fbpx

Implant dentar premium in Bucuresti

Singura clinica dentara Furnizor al Casei Regale a Romaniei. Din anul 2013, cu mandrie.

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este cea mai buna replica posibila a unui dinte natural, sanatos.
Implanturile dentare iti permit sa ai o viata normala – sa mananci, sa zambesti, sa razi, sa vorbesti fara a fi ingrijorat in legatura cu dintii tai.

Autori: Dr. Dragos Popescu, Dr. Mihnea Velisarato

Daca ai pierdut un dinte cu siguranta vei fi de acord ca este o experienta traumatizanta.

Pe langa neplacerile cauzate de dificultatea de a manca probabil ca ai simtit o degradare a imaginii personale cauzata de temeri legate de aspectul fizic, teama de a zambi sau de a rade, neplacerea de a manca in public pe langa senzatia de lipsa pe care o traiesti mereu.

De ce sa iti faci un implant?

implant dentar bucuresti 1 Implant dentar premium in Bucuresti
 • iti va reda aspectul fizic
 • vei simti un comfort imbunatatit
 • vei avea stima de sine crescuta
 • dintele respectiv nu se va caria
 • vei putea manca alimentele preferate
 • eviti situatiile neplacute legate de protezele dentare
 • respiratie placuta datorita igienei dentare imbunatatite
 • vei putea vorbi fara a scoate sunete ciudate datorate lipsei unor dinti

Din ce este format?

pivot implant dentar 1 Implant dentar premium in Bucuresti
1. implant dentar
bont protetic implant dentar 1 Implant dentar premium in Bucuresti
2. implant dentar cu bont protetic
coroana dentara implant2 Implant dentar premium in Bucuresti
3. coroana dentara pe implant

1. implant dentar – un mic surub realizat din titan sau aliaje care contin titan, avand rolul unei radacini artificiale si care se insereaza in osul maxilar superior sau inferior, operatie complet nedureroasa.

2. bontul protetic – partea pe care va sta coroana dentara si care face legatura cu radacina din titan

3. coroana dentara pe implant – partea vizibila a dintelui, realizata de obicei din zirconiu sau ceramica

Alternative la implant dentar

Implant dentarPunte dentaraProteza dentara mobila
Durata de viatatehnic nelimitata6 – 8 ani4 – 6 ani
Afecteaza dintii invecinatinudada
Necesita ajustari periodicenudada
Capacitatea de a manca fara probleme10/107/105/10
Aspect fizic10/109/107/10
Necesita indepartare si curatare periodicanunuda

Etapele inserarii unui implant dentar

1. Consult initial

Medicul stomatolog discuta cu pacientul, il examineaza si realizeaza toate investigatiile necesare pentru ca interventia sa aiba sanse maxime de reusita si durata de viata a noului dinte cat mai lunga.

2. Sedinta chirurgicala pentru inserarea radacinii artificiale

Clinica DentalMed a dezvoltat un concept unic, One Stage Surgery, prin care reusim sa realizam cu succes operatii extreme de inserare a implanturilor, operatii parodontale, aditii si autotransplanturi de os, sinus lift surgery si extractii – toate in cadrul unei singure sedinte chirurgicale de tratament, atunci cand statusul pacientului permite aceasta abordare.

3. Perioada de asteptare pentru osteointegrare

Dupa aceasta operatie se asteapta cateva luni pentru ca celulele osoase (osteoclaste si osteoblaste) sa creeze un tesut osos nou in jurul implantului, proces numit osteointegrare.

Osteointegrarea este de obicei usor acceptata de organism. In felul acesta, implantul poate servi drept sprijin pentru o coroana, punte fixa sau proteza mobilizabila pe implant/implanturi dentare.

Perioada de vindecare dupa operatia de inserare a radacinii dureaza intre 2 – 6 luni, timp in care, in functie de situatia clinica, pacientul va beneficia de o lucrare protetica provizorie, care sa asigure functionalitatea si estetica pana la momentul in care lucrarea definitiva va putea fi realizata.

4. Adaugarea coroanei dentare

Ultima etapa presupune adaugarea bontului protetic si a coroanei dentare – partea vizibila a dintelui inserat.

Implant dentar Straumann

Grupul Straumann Expert este partenerul clinicii  stomatologice DentalMed București, care folosește produsele lor de peste 10 ani, timp în care a reușit să ofere tratamente de top pacienților lor, cu rezultate excelente.

Ce spun pacientii nostri


O experienta extraordinara! Echipa de chirurgi este de cel mai inalt profesionalism. Conceptul “One State Surgery” functioneaza perfect si il recomand tuturor. Asistenta medicului anestezist este extraordinara deoarce ca pacient nu simti nici un fel de disconfort. Asistenta postoperatorie este deosebit de atenta la fiecare detaliu care poate sa apara. Recomand cu toata increderea!

Valentin Popescu, Google Review


Multumesc echipei de medici exceptionali si profesionisti care au facut o treaba excelenta, au ascultat nevoile mele si mi-au oferit un tratament impecabil!

Clinica si conditiile de bloc operator si tratament sunt ireprosabile, curatenie impecabila si aparatura de 5 stele.

Asemenea conditii doar in SUA la Vip Medical Service mai gasesti.

Florin M., Google Review


O echipa de 5 stele! De la intrarea in clinica, pana la momentul când te asezi pe scaun in cabinet si apoi pana la iesirea pe usa clinicii esti tratat cu profesionalism si foarte mult respect.

…Sunt cei mai buni doctori stomatologi la care am apelat pana acum si pe lânga aspectul profesionalismului, clinica beneficiaza si de cea mai noua aparatura, probabil in acest moment sunt singurii care dispun de ea. O sa mai revin cu drag si cu mare încredere!

P.S.: Am observat ca dispun si de plata serviciilor in rate fara dobânda prin cardul de cumparaturi (cardul de credit) ceea ce mi se pare foarte fain, nu multe clinici stomatologice ofera aceasta posibilitate de plata in rate.

Justin Avramescu, Google Review


As putea scrie multe, dar “Keep up the good work”. Mult peste asteptarile mele…

Special thanks to Dr. Raluca Baba & Dr. Dragos Popescu.

