Detartraj cu ultrasunete si airflow, solutia pentru un zambet perfect

Ce este detartrajul?

Detartraj (in engleza scaling and root planning): este o procedur─â de rutin─â efectuat─â pentru a ├«ndep─ârta tartrul depus pe din╚Ťi ╚Öi ├«ntre gingie ╚Öi dinte.

Detartrajul cu ultrasunete reprezint─â o cur─â╚Ťare mult mai profund─â a din╚Ťilor comparativ cu periajul obi╚Önuit.

Detartrajul cu ultrasunete este un tip de cur─â╚Ťare a din╚Ťilor care ajunge sub nivelul gingiei pentru a ├«ndep─ârta acumularea pl─âcii bacteriene.

Detartraj

Detartrajul subgingival reprezinta o curatare atenta a suprafetelor radacinii dintelui, pentru a indeparta placa bacteriana si tartrul aflate in interiorul pungilor parodontale si pentru a netezi radacina dentara. Este uneori urmat de terapie adjuvant─â, cum ar fi solutiile antimicrobiene locale de remitere si antibioticele sistemice, dup─â cum este necesar de la caz la caz.

Majoritatea medicilor specialisti parodontologi afirma ca dupa realizarea detartrajului cu ultrasunete subgingival multi pacienti nu mai necesita si alte tratamente suplimentare. Cu toate acestea, majoritatea
pacientilor vor necesita terapie de intretinere continua (mentenanta parodontala), pentru mentinerea sanatatii gingivale.

Cand este necesar un detartraj?

Aproape jumatate din populatie sufera de infectii gingivale. Toate persoanele au plac─â bacterian─â. Saliva, bacteriile ╚Öi proteinele din gur─â formeaz─â un strat care acoper─â suprafetele intraorale (dintii, limba, gingia si mucoasa bucala) aproape tot timpul. C├ónd m├ónc─âm, particule foarte mici (acizi ╚Öi zaharuri din alimente) r─âm├ón ├«n acest strat ╚Öi creaz─â ni╚Öte depuneri pe din╚Ťi, care formeaza impreuna cu bacteriile placa bacteriana..

Detartrajul cu ultrasunete, periajul dentar, folosirea a╚Ťei dentare ╚Öi cur─â╚Ťarea dentar─â profesional─â ajut─â la eliminarea pl─âcii bacteriene ╚Öi previn probleme dentare si parodontale mult mai serioase.

Gingia s─ân─âtoas─â se pliaz─â pe dinte ╚Öi protejeaz─â zona corono-radiculara a dintelui de placa bacterian─â. Dac─â gingia este afectat─â, aceast─â protec╚Ťie dispare, pentru c─â gingia va permite p─âtrunderea pl─âcii bacteriene in spatial dintre gingie ╚Öi dinte.

Gingia s─ân─âtoas─â este ata╚Öat─â de dinte la doar 1-3 milimetri sub linia gingiei. Odat─â cu dezvoltarea afec╚Ťiunilor gingivale ├«ncep s─â se formeze pungi parodontale, care se umplu cu plac─â bacterian─â, agrav├ónd afec╚Ťiunile gingiilor ╚Öi provoc├ónd simptome ca respira╚Ťia ur├ót mirositoare. Dac─â pungile parodontale formate au adancime de 4 milimetri sau mai mult, medicul stomatolog v─â va recomanda initial efectuarea unui detartraj, pentru a ├«ndep─ârta placa de sub gingie ╚Öi pentru a ajuta la tratarea bolii gingivale. Ulterior, in functie de dignosticul parodontal, medicul parodontolog poate indica realizarea unor tratamente chirurgicale sau nechirugicale pentru tratarea bolii parodontale (tratamente cu laser al pardontozei, operatii regenerative parodontale, etc.)

Care este procedura prin care se face un detartraj?

Detartrajul ├«nseamn─â ├«ndep─ârtarea pl─âcii bacteriene de pe suprafa╚Ťa dintelui ╚Öi de la nivelul santului gingival.

Sunt dou─â metode prin care se poate realiza: folosind un instrument manual sau cu ultrasunete.

