fbpx

Detartraj cu ultrasunete si airflow pentru adulti si copii ce este, cat costa in Bucuresti

Singura clinica dentara Furnizor al Casei Regale a Romaniei. Din anul 2013, cu mandrie.

Autori: Dr. Daniela Popescu, Dr. Mihaela Paligora

Ce este detartrajul?

Detartraj (in engleza scaling and root planning): este o procedură de rutină efectuată pentru a îndepărta tartrul depus pe dinți și între gingie și dinte.

Detartrajul cu ultrasunete reprezintă o curățare mult mai profundă a dinților comparativ cu periajul obișnuit.

Este un tip de curățare a dinților care ajunge sub nivelul gingiei pentru a îndepărta acumularea plăcii bacteriene.

detartraj ultrasunete bucuresti

Detartrajul subgingival reprezinta o curatare atenta a suprafetelor radacinii dintelui, pentru a indeparta placa bacteriana si tartrul aflate in interiorul pungilor parodontale si pentru a netezi radacina dentara. Este uneori urmat de terapie adjuvantă, cum ar fi solutiile antimicrobiene locale de remitere si antibioticele sistemice, după cum este necesar de la caz la caz.

Majoritatea medicilor specialisti parodontologi afirma ca dupa realizarea unui detartraj cu ultrasunete subgingival multi pacienti nu mai necesita si alte tratamente suplimentare. Cu toate acestea, majoritatea
pacientilor va necesita terapie de intretinere continua (mentenanta parodontala), pentru mentinerea sanatatii gingivale.

Cand se face detartrajul?

Aproape jumatate din populatie sufera de infectii gingivale. Toate persoanele au placă bacteriană. Saliva, bacteriile și proteinele din gură formează un strat care acoperă suprafetele intraorale (dintii, limba, gingia si mucoasa bucala) aproape tot timpul. Când mâncăm, particule foarte mici (acizi și zaharuri din alimente) rămân în acest strat și crează niște depuneri pe dinți, care formeaza impreuna cu bacteriile placa bacteriana.

procedura detartraj Detartraj cu ultrasunete si airflow pentru adulti si copii <span>ce este, cat costa in Bucuresti</span>

Procedura de detartraj cu ultrasunete, periajul dentar, folosirea aței dentare și curățarea dentară profesională ajută la eliminarea plăcii bacteriene și previn probleme dentare si parodontale mult mai serioase.

Gingia sănătoasă se pliază pe dinte și protejează zona corono-radiculara a dintelui de placa bacteriană. Dacă gingia este afectată, această protecție dispare, pentru că gingia va permite pătrunderea plăcii bacteriene in spatial dintre gingie și dinte.

Gingia sănătoasă este atașată de dinte la doar 1-3 milimetri sub linia gingiei. Odată cu dezvoltarea afecțiunilor gingivale încep să se formeze pungi parodontale, care se umplu cu placă bacteriană, agravând afecțiunile gingiilor și provocând simptome ca respirația urât mirositoare. Dacă pungile parodontale formate au adancime de 4 milimetri sau mai mult, medicul stomatolog vă va recomanda initial efectuarea unui detartraj, pentru a îndepărta placa de sub gingie și pentru a ajuta la tratarea bolii gingivale. Ulterior, in functie de dignosticul parodontal, medicul parodontolog poate indica realizarea unor tratamente chirurgicale sau nechirugicale pentru tratarea bolii parodontale (tratamente cu laser al pardontozei, operatii regenerative parodontale, etc.)

Care este procedura?

Detartrajul înseamnă îndepărtarea plăcii bacteriene de pe suprafața dintelui și de la nivelul santului gingival.

Sunt două metode prin care se poate realiza:

 1. folosind un instrument manual
 2. cu ultrasunete.

Detartrajul manual presupune folosirea unui instrument metalic numit ansă, cu care medicul indeparteaza prin miscari specifice tartrul depus pe suprafata dintelui si sub gingie, acolo unde periuța dentară nu poate pătrunde.

