecuatia rezultatului final, cercetarile facute pe implantul dentar arata o imbunatatire semnificativa a sansei de reusita a acestui tip de interventie chirurgicala. Chiar daca nu putem face contract cu biologia pentru a determina cu exactitate durata de viata a unui implant inserat unui anumit pacient, implantologia anilor 2020 ofera optiuni cu sanse mari de reusita chiar si pacientilor care in trecut nu erau candidati ideali pentru a-si inlocui unul sau mai multi dinti lipsa cu implanturi dentare.

Printre motivele care au condus la o crestere a prognosticului de succes al implantului dentar se numara materialele din care sunt realizate implanturile dentare si care sunt din ce in ce mai performante, rezultat al cercetarilor intensive ale laboratoarelor companiilor producatoare. Materiale precum zirconiul, ceramica s-au “aliat” cu titanul, materialul clasic din care era fabricat implantul dentar, rezultand materiale noi, cu proprietati mult imbunatite in termen de bio-compatibilitate, rezistenta, osteo-integare etc. Cercetarile permanente au adus imbunatatiri semnificative ale performantelor implanturilor si prin elemente care tin de tratarea suprafetelor implanturilor, de forma acestora, de conexiunea cu bontul protetic, etc. Extrem de importante sunt pentru succesul tratamentului chirurgical in care sunt prezente si implanturi dentare bio-materialele care ajuta la crearea unor conditii de plasare ale unui implant dentar cat mai prielnice: ajustarea masei osoase, folosirea factorilor de crestere, etc….Pe de alta parte, experienta medicilor stomatologi specializati in tratamentul prin implant dentar a crescut, optiunile de perfectionare si de aprofundare a cunostintelor in domeniului implantologiei orale fiind astazi foarte ofertante.

Care sunt factorii care pot influenta durata de viata a unui implant?

Implanturile dentare sunt foarte sensibile la igiena deficitara. Pacientii care sunt mai putin rigurosi cu igiena dentara, care nu efectueaza in mod corect si constiincios periajul dentar si actiunile ajutatoare (folosirea atei dentare si a dusului bucal, clatirea cu apa de gura, folosirea scobitorilor profesionale si a periutelor interdentare etc.) au risc mai mare de a dezvolta peri-implantita, afectiune care nediagnosticata si netratata la timp, poate conduce la pierderea implantului dentar.

De aceea, pacientii care isi doresc un tratament stomatologic de natura implantului dentar primesc din partea echipei medicale si o consiliere speciala, un instructaj referitor la regulile de igiena dentara pe care pacientul trebuie sa la respecte, pentru a asigura o durata de viata cat mai mare implantului dentar. 

Foarte important este că odata realizata interventia chirurgicala prin care s-a inserat implantul dentar, nu este ca la un servis auto: am pus o roata, am umflat-o si “ii dam bice pe autostrada”.

Este necesar ca pacientul sa se inscrie intr-un program periodic de “intretinere profesionala” sau mententanta a implanturilor. Practic, pacientul primeste de la echipa medicala instructiuni personalizate referitor la frecventa cu care trebuie sa participle la controalele periodice specifice.

De obicei, pacientilor purtatori de implanturi dentare li se recomanda realizarea unei radiografii panoramice la fiecare 12 luni, pentru a determina masa osoasa prezenta in jurul implantului. Sunt situatii in care echipa medicala poate indica si realizarea unor investigatii suplimentare, cum ar fi Tomografii Computerizate 3D, fotografii de diagnostic, etc.

La fiecare 6 luni, daca nu este indicat un interval mai scurt de catre echipa medicala, pacientii care au cel putin un implant dentar trebuie sa se programeze pentru controlul si igienizarea profesionala in cabinetul stomatologic.

Pe langa detartraj, airflow, periaj, medicul stomatolog poate realiza si operatiuni specifice de igienizare a lucrarilor protetice pe implanturi.

De asemenea, daca este necesar, medicul implantolog poate interveni pentru a realiza proceduri speciale de curatare in jurul implantului.

Clinica DentalMed foloseste cel mai performant concept de igienizare si profilaxie dentara existent in lume la acest moment, Guided Biofilm Therapy (GBT) – Tratamentul ghidat al placii bacteriene cu ajutorul AIRFLOW® Prophylaxis Master by EMS Switzerland.

Protocolul de igienizare GBT cuprinde 8 pasi pentru asigurarea unei igiene orale cu acoperire la 360 de grade. Protocolul elvetian de profilaxie dentara GBT a fost gandit pana in cele mai mici detalii impreuna cu medici parodontologi reputati si igienisti dentari, pentru asigura un tratament profilactic sistematic si predictibil pe termen lung, inclusiv pentru pacientii care au primit un tratament de natura implantului dentar.

Echipa medicala specializata in implantologie a clinicii DentalMed foloseste Tratamentul Ghidat al Placii Bacteriene cu AIRFLOW® Prophylaxis Master by EMS Switzerland pentru igienizarile profesionale ale pacientilor purtatori de implanturi dentare.

Factorilor mentionati mai devreme li se adauga un ingredient indispensabil ecuatiei care ofera raspunsul la intrebarile de tipul: “ce putem face pentru a asigura o durata cat mai mare de viata implantului dentar?”:

EXPERIENTA MEDICULUI CHIRURG CARE REALIZEAZA INTERVENTIA DE INSERARE A IMPLANTULUI DENTAR.

