Detartraj cu ultrasunete si airflow, solutia pentru un zambet perfect

Am implementat Cel Mai Sigur Protocol Stomatologic din Romania FĂRĂ Taxă Covid19 pentru pacienți

Ce este detartrajul?

Detartraj (in engleza scaling and root planning): este o procedură de rutină efectuată pentru a îndepărta tartrul depus pe dinți și între gingie și dinte.

Detartrajul cu ultrasunete reprezintă o curățare mult mai profundă a dinților comparativ cu periajul obișnuit.

Detartrajul cu ultrasunete este un tip de curățare a dinților care ajunge sub nivelul gingiei pentru a îndepărta acumularea plăcii bacteriene.

Detartraj

Detartrajul subgingival reprezinta o curatare atenta a suprafetelor radacinii dintelui, pentru a indeparta placa bacteriana si tartrul aflate in interiorul pungilor parodontale si pentru a netezi radacina dentara. Este uneori urmat de terapie adjuvantă, cum ar fi solutiile antimicrobiene locale de remitere si antibioticele sistemice, după cum este necesar de la caz la caz.

Majoritatea medicilor specialisti parodontologi afirma ca dupa realizarea detartrajului cu ultrasunete subgingival multi pacienti nu mai necesita si alte tratamente suplimentare. Cu toate acestea, majoritatea
pacientilor vor necesita terapie de intretinere continua (mentenanta parodontala), pentru mentinerea sanatatii gingivale.

Cand este necesar un detartraj?

Aproape jumatate din populatie sufera de infectii gingivale. Toate persoanele au placă bacteriană. Saliva, bacteriile și proteinele din gură formează un strat care acoperă suprafetele intraorale (dintii, limba, gingia si mucoasa bucala) aproape tot timpul. Când mâncăm, particule foarte mici (acizi și zaharuri din alimente) rămân în acest strat și crează niște depuneri pe dinți, care formeaza impreuna cu bacteriile placa bacteriana..

Detartrajul cu ultrasunete, periajul dentar, folosirea aței dentare și curățarea dentară profesională ajută la eliminarea plăcii bacteriene și previn probleme dentare si parodontale mult mai serioase.

Gingia sănătoasă se pliază pe dinte și protejează zona corono-radiculara a dintelui de placa bacteriană. Dacă gingia este afectată, această protecție dispare, pentru că gingia va permite pătrunderea plăcii bacteriene in spatial dintre gingie și dinte.

Gingia sănătoasă este atașată de dinte la doar 1-3 milimetri sub linia gingiei. Odată cu dezvoltarea afecțiunilor gingivale încep să se formeze pungi parodontale, care se umplu cu placă bacteriană, agravând afecțiunile gingiilor și provocând simptome ca respirația urât mirositoare. Dacă pungile parodontale formate au adancime de 4 milimetri sau mai mult, medicul stomatolog vă va recomanda initial efectuarea unui detartraj, pentru a îndepărta placa de sub gingie și pentru a ajuta la tratarea bolii gingivale. Ulterior, in functie de dignosticul parodontal, medicul parodontolog poate indica realizarea unor tratamente chirurgicale sau nechirugicale pentru tratarea bolii parodontale (tratamente cu laser al pardontozei, operatii regenerative parodontale, etc.)

Care este procedura prin care se face un detartraj?

Detartrajul înseamnă îndepărtarea plăcii bacteriene de pe suprafața dintelui și de la nivelul santului gingival.

Sunt două metode prin care se poate realiza: folosind un instrument manual sau cu ultrasunete.

Detartrajul manual presupune folosirea unui instrument metalic numit ansă, cu care medicul indeparteaza prin miscari specifice tartrul depus pe suprafata dintelui si sub gingie, acolo unde periuța dentară nu poate pătrunde.

Detartraj cu ultrasunete

Este o metodă mult superioară metodei manuale, care este mai putin dureroasa si cu eficienta crescuta, comparativ cu detartrajul manual.

Ansa este mult mai subțire și emite unde care se ciocnesc de dinte pentru a produce desprinderea tartrului care este apoi spălat de apa provenită din ansă. Acest procedeu este benefic în primul rând datorită faptului că smalțul dinților nu este afectat de vârful ansei, spre deosebire de cel manual.

Este detartrajul dureros?

Detartrajul cu ultrasunete nu este la fel de dureros ca si detartajul manual, dar poate produce o senzație de disconfort, in special dacă aveți sensibilitate dentara. În acest caz, dentistul dumneavoastră poate folosi un anestezic local pentru a scădea temporar sensibilitatea și pentru a face procedura mult mai confortabilă.

Ce asteptari sa ai dupa detartraj?