Detartraj cu ultrasunete

Este o metodă mult superioară metodei manuale, care este mai putin dureroasa si cu eficienta crescuta, comparativ cu cel manual.

Ansa este mult mai subțire și emite unde care se ciocnesc de dinte pentru a produce desprinderea tartrului, care este apoi spălat de apa provenită din ansă. Acest procedeu este benefic în primul rând datorită faptului că smalțul dinților nu este afectat de vârful ansei, spre deosebire de cel manual.

Este procedura de detartraj dureroasa?

Detartrajul cu ultrasunete nu este la fel de dureros ca si cel manual, dar poate produce o senzație de disconfort, in special dacă aveți sensibilitate dentara. În acest caz, dentistul dumneavoastră poate folosi un anestezic local pentru a scădea temporar sensibilitatea și pentru a face procedura mult mai confortabilă.

Ce asteptari sa ai dupa?

Poate ajuta la prevenirea bolilor parodontale si poate elimina petele de cafea, ceai sau nicotină de pe dinți. De asemenea, contribuie la descoperirea cariilor ascunse, contibuind astfel la prelungirea vieții dinților.

detartraj

Pret detartraj cu ultrasunete

Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care o auzim este “Cat costa un detartraj cu ultrasunete?”

Detartrajul poate preveni afecțiuni mult mai grave a căror tratare este mult mai costisitoare. Prețul variază în funcție de pachetul ales și de nevoile fiecărui pacient. Mai multe detalii legate de costuri pot fi găsite pe pagina de tarife.

Pret detartraj cu ultrasunte 200 lei
Mentenanta parodontala cu laser (laser therapy)1000 lei/sedinta
Mentenanta parodontala (detartraj, periaj)200 lei
Mentenanta parodontala cu airflow (detartraj, periaj, airflow)300 lei

Va rugam consultati sectiunea de preturi pentru informatii detaliate.

Calculator pret detartraj si airflow

Introduceti numele tratamentului pentru care doriti sa aflati pretul sau alegeti categoria de tratamente care va intereseaza

Procedura/cod Pret
{{price.name}} {{price.price}} {{price.currency}} +-
 • {{price.name}}: {{price.price}} {{price.currency}}

Total: {{totals}} lei

Acesa este un deviz estimativ, realizat pe baza selectiei de tratamente pe care ati ales-o. Pentru un plan de tratament personalizat, va invitam sa ne contactati
Un consultant va prelua solicitarea in cel mai scurt timp.

Protocolul elvetian de igienizare GBT utilizand AIRFLOW® Prophylaxis Master by EMS Switzerland

Protocolul elvetian de igienizare GBT utilizand AIRFLOW® Prophylaxis Master by EMS Switzerland este ultima inovatie a EMS pentru protocolul elvetian de igienizare dentara GBT – Guided Biofilm Therapy. Protocolul elvetian de igienizare GBT utilizand AIRFLOW® Prophylaxis Master by EMS Switzerland este cel mai performant sistem de igienizare si profilaxie dentara, acreditat de catre EFP (European Federation of Periodontology)

Inainte de realizarea tratamentului de igienizare, biofilmul este evidentiat prin aplicarea unei solutii colorante. Placa astfel evidentiata este usor indepartata supra si subgingival cu ajutorul AIRFLOW si PERIOFLOW (ansa speciala). Tratamentul prin GBT – Terapia Ghidata a Biofilmului (Guided Biofilm Therapy) inseamna ca medicul sa fie ghidat prin evidentierea zonelor acoperite de placa bacteriana in realizarea procedurilor de igienizare dentara.

airflow max Detartraj cu ultrasunete si airflow pentru adulti si copii <span>ce este, cat costa in Bucuresti</span>
Detartaj and airflow with EMS Prophylaxis Master
Protocolul elvetian de igienizare GBT utilizand AIRFLOW® Prophylaxis Master by EMS Switzerland

