Radiografie dentara

Ce este o radiografie dentara?

Radiografia dentara este o imagine a dintilor realizata cu ajutorul razelor X pe care dentistul o foloseste pentru a va evalua sanatatea orala. Aceste raze X sunt utilizate cu un nivel scazut de radiatii pentru a capta imagini din interiorul dintilor si gingiilor. Pe radiografie dentara se observa prezenta cariilor, gravitatea sau vechimea lor, dar si corectitudinea unor tratamente. In functie de informatiile obtinute in timpul examinarii clinice si a celor furnizate de radiografii se stabileste diagnosticul si se alege tratamentul.

Radiografia dentara poate parea complexa dar in realitate este o investigatie foarte comuna la fel de importante ca perierea dintilor.

Radiografie dentara in conditii de siguranta maxima la DentalMed

Ce probleme pot fi detectate de radiografia dentara?

La adulti:

 • carii, in special in locuri greu de observat, cum ar fi intre dinti
 • carii sub plombe existente
 • pierdere osoasa a maxilarului
 • modificari ale canalului osos sau radicular din cauza infectiilor
 • conditia si pozitia dintilor pentru pregatirea implanturilor dentare, coroanelor sau a fatetelor dentare
 • abcese (infectie la radacina unui dinte sau intre gingie si dinte)
 • chisturi si unele tipuri de tumori

La copii o radiografie dentara poate detecta:

 • daca exista degradare dentara
 • daca exista suficient spatiu pentru a permite tuturor dintilor sa creasca
 • daca molarii/maselele de minte se dezvolta
 • daca dintii nu pot iesi prin gingii

Sunt sigure radiografiile dentare?

O radiografie dentara este o procedura de diagnosticare obisnuita care este considerata extrem de sigura. Radiografia dentara digitala are doze foarte mici de radiatie, producand doar o fractiune din radiatiile produse in alte proceduri imagistice.

Atunci cand radiografiile dentare sunt efectuate in mod corespunzator cu măsuri de siguranta adecvate nu exista motive de ingrijorare. O examinare de rutina va expune la aproximativ aceeasi cantitate de radiatii pe care o veti resimti in cadrul unui zbor de 1-2 ore cu avionul.

Adriana Stere despre “Radiografie dentara” la STIRILE PROTV

Ce tipuri de radigrafie dentara exista?

Radiografii intraorale – sunt cel mai frecvent tip de radiografie dentara. Ofera o multime de detalii si permit dentistului sa gaseasca carii, sa verifice starea de sanatate a radacinilor si oaselor din jurul dintelui, sa verifice starea dintilor in curs de dezvoltare si sa monitorizeze starea generala a dintilor si a maxilarului.

Radiografii extraorale – arata dintii, dar focusul principal este pe maxilar si craniu. Aceste radiografii nu ofera detaliile radiografiilor intraorale si, prin urmare, nu sunt utilizate pentru detectarea cariilor sau pentru identificarea problemelor cu dintii individuali. In schimb, radiografiile dentare extraorale sunt utilizate pentru a detecta dintii afectati, pentru a monitoriza cresterea si dezvoltarea maxilarelor in raport cu dintii si pentru a identifica problemele potențiale dintre dinti si maxilare si articulatia temporomandibulara sau alte oase ale fetei.

Clinica DentalMed foloseste pentru intreaga gama de investigatii radiologice Computer Tomograful Veraviewepocs 3D, apartinand producatorului japonez MORITA, leaderul mondial in domeniul tehnologiei dentare.

Acesta este cel mai nou aparat lansat de compania MORITA pentru imagistica dentara, tehnologia revolutionara inglobata conducand la obtinerea unor performante de neegalat: CEL MAI BUN RAPORT intre Calitatea Imaginii Investigatiilor Radiologice/Nivel Minim de Radiatii Pentru Pacienti si pentru personalul clinicii.