Detartrajul cu ultrasunete poate ajuta la prevenirea boalilor parodontale si poate elimina petele de cafea, ceai sau nicotină de pe dinți. De asemenea, descoperirea cariilor ascunse, contibuind astfel la prelungirea viații dinților.

Detartraj cu ultrasunete pret

Detartrajul poate preveni afecțiuni mult mai grave a căror tratare este mult mai costisitoare față de cât costă un detartraj. Prețul variază în funcție de pachetul ales și de nevoile fiecărui pacient. Mai multe detalii legate de costul detartrajului pot fi găsite pe pagina de tarife.

Guided Biofilm Therapy (GBT) – Tratamentul ghidat al placii bacteriene

GBT cu detartraj si airflow

Excelenta in profilaxia dentara cu ajutorul AIRFLOW® Prophylaxis Master by EMS Switzerland

Guided Biofilm Therapy (GBT) – Tratamentul ghidat al placii bacteriene: o solutie unica pentru preventia cariilor si ingrijire periodontala. Biofilmul dentar este factorul principal care cauzeaza carii, infectii periodontale si peri-implantita.

GBT se bazeaza pe tehnologii patentate de catre EMS Elvetia. A fost dezvoltat in colaborare cu parodontologi experimentati, specialisti in tratarea cariilor dentare si igienisti dentari. Tratamentul este unui sistematic, predictibil, cu riscuri minime si prietenos pentru utilizator, adaptabil oricarei cateogorii de varsta si fiecarui pacient in parte.

Guided Biofilm Therapy (GBT) este cel mai performant concept de igienizare si profilaxie dentara existent in acest moment in lume, dezvoltat de compania elvetiana EMS si care are ca scop pastrarea sanatatii orale a pacientului si oferirea unei stari de bine acestuia. Durata acestui tratament este de aproximativ 30 de minute, iar pentru un maxim de eficienta specialistii companiei EMS Switzerland recomanda aplicarea protocolului GBT prin parcurgerea a 8 pasi:

 1. DIAGNOSTICARE, prin evaluare clinica a fiecarui caz
 2. EVIDENTIERE, prin prin aplicarea unei soluții colorante, pentru ca placa bacteriana sa fie usor de identificat supra și subgingival.
 3. MOTIVARE, etapa in care medicul stomatolog creste gradul de constientizare al pacientului referitor la igiena dentara si ii ofera sfaturi personalizate referitor la imbunatatirile care pot fi aduse procesului de curatare dentara realizat acasa.
 4. AIRFLOW®, care presupune aplicarea unei pulberi pe bază de bicarbonat de sodiu, Erythritol PLUS, ce îndepărtează placa bacteriană, petele și tartrul incipient supra și subgingival. Medicul stomatolog va indeparta si placa bacteriana prezenta pe gingii, limba si palat.
 5. PERIOFLOW® este etapa in care se îndepărtează placa bacterienă din pungile parodontale, la dintii naturali in pungile adanci, la furcatiile radiculare si la implanturi.
 6. PIEZON®, este etapa in care se indeparteaza orice urma de tartru ramasa (detartraj cu ultrasunete) sau pentru curatarea in jurul implanturilor si a restaurarilor protetice.
 7. CONTROL, etapa in care medicul face o verificare finala, pentru a vedea daca au mai ramas urme de placa bacteriana si se asigura ca tartrul a fost indepartat complet. Acum este momentul in care, pe un teren perfect curatat, se poate face o diagnosticare a prezentei cariilor si se pot face aplicari cu fluor, daca medicul stomatog considera oportun.
 8. RECALL – „un pacient sanatos este un pacient fericit”. In functie de rezultatul evaluarii riscurilor dentare, medicul stomatolog stabileste frecventa realizarii procedurilor de mentenanta prin igienizare profesionala si programeaza impreuna cu pacientul urmatoarele vizite de control la medicul stomatolog.
EMS chart ro Detartraj cu ultrasunete si airflow, solutia pentru un zambet perfect
Terapia Ghidata a Biofilmului – Guided Biofilm Therapy (GBT) in 8 pasi

GBT este parte a unui concept de preventie: sa mentina sanatatea orala a pacientilor; sa ii faca pe pacienti sa se simta bine. GBT impreuna cu periutele dentare Philips Sonicare si Airfloss alaturi de motivatia pacientului de a-si mentine dintii sanatosi reprezinta premisele necesare in obtinerea unei sanatati orale perfecte.

