Urgente stomatologice

DentalMed – Clinica de Stomatologie NON STOP Bucuresti are permanent un cabinet stomatologic non stop si un medic stomatog pregatit sa preia urgente stomatologice.

[TEMPORAR, pe perioada epidemiei de SARS-COV-2 Serviciul de URGENTE NON STOP NU ESTE DISPONIBIL]

_______________________________________________________________________________

✅Asiguram Urgente Stomatologice pe perioada epidemiei de Coronavirus EXCLUSIV in timpul programului de lucru si DOAR CU PROGRAMARE TELEFONICA IN PREALABIL✅

In perioada starii de urgenta accesarea serviciului de urgente stomatologice in cadrul clinicii DentalMed se realizeaza considerand necesitatea urmarii Protocolului de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid, in parametrii recomandati de Biroul executiv național al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, prin Decizia Nr. 26/3BExN/5 mai 2020.

🔥 Costul aferent Protocolului de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta in cadrul clinicii DentalMed va fi SUPORTAT INTEGRAL de catre Clinica DentalMed.🔥

_______________________________________________________________________________

[SERVICIUL DE URGENTE DENTARE NON-STOP este TEMPORAR INDISPONIBIL, pe perioada epidemiei de SARS-COV2]

Clinica stomatologica DentalMed asigura prin medicii de garda serviciul de urgente stomatologice NON STOP. Acest serviciu, unic in peisajul de clinici stomatologice aflate in segmentul premium, este oferit de catre clinica DentalMed pacientilor in mod continuu de 12 ani, inca de la inaugurarea clinicii.

Serviciul de Stomatologie Non Stop. DentalMed Luxury Dental Clinic. DentalMed – asiguram serviciul de “urgente stomatologice non stop” din 2007.

Din cele 12 cabinete stomatologice de care dispune clinica, un cabinet stomatologic non stop este permanent utilat pentru urgente dentare. Este dotat cu instrumentarul necesar interventiilor de natura urgentelor stomatologice, precum si aparatura specifica. Medicul stomatog de garda poate folosi inclusiv aparatul de radiologie pentru realizarea de radiografii dentare retroalveolare in regim de urgenta.

CPB3186 Urgente stomatologice Cabinet stomatologic Non Stop pregatit pentru serviciul de urgente stomatologice

Serviciul de “urgente stomatologice” este unul special in cadrul clinicii stomatologice DentalMed si a carui sustinere necesita o logistica impresionanta. Aceasta este conditionata de existenta unor elemente obligatorii:

 • medici stomatologi non stop pregatiti sa preia urgente dentare in regim 24/7
 • prezenta echipei de agenti de securitate (BGS), care sa asigure desfasurarea in conditii de siguranta  a serviciului de urgente stomatologice pe parcursul noptii si a sarbatorilor legale
 • existenta logisticii necesare desfasurarii unui serviciu stomatologic la cele mai inalte standarde.
 • Cine poate beneficia de serviciul de urgente stomatologice non stop?

Serviciul de ‘Stomatologie NON STOP’ a fost creat in anul 2007 si a fost sustinut zilnic de catre clinica stomatologica DentalMed in primul rand pentru asigurarea confortului deplin al pacientilor clinicii DentaMed. In situatia aparitiei unor probleme dentare neprevazute si care necesita tratament stomatologic de urgenta pacientii clinicii pot primi ingrijiri dentare de urgenta la standardele cu care sunt obisnuiti in timpul tratamentelor uzuale din timpul programului de lucru.

Serviciul de ‘stomatologie non stop’ este disponibil insa si pentru pacientii din afara clinicii care se afla in situatia de a necesita un tratament de urgenta.

 • Serviciul de urgente stomatologice este si pentru copii?

Pacientii copii si pacientii adulti pot beneficia deopotriva de serviciul de urgente stomatologice pus la dispozitie de clinica DentalMed.

