Cele mai frecvente tratamente de estetica dentara si protetice sunt:
- fatete dentare
- coroane dentare si lucrari protetice din portelan, pe suport de ZIRCONIU
- coroane dentare integral ceramice (Emax)
- coroane dentare Zirconiu integral
- coroane dentare lucrari protetice din portelan, cu suport metalic (crom cobalt sau aur platinat)
- lucrari protetice din portelan fara suport metalic
- incrustatii (inlay portelan sau inlay compozit)
- coroane dentare si lucrari protetice pe implanturi dentare (coroane din portelan pe zirconiu sau pe suport metalic)
- proteze dentare acrilice si scheletate
- tratamentul cariei dentare
Coroana dentara
Mituri despre coroanele dentare, ultimile trenduri in estetica dentara si care sunt indicatiile pentru pastrarea pe termen lung a rezultatelor tratamentelor protetice:
Despre coroane dentare cu dr. Raluca Baba Salavastru in cadrul emisiunii Tinerete Fara Batranete Digi24 din 5 februarie 2017:
Lucrari protetice pe zirconiu. Zirconiul – viitorul in estetica dentara
Noutatea tratamentelor protetice in Europa si USA consta in inlocuirea clasicelor coroane metalo-ceramice (cunoscute popular si sub denumirea de “coroane de portelan”) cu coroane ceramice pe suport zirconiu.
De curand si in Romania acest tip de lucrari castiga teren in fata metodelor traditionale de acoperire a dintilor sau a implanturilor dentare.
In Clinica DentalMed echipa internationala de specialisti proteticieni utilizeaza aceasta metoda in primul rand datorita avantajelor estetice de neegalat. De retinut este faptul ca desi zirconiul este un metal (foarte rezistent), proprietatile sale optice determina estetica naturala a lucrarilor, astfel incat dupa cimentarea acestora in cavitatea bucala chiar si medicii dentisti intampina dificultati in a le diferentia de dintii naturali.
Practic, zirconiul devine suportul cel mai estetic pentru ceramica, modul de reflexie a luminii fiind similar cu cel al unui dinte natural.
Aspectele benefice ale zirconiului sunt determinate de proprietatile lui:
- compatibilitatea totala cu tesuturile cavitatii bucale, datorata faptului ca zirconiul este practic bio-inert, de unde si eliminarea oricarei posibilitati de aparitie a unei reactii alergice
- scaderea riscului de afectare a pulpei dentare, ca urmare a conductibilitatii termice scazute si a preparatiei limitate a dintelui (necesita indepartare minima de substanta dentara – smalt)
- durabilitatea lucrarii, datorata rezistentei mecanice crescute a zirconiului si absentei totale a coroziunii in mediul bucal
- eliminarea gustului neplacut si a coloratiei marginale (fenomene prezente in cazul restaurarilor prin coroane ceramice clasice), fapt datorat adaptarii marginale impecabile a lucrarilor ceramice pe zirconiu, ca rezultat al utilizarii tehnologiei CAD / CAM
In realizarea lucrarilor pe zirconiu, tehnicianul dentar este asistat de calculator, tehnologia CAD/CAM (Computer Assisted Design/Computer Assisted Manufacturing) oferind posibilitatea reproducerii fidele a preparatiei facute de medic pe dintele restaurat. Dificultatea utilizarii consta in faptul ca prelucrarea (slefuirea) dintilor trebuie facuta practic fara eroare, deoarece dupa efectuarea amprentei dentare modelul rezultat este supus unui proces de scanare, iar informatia rezultata este transmisa direct calculatorului, orice modificare ulterioara nemaifiind posibila. De aceea este foarte important ca medicul specialist protetician sa aiba experienta in realizarea lucrarilor pe zirconiu.
Rezultatele excelente din punct de vedere estetic si functional obtinute de specialistii in protetica ai Clinicii DentalMed indreptatesc recomandarea cu prioritate a lucrarilor ceramice pe suport zirconiu ca solutie in tratamentele protetice restaurative.
Fatetele dentare din portelan reprezinta un domeniu special al esteticii dentare. Spre deosebire de albire, care modifica doar nuanta dintilor dumneavoastra, fatetele din portelan constituie o modalitate eleganta de a imbunatati zimbetul, chiar si atunci cind exista probleme de forma, aliniament, lungime, sau pozitie ale dintilor. Avand o grosime foarte redusa, fatetele necesita slefuirea unei cantitati foarte mici de smalt. Rezultatul este uimitor. Dintii dumneavoastra vor avea culoarea, dimensiunea si forma dorite.
Obturatia (plomba) dentara
Caria dentara este o leziune care distruge tesuturile dure ale dintelui.