Detartrajul manual presupune folosirea unui instrument metalic numit ans─â, cu care medicul indeparteaza prin miscari specifice tartrul depus pe suprafata dintelui si sub gingie, acolo unde periu╚Ťa dentar─â nu poate p─âtrunde.

Detartraj cu ultrasunete

Este o metod─â mult superioar─â metodei manuale, care este mai putin dureroasa si cu eficienta crescuta, comparativ cu detartrajul manual.

Ansa este mult mai sub╚Ťire ╚Öi emite unde care se ciocnesc de dinte pentru a produce desprinderea tartrului care este apoi sp─âlat de apa provenit─â din ans─â. Acest procedeu este benefic ├«n primul r├ónd datorit─â faptului c─â smal╚Ťul din╚Ťilor nu este afectat de v├órful ansei, spre deosebire de cel manual.

Este detartrajul dureros?

Detartrajul cu ultrasunete nu este la fel de dureros ca si detartajul manual, dar poate produce o senza╚Ťie de disconfort, in special dac─â ave╚Ťi sensibilitate dentara. ├Än acest caz, dentistul dumneavoastr─â poate folosi un anestezic local pentru a sc─âdea temporar sensibilitatea ╚Öi pentru a face procedura mult mai confortabil─â.

Ce asteptari sa ai dupa detartraj?

Detartrajul cu ultrasunete poate ajuta la prevenirea boalilor parodontale si poate elimina petele de cafea, ceai sau nicotin─â de pe din╚Ťi. De asemenea, descoperirea cariilor ascunse, contibuind astfel la prelungirea via╚Ťii din╚Ťilor.

Detartraj cu ultrasunete pret

Detartrajul poate preveni afec╚Ťiuni mult mai grave a c─âror tratare este mult mai costisitoare fa╚Ť─â de c├ót cost─â un detartraj. Pre╚Ťul variaz─â ├«n func╚Ťie de pachetul ales ╚Öi de nevoile fiec─ârui pacient. Mai multe detalii legate de costul detartrajului pot fi g─âsite pe pagina de tarife.

Guided Biofilm Therapy (GBT) – Tratamentul ghidat al placii bacteriene

GBT cu detartraj si airflow

Excelenta in profilaxia dentara cu ajutorul AIRFLOW® Prophylaxis Master by EMS Switzerland

Guided Biofilm Therapy (GBT) – Tratamentul ghidat al placii bacteriene: o solutie unica pentru preventia cariilor si ingrijire periodontala. Biofilmul dentar este factorul principal care cauzeaza carii, infectii periodontale si peri-implantita.

GBT se bazeaza pe tehnologii patentate de catre EMS Elvetia. A fost dezvoltat in colaborare cu parodontologi experimentati, specialisti in tratarea cariilor dentare si igienisti dentari. Tratamentul este unui sistematic, predictibil, cu riscuri minime si prietenos pentru utilizator, adaptabil oricarei cateogorii de varsta si fiecarui pacient in parte.

Guided Biofilm Therapy (GBT) este cel mai performant concept de igienizare si profilaxie dentara existent in acest moment in lume, dezvoltat de compania elvetiana EMS si care are ca scop pastrarea sanatatii orale a pacientului si oferirea unei stari de bine acestuia. Durata acestui tratament este de aproximativ 30 de minute, iar pentru un maxim de eficienta specialistii companiei EMS Switzerland recomanda aplicarea protocolului GBT prin parcurgerea a 8 pasi:

 1. DIAGNOSTICARE, prin evaluare clinica a fiecarui caz
 2. EVIDENTIERE, prin prin aplicarea unei solu╚Ťii colorante, pentru ca placa bacteriana sa fie usor de identificat supra ╚Öi subgingival.
 3. MOTIVARE, etapa in care medicul stomatolog creste gradul de constientizare al pacientului referitor la igiena dentara si ii ofera sfaturi personalizate referitor la imbunatatirile care pot fi aduse procesului de curatare dentara realizat acasa.
 4. AIRFLOW®, care presupune aplicarea unei pulberi pe bază de bicarbonat de sodiu, Erythritol PLUS, ce îndepărtează placa bacteriană, petele și tartrul incipient supra și subgingival. Medicul stomatolog va indeparta si placa bacteriana prezenta pe gingii, limba si palat.
 5. PERIOFLOW® este etapa in care se îndepărtează placa bacterienă din pungile parodontale, la dintii naturali in pungile adanci, la furcatiile radiculare si la implanturi.
 6. PIEZON®, este etapa in care se indeparteaza orice urma de tartru ramasa (detartraj cu ultrasunete) sau pentru curatarea in jurul implanturilor si a restaurarilor protetice.
 7. CONTROL, etapa in care medicul face o verificare finala, pentru a vedea daca au mai ramas urme de placa bacteriana si se asigura ca tartrul a fost indepartat complet. Acum este momentul in care, pe un teren perfect curatat, se poate face o diagnosticare a prezentei cariilor si se pot face aplicari cu fluor, daca medicul stomatog considera oportun.
 8. RECALL ÔÇô ÔÇ×un pacient sanatos este un pacient fericitÔÇŁ. In functie de rezultatul evaluarii riscurilor dentare, medicul stomatolog stabileste frecventa realizarii procedurilor de mentenanta prin igienizare profesionala si programeaza impreuna cu pacientul urmatoarele vizite de control la medicul stomatolog.
EMS chart ro Detartraj cu ultrasunete si airflow, solutia pentru un zambet perfect
Terapia Ghidata a Biofilmului – Guided Biofilm Therapy (GBT) in 8 pasi

GBT este parte a unui concept de preventie: sa mentina sanatatea orala a pacientilor; sa ii faca pe pacienti sa se simta bine. GBT impreuna cu periutele dentare Philips Sonicare si Airfloss alaturi de motivatia pacientului de a-si mentine dintii sanatosi reprezinta premisele necesare in obtinerea unei sanatati orale perfecte.

Protocolul de igienizare dentara Guided Biofilm Therapy (GBT) in 8 pasi

AIRFLOW® Prophylaxis Master

Detartaj and airflow with EMS Prophylaxis Master
Airflow® Prophylaxis Master by EMS Switzerland

AIRFLOW┬« Prophylaxis Master este ultima inovatie a EMS pentru Guided Biofilm Therapy – GBT. Airflow┬« Prophylaxis Master by EMS Elvetia este cel mai performant sistem de igienizare si profilaxie dentara, acreditat de catre EFP (European Federation of Periodontology)

Inainte de realizarea tratamentului de igienizare, biofilmul este evidentiat prin aplicarea unei solutii colorante. Placa astfel evidentiata este usor indepartata supra si subgingival cu ajutorul AIRFLOW si PERIOFLOW. Tratamentul prin GBT inseamna ca medicul sa fie ghidat prin evidentierea zonelor acoperite de placa bacteriana in realizarea procedurilor de igienizare.

Avantaje ale utilizarii AIRFLOW® Prophylaxis Master by EMS Switzerland

 • Este minim invaziv, reduce nevoia utilizarii detartrajului mecanic sau cu ultrasunete. Detratrajul realizat cu AIRFLOW┬« Prophylaxis Master by EMS Switzerland este superior ca eficienta oricarui alt aparat de detartaj. Medicii stomatologi care au utilizat acest dispozitiv pentru realizarea detartrajului, au simtit ca nu ar mai putea folosi un alt aparat de detartraj. Este o experienta care creeaza “adictie”…dependenta de rezultatele net superioare fata de tehnicile clasice de detartraj in termeni de eficienta si rapiditate.
 • Este sigur, eficace si bland cu dintii si tesuturile moi, implanturi si lucrarile protetice
 • Este confortabil pentru pacient, tratamentul fiind efectuat la o temperatura de irigare controlata, apa de gura utilizata fiind incalzita.
 • Este eficient si rapid.
 • Este potrivit pentru preventia cariilor si a afectiunilor parodontale la copii si adolescenti.
Airflow Pophylaxys Master EMS
EMS AIRFLOW® Prophylaxis Master pentru Guided Biofilm Therapy

Fabricat in Elvetia, AIRFLOW® Prophylaxis Master a fost dezvoltat in cadrul Centrului de Cercetare EMS si este rezultatul a peste 100 000 de ore de testare clinica si tehnica in colaborare cu nume sonore din sectorul stomatologic international rezultand componente tehnologice unice.

