Stomatologie copii premium la DentalMed Kids
- Ce este pedodontia – stomatologie copii
- Ce face un pedodont – dentist copii
- Profilaxie in pedodontie
- Cum cooperam cu copiii – inhalosedare, sedare constienta medicamentoasa, anestezie generala
- Cand isi incep dezvoltarea dintii copilului meu?
- Pot dauna sanatatii dentare a copilului anumite medicamente?
Autor: Dr. Mirel Toma
DentalMed Kids este singura clinica dentara romaneasca ce ofera servicii stomatologice premium, dedicate exclusiv copiilor si adolescentilor, in acest moment neexistand pe piata locala o clinica dentara de lux profilata pe realizarea serviciilor de stomatologie pediatrica – stomatologie copii.

Departamentul de stomatologie copii, aflat sub coordonarea si indrumarea doctorului Amiel Stroianu, medic stomatolog specialist Israel, este pozitionat la etajul 2 al clinicii stomatologice DentalMed si beneficiaza de logistica de exceptie a „clinicii mama”:
- cel mai performant sistem de investigare si diagnostic existent in domeniul medicinei dentare in lume (radiografie dentara sau tomografie computerizata realizate cu ajutorul Computer Tomografului MORITA Japonia)
- o echipa internationala de 7 medici dentisti hiperspecializati in tratamente stomatologice pentru copii (inclusiv tratamente cu inhalosedare si sub anestezie generala),
- autonomie completa fata de sistemul public de utilitati (clinica este dotata cu generator propriu de mare putere, pompe electrice de caldura, sistem de captare si alimentare cu apa etc).

Ce este pedodontia – stomatologie copii
Pedodontia reprezinta asistenta stomatologica acordata copiilor (pedodontie). Copiii sunt o categorie aparte de pacienti, datorita particularitatilor dintilor de lapte si a dintilor definitivi tineri, dar si pentru ca este esential sa castigam increderea micutilor inca de la inceput. Pentru ca atmosfera e placuta si prietenoasa, iar tratamentul netraumatic, copiii vin cu placere DentalMed Kids.
Pedodontul – dentist pentru copii
Pedodontul este medicul stomatolog special pregatit profesional pentru a avea grija de sanatatea orala a copilului, asa cum medicul pediatru are grija de sanatatea lui generala. Prima vizita la medicul stomatolog pedodont ar trebui sa aiba loc odata cu eruptia primilor dinti de lapte, in jurul varstei de 6 luni-1 an. Acest lucru permite copilului sa se familiarizeze atat cu pedodontul, cat si cu mediul cabinetului si ofera sansa medicului de a le recomanda parintilor metode de prevenire a cariilor, dar si de a depista precoce leziunile.

In cadrul aceastei primei vizite (consultatia stomatologica), pacientul face cunostinta cu echipa medicala din departamentul stomatologie copii, personalul prietenos si placut, precum si dotarile moderne ale clinicii, care ofera premisele realizarii unui tratament dentar de cea mai buna calitate. Va oferim posibilitatea realizarii unei consultatii de specialitate, in cadrul careia se vor prezentata optiunile de tratament, concretizate in Planul de Tratament, ce contine interventiile recomandate, structurate pe faze, durata de realizare si costuri asociate.

Tratamente profilactice in pedodontie
Stomatologia pediatrica cuprinde si tratamente profilactice (fluorizari, sigilari, indrumari privind periajul dentar) deoarece prevenirea cariilor este la fel de importanta ca si tratarea lor. Anumite afectiuni ale dintilor de lapte provoaca tulburari in dezvoltarea dintilor definitivi; de aceea este foarte important sa se acorde aceeasi atentie si tratarii dintilor de lapte, pentru ca de sanatatea lor depinde dezvoltarea armonioasa si sanatoasa a arcadelor dentare permanente.

Inhalosedare, sedare medicamentoasa, anestezie generala
De multe ori varsta mica a copilului, imposibilitatea de a coopera si posibilele complicatii fac imposibila realizarea tratamentului stomatologic la copii chiar si sub inhalosedare cu protoxid de azot sau sub sedare constienta medicamentoasa si impun efectuarea tratamentului dentar sub ANESTEZIE GENERALA.
Data fiind incidenta din ce in ce mai mare a acestor probleme, clinica DentalMed a dezvoltat un serviciu special de tratatament sub anestezie generala, sub coordonarea doctorului Amiel Stroianu. Desi in tari cu traditie in medicina pediatrica rezolvarea problemelor dentare la copii sub anestezie generala este un lucru obisnuit, in Romania acest proiect este unul de pionierat, DentalMed a fost prima clinica dentara care a oferit acest serviciu, in conditii de maxima siguranta, ce permite rezolvarea tuturor problemelor dentare ale copilului intr-o singura sedinta de tratament de maxim 2-3 ore.
Acceseaza pagina Anestezie Generala pentru mai multe detalii.
Cand isi incep dezvoltarea dintii copilului meu?
Dintii de lapte se dezvolta incepand din luna a 3-a intrauterin, iar cei definitivi incepand cu luna a 4-a intrauterin. De aceea orice modificare a sanatatii femeii gravide poate perturba formarea at a dintilor de lapte, cat si a celor permanenti.
Pot dauna sanatatii dentare a copilului anumite medicamente?
Anumite antibiotice ( ex. Tetraciclina) pot modifica culoarea dintilor copilului si de aceea nu se recomanda administrare sub varsta de 14 ani.
Recomandarea clinicii stomatologie DentalMed este sa consultati medicul generalist si medicul specialist in stomatologie pediatrica inaintea administrarii oricarui medicament copilului dumneavoastra.
Autor: Dr. Mirel Toma