Adrian Eftimie, Google Review


My all time favourite dental clinic! I trust and recommend them when it comes to a healthy and pretty smile ?

Valentina Vii, Google Review


Multumesc din suflet dlui. dr. Dragos Popescu si echipei DentalMed. De ani buni incerc sa gasesc o solutie pentru problemele mele dentare si am reusit asta, in doar cateva ore petrecute la clinica. Am gasit o echipa de profesionisti, pe mainile carora ma voi lasa in continuare, fara nici cea mai mica ezitare!

Roxana Stan, Google Review


10 stars by my side! The entire experience, from first contact, to entrance, welcoming, and all transparent analyses and treatment proposal and explanation.

An excellence in dental treatment indeed! A service above all I have meet by now. Warm people and caring about what hey do. Thank you to entire team.

Mugur Neacsu – beneficiar of a real complex periodontitis treatment and a lot of dental implants. A lot! But I hardly felt any pain, all intervention done as scheduled, fast, clean, safe, followed and controlled.

Mugur Neacsu, Google Review

Foarte incantata de serviciile prompte, eficientizarea timpului si oameni draguti, profesionisti! Am fost acum aproape o luna la d-nul dr. Chirurg implantologie dentara Mihnea Velisarato si impreuna cu echipa d-nului dr. (2 dre asistente, dr anestezist) si vreau sa impartasesc tuturor ce surprindere si placere am avut cand mi a facut 5 implanturi si un sinuslift + aditie de os in aprox. 90 minute perioada in care am fost anesteziata dar in stare de trează. Nu am simtit nici o durere sau disconfort de nesuportat! Il recomand cu toata convingerea, pe d-nul dr Chirurg Mihnea Velisarato, are mana usoara, siguranta in ceea ce face, profesionalism de inalta clasa!

Irina P, Google Review

De ce sa alegi DentalMed pentru un implant dentar

 1. Peste 20.000 de implanturi dentare inserate de echipa clinicii DentalMed. Peste 1500 de implanturi inserate anual in cadrul clinicii
 2. Experienta echipei medicale este de peste 25 de ani in tratamente chirurgicale . Din Echipa chirurgicala internationala este formata din 7 chirurgi specializati in tratamentul prin implant dentar, din care fac parte 2 medici profesori de renume international
 3. “One Stage Surgery Concept”, inovatie DentalMed pentru optimizarea timpului si a interventiilor chirurgicale (implant dentar intr-o zi). Gestionarea cu succes intr-o singura sedinta operatorie de maxim 2-3 ore a unor interventii chirurgicale de mare complexitate, incluzand: unul sau mai multe implanturi, sinus lifting, aditie osoasa, extractii dentare, operatii regenerative pardontale.
 4. Peste 500 de inteventii chirugicale sub sedare constienta intravenoasa (i.v. sedation) realizate anual in cadrul clinicii. Interventiile chirurgicale prin care se insera cel putin un implant dentar se realizeaza sub sedare intra-venoasa (i.v. sedation). Echipa de 5 medici specialisti ATI si asistente medicale de ATI (anestezie si terapie intensiva) pentru coordonarea tratamentelor sub sedare constienta intravenoasa i.v. sedation).
 5. Serviciu post-operator unic pentru pacientii clinicii, dupa interventiile chirurgicale care includ implanturi dentare. Pachetul DentalMed Recovery Pack, pentru recuperarea rapida post-operatorie dupa interventiile chirurgicale include: ☆serviciile postoperatorii post implant (control, igienizare, eliminare fire de sutura) ☆ medicamentele post-operatorii (antibioterapie, tratament antiinflamator, etc) ☆ pachetul special de igienizare dupa procedura de implant dentar pentru 7 – 14 zile ☆mixul de vitamine & minerale & proteine si alte elemente necesare optimizarii timpului de vindecare dupa interventia chirugicala de inserare a unui implant dentar sau a mai multor implanturi dentare si tratamente conexe.
 6. Laborator de imagistica dentara in-house, dotat cu cel mai performant Computer Tomograf dentar din lume, apartinand companiei japoneze MORITA, pentru realizarea radiografiilor si a tomografiilor computerizate intr-o maniera rapida si cu acuratete crescuta a informatiilor.
  DentalMed este singura clinica dentara din Romania detinatoare a Computer Tomografului VERAVIEW X800 MORITA Japonia, leader mondial in imagistica dentara. Asiguram astfel cea mai buna calitate a radiografiilor si tomografiilor dentare, cu cel mai mic nivel de radiatii.
  Realizarea unui tratament de excelenta in implantologie, chiar si pentru inserarea unui singur implant dentar, nu poate fi conceput fara consultarea de catre echipa medicala a cel putin unei radiografii panoramice si a unei Tomografii Computerizate. Postoperator, gold standardul este realizarea unei radiografii panoramice ce control dupa inserarea implantului dentar sau a implanturilor dentare.
 7. Laborator de tehnica dentara digitala in cadrul clinicii, pentru realizarea lucrarilor protetice pe implant, intr-o maniera rapida si cu estetica si functionalitate la nivel de excelenta.
 8. Folosirea cu prioritate a tehnologiilor digitale de amprentare pentru lucrarile protetice pe implanturi, pentru un maxim de precizie, de rapiditate, dar si de confort pentru pacienti.
 9. Cea mai performanta tehnologie existenta la momentul actual in lume pentru interventiile chirurgicale este folosita in cadrul clinicii, pentru a asigura pacientului rezultate maximale, fara durere, fara traume si cu recuperare rapida
 10. 10 medici proteticieni seniori specializati in reconstructiile protetice pe implant dentar . Echipa de chirurgie este completata de echipa de medici proteticieni specializati in reconstructiile prin implanturi dentare, pentru finalizarea la nivel de excelenta a tratamentului prin implant dentar, fiecare dintre membrii echipei avand o experienta de minim 10 ani in practica medicala.
 11. Realizam la nivel de excelenta toata gama de lucrari protetice pe implant dentar: coroana unidentara pe implant pe suport zirconiu, punte insurubata pe implanturi dentare, supra-structuri pe implanturi dentare, conceptele All on 4, All on Six sau dinti ficsi intr-o zi, cand cazul pacientului o permite
 12. Gama de implanturi folosite pentru reabilitarile prin implanturi dentare in cadrul clinicii DentalMed incepe de la premium: implant dentar STRAUMANN ROXOLID® SLActive®, (Elvetia), implant dentar NEODENT® GRAND MORSE™ IMPLANT SYSTEM (Elvetia), implant dentar ZIMMER Trabecular (SUA), NOBEL BIOCARE (SUA), si pana la implanturile clasice: implant dentar MEGAGEN ANYRIDGE / MEGAGEN ANYONE, MIS (Israel) sau Alpha Bio Nobel Biocare (Israel).