AIRFLOW® Prophylaxis Master inglobeaza componente unice:

 • Pulberea utilizata de AIRFLOW Prophylaxis Master indeparteaza in mod confortabil si eficient placa bacteriana, petele si tartrul incipient supra si subgingival.
 • Piesa de mana PERIOFLOW┬« reprezinta tehnologia state-of-the-art pentru indepartarea profesionala a placii bacteriene din pungile parodontale.
 • Utilizarea PIEZON┬« PS le permite medicilor sa indeparteze orice urma de tartru supra si subgingival pana la 10 mm. Este practic cea mai eficienta tehnologie de detartraj existenta in acest moment in lume.

“In combinatie cu alte tratamente dentare: laser therapy, aplicare antibiotic local,…, la indicatia medicului specialist, AIRFLOW┬« Prophylaxis Master by EMS ofera rezultate spectaculoase!”

Cui i se adreseaza?

 • Pacientilor operati parodontal in programul de mentenanta parodontala postoperatorie
 • Pacientilor diagnosticati cu boala parodontala incipienta
 • Pacientilor purtatori de lucrari protetice pe implanturi, respectiv dinti naturali,
 • Pacientilor cu sensibilitate mare la detartrajul clasic
 • Pacientilor purtatori de aparate dentare copii sau adulti

CONSULTA AICI LISTA TRATAMENTELOR CU EMS AIRFLOW® Prophylaxis Master

Doresc o programare

Doresc o programare

SOLICITA O PROGRAMARE

+40 372 330 300

Sau completeaz─â formularul de mai jos si un reprezentant al clinicii noastre va va contacta in cel mai scurt timp posibil

CUM NE GASESTI

Locatie Waze clinica stomatologica

Calea 13 Septembrie nr. 102, Bl. 48A, 050727
Langa JW Marriot Grand Hotel Bucuresti

Locatie Waze clinica stomatologica

Piata Charles de Gaulle 4-6 Bucuresti (OPENING SOON)

Reguli Tratamente in Starea de Alerta

Dragi pacienti,


­čöą Costul aferent Protocolului de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta in cadrul clinicii DentalMed va fi SUPORTAT INTEGRAL DE CATRE Clinica DentalMed, din consideratie pentru pacientii nostri si pentru conditiile speciale ale perioadei pe care o traversam. ­čöąProtocolul de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid-19 Stare Alerta in cadrul clinicii DentalMed se refera la urmatoarele actiuni care sunt destinate limitarii raspandirii infectiei cu virusul SARS-COV2:

I. Echiparea personalului clinicii cu Echipamente Personale de Protectie (EPP) pentru echipa formata din medic + asistenta + receptie + personal de suport.

Echipamente Personale de Protectie (EPP) sunt elemente esentiale in asigurarea protectiei impotriva contaminarii cu posibilele infectii generate de virusi si bacterii. Aceste echipamente speciale sunt necesare pentru a proteja echipa medicala si pacientul de o posibila infectare cu virusul SARS-COV-2.

Enumeram mai jos doar cateva dintre echipamentele anti-covid folosite pentru protectia medicilor si a asistentelor care realizeaza tratamente dentare pe parcursul epidemiei de coronavirus:

Ôťů Masti militare de gaze (medic + asistenta) concepute pentru a fi folosite inclusiv in timpul atacurilor biologice si chimice pentru protectia medicilor si a asistentelor care asigura urgentele. Reprezinta nivelul maxim de protectie la nivelul fetei, asigurand acoperirea gurii, a nasului si a ochilor, intr-o maniera unitara si fara brese de securitate.
Ôťů Masti cu filtrare superioara (N95, KN95, FFP2, FFP3 standard sau echivalent) pentru situatiile in care nu se pot folosi mastile militare (medic + asistenta)
Ôťů Combinezoane impermeabile (medic + asistenta) pentru protectia corpului si a capului.
Ôťů Halate de unica folosinta (medic + asistenta)
Ôťů Manusi de unica folosinta (minim 2 randuri de manusi pentru fiecare dintre medici/asistente, conform protocoalelor internationale de echipare in conditii de epidemii)
Ôťů Capelina impermeabila (medic + asistenta)
Ôťů Cizme din PVC (medic + asistenta) pentru protectia superioara a piciorului.
Ôťů Protectie pentru incaltaminte (botosi speciali) (medic + asistenta)


