fbpx

Radiografie dentara

Singura clinica dentara Furnizor al Casei Regale a Romaniei. Din anul 2013, cu mandrie.

Ce este o radiografie dentara?

Radiografia dentara este o imagine a dintilor realizata cu ajutorul razelor X pe care dentistul o foloseste pentru a va evalua sanatatea orala. Aceste raze X sunt utilizate cu un nivel scazut de radiatii pentru a capta imagini din interiorul dintilor si gingiilor. Pe radiografie dentara se observa prezenta cariilor, gravitatea sau vechimea lor, dar si corectitudinea unor tratamente. In functie de informatiile obtinute in timpul examinarii clinice si a celor furnizate de radiografii se stabileste diagnosticul si se alege tratamentul.

Radiografia dentara poate parea complexa dar in realitate este o investigatie foarte comuna la fel de importante ca perierea dintilor.

Radiografie dentara in conditii de siguranta maxima la DentalMed

Ce probleme pot fi detectate de radiografia dentara?

La adulti:

 • carii, in special in locuri greu de observat, cum ar fi intre dinti
 • carii sub plombe existente
 • pierdere osoasa a maxilarului
 • modificari ale canalului osos sau radicular din cauza infectiilor
 • conditia si pozitia dintilor pentru pregatirea implanturilor dentare, coroanelor sau a fatetelor dentare
 • abcese (infectie la radacina unui dinte sau intre gingie si dinte)
 • chisturi si unele tipuri de tumori

La copii o radiografie dentara poate detecta:

 • daca exista degradare dentara
 • daca exista suficient spatiu pentru a permite tuturor dintilor sa creasca
 • daca molarii/maselele de minte se dezvolta
 • daca dintii nu pot iesi prin gingii

Sunt sigure radiografiile dentare?

O radiografie dentara este o procedura de diagnosticare obisnuita care este considerata extrem de sigura. Radiografia dentara digitala are doze foarte mici de radiatie, producand doar o fractiune din radiatiile produse in alte proceduri imagistice.

Atunci cand radiografiile dentare sunt efectuate in mod corespunzator cu măsuri de siguranta adecvate nu exista motive de ingrijorare. O examinare de rutina va expune la aproximativ aceeasi cantitate de radiatii pe care o veti resimti in cadrul unui zbor de 1-2 ore cu avionul.

Adriana Stere despre “Radiografie dentara” la STIRILE PROTV

Ce tipuri de radigrafie dentara exista?

Radiografii intraorale – sunt cel mai frecvent tip de radiografie dentara. Ofera o multime de detalii si permit dentistului sa gaseasca carii, sa verifice starea de sanatate a radacinilor si oaselor din jurul dintelui, sa verifice starea dintilor in curs de dezvoltare si sa monitorizeze starea generala a dintilor si a maxilarului.

Radiografii extraorale – arata dintii, dar focusul principal este pe maxilar si craniu. Aceste radiografii nu ofera detaliile radiografiilor intraorale si, prin urmare, nu sunt utilizate pentru detectarea cariilor sau pentru identificarea problemelor cu dintii individuali. In schimb, radiografiile dentare extraorale sunt utilizate pentru a detecta dintii afectati, pentru a monitoriza cresterea si dezvoltarea maxilarelor in raport cu dintii si pentru a identifica problemele potențiale dintre dinti si maxilare si articulatia temporomandibulara sau alte oase ale fetei.

Clinica DentalMed foloseste pentru intreaga gama de investigatii radiologice Computer Tomograful Veraview X800, apartinand producatorului japonez MORITA, leaderul mondial in domeniul tehnologiei dentare.

Acesta este cel mai nou aparat lansat de compania MORITA pentru imagistica dentara, tehnologia revolutionara inglobata conducand la obtinerea unor performante de neegalat: CEL MAI BUN RAPORT intre Calitatea Imaginii Investigatiilor Radiologice/Nivel Minim de Radiatii Pentru Pacienti si pentru personalul clinicii.

Radiografie dentara Bucuresti
Radiografie dentara Bucuresti

Veraview X800 MORITA X-Ray Unit este considerat o minune a tehnicii, distingandu-se prin caracteristici greu de egalat:

– investigatii radiologice cu o calitate exceptionala si un constrast foarte bun al imaginii, atat pentru tesuturile dure, cat si pentru cele moi

-nivel minim de radiatii

– sistem complet digital

– grad inalt de ergonomie, atat pentru pacient, cat si pentru echipa de radiologi

– procesare rapida a informatiilor radiologice, gratie sistemului

Compania japoneza J. MORITA, are o traditie impresionanta, bazele acesteia fiind puse in anul 1916, de catre fondatorul Junichi Morita. Dupa aproape un secol de prezenta in domeniul tehnolgiei dentare, numele MORITA a devenit sinonim cu performanta de varf in domeniul dentar. Grupul de companii MORITA este implicat nu numai in procesul de productie al aparaturii si dispozitivelor dentare, ci si in fazele de cercetare-dezvoltare.

Radiografie dentara

Investigatiile radiologice reprezinta un ajutor important pentru medicul dentist. Un diagnostic corect si complet nu poate fi pus decat dupa vizualizarea radiografiilor.

Pentru realizarea radiografiilor retroalveolare clinica DentalMed foloseste un aparat de radiologie de ultima generatie care emite o doza foarte mica de radiatii. In clinica noastra se acorda o atentie deosebita protectiei pacientului si de aceea utilizam sortul de plumb, pentru ca iradierea sa fie minima.

panoramic_rx_dentalmed_400

Cat costa o radiografie dentara?

Pret radiografie dentara panoramica (ortopantomograma) format digital           [TOMOGRAF MORITA JAPONIA*]  pentru pacientii clinicii120 lei
 Tomografie Computerizata 3D (CT) hemiarcada format digital       [TOMOGRAF MORITA JAPONIA*]350 lei
 Radiografie retroalveolara RX KODAK pentru pacientii clinicii format digital40 lei

Va rugam consultati sectiunea Tarife Radiologie Dentara pentru informatii detaliate.

Calculator pret radiografie dentara

Introduceti numele tratamentului pentru care doriti sa aflati pretul sau alegeti categoria de tratamente care va intereseaza

Procedura/cod Pret
{{price.name}} {{price.price}} {{price.currency}} +-
 • {{price.name}}: {{price.price}} {{price.currency}}

Total: {{totals}} lei

Acesa este un deviz estimativ, realizat pe baza selectiei de tratamente pe care ati ales-o. Pentru un plan de tratament personalizat, va invitam sa ne contactati
Un consultant va prelua solicitarea in cel mai scurt timp.

Ce spun pacientii nostri


Excellent, professional services. Great staff. Thanks dr Oana Viță!

George Marinescu, Google Review


Premium clinic, premium services! My family and I have been clients since the beginning and witnessed the development of the facility. I have always been impressed with the continuous efforts done by the management to improve things. I could find at the clinic everything I needed in terms of dental services, including X-rays. I have been very happy with the treatment I received both at the reception and while being treated by dr. Mihaela Paligora and dr. Oana Vita. A big thank you to the whole team! Keep doing a great job!

Marius Lima, Google Review