𝗜𝗺𝗽𝗹𝗮𝗻𝘁𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗲 𝗱𝗲𝗻𝘁𝗮𝗿𝗮 𝗮𝘃𝗮𝗻𝘀𝗮𝘁𝗮 𝗴𝗵𝗶𝗱𝗮𝘁𝗮 𝗯𝘆 𝗠𝗢𝗥𝗜𝗧𝗔 𝗝𝗮𝗽𝗮𝗻

Simularea pozitiei viitoarelor implanturi dentare, in functie de statusul pacientului si tipul de implant dentar ales pentru reconstructia dentara, este unul dintre beneficiile pe care le ofera tehnologiile imagistice performante de tip CBCT. Echipa chirurgicala primeste nu doar informatii esentiale despre anatomia precisa a viitoarei zone de inserare a implanturilor, dar si simulari computerizate referitoare la pozitia optima a acestora.

De la prima descriere în 1982, tomografia computerizată cu fascicul conic (CBCT) a devenit o tehnică populară și importantă pentru diagnosticarea și planificarea tratamentului în medicina dentară. A devenit deja un instrument de diagnostic stabilit pentru diverse indicații în medicina dentară, inclusiv chirurgia implanturilor dentare. Astăzi, când imagistica în secțiune transversală este indicată pentru planificarea tratamentului cu implant dentar, CBCT este de preferat față de orice alt tip de investigatie imagistica, oferind

avantaje incontestabile: doze mai mici de radiații, rezoluție mai mare de pixeli/voxel, capacitatea de a se concentra în detaliu pe o zonă mică fără a iradia țesutul din jur si cost operațional mai mic.

Clinica DentalMed foloseste pentru intreaga gama de investigatii radiologice Computer tomograful MORITA Japonia Veraview X800 CBCT, apartinand producatorului japonez MORITA, leaderul mondial in domeniul tehnologiei dentare.

Acesta este cel mai nou aparat lansat de compania MORITA pentru imagistica dentara, reusind sa ofere CEL MAI BUN RAPORT intre CALITATEA IMAGINII INVESTIGATIILOR RADIOLOGICE/NIVEL MINIM DE RADIATII PENTRU PACIENTI.

Aparitii in media

Mituri si adevaruri despre implantul dentar
dr. Mihnea Velisarato
“Care este sansa de succes a implantului dentar?”
dr. Mihnea Velisarato
Despre tratamentul prin implant dentar
dr. Dragos Popescu

Cat costa un implant dentar?

Pret Implant dentar STRAUMANN NEODENT® GRAND MORSE850 Euro
Pret Implant dentar STRAUMANN Mini Implant System ROXOLID® (Straumann Grup Elvetia)*600 - 1000 Euro
Pret Implant dentar STRAUMANN ROXOLID® (Straumann Grup Elvetia)*1250 Euro
Pret Implant Dentar STRAUMANN ROXOLID® SLActive® (Straumann Grup Elvetia)*1550 Euro
Pret Implant dentar ALPHA BIO (Nobel Biocare Israel)*650 Euro
Pret Implant Dentar MIS Seven ( MIS Israel)*
750 Euro
Pret Implant Dentar MEGAGEN ANYRIDGE*780 Euro

*Pretul implantului dentar include si bontul protetic

Va rugam consultati sectiunea Tarife impalnt dentar pentru informatii detaliate.

Calculator pret implant dentar

Introduceti numele tratamentului pentru care doriti sa aflati pretul sau alegeti categoria de tratamente care va intereseaza

Procedura/cod Pret
{{price.name}} {{price.price}} {{price.currency}} +-
 • {{price.name}}: {{price.price}} {{price.currency}}

Total: {{totals}} lei

Acesa este un deviz estimativ, realizat pe baza selectiei de tratamente pe care ati ales-o. Pentru un plan de tratament personalizat, va invitam sa ne contactati
Un consultant va prelua solicitarea in cel mai scurt timp.

Intrebari frecvente despre implantul dentar

Care sunt candidatii pentru implanturi dentare?

Inserarea unui implant dentar este recomandata pacientilor de toate varstele carora le lipsesc dinti. Oricine este suficient de sanatos pentru o mica interventie chirurgicala in cavitatea bucala poate apela la tratamentul prin implant dentar.
Pacientii adesea ne marturisesc ca regreta ca nu au apelat la tratmentul prin implant dentar de la inceput. De multe ori, motive obiective i-au impiedicat sa aleaga solutia implanturilor: impedimente financiare, existand acest mit ca “implantul dentar este costisitor” sau frica de stomatolog, de tratamente chirurgicale.
Implantul dentar a devenit insa un tratament mult mai popular in ultima vreme si mai “prietenos”, prin prisma informatiei care circula mult mai usor astazi. Pacientii care au beneficiat de tratamente prin implanturi dentare aleg de multe ori sa isi impartaseasca experienta pozitiva nu doar familiei si prietenilor apropiati, dar si prin intermediul platformelor de socializare (Facebook, Instragram, Youtube, etc.). Acest fenomen a contribuit mult la cresterea gradului de incredere in tratamentul prin implant dentar al pacientilor, care au inceput sa se gandeasca din ce in ce mai mult daca implanturile reprezinta o solutie potrivita si pentru ei. De cele mai multe ori raspunsul este: DA, insa echipa medicala poate formula un asemenea verdict doar dupa o analiza amanuntita a cazului fiecarui pacient in parte. Uneori sunt necesare interventii ajutatoare, de natura aditiilor osoase, spre exemplu, iar alteori solutia optima de tratament poate fi una alternativa, care nu implica implanturile dentare.