Radiografie dentara Bucuresti
Radiografie dentara Bucuresti

Veraviewepocs 3D X-Ray Unit este considerat o minune a tehnicii, distingandu-se prin caracteristici greu de egalat:

– investigatii radiologice cu o calitate exceptionala si un constrast foarte bun al imaginii, atat pentru tesuturile dure, cat si pentru cele moi

-nivel minim de radiatii

– sistem complet digital

– grad inalt de ergonomie, atat pentru pacient, cat si pentru echipa de radiologi

– procesare rapida a informatiilor radiologice, gratie sistemului

Compania japoneza J. MORITA, are o traditie impresionanta, bazele acesteia fiind puse in anul 1916, de catre fondatorul Junichi Morita. Dupa aproape un secol de prezenta in domeniul tehnolgiei dentare, numele MORITA a devenit sinonim cu performanta de varf in domeniul dentar. Grupul de companii MORITA este implicat nu numai in procesul de productie al aparaturii si dispozitivelor dentare, ci si in fazele de cercetare-dezvoltare.

Radiografie dentara

Investigatiile radiologice reprezinta un ajutor important pentru medicul dentist. Un diagnostic corect si complet nu poate fi pus decat dupa vizualizarea radiografiilor.

Pentru realizarea radiografiilor retroalveolare clinica DentalMed foloseste un aparat de radiologie de ultima generatie (modelul PORT-X II al firmei Genoray ), care emite o doza foarte mica de radiatii. In clinica noastra se acorda o atentie deosebita protectiei pacientului si de aceea utilizam sortul de plumb, pentru ca iradierea sa fie minima.

panoramic_rx_dentalmed_400

Doresc o programare

Doresc o programare

SOLICITA O PROGRAMARE

+40 372 330 300

Sau completează formularul de mai jos si un reprezentant al clinicii noastre va va contacta in cel mai scurt timp posibil

CUM NE GASESTI

Locatie Waze clinica stomatologica

Calea 13 Septembrie nr. 102, Bl. 48A, 050727
Langa JW Marriot Grand Hotel Bucuresti

Locatie Waze clinica stomatologica

Piata Charles de Gaulle 4-6 Bucuresti (OPENING SOON)

Reguli Tratamente in Starea de Alerta

Dragi pacienti,


🔥 Costul aferent Protocolului de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta in cadrul clinicii DentalMed va fi SUPORTAT INTEGRAL DE CATRE Clinica DentalMed, din consideratie pentru pacientii nostri si pentru conditiile speciale ale perioadei pe care o traversam. 🔥Protocolul de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid-19 Stare Alerta in cadrul clinicii DentalMed se refera la urmatoarele actiuni care sunt destinate limitarii raspandirii infectiei cu virusul SARS-COV2:

I. Echiparea personalului clinicii cu Echipamente Personale de Protectie (EPP) pentru echipa formata din medic + asistenta + receptie + personal de suport.

Echipamente Personale de Protectie (EPP) sunt elemente esentiale in asigurarea protectiei impotriva contaminarii cu posibilele infectii generate de virusi si bacterii. Aceste echipamente speciale sunt necesare pentru a proteja echipa medicala si pacientul de o posibila infectare cu virusul SARS-COV-2.

Enumeram mai jos doar cateva dintre echipamentele anti-covid folosite pentru protectia medicilor si a asistentelor care realizeaza tratamente dentare pe parcursul epidemiei de coronavirus:

✅ Masti militare de gaze (medic + asistenta) concepute pentru a fi folosite inclusiv in timpul atacurilor biologice si chimice pentru protectia medicilor si a asistentelor care asigura urgentele. Reprezinta nivelul maxim de protectie la nivelul fetei, asigurand acoperirea gurii, a nasului si a ochilor, intr-o maniera unitara si fara brese de securitate.
✅ Masti cu filtrare superioara (N95, KN95, FFP2, FFP3 standard sau echivalent) pentru situatiile in care nu se pot folosi mastile militare (medic + asistenta)
✅ Combinezoane impermeabile (medic + asistenta) pentru protectia corpului si a capului.
✅ Halate de unica folosinta (medic + asistenta)
✅ Manusi de unica folosinta (minim 2 randuri de manusi pentru fiecare dintre medici/asistente, conform protocoalelor internationale de echipare in conditii de epidemii)
✅ Capelina impermeabila (medic + asistenta)
✅ Cizme din PVC (medic + asistenta) pentru protectia superioara a piciorului.
✅ Protectie pentru incaltaminte (botosi speciali) (medic + asistenta)


