Inhalosedare

 Inhalosedare cu Protoxid de Azot Happy Time * 

Ce este inhalosedarea cu protoxid de azot?

Inhalosedarea cu protoxid de azot (nitrous sedation sau “funny gas”) reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate, copilul putand comunica usor cu cei din jurul sau.

Folosirea protoxidului de azot in combinatie cu oxigenul produce un efect calmant asupra pacientului copil, care astfel nu va mai resimţi nicio senzaţie de teamă.

După terminarea tratamentului, medicul stomatolog pentru copii întrerupe administrarea protoxidului de azot şi administrează pacientului copil pentru un interval de cateva minute doar oxigen, pentru eliminarea din organism a substanţei inhalate.

DentalMed Kids inhalosedare copii
DentalMed Kids inhalosedare copii cu protoxid de azot

In SUA inhalosedarea cu protoxid de azot este folosita cu succes in medicina dentara inca din prima jumatate a secolului XX, iar in prezent aproape 90% din tratamentele realizate de catre pedodontii americani se desfasoara sub inhalosedare.

Vizita la medicul stomatolog nu mai reprezinta un stres pentru copii si implicit pentru parinti, DentalMed Kids fiind prima clinica dentara care a introdus in Romania aceasta metoda de realizare a tratmentelor dentare la copii. 

Astfel, pacienţii vin cu plăcere la stomatolog, ştiind că tot ceea ce inseamnă tratament dentar se va efectua fără nici cea mai mică teama sau disconfort fizic.

Tehnica revoluţionară a inhalosedării cu protoxid de azot presupune parcurgerea următorilor paşi:

  1. calmarea pacientului prin inhalarea unui amestec de protoxid de azot şi oxigen (gaz folosit în operaţiunile stomatologice in Statele Unite şi în ţările vest-europene)
  2. efectuarea tratamentului stomatologic fără durere operatorie
  3. dispariţia oricărui disconfort fizic creat de aplicarea anesteziei locale clasice

Bineînţeles, cei mai bucuroşi de noul sistem de tratament sunt copiii, a căror spaimă faţă de medicul dentist dispare, prin eliminarea senzaţiei neplăcute din timpul intervenţiilor clasice.

Poate fi folosita inhalosedarea si la adulti?

Beneficiile sedarii cu protoxid de azot se regasesc si in tratamentul adultilor anxiosi, acestia putand beneficia cu succes de un tratament dentar fara teama si in conditii optime de cooperare.

inhalosedare copii
Inhalosedare copii

Care sunt avantajele tratamentelor sub inhalosedare?

Avantajele realizarii tratamentelor dentare sub inhalosedare sunt în egala măsură pentru copil şi pentru medic:

  • efectul inhălarii este foarte rapid: în cateva minute de la administrare, pacientul va simţi o senzaţie placută de relaxare si euforie, care va înlocui stresul binecunoscut.
  • controlul sedării se face de către medic, în funcţie de durata intervenţiei.
  • spre deosebire de alte metode de sedare, în cazul folosirii protoxidului de azot pacientul nu are nici un fel de reacţii adverse în timpul tratamentului sau după, pacientul fiind în stare optimă pentru a-şi continua activitaţile zilnice, imediat dupa incetarea sedintei de tratament.
Inhalosedare copii si folia de diga aplicata pentru izolarea dintelui
Inhalosedare copii si folia de diga aplicata pentru izolarea dintelui

DentalMed Kids foloseşte cel mai performant sistem de administrare a protoxidului de azot, sistem avizat de European Dental Association (EDA) si American Dental Association (ADA), cele mai prestigioase asociaţii stomatologice din lume.

Clinica stomatologica DentalMed Kids, prin echipa de 7 medici specializati in pedodontie (stomatologie pediatrica), recomanda realizarea sub inhalosedare a tratamentelor stomatologice pentru copii, pentru a le asigura relaxarea si siguranta pe tot parcursul interventiei. Inhalosedarea ajuta la ridicarea nivelului de cooperare a copilului pe toata durata tratamentului stomatologic, reducand anxietatea si disconfortul asociat acestuia.

Cand inhalosedarea si ghidarea comportamentala nu sunt suficiente, “sedarea constienta medicamentoasa” devine optiunea de electie pentru tratamentul dentar al copiilor, in conditii de siguranta si fara risc de a-i traumatiza pe micutii pacienti

In cadrul departamentului specializat in tratamente dentare pentru copii, DentalMed Kids, toate intervenţiile care necesită metode speciale de sedare (sedare constienta medicamentoasa) sunt monitorizate permanent de catre un medic anestezist specializat in copii.