In alegerea echipei medicale in mainile careia urmeaza sa puneti tratamentul chirurgical de care va fi legata calitatea vietii dumneavoastra este important sa luati in calcul nu doar aspectele de natura tehnologica (tipul de implant folosit, aparatura si instrumentarul utilizate pentru interventie etc.), ci si expertiza medicilor care urmeaza sa realizeze aceasta interventie chirurgicala.

Doresc o programare

Intrebari pentru planificarea implantului dentar

Mai jos sunt cateva intrebari care pot sa va ajute in purtarea discutiei de documentare cu echipa medicala, pe tema interventiei de inserare a implanturilor:

 • care este numarul de implanturi dentare inserate de echipa chirurgicala si care este experienta medicilor in realizarea de interventii chirurgicale de tipul “implant dentar”?
 • care este tipul de implant dentar pe care echipa chirurgicala le recomanda cazului dumneavoastra?
 • care este prognosticul de reusita al tratamentului prin implant dentar in cazul dumneavoastra?
 • daca sunt indicatii speciale sau note particulare aferente tratamentului dumneavoastra, recomandari speciale sau orice alte informatii pe care echipa medicala este indicat sa vi le aduca la cunostinta inainte de a va hotari sa incepeti tratamentul chirurgical care implica si inserarea de implanturi dentare?
 • care sunt precautiile speciale legate de alimentatie, igiena, odihna, sport etc. inainte si dupa interventia chirurgicala, avand in vedere ca urmeaza sa vi se plaseze cel putin un implant dentar?
 • care sunt optiunile de reconstructie protetica pe implanturi potrivite cazului dumneavoastra?
 • care este sedarea optima recomandata cazului dumneavoastra?
 • sunt necesare avize medicale de la medicul dumneavoastra curant (cardiolog, internist, etc.) sau un anume protocol pre si post-operator pentru a realiza interventia chirurgicala in care se vor realiza si implanturi dentare?
 • este necesar sa intrerupeti administrarea unui medicament sau a unei scheme de tratament pe care o folositi in prezent?
 • cat dureaza sedinta de tratament chirurgical in care urmeaza sa se implantul/implanturile dentare?
 • sunt necesare mai multe sedinte chirurgicale sau se poate realiza conceptul One Stage Surgery?
 • care este managementul posibilelor complicatii post-implant dentar?
 • in ce va consta pe termen lung “intretinerea implanturilor” si a lucrarilor protetice pe implant?
 • care va fi frecventa realizarii controalelor periodice si a mentenatelor specifice post-tratamentul cu implant dentar, precum si costurile acestora?
 • care sunt riscurile interventiei si alternativele tratamentului cu implant dentar in cazul dumneavoastra?
 • care este pregatirea si experienta echipei de implantologi, dar si a echipei de proteteticieni care urmeaza sa realizeze reconstructia protetica pe implanturi?
 • care sunt investigatiile de natura imagistica pe care echipa medicala le solicita pentru stabilirea diagnosticului si a tratamentului cu implanturi?
 • si nu in ultimul rand care sunt costurile TOTALE ale tratamentului prin implant dentar si timpul de realizare a planului de tratament?    

Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile pe care va recomandam sa le adresati echipei medicale inainte de a incepe un tratament chirugical in care sunt implicate si implanturi dentare.

Este indicat sa va faceti o documentare cat mai detaliata inainte de inceperea tratamentului cu implanturi dentare, iar aceste puncte sunt orientative referitor la detaliile pe care va recomandam sa le analizati inainte de a alege echipa medicala alaturi de care veti parcurge un tratament care poate sa va schimbe definitiv viata!

Alocati-va timp pentru a studia aceste intrebari si raspunsuri, iar dupa ce veti face alegerea potrivita, investiti echipa medicala cu increderea dumneavoastra!

Succesul tratamentului este foarte mult influentat de increderea pacientului in echipa medicala si de cooperarea pacientului. Deveniti si dumneavoastra o parte integranta a echipei!

Doresc o programare

Pacientii cu parodontoza pot beneficia de tratamentul prin implant dentar?

O abordare corecta din punct de vedere medical a tratamentului prin implant dentar presupune in mod obligatoriu rezolvarea prioritara a problemelor parodontale ale pacientului, daca se constata prezenta bolii parodontale. Astfel, prin tehnici specifice de natura chirurgicala sau nechirurgicala, se va realiza curatarea (asanarea) cavitatii bucale, urmate de interventia propriu-zisa de inserare a implanturior dentare si a celorlalte tratamente chirurgicale necesare.

De asemenea, se va realiza o evaluare a terenului, a masei osoase pe care pacientul parodontopat il are. Boala parodontala (parodontoza) conduce in timp la pierderea dintilor, iar osul ramas este unul avariat, aceasta fiind unul dintre motivele pentru care prognoza de succes a tratamentului poate fi diminuata.

Insa pacientul intra intr-un protocol de igienizari, va fi monitorizat foarte atent si de cele mai multe ori noi reusim sa plasam aceste implanturi la pacientii cu boala parodontala, dar cu conditia sa tratam si parodontoza in acelasi timp sau inainte chiar de a insera implanturile dentare.