Avantaje ale utilizarii protocolului elvetian de igienizare GBT utilizand AIRFLOW® Prophylaxis Master by EMS Switzerland

 • este minim invaziv, reduce nevoia utilizarii detartrajului mecanic sau cu ultrasunete. Detartrajul realizat cu Protocolul elvetian de igienizare GBT utilizand AIRFLOW® Prophylaxis Master by EMS Switzerland este superior ca eficienta oricarui alt aparat. Medicii stomatologi care au utilizat acest dispozitiv au simtit ca nu ar mai putea folosi un alt aparat. Este o experienta care creeaza “adictie”, dependenta de rezultatele net superioare fata de tehnicile clasice în termeni de eficienta și rapiditate.
 • este sigur, eficace și bland cu dintii și tesuturile moi, implanturile și lucrarile protetice.
 • este confortabil pentru pacient, tratamentul fiind efectuat la o temperatura de irigare controlata, apa de gura utilizata fiind incalzita.
 • este eficient și rapid.
 • este potrivit pentru preventia cariilor și a afectiunilor parodontale la copii și adolescenti.

Fabricat în Elvetia, Protocolul elvetian de igienizare GBT utilizand AIRFLOW® Prophylaxis Master by EMS Switzerland a fost dezvoltat în cadrul Centrului de Cercetare EMS și este rezultatul a peste 100 000 de ore de testare clinica și tehnica în colaborare cu nume sonore din sectorul stomatologic international rezultand componente tehnologice unice.

Protocolul elvetian de igienizare GBT utilizand AIRFLOW® Prophylaxis Master by EMS Switzerland inglobeaza componente unice:

 • pulberea utilizata de AIRFLOW Prophylaxis Master indeparteaza in mod confortabil și eficient placa bacteriana, petele și tartrul incipient supra și subgingival.
 • piesa de mana PERIOFLOW® reprezinta tehnologia state-of-the-art pentru indepartarea profesionala a placii bacteriene din pungile parodontale.
 • utilizarea PIEZON® PS le permite medicilor sa indeparteze orice urma de tartru supra și subgingival pana la 10 mm. Este practic cea mai eficienta tehnologie existenta în acest moment în lume

“În combinatie cu alte tratamente dentare: laser therapy, aplicare antibiotic local,…, la indicatia medicului specialist, AIRFLOW® Prophylaxis Master by EMS ofera rezultate spectaculoase!”

Cui i se adreseaza procedurile de igienizare dentara realizate cu ajutorul AIRFLOW® Prophylaxis Master?

 • pacientilor operati parodontal în programul de mentenanta parodontala postoperatorie (care constau de obicei în detartaj, periaj și airflow)
 • pacientilor diagnosticati cu boala parodontala incipienta
 • pacientilor purtatori de lucrari protetice pe implanturi, respectiv dinti naturali,
 • pacientilor cu sensibilitate mare la cel clasic
 • pacientilor purtatori de aparate dentare copii sau adulti

CONSULTA LISTA TRATAMENTELOR CU EMS AIRFLOW® Prophylaxis Master

AIRFLOW® MAX + POWDER PLUS = SOLUȚIA CÂȘTIGĂTOARE – O SINGURA PULBERE PENTRU 90% DIN CAZURI

Pulberea AIRFLOW PLUS cu dimensiunea de 14μm este o pulbere de înaltă tehnologie care îndepărtează biofilmul și tartrul incipient într-un mod minim invaziv de pe toate tipurile de suprafețe supra- și subgingivale:

 • smalț
 • dentină
 • țesut moale
 • limbă și palat
 • dinți primari
 • aparate ortodontice
 • suprafețe implantare
 • restaurări
pudra AIRFLOW PLUS Powder Detartraj cu ultrasunete si airflow pentru adulti si copii <span>ce este, cat costa in Bucuresti</span>