Doresc o programare

Parintele detine un rol cheie in desfasurarea tratamentului stomatologic in conditii optime. Copiii sunt foarte perceptivi la anxietatea parintilor, lucru ce le poate amplifica teama de stomatolog. Ei tolereaza mult mai bine o interventie dentara atunci cand parintii au o intelegere optima a actului terapeutic sub inhalosedare si ii pregatesc pe micutii pacienti in acest sens.

De aceea, este recomandat ca parintele sa discute cu medicul stomatolog pedodont inainte de realizarea tratamentului dentar, sa ii adreseze toate intrebarile care il preocupa, pentru a asigura reusita maxima a interventiei.

Aflati mai multe detalii despre modul in care, in cadrul DentalMed Kids, echipa formata din 7 medici stomatologi specializati in tratamente dentare pentru copii (medicii dentisti pedodonti) abordeaza pacientii copii prin tehnici specifice (ghidare comportamentala sau behavioral management).

Este important sa fiti informat referitor la aceste metode moderne pe care echipa de medici pedodonti le foloseste in cadrul clinicii noastre dentare specializata in tratamente pentru copii, pentru a face impreuna cu medicul dentist echipa, in vederea obtinerii celor mai bune rezultate pentru copilul dumneavoastra. Cu cat sunteti mai increzator, cu atat mai mult va fi si copilul dumneavoastra!

Cat de sigura este inhalosedarea? Are efecte secundare sau contraindicatii?

Protoxidul de azot este un gaz noninvaziv, nu are efecte secundare. Pacientul este constient pe toata durata tratamentului dar devine relaxat si cooperant. Efectele inhalosedarii dispar la scurt timp dupa oprirea administrarii protoxidului de azot.

Inhalosedarea se poate administra oricarui pacient, contraindicatiile fiind limitate doar la femeile insarcinate si aici doar preventiv, neexistand studii (din motive etice) care sa arate daca pot exista sau nu efecte asupra fatului.

* Happy Time Inhalosedare cu Protoxid de Azot. In aceasta perioada, Clinica DentalMed are un pret special pentru tratamentul cu inhalosedare. Acceseaza sectiunea Tarife .

! De multe ori varsta mica a copilului, imposibilitatea de a coopera si posibilele complicatii fac imposibila realizarea tratamentului stomatologic la copii chiar si sub inhalosedare cu protoxid de azot, si impun efectuarea tratamentului dentar sub ANESTEZIE GENERALA.

Data fiind incidenta din ce in ce mai mare a acestor probleme, clinica DentalMed a dezvoltat un serviciu special de tratatament sub anestezie generala, sub coordonarea doctorului Amiel Stroianu.

Desi in tari cu traditie in medicina pediatrica rezolvarea problemelor dentare la copii sub anestezie generala este un lucru obisnuit, in Romania acest proiect este unul de pionierat, DentalMed fiind practic singura clinica dentara ce poate oferi acest serviciu in spital de pediatrie, in conditii de maxima siguranta, ce permite rezolvarea tuturor problemelor dentare ale copilului intr-o singura sedinta de tratament de maxim 2-3 ore.

Doresc o programare

Acceseaza pagina Anestezie Generala pentru mai multe detalii.

Doresc o programare

SOLICITA O PROGRAMARE

+40 372 330 300

Sau completează formularul de mai jos si un reprezentant al clinicii noastre va va contacta in cel mai scurt timp posibil

CUM NE GASESTI

Locatie Waze clinica stomatologica

Calea 13 Septembrie nr. 102, Bl. 48A, 050727
Langa JW Marriot Grand Hotel Bucuresti

Urgențe non-stop

Piata Charles de Gaulle 4-6 Bucuresti (OPENING SOON)

Reguli Tratamente in Starea de Alerta

Dragi pacienti,


🔥 Costul aferent Protocolului de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta in cadrul clinicii DentalMed va fi SUPORTAT INTEGRAL DE CATRE Clinica DentalMed, din consideratie pentru pacientii nostri si pentru conditiile speciale ale perioadei pe care o traversam. 🔥Protocolul de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid-19 Stare Alerta in cadrul clinicii DentalMed se refera la urmatoarele actiuni care sunt destinate limitarii raspandirii infectiei cu virusul SARS-COV2:

I. Echiparea personalului clinicii cu Echipamente Personale de Protectie (EPP) pentru echipa formata din medic + asistenta + receptie + personal de suport.

Echipamente Personale de Protectie (EPP) sunt elemente esentiale in asigurarea protectiei impotriva contaminarii cu posibilele infectii generate de virusi si bacterii. Aceste echipamente speciale sunt necesare pentru a proteja echipa medicala si pacientul de o posibila infectare cu virusul SARS-COV-2.