Vestea buna este ca un management pre-operator corect al tratamentului, urmat de un program de mententante speciale, asigura pacientilor cu parodontoza sanse mari de a primi un tratament dentar prin implanturi dentare, cu o rata buna de succes pe termen lung. Pacientii cu parodontoza pot sa se bucure de reconstructii prin implant dentar, insa este esential ca echipa medicala sa realizeze un diagnostic corect al bolii parodontale, sa realizeze tratamentul optim de asanare si regenerare si sa aleaga pentru pacient acele solutii si implanturi care sa asigure cele mai bune sanse de reusita ale tratamentului prin implant dentar.

Respectarea de catre pacient a Protocolului Personalizat de Igienizare Post-Operator, creat pentru fiecare pacient in parte de catre echipa medicala dedicata, va reprezenta un factor important in mentinerea pe termen lung a rezultatelor tratamentului prin implant dentar.

Pierderea dintilor poate fi o trauma pentru pacienti?

Pierderea unui dinte sau a mai multor dinti poate constitui o trauma, pentru multi dintre pacienti. Sentimentul ca iti lipseste ceva, ca nu mai esti la fel ca inainte, poate deveni unul pregnant, uneori obsesiv. In trecut, posibilitatile de inlocuire a unuia sau mai multor dinti pierduti erau limitate si erau limitate la puntile sau protezele dentare (lucrari dentare mobile). Dincolo de limitarile estetice si functionale ale acestor reconstructii protetice, pacientul se confrunta si cu disconfortul psihic al acestei pierderi, care ii afecteaza emotional.

Din fericire, in prezent metodele moderne de tratament in implantologia dentara le permit pacientilor sa depaseasca aceste neajunsuri, apeland la tratamentul prin implanturi dentare. Implantul dentar le reda pacientilor oportunitatea de a-si inlocui intr-un mod cat mai apropiat de structura naturala dintii pe care au avut nesansa de a-i pierde.

Care sunt pasii de urmat inaintea inserarii unui implant?

Inserarea unui implant dentar este foarte bine structurata din punct de vedere al protocolaleor si noi le explicam pacientilor ca este o interventie sigura, cu un grad foarte mic de risc.

Asta daca medicul si pacientul colaboreaza, se face o anamneza corecta a posibilelor afectiuni ale pacientului, daca investigam pacientul atat clinic, cat si paraclinic, efectuam tomografii computerizate si radiografii pe zonele unde vrem sa inseram implanturile dentare.

Cum alegem dimensiunea implantului dentar?

Dupa analiza Tomografiei Computerizare noi putem alege atat lungimea implantului dentar, cat si grosimea lui. In ceea ce priveste lungimea ne raportam la anumite elemente anatomice cum ar fi: sinusul maxilar, podeaua nazala, nervul mandibular, elemente pe care nu avem voie sa le atingem cu implantul dentar.

Din acest punct de vedere noi alegem lungimi ale implanturilor corespunzatoare masuratorilor detaliate de pe tomografia computerizata.

Grosimea implantului dentar se alege in functie de cantitatea, de volumul osos existent al pacientului, astfel incat implantul dentar sa aiba in jurul lui o cantitate suficienta de os care sa permita o buna vascularizare. Pentru ca daca este prea putin os sau osul este prea subtire, lipsa vascularizarii duce la resorbtie osoasa si automat la pierderea implantului dentar.

poza implant 2 Implant dentar premium in Bucuresti

Practic, cu ajutorul acestor investigatii de natura imagistica: tomografii computerizate, radiografii panoramice, riscurile sunt mult diminuate. In prezent, cu ajutorul metodelor moderne de investigare, se poate masura osul la micron, astfel incat stim cu precizie de la inceputul interventiei chirurgicale ce lungime si ce diametru de implant dentar sa folosim.

Asttfel, riscul de a estima gresit dimensiunea implanturilor si posibilitatea de aparitie a erorilor in timpul operatiilor de inserare a implanturilor sunt diminuate, iar sansele ca pacientul sa primesca un tratament prin implant dentar cu prognostic foarte bun pe termen lung cresc considerabil.

Care sunt situatiile in care este nevoie de aditie osoasa?

Inainte de a plasa un implant dentar se fac tomografii computerizate, pentru a vedea cantitatea de os existenta, iar atunci cand aceasta este nesatisfacatoare se realizeaza operatii ajutatoare cum este, spre exemplu, sinus lifting ul prin care noi incercam sa crestem cantitatea de os pe verticala.

Tot pe baza tomografiilor putem depista un sinus care este bolnav.  Acesta se observa atat clinic, cat si radiologic, iar inainte de a realiza operatia de sinus lift trimitem pacientul intr-o clinica ORL pentru a trata afectiunea sinusului respectiv, sinuzita sau inflamatia sinusala. Ne asiguram astfel ca in momentul plasarii implantului dentar operam pe un teren curat, care sa ofere premisele unui tratament cu sanse mari succes, pe termen cat mai lung.

Ce este, mai exact, sinusul maxilar?

Sinusul maxilar este o cavitate situata si in stanga si in dreapta nasului, a foselor nazale. Aceste cavitati sunt pline cu aer. Pe parcursul vietii se mai pierd si dintii, sinusurile se pneumatizeaza – adica se maresc in dimensiuni – osul se atrofiaza, astfel incat inaltimea de os pana in sinus devine una insuficienta pentru lungimea unui implant dentar care sa aiba si o predictabilitate in timp.

