fbpx

Protocolul elvetian de igienizare dentara GBT (Guided Biofilm Therapy) – terapia ghidata a biofilmului

Singura clinica dentara Furnizor al Casei Regale a Romaniei. Din anul 2013, cu mandrie.

Autor: Dr. Valentin Paciurea, Trainer SWISS Dental Academy pentru GBT (Guided Biofilm Therapy by EMS)

Guided Biofilm Therapy (GBT) este cel mai performant concept de igienizare si profilaxie dentara existent in acest moment in lume, dezvoltat de compania elvetiana EMS si care are ca scop pastrarea sanatatii orale a pacientului si oferirea unei stari de bine acestuia.

Durata acestui tratament este de aproximativ 30 de minute, iar pentru un maxim de eficienta specialistii companiei EMS Switzerland recomanda aplicarea protocolului GBT (Guided Biofilm Therapy – terapia ghidata a biofilmului) prin parcurgerea a 8 pasi:

  1. DIAGNOSTICARE, prin evaluare clinica a fiecarui caz
  2. EVIDENTIERE, prin prin aplicarea unei soluții colorante, pentru ca placa bacteriana sa fie usor de identificat supra și subgingival.
  3. MOTIVARE, etapa in care medicul stomatolog creste gradul de constientizare al pacientului referitor la igiena dentara si ii ofera sfaturi personalizate referitor la imbunatatirile care pot fi aduse procesului de curatare dentara realizat acasa.
  4. AIRFLOW®, care presupune aplicarea unei pulberi pe bază de bicarbonat de sodiu, Erythritol PLUS, ce îndepărtează placa bacteriană, petele și tartrul incipient supra și subgingival. Medicul stomatolog va indeparta si placa bacteriana prezenta pe gingii, limba si palat.
  5. PERIOFLOW® este etapa in care se îndepărtează placa bacterienă din pungile parodontale, la dintii naturali in pungile adanci, la furcatiile radiculare si la implanturi.
  6. PIEZON®, este etapa in care se indeparteaza orice urma de tartru ramasa (detartraj cu ultrasunete) sau pentru curatarea in jurul implanturilor si a restaurarilor protetice.
  7. CONTROL, etapa in care medicul face o verificare finala, pentru a vedea daca au mai ramas urme de placa bacteriana si se asigura ca tartrul a fost indepartat complet. Acum este momentul in care, pe un teren perfect curatat, se poate face o diagnosticare a prezentei cariilor si se pot face aplicari cu fluor, daca medicul stomatog considera oportun.
  8. RECALL – „un pacient sanatos este un pacient fericit”. In functie de rezultatul evaluarii riscurilor dentare, medicul stomatolog stabileste frecventa realizarii procedurilor de mentenanta prin igienizare profesionala si programeaza impreuna cu pacientul urmatoarele vizite de control la medicul stomatolog.

Guided Biofilm Therapy (GBT) – Tratamentul ghidat al placii bacteriene

GBT cu detartraj si airflow

Excelenta in profilaxia dentara cu ajutorul AIRFLOW® EMS Prophylaxis Master by EMS Switzerland

Guided Biofilm Therapy (GBT) – Tratamentul ghidat al placii bacteriene: o solutie unica pentru preventia cariilor si ingrijire periodontala. Biofilmul dentar este factorul principal care cauzeaza carii, infectii periodontale si peri-implantita.

GBT se bazeaza pe tehnologii patentate de catre EMS Elvetia. A fost dezvoltat in colaborare cu parodontologi experimentati, specialisti in tratarea cariilor dentare si igienisti dentari. Tratamentul este unui sistematic, predictibil, cu riscuri minime si prietenos pentru utilizator, adaptabil oricarei cateogorii de varsta si fiecarui pacient in parte.

DentalMed GBT acreditat
Prima clinica stomatologica din Romania certificata ca Centru de Excelenta GBT
EMS chart ro Protocolul elvetian de igienizare dentara GBT (Guided Biofilm Therapy) - terapia ghidata a biofilmului
Terapia Ghidata a Biofilmului – Guided Biofilm Therapy (GBT) in 8 pasi

GBT este parte a unui concept de preventie: sa mentina sanatatea orala a pacientilor; sa ii faca pe pacienti sa se simta bine.

GBT impreuna cu periutele dentare Philips Sonicare si Airfloss alaturi de motivatia pacientului de a-si mentine dintii sanatosi reprezinta premisele necesare in obtinerea unei sanatati orale perfecte.

Autor: Dr. Valentin Paciurea, Trainer SWISS Dental Academy pentru GBT (Guided Biofilm Therapy by EMS)

Protocolul de igienizare dentara Guided Biofilm Therapy (GBT) in 8 pasi