II. Echiparea pacientului cu echipamente de unica folosinta constand in:

✅ manusi,
✅ masca chirurgicala,
✅ halat de unica folosinta,
✅ boneta/capelina unica folosinta

III. Dezinfectarea si sterilizarea spatiilor de lucru si a spatiilor comune folosind aparate si tehnologii care sa asigure maximul de eficienta in conditiile epidemiologice actuale. Clinica DentalMed foloseste cel mai sofisticat si complex sistem de sterilizare a aerului din cabinetul dentar de tratament, precum si din spatiile comune, asigurat cu ajutorul echipamentelor de nebulizare pentru sterilizarea aeromicroflorei, precum si a lampilor UV de mare putere.
La sfarsitul fiecarei sedinte de tratament personalul medical asigura dezinfectarea si sterilizarea suprafetelor si a aerului din cabinetul stomatologic, folosind substante biocide speciale, cu grad inalt de eficienta impotriva virusurilor, bacteriilor, pentru prevenirea riscului de propagare a infectiilor. Lampa UV, un instrument care asigura un raport foarte bun intre eficacitatea sterilizarii, respectiv timpul necesar expunerii la lumina ultravioletelor, este folosita de asemenea la finalul fiecare sedintei de tratament.

IV. Suplimentar masurilor recomandate de autoritati, clinica DentalMed procedeaza la:

✅ nebulizarea fiecaruia dintre cele 11 cabinetele stomatologice care sunt utilizate pentru tratamente dupa fiecare tura de lucru (5/6 ore de lucru). Fiecare cabinet stomatologic este astfel nebulizat de 2 ori pe zi, pentru a asigura maximul de siguranta pentru desfasurarea tratamentelor in perioada pandemiei de SARS-COV2.

✅ decontaminarea suprafetelor si a materialelor (inclusiv pentru piesele de imbracaminte ale pacientilor si personalului) folosind o tehnologie inovativa, pe care in Romania o are in dotare doar clinica stomatologica DentalMed (considerand companiile din domeniul medicinei dentare). Este vorba despre aparatul HYGIENIO, care dezinfecteaza cu ajutorul substantelor biocide anti-covid si a aburului proiectat la o temperatura de 160 de grade suprafete complexe, eficacitatea pe CORONAVIRUS fiind de 100% in 10 minute.


✅ Incepand cu 15.05.2020 serviciile medicale complete* ale clinicii DentalMed sunt disponibile pacientilor care au nevoie de tratament dentar.

________________________________________________________________

* Clinica DentalMed si-a reluat activitatea incepand cu 15 mai 2020, in parametrii recomandati de Biroul executiv național al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, prin Decizia Nr. 26/3BExN/5 mai 2020.

In perioada existentei Starii de Alerta pe teritoriul Romaniei (15.05.2020 - pana la noi termene), accesarea serviciilor medicale oferite in cadrul clinicii DentalMed se va face luand in considerare necesitatea aplicarii unui Protocol special de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta. Protocolul de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta este temporar, valabil exclusiv in perioada existentei starii de alerta pe teritoriul Romaniei sau pana la eliminarea masurilor de prevenire și limitare a răspândirii infecției cu COVID-19, stabilite de reglementările legale în vigoare adoptate de autorități.
__________________________________________________________
Echipa DentalMed a fost in permanenta in legatura cu pacientii, inclusiv in perioada Starii de Urgenta nationala, si va ramane la dispozitia pacientilor, folosind mijloacele de comunicare:

☎ Telefon: 0372 330 300 || 031 803 01 70
📧 Email: contact@dental-med.ro
💻 Chat: www.dental-med.ro
__________________________________________________________Sanatatea nu are pret!


Va multumim!
Echipa DentalMed