II. Echiparea pacientului cu echipamente de unica folosinta constand in:

Ôťů manusi,
Ôťů masca chirurgicala,
Ôťů halat de unica folosinta,
Ôťů boneta/capelina unica folosinta

III. Dezinfectarea si sterilizarea spatiilor de lucru si a spatiilor comune folosind aparate si tehnologii care sa asigure maximul de eficienta in conditiile epidemiologice actuale. Clinica DentalMed foloseste cel mai sofisticat si complex sistem de sterilizare a aerului din cabinetul dentar de tratament, precum si din spatiile comune, asigurat cu ajutorul echipamentelor de nebulizare pentru sterilizarea aeromicroflorei, precum si a lampilor UV de mare putere.
La sfarsitul fiecarei sedinte de tratament personalul medical asigura dezinfectarea si sterilizarea suprafetelor si a aerului din cabinetul stomatologic, folosind substante biocide speciale, cu grad inalt de eficienta impotriva virusurilor, bacteriilor, pentru prevenirea riscului de propagare a infectiilor. Lampa UV, un instrument care asigura un raport foarte bun intre eficacitatea sterilizarii, respectiv timpul necesar expunerii la lumina ultravioletelor, este folosita de asemenea la finalul fiecare sedintei de tratament.

IV. Suplimentar masurilor recomandate de autoritati, clinica DentalMed procedeaza la:

Ôťů nebulizarea fiecaruia dintre cele 11 cabinetele stomatologice care sunt utilizate pentru tratamente dupa fiecare tura de lucru (5/6 ore de lucru). Fiecare cabinet stomatologic este astfel nebulizat de 2 ori pe zi, pentru a asigura maximul de siguranta pentru desfasurarea tratamentelor in perioada pandemiei de SARS-COV2.

Ôťů decontaminarea suprafetelor si a materialelor (inclusiv pentru piesele de imbracaminte ale pacientilor si personalului) folosind o tehnologie inovativa, pe care in Romania o are in dotare doar clinica stomatologica DentalMed (considerand companiile din domeniul medicinei dentare). Este vorba despre aparatul HYGIENIO, care dezinfecteaza cu ajutorul substantelor biocide anti-covid si a aburului proiectat la o temperatura de 160 de grade suprafete complexe, eficacitatea pe CORONAVIRUS fiind de 100% in 10 minute.


Ôťů Incepand cu 15.05.2020 serviciile medicale complete* ale clinicii DentalMed sunt disponibile pacientilor care au nevoie de tratament dentar.

________________________________________________________________

* Clinica DentalMed si-a reluat activitatea incepand cu 15 mai 2020, in parametrii recomandati de Biroul executiv na╚Ťional al Colegiului Medicilor Stomatologi din Rom├ónia, prin Decizia Nr. 26/3BExN/5 mai 2020.

In perioada existentei Starii de Alerta pe teritoriul Romaniei (15.05.2020 - pana la noi termene), accesarea serviciilor medicale oferite in cadrul clinicii DentalMed se va face luand in considerare necesitatea aplicarii unui Protocol special de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta. Protocolul de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta este temporar, valabil exclusiv in perioada existentei starii de alerta pe teritoriul Romaniei sau pana la eliminarea masurilor de prevenire ╚Öi limitare a r─âsp├óndirii infec╚Ťiei cu COVID-19, stabilite de reglement─ârile legale ├«n vigoare adoptate de autorit─â╚Ťi.
__________________________________________________________
Echipa DentalMed a fost in permanenta in legatura cu pacientii, inclusiv in perioada Starii de Urgenta nationala, si va ramane la dispozitia pacientilor, folosind mijloacele de comunicare:

ÔśÄ Telefon: 0372 330 300 || 031 803 01 70
­čôž Email: contact@dental-med.ro
­čĺ╗ Chat: www.dental-med.ro
__________________________________________________________Sanatatea nu are pret!


Va multumim!
Echipa DentalMed