Cat rezista un implant dentar? Care este durata de viata a unui implant dentar?

Statisticile medicale ne spun ca in zilele noastre sansa de succes a unui implant dentar inserat unui pacient sanatos este de 85 pana la 90 sau chiar 95 la suta, intr-un interval de zece ani. Fara a putea spune despre implantul dentar ca este “infailibil”, aceste cifre ne arata un procent foarte bun, care plaseaza implantul dentar in categoria tratamentelor medicale sigure si cu rezultate pe termen lung. Statisticile sunt foarte importante, deoarece ele ne dau o imagine globala asupra unor mase de studiu suficient de mari incat sa fie considerate relevante. Chiar daca atunci cand vorbim de medicina, particularitatile fiecarui pacient si ale fiecarui caz conteaza mult in ecuatia rezultatului final, cercetarile facute pe implantul dentar arata o imbunatatire semnificativa a sansei de reusita a acestui tip de interventie chirurgicala. Chiar daca nu putem face contract cu biologia pentru a determina cu exactitate durata de viata a unui implant inserat unui anumit pacient, implantologia anilor 2020 ofera optiuni cu sanse mari de reusita chiar si pacientilor care in trecut nu erau candidati ideali pentru a-si inlocui unul sau mai multi dinti lipsa cu implanturi dentare.
Printre motivele care au condus la o crestere a prognosticului de succes al implantului dentar se numara materialele din care sunt realizate implanturile dentare si care sunt din ce in ce mai performante, rezultat al cercetarilor intensive ale laboratoarelor companiilor producatoare. Materiale precum zirconiul, ceramica s-au “aliat” cu titanul, materialul clasic din care era fabricat implantul dentar, rezultand materiale noi, cu proprietati mult imbunatite in termen de bio-compatibilitate, rezistenta, osteo-integare etc. Cercetarile permanente au adus imbunatatiri semnificative ale performantelor implanturilor si prin elemente care tin de tratarea suprafetelor implanturilor, de forma acestora, de conexiunea cu bontul protetic, etc. Extrem de importante sunt pentru succesul tratamentului chirurgical in care sunt prezente si implanturi dentare bio-materialele care ajuta la crearea unor conditii de plasare ale unui implant dentar cat mai prielnice: ajustarea masei osoase, folosirea factorilor de crestere, etc… Pe de alta parte, experienta medicilor stomatologi specializati in tratamentul prin implant dentar a crescut, optiunile de perfectionare si de aprofundare a cunostintelor in domeniului implantologiei orale fiind astazi foarte ofertante.

Care sunt factorii care pot influenta durata de viata a unui implant?

Implanturile dentare sunt foarte sensibile la igiena deficitara. Pacientii care sunt mai putin rigurosi cu igiena dentara, care nu efectueaza in mod corect si constiincios periajul dentar si actiunile ajutatoare (folosirea atei dentare si a dusului bucal, clatirea cu apa de gura, folosirea scobitorilor profesionale si a periutelor interdentare etc.) au risc mai mare de a dezvolta peri-implantita, afectiune care nediagnosticata si netratata la timp, poate conduce la pierderea implantului dentar.
De aceea, pacientii care isi doresc un tratament stomatologic de natura implantului dentar primesc din partea echipei medicale si o consiliere speciala, un instructaj referitor la regulile de igiena dentara pe care pacientul trebuie sa la respecte, pentru a asigura o durata de viata cat mai mare implantului dentar. 
Foarte important este că odata realizata interventia chirurgicala prin care s-a inserat implantul dentar, nu este ca la un servis auto: am pus o roata, am umflat-o si “ii dam bice pe autostrada”.
Este necesar ca pacientul sa se inscrie intr-un program periodic de “intretinere profesionala” sau mententanta a implanturilor. Practic, pacientul primeste de la echipa medicala instructiuni personalizate referitor la frecventa cu care trebuie sa participle la controalele periodice specifice.
De obicei, pacientilor purtatori de implanturi dentare li se recomanda realizarea unei radiografii panoramice la fiecare 12 luni, pentru a determina masa osoasa prezenta in jurul implantului. Sunt situatii in care echipa medicala poate indica si realizarea unor investigatii suplimentare, cum ar fi Tomografii Computerizate 3D, fotografii de diagnostic, etc.
La fiecare 6 luni, daca nu este indicat un interval mai scurt de catre echipa medicala, pacientii care au cel putin un implant dentar trebuie sa se programeze pentru controlul si igienizarea profesionala in cabinetul stomatologic.
Pe langa detartraj, airflow, periaj, medicul stomatolog poate realiza si operatiuni specifice de igienizare a lucrarilor protetice pe implanturi.
De asemenea, daca este necesar, medicul implantolog poate interveni pentru a realiza proceduri speciale de curatare in jurul implantului.
Clinica DentalMed foloseste cel mai performant concept de igienizare si profilaxie dentara existent in lume la acest moment, Guided Biofilm Therapy (GBT) – Tratamentul ghidat al placii bacteriene cu ajutorul AIRFLOW® Prophylaxis Master by EMS Switzerland.
Protocolul de igienizare GBT cuprinde 8 pasi pentru asigurarea unei igiene orale cu acoperire la 360 de grade. Protocolul elvetian de profilaxie dentara GBT a fost gandit pana in cele mai mici detalii impreuna cu medici parodontologi reputati si igienisti dentari, pentru asigura un tratament profilactic sistematic si predictibil pe termen lung, inclusiv pentru pacientii care au primit un tratament de natura implantului dentar.
Echipa medicala specializata in implantologie a clinicii DentalMed foloseste Tratamentul Ghidat al Placii Bacteriene cu AIRFLOW® Prophylaxis Master by EMS Switzerland pentru igienizarile profesionale ale pacientilor purtatori de implanturi dentare.
Factorilor mentionati mai devreme li se adauga un ingredient indispensabil ecuatiei care ofera raspunsul la intrebarile de tipul: “ce putem face pentru a asigura o durata cat mai mare de viata implantului dentar?”:
EXPERIENTA MEDICULUI CHIRURG CARE REALIZEAZA INTERVENTIA DE INSERARE A IMPLANTULUI DENTAR.
In alegerea echipei medicale in mainile careia urmeaza sa puneti tratamentul chirurgical de care va fi legata calitatea vietii dumneavoastra este important sa luati in calcul nu doar aspectele de natura tehnologica (tipul de implant folosit, aparatura si instrumentarul utilizate pentru interventie etc.), ci si expertiza medicilor care urmeaza sa realizeze aceasta interventie chirurgicala.