In aceasta situatie se face o fereastra in osul maxilar, se ajunge la mucoasa sinusului pe care noi o ridicam cu niste instrumente speciale si in spatiul creat dintre mucoasa si podeaua sinusului se pune os. In felul acesta cream inaltimea de os corespunzatoare si implantul dentar are sanse mt mai mari de a rezistenta in timp.

Poate fi nevoie de aditie osoasa si ulterior plasarii unui implant?

Exista si alte situatii in care este nevoie de aditie osoasa, uneori chiar in cazul implanturilor deja plasate. Osul in mod fiziologic se resoarbe, dar exista anumiti factori cum sunt infectiile sau diverse boli generale ale organismului care pot agrava sau accentua resorbtia osului, lucru pe care il putem vedea pe o radiografie.

Daca se face anual, putem din timp sa stopam evolutia respectiva. In cazul unei infectii se dreneaza infectia, se curata tesutul inflamat, se aditioneaza biomateriale, tesut osos si in felul acesta prelungim viata unui implant dentar.

Ce presupune aditia osoasa in acest caz?

Aditia de os este o interventie chirurgicala prin care se pune graft osos – practic este un material ca un praf, particular – in jurul implantului dentar, dupa ce acesta este curatat, igienizat.

Se acopera cu membrane de colagen pentru ca tesutul gingival sa nu invadeze graftul osos, iar dupa aceea se inchide gingia peste. In felul acesta se prezerva cantitatea de os si chiar se poate imbunatati.

 • Suntem europenii cu cei mai multi dinti lipsa, arata statisticile. 
 • 30% dintre romani nu mai au deloc dinti naturali. 
 • Numarul de implanturi s-a triplat in ultimii ani. 

Pe de alta parte, inca sunt multe controverse si informatii gresite cu privire la implanturile dentare.

Implantul dentar poate sa fie respins de organism sau nu?

Implantul dentar nu poate sa fie respins de organism, este un mit! Implantul dentar nu poate nu poate fi respins de organism, deoarece este facut din materiale biocompatibile.

Pacientul care are implanturi dentare poate sa faca RMN sau alt tip de investigatii imagistice?

Este un mit faptul ca pacientul nu poate sa faca investigatii imagistice, cum ar fi rezonanta magnetica nucleara (RMN), deoarece implantul dentar este realizat din din titan, zirconiu, tantal: materiale compatibile cu aparatura electromagnetica. 

Implantul dentar este dureros?

“Implantul dentar doare” este un mit, de asemenea! O interventie chirurgicala de tip implant dentar nu doare mai mult decat o extractie dentara. Dimpotriva, postoperator putem spune ca doare mai putin decat o extractie, deoarece, in cele mai multe cazuri, realizam pe langa anestezia locala si sedare intaravenoasa (i.v. sedation).

Sedarea intravenoasa ofera avantaje multiple in timpul interventiei chirugicale, dar si un confort postoperator, datorita faptului ca se administreaza pe langa substanta anestezica si substante antiinflamatorii.

Astfel, recuperarea dupa interventia chirurgicala de inserare a implantului dentar devine mult mai rapida, fara dureri si cu posibilitatea de reluare a activitatilor profesionale, familiale, sociale etc. practic incepand cu a doua zi dupa interventia prin care se insera implantul dentar.  

Interventia prin care se insera un implant sau mai multe implanturi dentare dureaza mult? Este un proces complicat sa inseri un implant dentar? 

In primul rand este de punctat un aspect extrem de important: obligatoriu in prima faza pacientul beneficiaza de o consultatie de specialitate, in cadrul careia se realizeaza anamneza, pacientul este evaluat din punct de vedere clinic si radiologic, se fac investigatii  de natura imagistica (radiografie panoramica, tomografie 3D computerizata, fotografii de diagnostic, scanare intraorala digitala).

In urma consultului chirurgical de specialitate se stabileste diagnosticul de certitudine si se intocmeste de catre echipa medicala Planul de Tratament, care contine interventiile recomandate (implant dentar, extractii, aditii osoase, coroane si punti dentare etc.), costurile asociate interventiilor si etapizarea in timp a tratamentelor.

Inainte de sedinta de tratament chirurgicala, in care sunt planificate pentru a fi realizate interventiile de natura chirurgicala (extractii, implant sau implanturi dentare, aditii osoase, sinus lift, operatie parodontala etc.) pacientul primeste indicatie de realizare a unui set de analize de sange uzuale (hemoleucograma completa, biochimie, glicemie, timp de sangerare).

Echipa chirurgicala a clinicii DentalMed abordeaza interventiile chirurgicale utilizand conceptul One Stage Surgery, in care tratamentele chirurgicale sunt comprimate intr-o sedinta unica de tratament, atunci cand conditia medicala a pacientului o permite. Interventiile de tip One Stage Surgery se realizeaza sub sedare constienta intravenoasa (i.v. sedation), cu monitorizare de catre echipa de medici anestezisti.

Interventiile One Stage Surgery sunt interventii complexe, adevarate maratoane chirugicale, care aduc pacientului beneficii in termen de timp, confort, stress redus si minimizare a interactiunilor si deplasarilor la clinica.