 • Care sunt tratamentele dentare care se pot realiza in regim de urgenta stomatologica NON STOP?

Tratamentul de urgenta pentru afectiunile dentare are ca scop eliminarea durerii pana la momentul in care se poate realiza un tratament complet si complex si consta in cele mai multe dintre situatii in realizarea unui drenaj endodontic, aplicare pansament calmant sau realizare anestezie locala. In cadrul tratamentului de urgenta, pacientii pot primi ingrijiri medicale pentru situatii de natura: durere dentara, trauma dentara, sangerari dentare neobisnuite, recimentarea unor lucrari dentare (coroane, punti dentare) in situatii care necesita aceste interventii in regim de urgenta.

In timpul serviciului de urgente stomatologice (in special in afara programului de functionare a clinicii) NU SE REALIZEAZA tratamente de natura EXTRACTIILOR sau tratamente dentare reconstructive (obturatii, coroane, punti, tratamente de estetica dentara etc.).

Este recomandat ca dupa un tratament de urgenta pacientul sa revina la cabinetul stomatologic pentru continuare tratamentului in timpul programului de lucru, pentru finalizarea in conditii optime a acestuia. Este obligatia pacientului sa se programeze pentru continuare tratamentului dentar.

Clinica stomatologica DentalMed cu servicii de stomatologie non stop este pozitionata langa Palatul Parlamentului si Hotelul JW Marriott Grand Hotel Bucuresti.

Adresa: DentalMed, Calea 13 Septembrie 102, Sector 5 Bucuresti. Cabinet stomatologic non stop sector 5.

 • Care este protocolul de preluare pentru urgente dentare in clinica stomatologica DentalMed?

In afara programului de functionare a clinicii (pe parcursul noptii, weekend si sarbatori legale), medicii de garda preiau urgentele stomatologice. Medicul stomatolog de garda (“dentist non stop”) este on-call si preia urgenta stomatologica in maxim 30 de minute de la prezentarea pacientului in clinica.

In timpul programului de functionare a clinicii, medicii stomatologi prezenti in clinica preiau urgenta dentara in functie de fluxul de pacienti programati. Intelegem gravitatea situatiei si incercam preluarea cu prioritate a urgentelor dentare, respectand in acelasi timp programarile existente ale pacientilor.

Pret urgenta dentara in afara programului de lucru     500 lei

(noaptea, weekend, sarbatori legale)

Tariful de urgenta include radiografia retroalveolara (RIO), in situatia in care medicul de garda considera necesara realizarea acesteia.

Pret urgenta dentara in timpul programului de lucru  300 lei

 (9.00 – 20.30 L/M/M/J/V  si 9.00 – 14.00 Sambata)                                                                                               

Plata tratamentelor de urgenta in afara programului de lucru NU SE POATE FACE cu card bancar. Va multumim pentru intelegere.

 • Care este modalitatea prin care pacientul trebuie sa anunte solicitarea serviciului de stomatologie non stop?

Pacientii care solicita tratament dentar de urgenta trebuie sa anunte telefonic, sunand la unul din urmatoarele numere:

+40 726 770 357 ,  +40 372 330  300.

In afara programului de functionare a clinicii, apelurile sunt preluate de robotul telefonic, care va oferi informatii detaliate despre serviciul de urgente stomatologice.

 

 

20200424 142558 1 Urgente stomatologice
Echipa DentalMed pentru urgente stomatologice in timpul epidemiei de SARS-COV2


10 motive pentru care clinica DentalMed este prima alegere a pacientior care se confrunta cu urgente stomatologice in timpul Starii de Urgenta din timpul pandemiei de COVID-19

1. Pentru ca avem cele mai inalte standarde de siguranta atunci cand este vorba despre tratamentul urgentelor dentare

2. Pentru ca am primit autorizare speciala de la Directia de Sanatate Publica Bucuresti pentru a realiza urgente stomatologice in conditii de siguranta maxima in perioada noului coronavirus. 