PROFILAXIE DENTARA

Profilaxia reprezinta prevenirea imbolnavirii dentare, dar și prevenirea complicatiilor, în cazul afectiunilor deja existente. Detectarea precoce este cheia pentru evitarea tratamentelor complicate și costisitoare. Principalele afectiuni dentare, caria dentara și boala parodontala sunt sarace în simptome în stadiile incipiente. Pacientul nu poate observa singur, în timp util, daca apare imbolnavirea dentara sau care este gravitatea afectiunii sale. De aceea sunt foarte importante vizitele regulate la medicul dentist, pentru a putea surprinde și trata din timp diversele afectiuni dentare și pentru a preveni aparitia altora.

Albirea dintilor profilaxie

Echipa de medici stomatologi DentalMed Bucuresti ofera în cadrul sedintelor de profilaxie dentara realizate în cadrul clinicii o intreaga suita de tratamente dentare din sfera igienizarii profesionale în cabinetul stomatologic:

 • detectarea placii bacteriene cu ajutorul revelatorilor de placa
 • fluorizare locala cu ajutorul gutierelor sau a gelurilor topice
 • sigilarea santurilor și fosetelor de pe suprafetele cu care se face masticatia
 • detartraj cu ultrasunete, airflow, periaj profesional
 • indrumari privind igiena orala ( tehnici de periaj, folosirea atei dentare, folosirea periutelor
 • interdentare, stabilirea unui plan personalizat optim de realizare a sedintelor de detartraj/periaj/airflow)

În clinica stomatologica DentalMed Bucuresti oferim solutii complete de profilaxie dentara, adaptate nevoilor specifice ale fiecarui pacient în parte. Pachetele de igienizare dentara incep cu procedurile de baza (detartraj, periaj, airflow etc.). Solutiile complexe contin tratamente de profilaxie dentara în diferite combinatii, pe care pacientii le pot accesa în functie de nevoile personale de ingrijire dentara:

 • EXCLUSIVE Prophylaxis Pack cu protocol elvetian GBT (Detartraj ultrasunete + Periaj profesional + Airflow® by EMS Airflow® Prophylaxis Master)
 • LUXURY Prophylaxis Pack (detartraj ultrasunete + Airflow® by EMS Airflow® Prophylaxis Master)
 • PLATINUM Prophylaxis Pack (detartraj ultrasunete + Periaj profesional + Airflow® by EMS + Fluorizare)
 • GOLD Prophylaxis Pack (detartraj ultrasunete + Periaj profesional + Airflow® by EMS)
 • SILVER Prophylaxis Pack (detartraj ultrasunete + Periaj profesional)
Airflow Pophylaxys Master EMS
EMS AIRFLOW® Prophylaxis Master pentru Guided Biofilm Therapy

ESTE NECESAR DETARTRAJUL LA COPII?

Deoarece dinții copiilor trec prin schimbări continue se impune o igienă orală specială.

Tartrul și cariile sunt foarte frecvente în rândul copiilor de la vârste foarte fragede.

Deci, atunci când situația impune acest lucru, este necesar sa facem detartraj și copiilor.

CE SPUN PACIENTII NOSTRI


My all time favourite dental clinic ! I trust and recommend them when it comes to a healthy and pretty smile 😁

Vii Valentina, Google Review


Although I used to be scared of visiting the dentist as a child, nowadays I go lightheartedly. Not because suddenly my teeth have become incredibly healthy, but because my dentist is great!

Dr. Oana Vita knows how to calm me down, she uses anaesthetic when necessary, she works with a steady and light hand, and is also very friendly, while being professional at all times.

My parents also go to DentalMed, at the same doctor, and I’ve also convinced my fiancé to schedule his dentist appointments at Dr. Oana Vita. (For him it’s also very important that he can easily communicate in English during a consult and at the reception, as he doesn’t understand Romanian.) In short, we’re all very happy with our dentist and with DentalMed. 🙂

Mirela, Google Review


Very professional. Great staff and great results.

Alina Anghel, Google Review