Ce ar trebui sa intreb medicul dentist pentru planificarea implantului dentar?

Mai jos sunt cateva intrebari care pot sa va ajute in purtarea discutiei de documentare cu echipa medicala, pe tema interventiei de inserare a implanturilor:
care este numarul de implanturi dentare inserate de echipa chirurgicala si care este experienta medicilor in realizarea de interventii chirurgicale de tipul “implant dentar”?
care este tipul de implant dentar pe care echipa chirurgicala le recomanda cazului dumneavoastra?
care este prognosticul de reusita al tratamentului prin implant dentar in cazul dumneavoastra?
daca sunt indicatii speciale sau note particulare aferente tratamentului dumneavoastra, recomandari speciale sau orice alte informatii pe care echipa medicala este indicat sa vi le aduca la cunostinta inainte de a va hotari sa incepeti tratamentul chirurgical care implica si inserarea de implanturi dentare?
care sunt precautiile speciale legate de alimentatie, igiena, odihna, sport etc. inainte si dupa interventia chirurgicala, avand in vedere ca urmeaza sa vi se plaseze cel putin un implant dentar?
care sunt optiunile de reconstructie protetica pe implanturi potrivite cazului dumneavoastra?
care este sedarea optima recomandata cazului dumneavoastra?
sunt necesare avize medicale de la medicul dumneavoastra curant (cardiolog, internist, etc.) sau un anume protocol pre si post-operator pentru a realiza interventia chirurgicala in care se vor realiza si implanturi dentare?
este necesar sa intrerupeti administrarea unui medicament sau a unei scheme de tratament pe care o folositi in prezent?
cat dureaza sedinta de tratament chirurgical in care urmeaza sa se implantul/implanturile dentare?
sunt necesare mai multe sedinte chirurgicale sau se poate realiza conceptul One Stage Surgery?
care este managementul posibilelor complicatii post-implant dentar?
in ce va consta pe termen lung “intretinerea implanturilor” si a lucrarilor protetice pe implant?
care va fi frecventa realizarii controalelor periodice si a mentenatelor specifice post-tratamentul cu implant dentar, precum si costurile acestora?
care sunt riscurile interventiei si alternativele tratamentului cu implant dentar in cazul dumneavoastra?
care este pregatirea si experienta echipei de implantologi, dar si a echipei de proteteticieni care urmeaza sa realizeze reconstructia protetica pe implanturi?
care sunt investigatiile de natura imagistica pe care echipa medicala le solicita pentru stabilirea diagnosticului si a tratamentului cu implanturi?
si nu in ultimul rand care sunt costurile TOTALE ale tratamentului prin implant dentar si timpul de realizare a planului de tratament?    
Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile pe care va recomandam sa le adresati echipei medicale inainte de a incepe un tratament chirugical in care sunt implicate si implanturi dentare.
Este indicat sa va faceti o documentare cat mai detaliata inainte de inceperea tratamentului cu implanturi dentare, iar aceste puncte sunt orientative referitor la detaliile pe care va recomandam sa le analizati inainte de a alege echipa medicala alaturi de care veti parcurge un tratament care poate sa va schimbe definitiv viata!
Alocati-va timp pentru a studia aceste intrebari si raspunsuri, iar dupa ce veti face alegerea potrivita, investiti echipa medicala cu increderea dumneavoastra!
Succesul tratamentului este foarte mult influentat de increderea pacientului in echipa medicala si de cooperarea pacientului. Deveniti si dumneavoastra o parte integranta a echipei!

Pacientii cu parodontoza pot beneficia de tratamentul prin implant dentar?

O abordare corecta din punct de vedere medical a tratamentului prin implant dentar presupune in mod obligatoriu rezolvarea prioritara a problemelor parodontale ale pacientului, daca se constata prezenta bolii parodontale. Astfel, prin tehnici specifice de natura chirurgicala sau nechirurgicala, se va realiza curatarea (asanarea) cavitatii bucale, urmate de interventia propriu-zisa de inserare a implanturior dentare si a celorlalte tratamente chirurgicale necesare.
De asemenea, se va realiza o evaluare a terenului, a masei osoase pe care pacientul parodontopat il are. Boala parodontala (parodontoza) conduce in timp la pierderea dintilor, iar osul ramas este unul avariat, aceasta fiind unul dintre motivele pentru care prognoza de succes a tratamentului poate fi diminuata.
Insa pacientul intra intr-un protocol de igienizari, va fi monitorizat foarte atent si de cele mai multe ori noi reusim sa plasam aceste implanturi la pacientii cu boala parodontala, dar cu conditia sa tratam si parodontoza in acelasi timp sau inainte chiar de a insera implanturile dentare.
Vestea buna este ca un management pre-operator corect al tratamentului, urmat de un program de mententante speciale, asigura pacientilor cu parodontoza sanse mari de a primi un tratament dentar prin implanturi dentare, cu o rata buna de succes pe termen lung. Pacientii cu parodontoza pot sa se bucure de reconstructii prin implant dentar, insa este esential ca echipa medicala sa realizeze un diagnostic corect al bolii parodontale, sa realizeze tratamentul optim de asanare si regenerare si sa aleaga pentru pacient acele solutii si implanturi care sa asigure cele mai bune sanse de reusita ale tratamentului prin implant dentar.
Respectarea de catre pacient a Protocolului Personalizat de Igienizare Post-Operator, creat pentru fiecare pacient in parte de catre echipa medicala dedicata, va reprezenta un factor important in mentinerea pe termen lung a rezultatelor tratamentului prin implant dentar.

Cand este nevoie de aditie osoasa?