In functie de complexitatea si tipul de tratamente chirurgicale care sunt planificate pentru a fi realizate, interventia poate dura de la minim jumatate de ora (daca interventia presupune doar inserarea unui implant dentar, spre exemplu) si pana la 2-4 ore, daca vorbim despre o interventie complexa (sinus lifting, extractii, mai multe implanturi dentare etc.) 

Sumarizand, daca pacientul are nevoie doar de un implant dentar, jumatate de ora poate sa fie suficient unui medic chirurg experimentat pentru desfasurarea cu succes a interventiei; asta daca nu este nevoie si de o interventie aditionala de grefare osoasa si/sau o extractie.

Se pot realiza implanturile dentare in aceeasi sedinta cu extractiile dentare?

Daca pacientul este sanatos si nu exista o contraindicatie medicala, atunci recomandam realizarea interventiilor chirurgicale conform conceptului One Stage Surgery, prin care se pot face mai multe manevre chirurgicale intr-o singura sedinta: operatii parodontale, extractii, inserare de implanturi.

De multe ori se poate plasa implantul dentar in aceeasi sedinta cu extractia, iar in alte cazuri este nevoie de un minim de doua luni intre cele doua manevre.

Deci depinde de la caz la caz, nici un caz nu este la fel cu altul, iar decizia referitor la etapizarea interventiilor este luata de catre echipa medicala in urma analizei detaliate a cazului pacientului si a statusului sau dento-alveolar.

Pacientul poate pleca dupa interventia de implant dentar cu dinti?

Cum este cu acele pachete, vii in aceeasi zi la clinica si pleci cu toata dantura, cu toate implanturile, cu extractii. Se poate sau in ce situatii se poate?

De obicei nu recomandam pacientului sa plece cu dinti pe implanturi imediat postoperator, deoarece, asemenea unei fracturi care are nevoie de timp sa se vindece, si implantul dentar are nevoie de timp sa se osteointegreze.

Dupa interventia de implant dentar pacientul pleaca de la cabinetul stomatologic cu dinti provizorii sau ramane fara dinti?

Pacientul, dupa interventia chirurgicala prin care in s-a inserat un implant sau mai multe implanturi dentare, poate pleca cu dinti provizorii pe implant.

In functie de situatiile particulare ale fiecarui caz, aceste protezari provizorii pot fi: proteze, daca facem o reconstructie totala a maxilarului, sau chiar si dinti provizorii pe implanturi, dar care sunt in inocluzie, adica au un spatiu mic fata de dintele antagonist, tocmai ca sa nu suporte presiuni directe asupra lui.

Dar sunt si situatii in care echipa de implantologi prefera sa nu se puna dinte provizoriu pe implant (immediate loading). Daca vorbim de zona frontala, automat pacientul trebuie sa plece acasa protezat provizoriu (cu dinti provizorii), intr-o forma sau alta: ajutandu-ne de o proteza sau utilizand coroane provizorii direct pe implanturile inserate.

Cat timp dureaza de la plasarea implantului si pana se face lucrarea finala pe implant?

In functie de zona in care se plaseaza implantul dentar si de tipul implantului, avem nevoie de 2, 4 sau 6 luni de asteptare pentru osteointegrare.

“Sunt prea batran ca sa imi mai pun implanturi”. Exista o limita de varsta pentru a primi un implant dentar sau este un mit?

Singura limita de varsta pentru tratamentul prin implant dentar poate fi data de perioada de crestere osoasa, deci la adolescenti, la tineri. In rest, limita de varsta nu este o opreliste pentru implanturile dentare! Daca un pacient poate trece cu bine printr-o extractie dentara, poate primi foarte bine si un implant dentar.

“Implanturile dentare sunt prea costisitoare!”. Este adevarat?

Nu neparat. Daca avem de inlocuit un dinte, trebuie sa ne gandim la alternativele pe care le avem la dispozitie. In situatia in care suntem nevoiti sa plasam la un implant dentar, chiar daca el initial pare ca este mai scump, implantul dentar va inlocui strict dintele lipsa.

In timp ce daca optam pentru o punte dentara, acest tip de tratament necesita de multe ori “sacrificiul” a doi dinti sau trei dinti, pentru a putea face o punte dentara. Tratamentele necesare realizarii unei punti dentare (alternativa inserarii unui implant, in anumite situatii) prespun obligatoriu realizarea de tratamente de canal si pivoti dentari, care oricat de bine sunt realizate, tot comporta riscul aparitiei unor probleme dentare viitoare, asta fara sa luam in calcul aspectul fianciar pe care il implica realizarea unei punti dentare.

Exista contraindicatii pentru implantul dentar sau persoane care nu au voie sa primeasca un implant dentar?

Contraindicatiile implantului dentar sunt de cele mai multe ori in numar mic si pot viza:

 • aspecte metabolice, cum ar fi diabetul necontrolat sau 
 • diverse afectiuni decompensate, cardiace, 
 • prezenta unor tumori, procese inflamatorii, boli generale ale organismului care contraindica interventii chirurgicale
 • pacienti aflati sub tratamente cu chimioterapie, radioterapie

Cand este nevoie de sinus lift pentru implant? Ce este sinus liftingul?

