fbpx

Masuri de preventie COVID-19

Singura clinica dentara Furnizor al Casei Regale a Romaniei. Din anul 2013, cu mandrie.

Masuri protectie covid19 stomatologie

REGULI PRELUARE PACIENTI IN TIMPUL STARII DE ALERTA IN CADRUL CLINICII DENTALMED

           Conform Ordinul MS nr. 873/2020, publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 437 din 25.05.2020

 1. Accesul in clinica al pacientilor se face exclusiv pe baza de programare online/telefonica si doar in urma unui triaj telefonic realizat de catre echipa de call center a clinicii DentalMed. Programarile vor tine cont de prioritatile tratamentelor iar medicul stomatolog este singurul în măsură să stabilească priorităţile, precum şi definirea acestora in cadrul cabinetului stomatologic;
 2. Pacientii sunt rugati sa vina neinsotiti. Exceptie fac: copiii, persoanele cu nevoi speciale, pacienţii foarte vârstnici. In cazul pacientilor copii, un singur parinte va insoti copilul in clinica pentru tratament.
 3. Rugam pacientii sa vina mai devreme cu 10 minute fata de ora programarii, pentru a asigura timpul necesar protocolului de dezinfectare anti-covid.
 4. Este necesar ca înainte şi după terminarea tratamentului, pacienţii/însoţitorii sa poarte mască de protectie.
 5. Accesul in clinica nu se poate realiza mai devreme de ora programarii, pentru a nu aglomera zonele de asteptare. Daca sositi mai devreme, veti fi rugat sa asteptati in masina sau intr-o zona care sa permita aplicarea regulilor de distantare sociala
 6. Accesul in clinica se poate doar in momentul in care veti fi invitat de catre reprezentanul clinicii care se ocupa de preluarea pacientilor si desfasurarea protocolului de dezinfectare si echipare. In situatia in care, din motive obiective, nu putem asigura preluarea la ora stabilita pentru programare, va vom comunica motivul si durata intarzierii.
 7. Din momentul in care pacientul a fost anuntat ca putem asigura preluarea in clinica, acesta incepe protocolul de dezinfectare realizat cu ajutorul Portalului de Dezinfectare anti-covid. Veti fi invitat sa va stergeti talpile pe covorul de decontaminare impregnat cu cloramina, dupa care sa realizati miscarile indicate pe instructiunile afisate pe lateralul Portalului de Dezinfectare.
 8. La intrarea in clinica vi se va masura temperatura coroporala cu ajutorul unui termoscanner. In situatia in care temperatura depaseste 37.3 grade, va fi necesar sa reprogramam sedinta de tratament si sa consultati medicul de familie.
 9. Veti fi rugat sa va dezinfectati mainile folosindu-va de dispenserele pozitionate la intrare.
 10. Reprezentantul clinicii aflat la intrarea in clinica va ajuta pacientul si apartinatorul (atunci cand este necesara prezenta acestuia) sa se echipeze cu echipamente speciale pentru perioada pe care urmeaza sa o petreaca in clinica. 
 11. Vi se vor pune la dispozitie urmatoarele echipamente de protectie: manusi, masca, halat, capelina. Va rugam sa pastrati aceasta echipare pe intreg parcursul sederii in clinica si sa va dezechipati doar la recomandarea personalului specializat al clinicii, in momentele si locurile special indicate, si doar in recipientele de colectare a echipamentelor care va vor fi indicate.
 12. Veti fi rugat sa va infoliati talpile folosind aparatul special de la intrarea in clinica.
 13. Dupa incheierea operatiunilor speciale de dezinfectare si echipare corespunzatoare, veti fi invitat la receptie, unde va fi necesar sa completati si semnati declarația pe proprie răspundere, care vă încadrează în gradul de risc de infectare cu COVID-19, împreună cu celelalte documente din fisa medicala a pacientului.
 14. In salile de asteptare si spatiile comune sunteti rugat sa pastrati distanta sociala de 1.5 – 2 m fata de ceilalti vizitatori.
 15. Accesul catre cabinetele de tratament se vor realiza cu ajutorul liftului, pentru cabinetele care sunt pozitionate la etajele superioare.
 16. La intrarea in cabinet sunteti rugat sa va dezinfectati mainile cu solutia antiseptica aflata in dispenserele de la intrarea in cabinet.
 17. Atât înaintea tratamentului, cât şi la finalul acestuia, se procedează la efectuarea de clătiri bucale de minimum 30 de secunde cu soluţii de 1% sau 1,5% peroxid de hidrogen ori cu soluţii speciale antiseptice
 18. In urma recomandarilor legale privind limitarea raspandirii virusului SARS-COV-2, au fost indepartate din salile de asteptare revistele, jucariile etc. si au fost dezafectate dozatoarele de apa. Va rugam solicitati personalului clinicii ajutorul in situatia in care aveti nevoie de lichide pentru a va hidrata sau orice alt sprijin pentru a va asigura sederea in clinica in parametrii optimi.

Sanatatea nu are pret! Va multumim!