Reguli Stare Alerta

REGULI PRELUARE PACIENTI IN TIMPUL STARII DE ALERTA IN CADRUL CLINICII DENTALMED

           Conform Ordinul MS nr. 873/2020, publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 437 din 25.05.2020

 1. Accesul in clinica al pacientilor se face exclusiv pe baza de programare online/telefonica si doar in urma unui triaj telefonic realizat de catre echipa de call center a clinicii DentalMed. Programarile vor tine cont de prioritatile tratamentelor iar medicul stomatolog este singurul în măsură să stabilească priorităţile, precum şi definirea acestora in cadrul cabinetului stomatologic;
 2. Pacientii sunt rugati sa vina neinsotiti. Exceptie fac: copiii, persoanele cu nevoi speciale, pacienţii foarte vârstnici. In cazul pacientilor copii, un singur parinte va insoti copilul in clinica pentru tratament.
 3. Rugam pacientii sa vina mai devreme cu 10 minute fata de ora programarii, pentru a asigura timpul necesar protocolului de dezinfectare anti-covid.
 4. Este necesar ca înainte şi după terminarea tratamentului, pacienţii/însoţitorii sa poarte mască de protectie.
 5. Accesul in clinica nu se poate realiza mai devreme de ora programarii, pentru a nu aglomera zonele de asteptare. Daca sositi mai devreme, veti fi rugat sa asteptati in masina sau intr-o zona care sa permita aplicarea regulilor de distantare sociala
 6. Accesul in clinica se poate doar in momentul in care veti fi invitat de catre reprezentanul clinicii care se ocupa de preluarea pacientilor si desfasurarea protocolului de dezinfectare si echipare. In situatia in care, din motive obiective, nu putem asigura preluarea la ora stabilita pentru programare, va vom comunica motivul si durata intarzierii.
 7. Din momentul in care pacientul a fost anuntat ca putem asigura preluarea in clinica, acesta incepe protocolul de dezinfectare realizat cu ajutorul Portalului de Dezinfectare anti-covid. Veti fi invitat sa va stergeti talpile pe covorul de decontaminare impregnat cu cloramina, dupa care sa realizati miscarile indicate pe instructiunile afisate pe lateralul Portalului de Dezinfectare.
 8. La intrarea in clinica vi se va masura temperatura coroporala cu ajutorul unui termoscanner. In situatia in care temperatura depaseste 37.3 grade, va fi necesar sa reprogramam sedinta de tratament si sa consultati medicul de familie.
 9. Veti fi rugat sa va dezinfectati mainile folosindu-va de dispenserele pozitionate la intrare.
 10. Reprezentantul clinicii aflat la intrarea in clinica va ajuta pacientul si apartinatorul (atunci cand este necesara prezenta acestuia) sa se echipeze cu echipamente speciale pentru perioada pe care urmeaza sa o petreaca in clinica. 
 11. Vi se vor pune la dispozitie urmatoarele echipamente de protectie: manusi, masca, halat, capelina. Va rugam sa pastrati aceasta echipare pe intreg parcursul sederii in clinica si sa va dezechipati doar la recomandarea personalului specializat al clinicii, in momentele si locurile special indicate, si doar in recipientele de colectare a echipamentelor care va vor fi indicate.
 12. Veti fi rugat sa va infoliati talpile folosind aparatul special de la intrarea in clinica.
 13. Dupa incheierea operatiunilor speciale de dezinfectare si echipare corespunzatoare, veti fi invitat la receptie, unde va fi necesar sa completati si semnati declarația pe proprie răspundere, care vă încadrează în gradul de risc de infectare cu COVID-19, împreună cu celelalte documente din fisa medicala a pacientului.
 14. In salile de asteptare si spatiile comune sunteti rugat sa pastrati distanta sociala de 1.5 – 2 m fata de ceilalti vizitatori.
 15. Accesul catre cabinetele de tratament se vor realiza cu ajutorul liftului, pentru cabinetele care sunt pozitionate la etajele superioare.
 16. La intrarea in cabinet sunteti rugat sa va dezinfectati mainile cu solutia antiseptica aflata in dispenserele de la intrarea in cabinet.
 17. Atât înaintea tratamentului, cât şi la finalul acestuia, se procedează la efectuarea de clătiri bucale de minimum 30 de secunde cu soluţii de 1% sau 1,5% peroxid de hidrogen ori cu soluţii speciale antiseptice
 18. In urma recomandarilor legale privind limitarea raspandirii virusului SARS-COV-2, au fost indepartate din salile de asteptare revistele, jucariile etc. si au fost dezafectate dozatoarele de apa. Va rugam solicitati personalului clinicii ajutorul in situatia in care aveti nevoie de lichide pentru a va hidrata sau orice alt sprijin pentru a va asigura sederea in clinica in parametrii optimi.

Sanatatea nu are pret! Va multumim!

Doresc o programare

SOLICITA O PROGRAMARE

+40 372 330 300

Sau completează formularul de mai jos si un reprezentant al clinicii noastre va va contacta in cel mai scurt timp posibil

CUM NE GASESTI

Locatie Waze clinica stomatologica

Calea 13 Septembrie nr. 102, Bl. 48A, 050727
Langa JW Marriot Grand Hotel Bucuresti

Urgențe non-stop

Piata Charles de Gaulle 4-6 Bucuresti (OPENING SOON)

Reguli Tratamente in Starea de Alerta

Dragi pacienti,


🔥 Costul aferent Protocolului de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta in cadrul clinicii DentalMed va fi SUPORTAT INTEGRAL DE CATRE Clinica DentalMed, din consideratie pentru pacientii nostri si pentru conditiile speciale ale perioadei pe care o traversam. 🔥Protocolul de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid-19 Stare Alerta in cadrul clinicii DentalMed se refera la urmatoarele actiuni care sunt destinate limitarii raspandirii infectiei cu virusul SARS-COV2:

I. Echiparea personalului clinicii cu Echipamente Personale de Protectie (EPP) pentru echipa formata din medic + asistenta + receptie + personal de suport.