3. Pentru ca avem cel mai sigur protocol de tratament dentar in timpul pandemiei de SARS-COV-2, conceput pana in cele mai fine detalii. Este un protocol de lucru intern, dar pe care am decis sa il “desecretizam” pentru transparenta totala fata de pacientii. Totodata, el poate fi consultat si de catre toti cei care doresc sa gaseasca o sursa de inspiratie pentru ceea ce trebuie sa fie un protocol de abordare a urgentelor stomatologice: de la accesul in clinica al pacientilor si personalului, la traseele in clinica, echiparea/dezechiparea personalului medical, necesarul de echipamente de protectie (EPP anti-covid) folosite pentru protejarea personalului, metodele de dezinfectare si sterilizare adaptate noilor conditii epidemiologice, triajul telefonic al pacientilor etc.

4. Pentru ca avem 11 cabinete stomatologice deschise pentru urgente stomatologice in perioada pandemiei de SARS-COV-2. In prezent nu exista in Romania o clinica autorizata pentru urgente stomatologice cu o asemenea capacitate de tratament in conditii de siguranta, intr-o singura locatie. Cele 3 etaje pe care este desfasurata clinica DentalMed, cele 4 receptii si cele 3 intrari/iesiri, respectiv existenta liftului care asigura deplasarea intre etaje, suplimentar scarilor de acces, au permis crearea unor circuite de acces/transfer/tratament imposibil de replicat de catre orice alta clinica stomatologica din Romania pentru acelasi volum de pacienti care pot fi tratati in conditiile actuale, respectiv siguranta pentru prevenirea contaminarii si infectarii in perioada SARS-COV-2

5. Pentru ca avem echipa medicala complexa si completa dedicata urgentelor stomatologice, care include: medici specialisti – chirurgie, endodontie, pedodontieradiologasistente:

 • 7 medici stomatologi specialisti dedicati urgentelor
 • Asistente de stomatologie antrenate pentru lucrul in conditii de pandemie SARS-COV-2 pentru tratamente de urgenta
 • radiolog
 • Personal de front desk
 • Personal administrativ si de suport
 • Call-center specializat in relatia cu pacientii, format din 6 private dental care managers si medici specializati in tele-consultatii online, pentru un triaj telefonic performant

6. Pentru ca asiguram tratamentul urgentelor dentare la cel mai inalt nivel de profesionalism. Realizam actul medical de tratament al urgentei stomatologice cu o documentare identica celei din perioadele normale de lucru – pacientilor li se realizeaza radiografii, tomografii computerizate, poze de diagnostic, pentru ca medicul sa poata face o diagnosticare de precizie si un tratament optim.

7. Pentru ca avem cele mai performante Echipamente de Protectie Personala (EPP) pentru intreg personalul clinicii implicat in activitatea de tratament a urgentelor stomatologice in perioada noului coronavirus. De la medici si asistente si pana la colegele din receptie sau din departamentul administrativ si de suport, tot personalul este protejat prin folosirea unor echipamente de protectie cu mult peste normele recomandate de autoritatile nationale. 

 • Medicii si asistentele lucreaza cu masti militare pentru protectia completa a fetei (sau cel putin FFP2 pentru medicii care lucreaza cu lupe/microscop sau pentru medicii pedodonti), combinezoane de unica folosinta de calitate superioara, 3 randuri de manusi suprapuse, cizme din PVC, protectie peste cizme, halate de unica folosinta pe sub combinezoane..
 • Pesonalul din receptie, administrativ si de suport lucreaza echipat cu: combinezon, masca FFP2, manusi, ochelari, viziera, capelina – de unica folosinta, incaltari speciale 
 • Pacientul este echipat cu: manusi, masca, halat , capelina – de unica folosinta, protectie pentru incaltari.

