Romanian English Français Deutsch Chinese

Inhalosedare

 Inhalosedare cu Protoxid de Azot Happy Time * 

 

 

Inhalosedarea cu protoxid de azot (nitrous sedation sau “funny gas”) reprezinta o metoda de sedare constienta, ce induce pacientului o stare de relaxare si cooperare, dar care permite pastrarea cailor respiratorii deschise si mentinerea starii de constienta a pacientului, precum si toate reflexele nealterate, copilul putand comunica usor cu cei din jurul sau. Folosirea protoxidului de azot in combinatie cu oxigenul produce un efect calmant asupra pacientului, care astfel nu va mai resimţi nicio senzaţie de teamă. După terminarea tratamentului, medicul întrerupe administrarea protoxidului de azot şi administrează pacientului pentru un interval de cateva minute doar oxigen, pentru eliminarea din organism a substanţei inhalate.

 

 

DentalMed Kids

 

In SUA inhalosedarea cu protoxid de azot este folosita cu succes in medicina dentara inca din prima jumatate a secolului XX, iar in prezent aproape 90% din tratamentele realizate de catre pedodontii americani se desfasoara sub inhalosedare. Vizita la medicul stomatolog nu mai reprezinta un stres pentru copii si implicit pentru parinti, DentalMed fiind prima clinica dentara care a introdus in Romania aceasta metoda de realizare a tratmentelor dentare la copii.  Astfel, pacienţii vin cu plăcere la stomatolog, ştiind că tot ceea ce inseamnă tratament dentar se va efectua fără nici cea mai mică teama sau disconfort fizic.

 

 

 

Tehnica revoluţionară a inhalosedării cu protoxid de azot presupune parcurgerea următorilor paşi: 1. calmarea pacientului prin inhalarea unui amestec de protoxid de azot şi oxigen (gaz folosit în operaţiunile stomatologice in Statele Unite şi în ţările vest-europene) 2. efectuarea tratamentului stomatologic fără durere operatorie 3. dispariţia oricărui disconfort fizic creat de aplicarea anesteziei locale clasice

 

 

Bineînţeles, cei mai bucuroşi de noul sistem de tratament sunt copiii, a căror spaimă faţă de medicul dentist dispare, prin eliminarea senzaţiei neplăcute din timpul intervenţiilor clasice. Beneficiile sedarii cu protoxid de azot se regasesc si in tratamentul adultilor anxiosi, acestia putand beneficia cu succes de un tratament dentar fara teama si in conditii optime de cooperare.

 

 

 

 

Avantajele realizarii tratamentelor dentare sub inhalosedare sunt în egala măsură pentru copil şi pentru medic:

 

    • efectul inhălarii este foarte rapid: în cateva minute de la administrare, pacientul va simţi o senzaţie placută de relaxare si euforie, care va înlocui stresul binecunoscut.

 

    • controlul sedării se face de către medic, în funcţie de durata intervenţiei.

 

    • spre deosebire de alte metode de sedare, în cazul folosirii protoxidului de azot pacientul nu are nici un fel de reacţii adverse în timpul tratamentului sau după, pacientul fiind în stare optimă pentru a-şi continua activitaţile zilnice, imediat dupa incetarea sedintei de tratament.

 

 

 

 

dscn0039_400

 

 

 

DentalMed foloseşte cel mai performant sistem de administrare a protoxidului de azot, sistem avizat de European Dental Association (EDA) si American Dental Association (ADA), cele mai prestigioase asociaţii stomatologice din lume.

 

 

 

 

 

Clinica DentalMed, prin echipa de medici specialisti pedodonti, recomanda realizarea sub inhalosedare a tratamentelor stomatologice pentru copii, pentru a le asigura linistea si siguranta pe tot parcursul interventiei. Inhalosedarea ajuta la ridicarea nivelului de cooperare a copilului pe toata durata tratamentului stomatologic, reducand anxietatea si disconfortul asociat acestuia. In clinica DentalMed, toate intervenţiile care necesită metode speciale de sedare sunt monitorizate permanent de catre un medic specialist anestezist.

 

Parintele detine un rol cheie in desfasurarea tratamentului stomatologic in conditii optime. Copiii sunt foarte perceptivi la anxietatea parintilor, lucru ce le poate amplifica teama de stomatolog. Ei tolereaza mult mai bine o interventie dentara atunci cand parintii au o intelegere optima a actului terapeutic sub inhalosedare si ii pregatesc pe micutii pacienti in acest sens. De aceea, este recomandat ca parintele sa discute cu medicul pedodont inainte de realizarea tratamentului dentar, sa ii adreseze toate intrebarile care il preocupa, pentru a asigura reusita maxima a interventiei. Cu cat sunteti mai increzator, cu atat mai mult va fi si copilul dumneavoastra!

 

 

 

 

* Happy Time Inhalosedare cu Protoxid de Azot. In aceasta perioada, Clinica DentalMed are un pret special pentru tratamentul cu inhalosedare. Acceseaza sectiunea Tarife .

 

 

 

Doresc o programare pentru o CONSULTATIE

 

 

 

! De multe ori varsta mica a copilului, imposibilitatea de a coopera si posibilele complicatii fac imposibila realizarea tratamentului stomatologic la copii chiar si sub inhalosedare cu protoxid de azot, si impun efectuarea tratamentului dentar sub ANESTEZIE GENERALA.

 

Data fiind incidenta din ce in ce mai mare a acestor probleme, clinica DentalMed a dezvoltat un serviciu special de tratatament sub anestezie generala, sub coordonarea doctorului Amiel Stroianu. Desi in tari cu traditie in medicina pediatrica rezolvarea problemelor dentare la copii sub anestezie generala este un lucru obisnuit, in Romania acest proiect este unul de pionierat, DentalMed fiind practic singura clinica dentara ce poate oferi acest serviciu, in conditii de maxima siguranta, ce permite rezolvarea tuturor problemelor dentare ale copilului intr-o singura sedinta de tratament de maxim 2-3 ore.

 

Acceseaza pagina Anestezie Generala pentru mai multe detalii.

 

 

PROGRAMARE

+40 726 770 357

Sau completează formularul de mai jos si un reprezentant al clinicii noastre va va contacta in cel mai scurt timp posibil

CUM NE GASESTI

Calea 13 Septembrie nr. 102, Bl. 48A, 050727
Langa JW Marriot Grand Hotel Bucuresti

Urgențe non-stop