Cand se pierd dinti in zona posterioara a maxilarului, pe de o parte se produce o atrofie osoasa – adica topirea osului, reducerea in dimensiune, iar pe de alta parte are loc marirea de volum a sinusului, pneumatizarea lui, astfel incat inaltimea de os pana in sinusul maxilar (care este o cavitate plina cu aer in dreapta si stanga nasului) devine una insuficienta pentru inserarea unui implant.

In aceasta situatie medicul chirurg va face o fereastra in osul maxilar, se ajunge astfel la mucoasa sinusului, care va fi ridicata/elevata in timpul interventiei si se grefeaza podeaua sinusului cu material osos. Se obtine astfel intaltime suficienta pentru inserarea unui implant dentar in interiorul osului.

Urmeaza apoi o perioada de asteptare: de aproximativ 8 luni, timp in care se formeaza os si se integreaza si implantul daca a fost inserat in aceeasi sedinta cu sinus lift sau, in cazul in care nu se insera implantul dentar  in aceeasi sedinta, cu realizarea sinus liftingului, se asteapta 6 luni de la interventia de sinus lift, dupa care se plaseaza implantul dentar.

Cum alegem timpul de implant?

Alegerea tipului de implant dentar este bine sa fie o optiune a medicului chirurg, care trebuie sa ii ofere pacientului acele variante care sa optimizeze parametrii medicali ai pacientului si in acelasi timp sa armonizeze solutiile terapeutice cu ceea ce isi doreste pacientul.

Medicul implantolog va face alegerea tipului de implant in functie de mai multi indicatori, cum ar fi cantitatea de os existenta si calitatea acestuia, lucru care se determna cu ajutorul tomografiilor computerizate.

In prezent exista implanturi premium care au un coeficient de contact cu osul “BIC”- Bone to Implant Contact foarte mare – de peste 90%, dar si implanturi clasice, folosite pe scara larga in toata lumea, care au acest coeficient Bone to Implant Contact mai scazut. Iar acest coeficient ne ajuta de multe ori in recomandarea tipului de implant dentar. In ce sens?

Daca un pacient are un os cu o inaltime mica, cu un diametru mic, medicul chirurg prefera sa aleaga un implant dentar premium, care are un BIC mare, astfel incat sa compenseze aceste neajunsuri biologice si sa ofere pacientului sanse cat mai mari de a avea un tratament cu implanturi dentare de succes, pe termen cat mai lung.

Care sunt riscurile de a nu inlocui un dinte lipsa printr-un implant sau alt tip de tratament?

Este gresit, pot fi efecte pe termen lung daca lasam neprotezat acel spatiu?

Efectele neprotezarii unui dinte pierdut sunt de cele mai multe ori negative, in sensul ca dintii vecini si antagonisti migreaza. Practic, apar zone in care se vor retentiona alimente, placa bacteriana, tartru, apar carii.

In felul acesta apare si patologie pulpara si de multe ori diverse forme de boala parodontala (parodontoza). Este necesar cat mai repede sa protezezi zona dintelui lipsa, edentatia respectiva, printr-un implat dentar sau alt tip de tratament stomatologic, ca sa nu apara dezechilibre ocluzale, deficiente masticatorii, musculare, ale articulatiei.

Doresc o programare

NOU! Tehnicilor inovatoare folosite in clinica DentalMed li s-a alaturat Membrana PRF (platelet-rich fibrin)

– o descoperire revolutionara in domeniul chirurgiei dentare osoase regenerative.

Folosirea A-PRF si i-PRF (Platelet Rich Fibrin= trombocite bogate în fibrina) constituie o tehnica de avangarda in domeniul medicinei dentare, ce aduce beneficii semnificative tratamentelor de natura chiurgicala (implanturi dentare, sinus lift, extractii dentare, tratamentul parodontozei, aditii osoase etc.). Citeste mai mult despre folosirea Membranei PRF.

SOLICITA O PROGRAMARE

+40 726 770 357

Sau completează formularul de mai jos si un reprezentant al clinicii noastre va va contacta in cel mai scurt timp posibil

CUM NE GASESTI

Calea 13 Septembrie nr. 102, Bl. 48A, 050727
Langa JW Marriot Grand Hotel Bucuresti

Urgențe non-stop
Stimati pacienti,


✅ Serviciul De Urgente Dentare ESTE DISPONIBIL in cadrul clinicii DentalMed incepand cu 15.04.2020
📜Clinica DentalMed a fost autorizata de inspectorii Directiei de Sanatate Publica Bucuresti (P.V. 850/14.04.2020) pentru a desfasura in conditii de siguranta maxima tratamente de natura urgentelor dentare.

Urgente stomatologice

__________________________________________________________
In perioada starii de urgenta (15.04.2020 - 154.05.2020), accesarea serviciului de urgente stomatologice in cadrul clinicii DentalMed include un Cost Protocol Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare de Urgenta, a carui valoare este de :

📍400 ron pentru pacientii clinicii + pretul pentru tratamentului stomatologic realizat
📍550 ron pentru pacientii externi + pretul pentru tratamentului stomatologic realizat
📍1000 ron Cost Protocol Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid pentru Urgenta Extrema (avulsii dentare, traumatisme, hemoragii extreme ce pot fi gestionate in ambulator) + pretul pentru tratamentului stomatologic realizat

1. Programarea pentru urgenta stomatologica este considerata CONFIRMATA din partea clinicii DOAR DUPA PLATA DE CATRE PACIENT CU CARDUL ONLINE A Costului aferent Protocolului de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare de Urgenta.
2. Pretul interventiei stomatologice de urgenta (se va determina estimativ in urma tele-consultatiei si ulterior se va confirma in cabinet) SE VA ACHITA SUPLIMENTAR Costului aferent Protocolului de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare de Urgenta.
3. Costului aferent Protocolului de Decontaminare/Dezinfectare Anti-CovidStare de Urgenta este temporar, valabil exclusiv in perioada 15.04.2020 - 14.05.2020.