8. Pentru ca avem cel mai performant sistem integrat de sterilizare si dezinfectare a suprafetelor si a aerului incaperilor (cabinetele stomatologice in care se realizeaza tratamentele de urgenta), precum si toate spatiile comunune: lift, holuri, receptii, cai de acces. Pe langa standardele obisnuite ale clinicii, cele care includeau: spalarea instrumentarului cu ajutoul masinii automate de spalare si dezinfectare, dezinfectarea si sterilizarea cabinetelor cu cele mai performante substante biocide, sterilizarea instrumentarului prin autoclavare, sterilizarea aerului incaperilor cu lampi UV de mare capacitate, etc., am suplimentat masurile de dezinfectare si sterilizare a cabinetelor stomatologice si a incaperilor clinicii:

 • Detinem in prezent 3 nebulizatoare (Nocolyse, H05 ULV-Fogger, Biospray ULV-Fogger) pentru dezinfectarea aerului. Este o performanta extrem de greu de egalat, in conditiile in care achizitionare unui singur echipament de aceasta natura este extrem de dificila, listele de asteptare incluzand 5-600 de cabinete care sunt inscrise pentru procurarea acestor aparate de la distribuitorii specializati.
 • Am achizitionat pentru dezinfectarea suprafetelor, inclusiv a imbracamintii de lucru sau a pacientilor si personalului, aparatul HYGIENIO, o adevarata minune tehnologica in conditii de lucru cu risc major epidemiologic. Cu ajutorul substantei biocide anti-covid si a aburului la 160 de grade, se asigura o decontamirare completa a suprafetelor cabinetului stomatologic, a suprafetelor expuse contactului frecvent, precum si pentru dezinfectarea tuturor persoanelor la accesul in clinica.

9. Pentru ca asiguram atat tratamentul urgentelor dentare pentru pacientii ADULTI, precum si pentru pacientii COPII.

10. Pentru ca respectam normele legale recomandate de institutiile care ne guverneaza si ne reglementeaza activitatea, nefacand in acelasti timp niciun compromis de la calitate si siguranta. Pentru ca SANATATEA NU ARE PRET!


Q&A – Intrebari si raspunsuri legate de urgente stomatologice (in perioada Starii de Urgenta pe teritoriul Romaniei)

cu Dr. Dragos Popescu

Persoanele care au probleme dentare sunt nevoite in aceasta perioada, fie sa indure dureri groaznice fie sa astepte ore in sir la spitalele de stat, care oricum sunt foarte putine, fie sa mearga la clinicile private unde trebuie sa plateasca taxe de urgenta.

I: Vreau sa imi spuneti ce inseamna mai exact o urgenta stomatologica, stim foarte bine cu totii ca sunt cateva urgente clare scrise in lege, dar pana la urma in medicina nu este totul alb sau negru.

D: Asa este, intotdeauna exista si gri. Din punct de vedere al urgentei conform deciziei Colegiului Medicilor din Romania se defineste a fi urgenta sangerarea postextractionala, durerea acuta data de pulpita dentara, abcese dentare, celulite, fracturi ale oaselor maxilare, practic este destul de limitativa interventia noastra ca medici dentisti asupra patologiei mult mai diversificata a durerilor si a urgentelor pacientilor.

I: Haideti sa luam cateva exemple. Ma gandesc de pilda la oamenii care au aparate dentare si sunt foarte multi, inclusiv copii si care poate lunar ar fi trebuit sa mearga la ortodont. In acest caz este in regula sa amane atata timp vizita la doctor?