Inainte de a plasa un implant dentar se fac tomografii computerizate, pentru a vedea cantitatea de os existenta, iar atunci cand aceasta este nesatisfacatoare se realizeaza operatii ajutatoare cum este, spre exemplu, sinus lifting ul prin care noi incercam sa crestem cantitatea de os pe verticala.
Tot pe baza tomografiilor putem depista un sinus care este bolnav.  Acesta se observa atat clinic, cat si radiologic, iar inainte de a realiza operatia de sinus lift trimitem pacientul intr-o clinica ORL pentru a trata afectiunea sinusului respectiv, sinuzita sau inflamatia sinusala. Ne asiguram astfel ca in momentul plasarii implantului dentar operam pe un teren curat, care sa ofere premisele unui tratament cu sanse mari succes, pe termen cat mai lung

Ce este, mai exact, sinusul maxilar?

Sinusul maxilar este o cavitate situata si in stanga si in dreapta nasului, a foselor nazale. Aceste cavitati sunt pline cu aer. Pe parcursul vietii se mai pierd si dintii, sinusurile se pneumatizeaza – adica se maresc in dimensiuni – osul se atrofiaza, astfel incat inaltimea de os pana in sinus devine una insuficienta pentru lungimea unui implant dentar care sa aiba si o predictabilitate in timp.
In aceasta situatie se face o fereastra in osul maxilar, se ajunge la mucoasa sinusului pe care noi o ridicam cu niste instrumente speciale si in spatiul creat dintre mucoasa si podeaua sinusului se pune os. In felul acesta cream inaltimea de os corespunzatoare si implantul dentar are sanse mt mai mari de a rezistenta in timp.

Poate fi nevoie de aditie osoasa si ulterior plasarii unui implant?

Exista si alte situatii in care este nevoie de aditie osoasa, uneori chiar in cazul implanturilor deja plasate. Osul in mod fiziologic se resoarbe, dar exista anumiti factori cum sunt infectiile sau diverse boli generale ale organismului care pot agrava sau accentua resorbtia osului, lucru pe care il putem vedea pe o radiografie.
Daca se face anual, putem din timp sa stopam evolutia respectiva. In cazul unei infectii se dreneaza infectia, se curata tesutul inflamat, se aditioneaza biomateriale, tesut osos si in felul acesta prelungim viata unui implant dentar.

Ce presupune aditia osoasa in acest caz?

Aditia de os este o interventie chirurgicala prin care se pune graft osos – practic este un material ca un praf, particular – in jurul implantului dentar, dupa ce acesta este curatat, igienizat.
Se acopera cu membrane de colagen pentru ca tesutul gingival sa nu invadeze graftul osos, iar dupa aceea se inchide gingia peste. In felul acesta se prezerva cantitatea de os si chiar se poate imbunatati.
Suntem europenii cu cei mai multi dinti lipsa, arata statisticile. 
30% dintre romani nu mai au deloc dinti naturali. 
Numarul de implanturi s-a triplat in ultimii ani. 
Pe de alta parte, inca sunt multe controverse si informatii gresite cu privire la implanturile dentare.

Implantul dentar poate sa fie respins de organism sau nu?

Implantul nu poate sa fie respins de organism, este un mit! Nu poate fi respins de organism deoarece este facut din materiale biocompatibile.

Pot sa fac RMN daca am implant dentar?

Este un mit faptul ca pacientul nu poate sa faca investigatii imagistice, cum ar fi rezonanta magnetica nucleara (RMN), deoarece implantul dentar este realizat din din titan, zirconiu, tantal: materiale compatibile cu aparatura electromagnetica. 

Implantul dentar este dureros?

Acesta este un mit, de asemenea! O interventie chirurgicala de tip implant dentar nu doare mai mult decat o extractie dentara. Dimpotriva, postoperator putem spune ca doare mai putin decat o extractie, deoarece, in cele mai multe cazuri, realizam pe langa anestezia locala si sedare intaravenoasa (i.v. sedation).
Sedarea intravenoasa ofera avantaje multiple in timpul interventiei chirugicale, dar si un confort postoperator, datorita faptului ca se administreaza pe langa substanta anestezica si substante antiinflamatorii.
Astfel, recuperarea dupa interventia chirurgicala de inserare a implantului dentar devine mult mai rapida, fara dureri si cu posibilitatea de reluare a activitatilor profesionale, familiale, sociale etc. practic incepand cu a doua zi dupa interventie.  

Pot sa fac extractia si implantul in acelasi timp?

Daca pacientul este sanatos si nu exista o contraindicatie medicala, atunci recomandam realizarea interventiilor chirurgicale conform conceptului One Stage Surgery, prin care se pot face mai multe manevre chirurgicale intr-o singura sedinta: operatii parodontale, extractii, inserare de implanturi.
De multe ori se poate plasa implantul dentar in aceeasi sedinta cu extractia, iar in alte cazuri este nevoie de un minim de doua luni intre cele doua manevre.
Deci depinde de la caz la caz, nici un caz nu este la fel cu altul, iar decizia referitor la etapizarea interventiilor este luata de catre echipa medicala in urma analizei detaliate a cazului pacientului si a statusului sau dento-alveolar.

Pleci cu dinti dupa implantul dentar?

Cum este cu acele pachete, vii in aceeasi zi la clinica si pleci cu toata dantura, cu toate implanturile, cu extractii. Se poate sau in ce situatii se poate?
De obicei nu recomandam pacientului sa plece cu dinti pe implanturi imediat postoperator, deoarece, asemenea unei fracturi care are nevoie de timp sa se vindece, si implantul dentar are nevoie de timp sa se osteointegreze.

Dupa interventia de implant dentar pacientul pleaca de la cabinetul stomatologic cu dinti provizorii sau ramane fara dinti?

Pacientul, dupa interventia chirurgicala prin care in s-a inserat un implant sau mai multe implanturi dentare, poate pleca cu dinti provizorii pe implant.
In functie de situatiile particulare ale fiecarui caz, aceste protezari provizorii pot fi: proteze, daca facem o reconstructie totala a maxilarului, sau chiar si dinti provizorii pe implanturi, dar care sunt in inocluzie, adica au un spatiu mic fata de dintele antagonist, tocmai ca sa nu suporte presiuni directe asupra lui.
Dar sunt si situatii in care echipa de implantologi prefera sa nu se puna dinte provizoriu pe implant (immediate loading). Daca vorbim de zona frontala, automat pacientul trebuie sa plece acasa protezat provizoriu (cu dinti provizorii), intr-o forma sau alta: ajutandu-ne de o proteza sau utilizand coroane provizorii direct pe implanturile inserate.