In fazele incipiente, ea nu poate fi observata decat de catre medicul dentist; atunci cand prezenta cariei este sesizata si de pacient, leziunile sunt deja avansate. De aici rezulta importanta controalelor periodice la cabinetul de stomatologie, pentru a putea surprinde imbolnavirea in stadiul incipient. Cu cat caria este surprinsa mai devreme, cu atat sacrificiul dintilor este mai mic, tratamentul este mai simplu, mai putin costisitor si necesita mai putine sedinte. La inceput, caria se manifesta ca o simpla coloratie maronie a dintelui. Ulterior apare o cavitate, care continua sa se mareasca. Daca procesul evolueaza, se produce si inflamatia pulpei dentare (“a nervului”), ceea ce duce la necesitatea indepartarii acesteia si la obturarea canalelor radiculare (“se omoara nervul”).
Tratamentul cariilor urmareste:
indepartarea in totalitate a tesuturilor dentare afectate,
protectia tesuturilor sanatoase, prin utilizarea unor materiale care izoleaza dintele de variatiile de temperatura,
reconstructia dintelui (plomba), cu ajutorul unor materiale care asigura in egala masura rezistenta, functionalitate si estetica.
Atunci cand caria dentara a distrus o mare parte din dinte, acesta nu mai poate fi refacut printr-o simpla obturatie (“plomba”). Peretii restanti sunt prea subtiri pentru a putea suporta presiunea care se exercita asupra dintelui atunci cand mancam si se pot fractura. De aceea este necesara protectia peretilor sanatosi, prin acoperirea lor cu o coroana dentara.
Intregul tratament al cariei dentare se realizeaza sub anestezie locala, care inlatura orice disconfort.
Coroana dentara
Daca totusi dintele nu mai poate fi salvat si este extras, spatiul lipsa poate fi completat fie printr-o lucrare protetica (punte dentara), fie cu ajutorul unui implant dentar. Coroanele si puntile dentare sunt lucrari protetice fixe (cimentate).
Proteza dentara mobila
Daca pacientul pierde un numar mare de dinti, se confectioneaza o proteza dentara care trebuie indepartata zilnic, pentru igienizare (lucrare protetica mobila). Vezi tarifele in sectiunea Pret proteza dentara.
Pentru ca folosim materiale de cea mai buna calitate, pentru ca avem o colaborare stransa cu tehnicienii dentari si pentru ca acordam o atentie speciala dorintelor pacientului, obtinem lucrari protetice care exceleaza prin estetica si functionalitate.
Ce spun pacientii nostri
Florian Constantin, Google Review
High quality services! I have found nothing but professionalism! Keep up the great work!
L Aldea, Google Review
Very professional. I recommend them!
Anca Cepoi, Google Review
Ca de obicei un serviciu excepțional si un act medical la cele mai înalte standarde. Multumesc!
Cat costa coroana dentara si proteza dentara?
Pret coroana ceramica (portelan) total fizionomica suport Remanium (Cr-Co) pe implant | 2000 lei |
Pret coroana definitiva metalo-compozit pe implant | 1900 lei |
Coroana ceramica (portelan) total fizionomica suport Au-Pt pe dinte natural | 1000 Euro |
Coroana ceramica (portelan) total fizionomica suport Au-Pt pe implant | 1000 Euro |
Coroana integral Zirconiu realizata prin frezare computerizata (CAD CAM) | 2500 - 3000 lei |
Coroana ceramica e.max High Definition Aesthetic (German dental technicians) | 5000 lei |
Pret proteza dentara totala elastica Polyan (material termoplastic, non alergenic, rezistenta crescuta, fizionomic) | 2500 - 3000 lei |
Pret proteza dentara partiala elastica Bio DentaPlast (material termoplastic, non alergenic, rezistenta crescuta, fizionomic) | 2200 - 3500 lei |
Pret proteza dentara acrilica | 1500 - 2200 lei |
Pret proteza dentara scheletata cu sisteme speciale | 10000 - 12000 lei |
Pret proteza dentara Kemeny | 350 - 500 lei |
Va rugam consultati sectiunea Pret coroana dentara si fatete dentare dentara pentru informatii detaliate.
Calculator pret proteze dentare
Introduceti numele tratamentului pentru care doriti sa aflati pretul sau alegeti categoria de tratamente care va intereseaza
- {{price.name}}: {{price.price}} {{price.currency}}
Total: {{totals}} lei
Acesa este un deviz estimativ, realizat pe baza selectiei de tratamente pe care ati ales-o. Pentru un plan de tratament personalizat, va invitam sa ne contactati
Un consultant va prelua solicitarea in cel mai scurt timp.
Echipa estetica dentara
Valentin Marian Mocanu este extrema stanga a CSM Focsani si jucator al nationalei de handbal masculin. Valentin a suferit la o vârstă foarte frageda un accident pe terenul de handbal. Incisivul central superior din dreapta i-a fost avulsionat și ulterior replasat. După mai mult de 10 ani de la accident, pacientul a apelat la serviciile clinicii pentru tratamentul dentar de reconstructiv.
Un proiect deopotriva minunat prin prisma rezultatului final, dar și pentru cauza care a animat echipa medicala.