D: Nu, nu este in regula. Acest proces de protocolarizare ca sa-l numesc asa, al procedurilor de urgenta este dinamic si va trebui revizuit de catre colegii nostril de la Colegiul Medicilor Dentisti. Nu numai in Romania sa stiti, si la Americani protocoalele sunt destul de stricte insa, ar trebui introdus un paragraf prin care noi ca medici dentisti sa avem autoritatea data de faptul ca suntem medici, sa decidem ceea ce este sau nu urgenta pentru fiecare pacient, personalizat. Ganditi-va ca un apparat dentar care are un arc ce s-a desprins de pe braketii fixati pe dinti creaza un discomfort major, acela poate intepa buza, obrazul, limba, adica urgenta este una majora insa nu este acoperita in momentul de fata,insa eu personal consider ca este o urgenta si as trata-o, insa este un discomfort pentru noi ca medici pentru ca ne simtim la limita legii ajutand acesti pacienti. Cum de asemeni de exemplu sunt situatii in care incizam un abces, insa ulterior dintele ar trebui tratat endodontic sau scos, ceea ce s-ar incadra la tratament dentar.

I: Exact, deci cand ai o anumita problema este nevoie de mai multe sedinte, stim foarte bine nu se rezolva totul intr-una singura.

D: Exact, iar daca medicul poate finaliza un tratament de urgenta printr-un tratament endodontic, din punctul meu personal de vedere ar trebui sa o faca pentru ca altfel pacientul va reveni in cateva zile chiar daca I s-a rezolvat urgenta la momentul respectiv. Deci, acest ghid al definirii urgentelor ar trebui adaptat. El a fost foarte bine facut la inceput, insa lucrurile sunt dinamice si trebuesc a fi imbunatatite pas cu pas pentru ca situatia devine destul de alarmanta, sunt zeci de apeluri telefonice pe care noi la clinica le primim si efectiv nu putem face fata sa procesam atatea cazuri intrucat sunt niste restrictii date de timpul de lucru, de sterilizare, este o situatie limita cu care noi nu ne-am mai intalnit pana in prezent.

I: Dar ce probleme dentare pot fi tratate la distanta, ca sa spun asa, prin telefon.

D: In prima faza cand pacientul resimte un discomfort sau durere, noi trebuie sa stadializam pe o scara de la 1 la 10 sa vedem cat de mare este aceasta durere pentru ca apare factorul subiectiv al fiecaruia si in functie de tipul durerii, de descrierea facuta de pacient, noi indicam in prima faza un calmant, un antiinflamator si temporizam, mentinem legatura cu pacientul. Daca lucrurile insa se complica ii prescriem antibiotic, daca nici cu antibioticul luat pacientul nu resimte o imbunatatire a starii de sanitate atunci trebuie sa ajunga la noi in urgenta pentru a trata cauza.

I: Spuneti-mi si ce masuri de protectie trebuie luate, atat pentru papient cat si pentru medic, daca vorbim de urgenta si despre mers la o clinica?

D: Noi tratam fiecare pacient care ne calca pragul clinicii, ca un posibil pacient cu COVID. De aceea pacientul este interogat telefonic, avand protocol prin care il intrebam pe pacient daca a calatorit in ultimile 14 zile in zone de focar rosu, daca au avut febra, daca au avut contact cu personae care au fost in carantina. Dupa ce se face acest triaj pacientul se prezinta la clinica unde are un intreg protocol de urmat, trebuie sa isi dezinfecteze incaltamintea cu cloramina, dupa aceea hainele pacientului sunt dezinfectate cu un abur la 186 de grade care omoara COVID ul dupa care pacientul primeste manusi, boneta, halat. Traseele prin clinica sunt foarte importante astfel incat traseul pacientului sa nu se suprapuna cu traseul personalului, de aceea din pacate, clinicile mai mici au un neajuns pentru ca nu pot crea aceste circuite, pacientul trebuie sa intre printr-o intrare si sa iasa prin alta intrare, personalul trebuie sa intre prin alta intrare. Dupa aceea medicii poarta combinezoane de unica folosinta care sunt speciale cu gluga, masti ffp2 ffp3, noi in mod particular lucram cu masti militare …

I: De ce cu masti militare, urma sa va intreb pentru ca am vazut si vedem cu totii in imagini. De ce ati ales mastile militare desi nu erau pe lista ca sa zic asa.