Echipamente Personale de Protectie (EPP) sunt elemente esentiale in asigurarea protectiei impotriva contaminarii cu posibilele infectii generate de virusi si bacterii. Aceste echipamente speciale sunt necesare pentru a proteja echipa medicala si pacientul de o posibila infectare cu virusul SARS-COV-2.

Enumeram mai jos doar cateva dintre echipamentele anti-covid folosite pentru protectia medicilor si a asistentelor care realizeaza tratamente dentare pe parcursul epidemiei de coronavirus:

✅ Masti militare de gaze (medic + asistenta) concepute pentru a fi folosite inclusiv in timpul atacurilor biologice si chimice pentru protectia medicilor si a asistentelor care asigura urgentele. Reprezinta nivelul maxim de protectie la nivelul fetei, asigurand acoperirea gurii, a nasului si a ochilor, intr-o maniera unitara si fara brese de securitate.
✅ Masti cu filtrare superioara (N95, KN95, FFP2, FFP3 standard sau echivalent) pentru situatiile in care nu se pot folosi mastile militare (medic + asistenta)
✅ Combinezoane impermeabile (medic + asistenta) pentru protectia corpului si a capului.
✅ Halate de unica folosinta (medic + asistenta)
✅ Manusi de unica folosinta (minim 2 randuri de manusi pentru fiecare dintre medici/asistente, conform protocoalelor internationale de echipare in conditii de epidemii)
✅ Capelina impermeabila (medic + asistenta)
✅ Cizme din PVC (medic + asistenta) pentru protectia superioara a piciorului.
✅ Protectie pentru incaltaminte (botosi speciali) (medic + asistenta)


II. Echiparea pacientului cu echipamente de unica folosinta constand in:

✅ manusi,
✅ masca chirurgicala,
✅ halat de unica folosinta,
✅ boneta/capelina unica folosinta

III. Dezinfectarea si sterilizarea spatiilor de lucru si a spatiilor comune folosind aparate si tehnologii care sa asigure maximul de eficienta in conditiile epidemiologice actuale. Clinica DentalMed foloseste cel mai sofisticat si complex sistem de sterilizare a aerului din cabinetul dentar de tratament, precum si din spatiile comune, asigurat cu ajutorul echipamentelor de nebulizare pentru sterilizarea aeromicroflorei, precum si a lampilor UV de mare putere.
La sfarsitul fiecarei sedinte de tratament personalul medical asigura dezinfectarea si sterilizarea suprafetelor si a aerului din cabinetul stomatologic, folosind substante biocide speciale, cu grad inalt de eficienta impotriva virusurilor, bacteriilor, pentru prevenirea riscului de propagare a infectiilor. Lampa UV, un instrument care asigura un raport foarte bun intre eficacitatea sterilizarii, respectiv timpul necesar expunerii la lumina ultravioletelor, este folosita de asemenea la finalul fiecare sedintei de tratament.

IV. Suplimentar masurilor recomandate de autoritati, clinica DentalMed procedeaza la:

✅ nebulizarea fiecaruia dintre cele 11 cabinetele stomatologice care sunt utilizate pentru tratamente dupa fiecare tura de lucru (5/6 ore de lucru). Fiecare cabinet stomatologic este astfel nebulizat de 2 ori pe zi, pentru a asigura maximul de siguranta pentru desfasurarea tratamentelor in perioada pandemiei de SARS-COV2.

✅ decontaminarea suprafetelor si a materialelor (inclusiv pentru piesele de imbracaminte ale pacientilor si personalului) folosind o tehnologie inovativa, pe care in Romania o are in dotare doar clinica stomatologica DentalMed (considerand companiile din domeniul medicinei dentare). Este vorba despre aparatul HYGIENIO, care dezinfecteaza cu ajutorul substantelor biocide anti-covid si a aburului proiectat la o temperatura de 160 de grade suprafete complexe, eficacitatea pe CORONAVIRUS fiind de 100% in 10 minute.


✅ Incepand cu 15.05.2020 serviciile medicale complete* ale clinicii DentalMed sunt disponibile pacientilor care au nevoie de tratament dentar.

________________________________________________________________

* Clinica DentalMed si-a reluat activitatea incepand cu 15 mai 2020, in parametrii recomandati de Biroul executiv național al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, prin Decizia Nr. 26/3BExN/5 mai 2020.

In perioada existentei Starii de Alerta pe teritoriul Romaniei (15.05.2020 - pana la noi termene), accesarea serviciilor medicale oferite in cadrul clinicii DentalMed se va face luand in considerare necesitatea aplicarii unui Protocol special de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta. Protocolul de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta este temporar, valabil exclusiv in perioada existentei starii de alerta pe teritoriul Romaniei sau pana la eliminarea masurilor de prevenire și limitare a răspândirii infecției cu COVID-19, stabilite de reglementările legale în vigoare adoptate de autorități.
__________________________________________________________
Echipa DentalMed a fost in permanenta in legatura cu pacientii, inclusiv in perioada Starii de Urgenta nationala, si va ramane la dispozitia pacientilor, folosind mijloacele de comunicare:

☎ Telefon: 0372 330 300 || 031 803 01 70
📧 Email: contact@dental-med.ro
💻 Chat: www.dental-med.ro
__________________________________________________________Sanatatea nu are pret!


Va multumim!
Echipa DentalMed