Enumeram mai jos doar cateva dintre echipamentele anti-covid folosite pentru protectia medicilor si a asistentelor care realizeaza tratamente dentare pe parcursul epidemiei de coronavirus:

✅ Masti militare de gaze (medic + asistenta) concepute pentru a fi folosite inclusiv in timpul atacurilor biologice si chimice pentru protectia medicilor si a asistentelor care asigura urgentele. Reprezinta nivelul maxim de protectie la nivelul fetei, asigurand acoperirea gurii, a nasului si a ochilor, intr-o maniera unitara si fara brese de securitate.
✅ Masti cu filtrare superioara (N95, KN95, FFP2, FFP3 standard sau echivalent) pentru situatiile in care nu se pot folosi mastile militare (medic + asistenta)
✅ Combinezoane impermeabile (medic + asistenta) pentru protectia corpului si a capului.
✅ Halate de unica folosinta (medic + asistenta)
✅ Manusi de unica folosinta (minim 2 randuri de manusi pentru fiecare dintre medici/asistente, conform protocoalelor internationale de echipare in conditii de epidemii)
✅ Capelina impermeabila (medic + asistenta)
✅ Cizme din PVC (medic + asistenta) pentru protectia superioara a piciorului.
✅ Protectie pentru incaltaminte (botosi speciali) (medic + asistenta)


II. Echiparea pacientului cu echipamente de unica folosinta constand in:

✅ manusi,
✅ masca chirurgicala,
✅ halat de unica folosinta,
✅ boneta/capelina unica folosinta

III. Dezinfectarea si sterilizarea spatiilor de lucru si a spatiilor comune folosind aparate si tehnologii care sa asigure maximul de eficienta in conditiile epidemiologice actuale. Clinica DentalMed foloseste cel mai sofisticat si complex sistem de sterilizare a aerului din cabinetul dentar de tratament, precum si din spatiile comune, asigurat cu ajutorul echipamentelor de nebulizare pentru sterilizarea aeromicroflorei, precum si a lampilor UV de mare putere.
La sfarsitul fiecarei sedinte de tratament personalul medical asigura dezinfectarea si sterilizarea suprafetelor si a aerului din cabinetul stomatologic, folosind substante biocide speciale, cu grad inalt de eficienta impotriva virusurilor, bacteriilor, pentru prevenirea riscului de propagare a infectiilor. Lampa UV, un instrument care asigura un raport foarte bun intre eficacitatea sterilizarii, respectiv timpul necesar expunerii la lumina ultravioletelor, este folosita de asemenea la finalul fiecare sedintei de tratament.

IV. Suplimentar masurilor recomandate de autoritati, clinica DentalMed procedeaza la:

✅ nebulizarea fiecaruia dintre cele 11 cabinetele stomatologice care sunt utilizate pentru tratamente dupa fiecare tura de lucru (5/6 ore de lucru). Fiecare cabinet stomatologic este astfel nebulizat de 2 ori pe zi, pentru a asigura maximul de siguranta pentru desfasurarea tratamentelor in perioada pandemiei de SARS-COV2.

✅ decontaminarea suprafetelor si a materialelor (inclusiv pentru piesele de imbracaminte ale pacientilor si personalului) folosind o tehnologie inovativa, pe care in Romania o are in dotare doar clinica stomatologica DentalMed (considerand companiile din domeniul medicinei dentare). Este vorba despre aparatul HYGIENIO, care dezinfecteaza cu ajutorul substantelor biocide anti-covid si a aburului proiectat la o temperatura de 160 de grade suprafete complexe, eficacitatea pe CORONAVIRUS fiind de 100% in 10 minute.


✅ Incepand cu 15.05.2020 serviciile medicale complete* ale clinicii DentalMed sunt disponibile pacientilor care au nevoie de tratament dentar.

________________________________________________________________

* Clinica DentalMed si-a reluat activitatea incepand cu 15 mai 2020, in parametrii recomandati de Biroul executiv național al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, prin Decizia Nr. 26/3BExN/5 mai 2020.

In perioada existentei Starii de Alerta pe teritoriul Romaniei (15.05.2020 - pana la noi termene), accesarea serviciilor medicale oferite in cadrul clinicii DentalMed se va face luand in considerare necesitatea aplicarii unui Protocol special de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta. Protocolul de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta este temporar, valabil exclusiv in perioada existentei starii de alerta pe teritoriul Romaniei sau pana la eliminarea masurilor de prevenire și limitare a răspândirii infecției cu COVID-19, stabilite de reglementările legale în vigoare adoptate de autorități.
__________________________________________________________
Echipa DentalMed a fost in permanenta in legatura cu pacientii, inclusiv in perioada Starii de Urgenta nationala, si va ramane la dispozitia pacientilor, folosind mijloacele de comunicare:

☎ Telefon: 0372 330 300 || 031 803 01 70
📧 Email: contact@dental-med.ro
💻 Chat: www.dental-med.ro
__________________________________________________________Sanatatea nu are pret!


Va multumim!
Echipa DentalMed