Cat timp dureaza de la plasarea implantului si pana se face lucrarea finala pe implant?

In functie de zona in care se plaseaza implantul dentar si de tipul implantului, avem nevoie de 2, 4 sau 6 luni de asteptare pentru osteointegrare.

Se pot pune implanturi persoanelor in varsta?

Singura limita de varsta pentru tratamentul prin implant dentar poate fi data de perioada de crestere osoasa, deci la adolescenti, la tineri. In rest, limita de varsta nu este o opreliste pentru implanturile dentare! Daca un pacient poate trece cu bine printr-o extractie dentara, poate primi foarte bine si un implant dentar.

Este scump implantul?

Nu neparat. Daca avem de inlocuit un dinte, trebuie sa ne gandim la alternativele pe care le avem la dispozitie. In situatia in care suntem nevoiti sa plasam la un implant dentar, chiar daca el initial pare ca este mai scump, implantul dentar va inlocui strict dintele lipsa.
In timp ce daca optam pentru o punte dentara, acest tip de tratament necesita de multe ori “sacrificiul” a doi dinti sau trei dinti, pentru a putea face o punte dentara. Tratamentele necesare realizarii unei punti dentare (alternativa inserarii unui implant, in anumite situatii) prespun obligatoriu realizarea de tratamente de canal si pivoti dentari, care oricat de bine sunt realizate, tot comporta riscul aparitiei unor probleme dentare viitoare, asta fara sa luam in calcul aspectul fianciar pe care il implica realizarea unei punti dentare.

Care sunt contraindicatiile implantului?

Contraindicatiile implantului dentar sunt de cele mai multe ori in numar mic si pot viza:
aspecte metabolice, cum ar fi diabetul necontrolat sau 
diverse afectiuni decompensate, cardiace, 
prezenta unor tumori, procese inflamatorii, boli generale ale organismului care contraindica interventii chirurgicale
pacienti aflati sub tratamente cu chimioterapie, radioterapie

Cand este nevoie de sinus lift pentru implant? Ce este sinus liftingul?

Cand se pierd dinti in zona posterioara a maxilarului, pe de o parte se produce o atrofie osoasa – adica topirea osului, reducerea in dimensiune, iar pe de alta parte are loc marirea de volum a sinusului, pneumatizarea lui, astfel incat inaltimea de os pana in sinusul maxilar (care este o cavitate plina cu aer in dreapta si stanga nasului) devine una insuficienta pentru inserarea unui implant.
In aceasta situatie medicul chirurg va face o fereastra in osul maxilar, se ajunge astfel la mucoasa sinusului, care va fi ridicata/elevata in timpul interventiei si se grefeaza podeaua sinusului cu material osos. Se obtine astfel intaltime suficienta pentru inserarea unui implant dentar in interiorul osului.
Urmeaza apoi o perioada de asteptare: de aproximativ 8 luni, timp in care se formeaza os si se integreaza si implantul daca a fost inserat in aceeasi sedinta cu sinus lift sau, in cazul in care nu se insera implantul dentar  in aceeasi sedinta, cu realizarea sinus liftingului, se asteapta 6 luni de la interventia de sinus lift, dupa care se plaseaza implantul dentar.

Cum alegem tipul de implant?

Alegerea tipului de implant dentar este bine sa fie o optiune a medicului chirurg, care trebuie sa ii ofere pacientului acele variante care sa optimizeze parametrii medicali ai pacientului si in acelasi timp sa armonizeze solutiile terapeutice cu ceea ce isi doreste pacientul.
Medicul implantolog va face alegerea tipului de implant in functie de mai multi indicatori, cum ar fi cantitatea de os existenta si calitatea acestuia, lucru care se determna cu ajutorul tomografiilor computerizate.
In prezent exista implanturi premium care au un coeficient de contact cu osul “BIC”- Bone to Implant Contact foarte mare – de peste 90%, dar si implanturi clasice, folosite pe scara larga in toata lumea, care au acest coeficient Bone to Implant Contact mai scazut. Iar acest coeficient ne ajuta de multe ori in recomandarea tipului de implant dentar. In ce sens?
Daca un pacient are un os cu o inaltime mica, cu un diametru mic, medicul chirurg prefera sa aleaga un implant dentar premium, care are un BIC mare, astfel incat sa compenseze aceste neajunsuri biologice si sa ofere pacientului sanse cat mai mari de a avea un tratament cu implanturi dentare de succes, pe termen cat mai lung.

Care sunt riscurile de a nu inlocui un dinte lipsa printr-un implant sau alt tip de tratament?

Este gresit, pot fi efecte pe termen lung daca lasam neprotezat acel spatiu?
Efectele neprotezarii unui dinte pierdut sunt de cele mai multe ori negative, in sensul ca dintii vecini si antagonisti migreaza. Practic, apar zone in care se vor retentiona alimente, placa bacteriana, tartru, apar carii.
In felul acesta apare si patologie pulpara si de multe ori diverse forme de boala parodontala (parodontoza). Este necesar cat mai repede sa protezezi zona dintelui lipsa, edentatia respectiva, printr-un implat dentar sau alt tip de tratament stomatologic, ca sa nu apara dezechilibre ocluzale, deficiente masticatorii, musculare, ale articulatiei.

Din ce materiale este realizat implantul dentar?

Materialele din care sunt realizate implanturile dentare au proprietatea de biocompatibilitate, adica prin interactiunea acestuia cu organismul probabilitatea reactiilor adverse este redusa. In prezent, materialele din care se poate realiza un implant dentar sunt:
Titanul
ROXOLID® aliaj de Zirconiu si Titan, inovatie a companiei  Straumann Grup Elvetia, ce permite realizarea celor mai rezistente si neinvazive implanturi
Ceramica. Singurul implant din lume 100% ceramic (fara metal sau plastic) este  Straumann® SNOW Ceramic Implant System si are adresabilitate in special pentru pacientii care sufera de alergii la metale.