D: Sunt cele mai safe aceste masti militare pentru ca ne izoleaza atat ochiii, fata, nasul, gura, mucoasele. Eu sunt medic militar in rezerva, cat si colegul meu doctorul Velisarato cu care lucram in clinica noastra, si atunci am aplicat aceste protocoale militare.

I: Este mai dificil sa lucrati cu aceasta masca pe fata, cu tot echipamentul de protectie? Si dureaza mai mult o sedinta decat inainte?

D: Da, dureaza foarte mult, ganditi-va ca imbracatul si dezbracatul acestor combinezoane in urma stabilirii unor protocoale, deci la fiecare manevra trebuie sa ne dezinfectam mainile cu biocizi, sunt mai multe randuri de manusi, trebuie sa fim atenti cum desfacem combinezoanele pentru ca riscul cel mai mare de infectie este la dezbracare, atunci ne putem contamina cel mai mult si va dati seama ca este o …… (min 7:50 nu inteleg cuvantul) de invatare si pentru noi pentru ca uitam, adica facem tot felul de antrenamente ca sa reusim, si asistentele sa reuseasca sa respecte protocol, de aceea avem o terta persoana care ne dicteaza practic militareste: acum dezinfecteaza-ti mainiliel, acum scoate manusile, acum pune cizma, scoate cizma, astfel incat sa executam fara sa gandim. In momentul in care lasi la latitudinea omului acesta poate gresi.

I: Spuneti-mi si revin putin la urgentele stomatologice, ma gandesc acum la persoanele care poate sunt in tratament pentru un implant dentar, cand pot astepta sa treaca aceasta perioada si cand pot sa revina in continuare la medic?

D: Un alt aspect care este foarte important care nu e prevazut momentan in protocolul de urgenta este faptul ca multi pacienti au fost surprinsi in momentul aparitiei acestei crize in timpul tratamentului si atunci au fost stopati pactic in a veni pentru a eliminia firele de sutura, pot aparea niste complicatii greu de explicat. De aceea noi recomandam ca acesti pacienti care au fire de sutura sa vina, sa isi elimine firele de sutura, apar complicatii, deci in urma unei interventii chirurgicale in sfera orala pot aparea complicatii care de asemenea trebuiesc tratate, pacientul trebuie vazut in mai multe etape, sa vezi evolutia plagii, sunt dehiscente care pot aparea in urma inteventiilor in zona noastra implantologica-orala, deci lucrurile sunt un pic mai complexe, de aceea insist asupra faptului ca trebuie sa avem un moment in care increderea sa fie deasupra neincrederii , iar medicii sa fie practic incurajati sa-si asume tratamentul si sa hotarasca ei cee ce este ugenta si ce nu este urgenta tinand cont bineinteles de aceste recomandari generale.

I: Sunt situatii in care puteti urmari un pacient care era intimpul unui tratament, il puteti urmari online, nu stiu, prin Skype?

D: Bineinteles noi le cerem pacientilor sa ne trimita poze cu cavitatea orala, cu zonele care sunt tumefiate, umflate, dureroase si incercam pe cat posibil sa facem acest telediagnostic, insa de multe ori sa stiti ca in medicina 1+1 nu este egal 2, avem nevoie de mijloce de investigare, de a face radiografii, tomografii computerizate pentru a vedea care este dintele in cauza pentru ca pacientul iti spune ca il doare partea stanga, este ceva foarte vag, trebuie sa vezi ce se intampla acolo si atunci practic el trebuie sa vina in clinica si sa urmeze acest protocol, iar referitor la echipamentul de protectie imi permit sa revin, as sugera Colegiului Medicilor Dentisti din Romania si Ministerului sanatatii sa considere faptul ca aceste clinici care fac urgente dentare sunt in linia intai alaturi de spitalele de stat si ar trebui sa primim si noi combinezoane, masti, echipamente de protectie. Ganditi-va ca vin din China, din Germania milioane de masti, noi nu primim nimic, deci noi le achizitionam din banii nostri si suntem practic fortati ca sa cerem acest cost al echipamentelor de protectie pacientilor, ceea ce nu este fair play fata de pacient.