__________________________________________________________


Ca urmare a Ordonantei Militare nr. 2 din 21.03.2020, activitatea clinicii DentalMed (similar cu a tuturor clinicilor si cabinetelor dentare de pe teritoriul Romaniei) a fost temporar suspendata.

Autoritatile nationale permit insa realizarea tratamentelor de natura urgentelor dentare EXCLUSIV in cadrul CABINETELOR STOMATOLOGICE si CLINICILOR DENTARE AUTORIZATE DE DSP pentru desfasurarea de tratamente de urgenta stomatologica pe perioada epidemiei de coronavirus. Acestea au definit reguli foarte stricte referitoare la protocoalele de tratament, Echipamentele personale de protectie complete (EPP) si aparatura specifica pentru sterilizarea cabinetelor (nebulizatoare pentru dezinfectarea aerului dupa tratamentul stomatologic) si a spatiilor clinicii. Regulile epidemiologice anti-covid sunt extrem de importante si trebuie sa fie respectate in cadrul oricarei clinici dentare care doreste sa desfasoare tratamente de natura urgentelor dentare.


Am dedicat ore intregi pentru a asigura in detaliu toate elementele care sa asigure conformitatea cu noile reglementari epidemiologice recomandate de Colegiul Medicilor Stomatologi din Romania, pentru a preveni raspandirea infectiei cu virusul SARS-CoV-2. Din respect pentru pacientii nostri, cu grija permanenta pentru personalul clinicii si cu consideratie pentru normativele emise de institutiile abilitate, clinica DentalMed a decis inca de la inceput ca nu va desfasura activitati din sfera tratamentelor de urgenta decat in momentul in care puteam asigura 100% aliniere la noile dispozitii emise de autoritatile de reglementare din Romania.

Echipa de management a clinicii DentalMed a depus eforturi considerabile in acesta perioada pentru a asigura dotarea tehnico-materiala in conformitate cu noile reglementari, in contextul epidemiei de coronavirus. Aprovizionarea cu echipamentele de protectie speciale (masti cu filtrare superioara, combinezoane de protectie, etc.) si cu aparatura de dezinfectare a aerului din incintele cabinetelor este in aceasta perioada a reprezentat o provocare foarte mare, timpii de livrare si costurile asociate facand din acest proiect unul extrem de dificil de finalizat si in egala masura de costisitor.

Nu am facut insa niciun compromis in a ne aproviziona cu cele mai performante materiale si tehnologii, pentru a asigura desfasurarea impecabila a protocoalelor de tratament dentar in conditii de coronavirus.

Am fost si suntem permanent in contact cu pacientii nostri si le oferim suport de la distanta, punandu-le la dispozitie o echipa specializata, formata din Medici si personal de tip Patient Care, prin intermediul diviziei DentalMed Emergency Call-Center, inca din prima zi in care am fost nevoiti sa suspendam activitatea clinicii. Sunt pacienti carora am putut sa le oferim tele-consiliere sau emiterea de prescriptii medicale, iar pentru cei a caror alinare a suferintei dentare nu exista decat tratamentul in cabinet, incepand din 15 aprilie putem sa le asiguram programare pentru tratament in cabinet in vederea rezolvarii urgentei.


Tratamentele de natura interventiilor stomatologice de urgenta sunt realizate DOAR IN URMA UNUI TRIAJ TELEFONIC exigent, realizat de catre colegii din departamentul de Patient Care, in colaborare cu medici dedicati.

__________________________________________________________
Echipa DentalMed este in permanenta in legatura cu pacientii, folosind mijloacele de comunicare:

☎ Telefon: 0372 330 300 || 031 803 01 70
📧 Email: contact@dental-med.ro
💻 Chat: www.dental-med.ro
__________________________________________________________


Servicii urgenta COVID-19

Tarife urgente stomatologice COVID-19

Protocol urgente COVID-19 DentalMed

Imagini clinica perioada Anti-Covid19


Va multumim!
Echipa DentalMed
Reguli Tratamente in Starea de Alerta

Dragi pacienti,


🔥 Costul aferent Protocolului de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta in cadrul clinicii DentalMed va fi SUPORTAT INTEGRAL DE CATRE Clinica DentalMed, din consideratie pentru pacientii nostri si pentru conditiile speciale ale perioadei pe care o traversam. 🔥Protocolul de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid-19 Stare Alerta in cadrul clinicii DentalMed se refera la urmatoarele actiuni care sunt destinate limitarii raspandirii infectiei cu virusul SARS-COV2:

I. Echiparea personalului clinicii cu Echipamente Personale de Protectie (EPP) pentru echipa formata din medic + asistenta + receptie + personal de suport.