Care sunt candidatii pentru implanturi dentare?

Inserarea unui implant dentar este recomandata pacientilor de toate varstele carora le lipsesc dinti. Oricine este suficient de sanatos pentru o mica interventie chirurgicala in cavitatea bucala poate apela la tratamentul prin implant dentar.
Pacientii adesea ne marturisesc ca regreta ca nu au apelat la tratmentul prin implant dentar de la inceput. De multe ori, motive obiective i-au impiedicat sa aleaga solutia implanturilor: impedimente financiare, existand acest mit ca “implantul dentar este costisitor” sau frica de stomatolog, de tratamente chirurgicale.
Implantul dentar a devenit insa un tratament mult mai popular in ultima vreme si mai “prietenos”, prin prisma informatiei care circula mult mai usor astazi. Pacientii care au beneficiat de tratamente prin implanturi dentare aleg de multe ori sa isi impartaseasca experienta pozitiva nu doar familiei si prietenilor apropiati, dar si prin intermediul platformelor de socializare (Facebook, Instragram, Youtube, etc.). Acest fenomen a contribuit mult la cresterea gradului de incredere in tratamentul prin implant dentar al pacientilor, care au inceput sa se gandeasca din ce in ce mai mult daca implanturile reprezinta o solutie potrivita si pentru ei. De cele mai multe ori raspunsul este: DA, insa echipa medicala poate formula un asemenea verdict doar dupa o analiza amanuntita a cazului fiecarui pacient in parte. Uneori sunt necesare interventii ajutatoare, de natura aditiilor osoase, spre exemplu, iar alteori solutia optima de tratament poate fi una alternativa, care nu implica implanturile dentare.

Pot beneficia de implant dentar dacă am osteoporoza sau sunt sub tratament pentru osteoporoza?

Osteoporoza nu este o contraindicație pentru implantul dentar, dacă pacientul nu are tratament pentru încetinirea evoluției progresive a acestei boli cu clase de medicamente  antiresorbtive care sunt:
Bifosfonații (Zometa, Fosamax, Fosavance, Bonefos, Lorine, Ossica Bondronat, Aclasta, Actonel, Bonviva, etc ) 
Anticorpi anti-RANKL – substanța activă Denosumab – ( X-Geva, Prolia ).
Aceste medicamente cresc densitatea osoasă și inhibă resorbția osoasă. În bolile osteoporotice tratate cu aceste clase de medicamente se recomandă întreruperea tratamentului medicamentos cu o perioadă înainte de inserarea implanturilor dentare.
Vestea bună este că un management pre-operator corect al tratamentului, urmat de un program de mentenanțe speciale, asigura pacienților cu osteoporoză șanse mari de a primi un tratament dentar prin implanturi dentare, cu o rată bună de succes pe termen lung.
Respectarea de către pacient a Protocolului Personalizat de Mentenanță și Igienizare Post-Operator, creat pentru fiecare pacient în parte de către echipa medicală dedicată, va reprezenta un factor important în menținerea pe termen lung a rezultatelor tratamentului prin implant dentar
” dr. Dragoș Popescu, medic implantolog

Echipa chirurgie si parodontologie

Popescu M. Dragos

Dr. Dragos M. Popescu

Owner & Co-founder

Diplôme Universitaire Franco-Canadien Avancée en Implantologie (Université d’Évry Val d’Essonne France et l’Institut Canadien d’Implantologie)
Implantologie, Chirurgie parodontala
Membru Certificat Straumann® Pro Arch
Membru al Academiei Americane de Parodontologie (AAP)
Membru al Societatii de Parodontologie Israel
Membru International Team for Implantology Switzerland (ITI)
Absolvent UMF Carol Davila
Europerio 2022

Mihnea Velisarato

Dr. Mihnea Velisarato

Medic Specialist Chirurgie Orala

Member of Managerial Board DentalMed
Diplôme Universitaire Franco-Canadien Avancée en Implantologie (Université d’Évry Val d’Essonne France et l’Institut Canadien d’Implantologie)

Membru Certificat Straumann® Pro Arch
Membru al Academiei Americane de Parodontologie (AAP)
Membru al Societatii de Parodontologie Israel
Membru International Team for Implantology Switzerland (ITI)
Implantologie, Chirurgie Parodontala
Absolvent UMF Carol Davila
Europerio 2022

Ariel Hirsch

Dr. Ariel Hirsch – Israel

Chirurgie parodontala, Implantologie

Member of Managerial Board DentalMed
Diplôme Universitaire Franco-Canadien Avancée en Implantologie (Université d’Évry Val d’Essonne France et l’Institut Canadien d’Implantologie)

Ex Presedinte al Societatii de Parodontologie Israel
Membru al Catedrei de Parodontologie Universitatea Hadassah
Membru al American Academy of Periodontology (AAP)
Absolvent al Facultatii de Medicina Goldschleger School Tel Aviv
Europerio 2022

Adrian Kahn

Prof. Dr. Adrian Kahn – Israel

Chirurgie oro-maxilo-faciala

Member of Managerial Board DentalMed
Diplôme Universitaire Franco-Canadien Avancée en Implantologie (Université d’Évry Val d’Essonne France et l’Institut Canadien d’Implantologie)

Specialist chirurgie ortognata, Tel Aviv Medical Center
Profesor Asociat Facultatea de Medicina Dentara Titu Maiorescu
Absolvent al Facultatii de Medicina Dentara Tel Aviv

Alex Marcu

Dr. Alex Marcu

Medic specialist Chirurgie Orala

Absolvent UMF Carol Davila

Dr. Doru Udisteanu

Dr. Doru Udisteanu

Chirurgie parodontala, Implantologie

Absolvent UMF Carol Davila

Adrian Nicky Musat

Dr. Adrian Niky Musat

Medic specialist Chirurgie Orala

Absolvent UMF Carol Davila

Dr. Dan Anghelescu dentist stomatolog

Dr. Dan Anghelescu

Medic specialist Chirurgie Orala

Absolvent UMF Carol Davila