I: Acea taxa de urgenta…

D: Da, de fapt nu sunt taxe de urgenta sunt niste taxe care acopera partial in cazul clinicii noastre, costul acestor protocoale de sterizlizare, ganditi-va ca vorbim de prezenta unui radiolog, al femeilor de servici, al asistentelor, medicilor, toate aceste persoane imbraca combinezoane de unica folosinta care costa in medie in jur de 100 lei/bucata plus mastile ffp 2 in jur de 38 lei + TVA si asa mai departe. Deci noi ar trebui sa fim ajutati de Ministerul sanatatii si sa primim aceste combinezoane, la fel cum se distribuie catre spitalele mari ar trebui si catre stomatologie sa distribuie: 10000 combinezoane, masti ffp2,ffp3, ecrane, deci cata vreme noi ne asumam sa lucram alaturi de spitalele de stat care nu fac fata, pentru ca daca spitalele de stat ar face fata sa trateze urgentele stomatologice noi atunci am putea sta inchisi.

Doresc o programare

Protocol Intern Management al Urgentelor Dentare COVID-19 in cadrul clinicii DentalMed

Doresc o programare

SOLICITA O PROGRAMARE

+40 372 330 300

Sau completează formularul de mai jos si un reprezentant al clinicii noastre va va contacta in cel mai scurt timp posibil

CUM NE GASESTI

Locatie Waze clinica stomatologica

Calea 13 Septembrie nr. 102, Bl. 48A, 050727
Langa JW Marriot Grand Hotel Bucuresti

Locatie Waze clinica stomatologica

Piata Charles de Gaulle 4-6 Bucuresti (OPENING SOON)

Reguli Tratamente in Starea de Alerta

Dragi pacienti,


🔥 Costul aferent Protocolului de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta in cadrul clinicii DentalMed va fi SUPORTAT INTEGRAL DE CATRE Clinica DentalMed, din consideratie pentru pacientii nostri si pentru conditiile speciale ale perioadei pe care o traversam. 🔥Protocolul de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid-19 Stare Alerta in cadrul clinicii DentalMed se refera la urmatoarele actiuni care sunt destinate limitarii raspandirii infectiei cu virusul SARS-COV2:

I. Echiparea personalului clinicii cu Echipamente Personale de Protectie (EPP) pentru echipa formata din medic + asistenta + receptie + personal de suport.

Echipamente Personale de Protectie (EPP) sunt elemente esentiale in asigurarea protectiei impotriva contaminarii cu posibilele infectii generate de virusi si bacterii. Aceste echipamente speciale sunt necesare pentru a proteja echipa medicala si pacientul de o posibila infectare cu virusul SARS-COV-2.

Enumeram mai jos doar cateva dintre echipamentele anti-covid folosite pentru protectia medicilor si a asistentelor care realizeaza tratamente dentare pe parcursul epidemiei de coronavirus:

✅ Masti militare de gaze (medic + asistenta) concepute pentru a fi folosite inclusiv in timpul atacurilor biologice si chimice pentru protectia medicilor si a asistentelor care asigura urgentele. Reprezinta nivelul maxim de protectie la nivelul fetei, asigurand acoperirea gurii, a nasului si a ochilor, intr-o maniera unitara si fara brese de securitate.
✅ Masti cu filtrare superioara (N95, KN95, FFP2, FFP3 standard sau echivalent) pentru situatiile in care nu se pot folosi mastile militare (medic + asistenta)
✅ Combinezoane impermeabile (medic + asistenta) pentru protectia corpului si a capului.
✅ Halate de unica folosinta (medic + asistenta)
✅ Manusi de unica folosinta (minim 2 randuri de manusi pentru fiecare dintre medici/asistente, conform protocoalelor internationale de echipare in conditii de epidemii)
✅ Capelina impermeabila (medic + asistenta)
✅ Cizme din PVC (medic + asistenta) pentru protectia superioara a piciorului.
✅ Protectie pentru incaltaminte (botosi speciali) (medic + asistenta)