Protocolul de igienizare dentara Guided Biofilm Therapy (GBT) in 8 pasi

AIRFLOW® Prophylaxis Master

Detartaj and airflow with EMS Prophylaxis Master
Airflow® Prophylaxis Master by EMS Switzerland

AIRFLOW® Prophylaxis Master este ultima inovatie a EMS pentru Guided Biofilm Therapy – GBT. Airflow® Prophylaxis Master by EMS Elvetia este cel mai performant sistem de igienizare si profilaxie dentara, acreditat de catre EFP (European Federation of Periodontology)

Inainte de realizarea tratamentului de igienizare, biofilmul este evidentiat prin aplicarea unei solutii colorante. Placa astfel evidentiata este usor indepartata supra si subgingival cu ajutorul AIRFLOW si PERIOFLOW. Tratamentul prin GBT inseamna ca medicul sa fie ghidat prin evidentierea zonelor acoperite de placa bacteriana in realizarea procedurilor de igienizare.

Avantaje ale utilizarii AIRFLOW® Prophylaxis Master by EMS Switzerland

 • Este minim invaziv, reduce nevoia utilizarii detartrajului mecanic sau cu ultrasunete. Detratrajul realizat cu AIRFLOW® Prophylaxis Master by EMS Switzerland este superior ca eficienta oricarui alt aparat de detartaj. Medicii stomatologi care au utilizat acest dispozitiv pentru realizarea detartrajului, au simtit ca nu ar mai putea folosi un alt aparat de detartraj. Este o experienta care creeaza “adictie”…dependenta de rezultatele net superioare fata de tehnicile clasice de detartraj in termeni de eficienta si rapiditate.
 • Este sigur, eficace si bland cu dintii si tesuturile moi, implanturi si lucrarile protetice
 • Este confortabil pentru pacient, tratamentul fiind efectuat la o temperatura de irigare controlata, apa de gura utilizata fiind incalzita.
 • Este eficient si rapid.
 • Este potrivit pentru preventia cariilor si a afectiunilor parodontale la copii si adolescenti.
Airflow Pophylaxys Master EMS
EMS AIRFLOW® Prophylaxis Master pentru Guided Biofilm Therapy

Fabricat in Elvetia, AIRFLOW® Prophylaxis Master a fost dezvoltat in cadrul Centrului de Cercetare EMS si este rezultatul a peste 100 000 de ore de testare clinica si tehnica in colaborare cu nume sonore din sectorul stomatologic international rezultand componente tehnologice unice.

AIRFLOW® Prophylaxis Master inglobeaza componente unice:

 • Pulberea utilizata de AIRFLOW Prophylaxis Master indeparteaza in mod confortabil si eficient placa bacteriana, petele si tartrul incipient supra si subgingival.
 • Piesa de mana PERIOFLOW® reprezinta tehnologia state-of-the-art pentru indepartarea profesionala a placii bacteriene din pungile parodontale.
 • Utilizarea PIEZON® PS le permite medicilor sa indeparteze orice urma de tartru supra si subgingival pana la 10 mm. Este practic cea mai eficienta tehnologie de detartraj existenta in acest moment in lume.

“In combinatie cu alte tratamente dentare: laser therapy, aplicare antibiotic local,…, la indicatia medicului specialist, AIRFLOW® Prophylaxis Master by EMS ofera rezultate spectaculoase!”

Cui i se adreseaza?

 • Pacientilor operati parodontal in programul de mentenanta parodontala postoperatorie
 • Pacientilor diagnosticati cu boala parodontala incipienta
 • Pacientilor purtatori de lucrari protetice pe implanturi, respectiv dinti naturali,
 • Pacientilor cu sensibilitate mare la detartrajul clasic
 • Pacientilor purtatori de aparate dentare copii sau adulti

CONSULTA AICI LISTA TRATAMENTELOR CU EMS AIRFLOW® Prophylaxis Master

Doresc o programare

Profilaxie dentara

Profilaxia reprezinta prevenirea imbolnavirii dentare,dar si prevenirea complicatiilor, in cazul afectiunilor deja existente.
Detectarea precoce este cheia pentru evitarea tratamentelor complicate si costisitoare. Principalele afectiuni dentare, caria si boala parodontala sunt sarace in simptome in stadiile incipiente. Pacientul nu poate observa singur, in timp util, daca apare imbolnavirea dentara sau care este gravitatea afectiunii sale. De aceea sunt foarte importante vizitele regulate la medicul dentist, pentru a putea surprinde si trata din timp diversele afectiuni dentare si pentru a preveni aparitia altora.

In clinica noastra oferim urmatoarele servicii de profilaxie dentara:
– indrumari privind igiena orala ( tehnici de periaj, folosirea atei dentare, folosirea periutelor interdentare)
– detectarea placii bacteriene cu ajutorul revelatorilor de placa
– fluorizare locala cu ajutorul gutierelor
– sigilarea santurilor si fosetelor de pe suprafetele cu care se face masticatia
detartraj cu ultrasunete, prophy jet, periaj profesional

Doresc o programare