Echipamente Personale de Protectie (EPP) sunt elemente esentiale in asigurarea protectiei impotriva contaminarii cu posibilele infectii generate de virusi si bacterii. Aceste echipamente speciale sunt necesare pentru a proteja echipa medicala si pacientul de o posibila infectare cu virusul SARS-COV-2.

Enumeram mai jos doar cateva dintre echipamentele anti-covid folosite pentru protectia medicilor si a asistentelor care realizeaza tratamente dentare pe parcursul epidemiei de coronavirus:

✅ Masti militare de gaze (medic + asistenta) concepute pentru a fi folosite inclusiv in timpul atacurilor biologice si chimice pentru protectia medicilor si a asistentelor care asigura urgentele. Reprezinta nivelul maxim de protectie la nivelul fetei, asigurand acoperirea gurii, a nasului si a ochilor, intr-o maniera unitara si fara brese de securitate.
✅ Masti cu filtrare superioara (N95, KN95, FFP2, FFP3 standard sau echivalent) pentru situatiile in care nu se pot folosi mastile militare (medic + asistenta)
✅ Combinezoane impermeabile (medic + asistenta) pentru protectia corpului si a capului.
✅ Halate de unica folosinta (medic + asistenta)
✅ Manusi de unica folosinta (minim 2 randuri de manusi pentru fiecare dintre medici/asistente, conform protocoalelor internationale de echipare in conditii de epidemii)
✅ Capelina impermeabila (medic + asistenta)
✅ Cizme din PVC (medic + asistenta) pentru protectia superioara a piciorului.
✅ Protectie pentru incaltaminte (botosi speciali) (medic + asistenta)


II. Echiparea pacientului cu echipamente de unica folosinta constand in:

✅ manusi,
✅ masca chirurgicala,
✅ halat de unica folosinta,
✅ boneta/capelina unica folosinta

III. Dezinfectarea si sterilizarea spatiilor de lucru si a spatiilor comune folosind aparate si tehnologii care sa asigure maximul de eficienta in conditiile epidemiologice actuale. Clinica DentalMed foloseste cel mai sofisticat si complex sistem de sterilizare a aerului din cabinetul dentar de tratament, precum si din spatiile comune, asigurat cu ajutorul echipamentelor de nebulizare pentru sterilizarea aeromicroflorei, precum si a lampilor UV de mare putere.
La sfarsitul fiecarei sedinte de tratament personalul medical asigura dezinfectarea si sterilizarea suprafetelor si a aerului din cabinetul stomatologic, folosind substante biocide speciale, cu grad inalt de eficienta impotriva virusurilor, bacteriilor, pentru prevenirea riscului de propagare a infectiilor. Lampa UV, un instrument care asigura un raport foarte bun intre eficacitatea sterilizarii, respectiv timpul necesar expunerii la lumina ultravioletelor, este folosita de asemenea la finalul fiecare sedintei de tratament.

IV. Suplimentar masurilor recomandate de autoritati, clinica DentalMed procedeaza la:

✅ nebulizarea fiecaruia dintre cele 11 cabinetele stomatologice care sunt utilizate pentru tratamente dupa fiecare tura de lucru (5/6 ore de lucru). Fiecare cabinet stomatologic este astfel nebulizat de 2 ori pe zi, pentru a asigura maximul de siguranta pentru desfasurarea tratamentelor in perioada pandemiei de SARS-COV2.

✅ decontaminarea suprafetelor si a materialelor (inclusiv pentru piesele de imbracaminte ale pacientilor si personalului) folosind o tehnologie inovativa, pe care in Romania o are in dotare doar clinica stomatologica DentalMed (considerand companiile din domeniul medicinei dentare). Este vorba despre aparatul HYGIENIO, care dezinfecteaza cu ajutorul substantelor biocide anti-covid si a aburului proiectat la o temperatura de 160 de grade suprafete complexe, eficacitatea pe CORONAVIRUS fiind de 100% in 10 minute.


✅ Incepand cu 15.05.2020 serviciile medicale complete* ale clinicii DentalMed sunt disponibile pacientilor care au nevoie de tratament dentar.

________________________________________________________________

* Clinica DentalMed si-a reluat activitatea incepand cu 15 mai 2020, in parametrii recomandati de Biroul executiv național al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, prin Decizia Nr. 26/3BExN/5 mai 2020.

In perioada existentei Starii de Alerta pe teritoriul Romaniei (15.05.2020 - pana la noi termene), accesarea serviciilor medicale oferite in cadrul clinicii DentalMed se va face luand in considerare necesitatea aplicarii unui Protocol special de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta. Protocolul de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta este temporar, valabil exclusiv in perioada existentei starii de alerta pe teritoriul Romaniei sau pana la eliminarea masurilor de prevenire și limitare a răspândirii infecției cu COVID-19, stabilite de reglementările legale în vigoare adoptate de autorități.
__________________________________________________________
Echipa DentalMed a fost in permanenta in legatura cu pacientii, inclusiv in perioada Starii de Urgenta nationala, si va ramane la dispozitia pacientilor, folosind mijloacele de comunicare:

☎ Telefon: 0372 330 300 || 031 803 01 70
📧 Email: contact@dental-med.ro
💻 Chat: www.dental-med.ro
__________________________________________________________Sanatatea nu are pret!


Va multumim!
Echipa DentalMed