II. Echiparea pacientului cu echipamente de unica folosinta constand in:

✅ manusi,
✅ masca chirurgicala,
✅ halat de unica folosinta,
✅ boneta/capelina unica folosinta

III. Dezinfectarea si sterilizarea spatiilor de lucru si a spatiilor comune folosind aparate si tehnologii care sa asigure maximul de eficienta in conditiile epidemiologice actuale. Clinica DentalMed foloseste cel mai sofisticat si complex sistem de sterilizare a aerului din cabinetul dentar de tratament, precum si din spatiile comune, asigurat cu ajutorul echipamentelor de nebulizare pentru sterilizarea aeromicroflorei, precum si a lampilor UV de mare putere.
La sfarsitul fiecarei sedinte de tratament personalul medical asigura dezinfectarea si sterilizarea suprafetelor si a aerului din cabinetul stomatologic, folosind substante biocide speciale, cu grad inalt de eficienta impotriva virusurilor, bacteriilor, pentru prevenirea riscului de propagare a infectiilor. Lampa UV, un instrument care asigura un raport foarte bun intre eficacitatea sterilizarii, respectiv timpul necesar expunerii la lumina ultravioletelor, este folosita de asemenea la finalul fiecare sedintei de tratament.

IV. Suplimentar masurilor recomandate de autoritati, clinica DentalMed procedeaza la:

✅ nebulizarea fiecaruia dintre cele 11 cabinetele stomatologice care sunt utilizate pentru tratamente dupa fiecare tura de lucru (5/6 ore de lucru). Fiecare cabinet stomatologic este astfel nebulizat de 2 ori pe zi, pentru a asigura maximul de siguranta pentru desfasurarea tratamentelor in perioada pandemiei de SARS-COV2.

✅ decontaminarea suprafetelor si a materialelor (inclusiv pentru piesele de imbracaminte ale pacientilor si personalului) folosind o tehnologie inovativa, pe care in Romania o are in dotare doar clinica stomatologica DentalMed (considerand companiile din domeniul medicinei dentare). Este vorba despre aparatul HYGIENIO, care dezinfecteaza cu ajutorul substantelor biocide anti-covid si a aburului proiectat la o temperatura de 160 de grade suprafete complexe, eficacitatea pe CORONAVIRUS fiind de 100% in 10 minute.


✅ Incepand cu 15.05.2020 serviciile medicale complete* ale clinicii DentalMed sunt disponibile pacientilor care au nevoie de tratament dentar.

________________________________________________________________

* Clinica DentalMed si-a reluat activitatea incepand cu 15 mai 2020, in parametrii recomandati de Biroul executiv național al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, prin Decizia Nr. 26/3BExN/5 mai 2020.

In perioada existentei Starii de Alerta pe teritoriul Romaniei (15.05.2020 - pana la noi termene), accesarea serviciilor medicale oferite in cadrul clinicii DentalMed se va face luand in considerare necesitatea aplicarii unui Protocol special de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta. Protocolul de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta este temporar, valabil exclusiv in perioada existentei starii de alerta pe teritoriul Romaniei sau pana la eliminarea masurilor de prevenire și limitare a răspândirii infecției cu COVID-19, stabilite de reglementările legale în vigoare adoptate de autorități.
__________________________________________________________
Echipa DentalMed a fost in permanenta in legatura cu pacientii, inclusiv in perioada Starii de Urgenta nationala, si va ramane la dispozitia pacientilor, folosind mijloacele de comunicare:

☎ Telefon: 0372 330 300 || 031 803 01 70
📧 Email: contact@dental-med.ro
💻 Chat: www.dental-med.ro
__________________________________________________________Sanatatea nu are pret!


Va multumim!
Echipa DentalMed