Stomatologie copii premium la DentalMed Kids

Autor: Dr. Mirel Toma

DentalMed Kids este singura clinica dentara romaneasca ce ofera servicii stomatologice premium, dedicate exclusiv copiilor si adolescentilor, in acest moment neexistand pe piata locala o clinica dentara de lux profilata pe realizarea serviciilor de stomatologie pediatrica – stomatologie copii.

stomatologie copii

Departamentul de stomatologie copii, aflat sub coordonarea si indrumarea doctorului Amiel Stroianu, medic stomatolog specialist Israel, este pozitionat la etajul 2 al clinicii stomatologice DentalMed si beneficiaza de logistica de exceptie a „clinicii mama”:

  • cel mai performant sistem de investigare si diagnostic existent in domeniul medicinei dentare in lume (radiografie dentara sau tomografie computerizata realizate cu ajutorul Computer Tomografului MORITA Japonia)
  • o echipa internationala de 7 medici dentisti hiperspecializati in tratamente stomatologice pentru copii (inclusiv tratamente cu inhalosedare si sub anestezie generala),
  • autonomie completa fata de sistemul public de utilitati (clinica este dotata cu generator propriu de mare putere, pompe electrice de caldura, sistem de captare si alimentare cu apa etc).
stomatolog copii pedodontie

Ce este pedodontia – stomatologie copii

Pedodontia reprezinta asistenta stomatologica acordata copiilor (pedodontie). Copiii sunt o categorie aparte de pacienti, datorita particularitatilor dintilor de lapte si a dintilor definitivi tineri, dar si pentru ca este esential sa castigam increderea micutilor inca de la inceput. Pentru ca atmosfera e placuta si prietenoasa, iar tratamentul netraumatic, copiii vin cu placere DentalMed Kids.

Pedodontul – dentist pentru copii

Pedodontul este medicul stomatolog special pregatit profesional pentru a avea grija de sanatatea orala a copilului, asa cum medicul pediatru are grija de sanatatea lui generala. Prima vizita la medicul stomatolog pedodont ar trebui sa aiba loc odata cu eruptia primilor dinti de lapte, in jurul varstei de  6 luni-1 an.  Acest lucru permite copilului sa se familiarizeze atat cu pedodontul, cat si cu mediul cabinetului si ofera sansa medicului de a le recomanda parintilor metode de prevenire a cariilor, dar si de a depista precoce leziunile.

stomatologie copii

In cadrul aceastei primei vizite (consultatia stomatologica), pacientul face cunostinta cu echipa medicala din departamentul stomatologie copii, personalul prietenos si placut, precum si dotarile  moderne ale clinicii, care ofera premisele realizarii unui tratament dentar de cea mai buna calitate. Va oferim posibilitatea realizarii unei consultatii de specialitate, in cadrul careia se vor prezentata optiunile de tratament, concretizate in Planul de Tratament, ce contine interventiile recomandate, structurate pe faze, durata de realizare si costuri asociate.

dentist copii

Tratamente profilactice in pedodontie

Stomatologia pediatrica cuprinde si tratamente profilactice (fluorizari, sigilari, indrumari privind periajul dentar) deoarece prevenirea cariilor este la fel de importanta ca si tratarea lor. Anumite afectiuni ale dintilor de lapte provoaca tulburari in dezvoltarea dintilor definitivi; de aceea este foarte important sa se acorde aceeasi atentie si tratarii dintilor de lapte, pentru ca de sanatatea lor depinde dezvoltarea armonioasa si sanatoasa a arcadelor dentare permanente.

pedodontie dentist copii
 

Inhalosedare, sedare medicamentoasa, anestezie generala

De multe ori varsta mica a copilului, imposibilitatea de a coopera si posibilele complicatii fac imposibila realizarea tratamentului stomatologic la copii chiar si sub inhalosedare cu protoxid de azot sau sub sedare constienta medicamentoasa si impun efectuarea tratamentului dentar sub ANESTEZIE GENERALA.

Data fiind incidenta din ce in ce mai mare a acestor probleme, clinica DentalMed a dezvoltat un serviciu special de tratatament sub anestezie generala, sub coordonarea doctorului Amiel Stroianu. Desi in tari cu traditie in medicina pediatrica rezolvarea problemelor dentare la copii sub anestezie generala este un lucru obisnuit, in Romania acest proiect este unul de pionierat, DentalMed a fost prima clinica dentara care a  oferit acest serviciu, in conditii de maxima siguranta, ce permite rezolvarea tuturor problemelor dentare ale copilului intr-o singura sedinta de tratament de maxim 2-3 ore.

Acceseaza pagina Anestezie Generala pentru mai multe detalii.

Cand isi incep dezvoltarea dintii copilului meu?

Dintii de lapte se dezvolta incepand din luna a 3-a intrauterin, iar cei definitivi incepand cu luna a 4-a intrauterin. De aceea orice modificare a sanatatii femeii gravide poate perturba formarea at a dintilor de lapte, cat si a celor permanenti.

Pot dauna sanatatii dentare a copilului anumite medicamente?

Anumite antibiotice ( ex. Tetraciclina) pot modifica culoarea dintilor copilului si de aceea nu se recomanda administrare sub varsta de 14 ani.

Recomandarea clinicii stomatologie DentalMed este sa consultati medicul generalist si medicul specialist in stomatologie pediatrica inaintea administrarii oricarui medicament copilului dumneavoastra.

Autor: Dr. Mirel Toma

Doresc o programare

Echipa stomatologie copii – pedodontie

Dr. Codruta Negoitescu

Dr. Codruta Negoitescu

Medic specialist anestezist pentru copii

Sectia ORL SPITALUL DE COPII GRIGORE ALEXANDRESCU

Amiel Stroianu

Dr. Amiel Stroianu

Medic Specialist Pedodontie Israel

Absolvent UMF Carol Davila
Stomatologie pentru Copii

Mirel Toma

Dr. Mirel Toma

Pedodontie Stomatologie Generala

Doctor in Științe Medicale
Competenta pedodontie
Medic Rezident Specialitatea Pedodontie

Absolvent UMF Carol Davila

Calin Sava_2019

Dr. Calin Sava

Pedodontie Stomatologie Generala

Specialist pedodontie

Absolvent UMF Carol Davila

Denisa Stefan

Dr. Denisa Stefan

Pedodontie Stomatologie Generala

Competenta pedodontie

Facultatea de Medicina Dentara
Universitatea Titu Maiorescu

Silvia Per

Dr. Silvia Per

Pedodontie Stomatologie Generala

Medic Rezident Specialitatea Pedodontie
Competenta pedodontie

Absolvent UMF Victor Babes Timisoara

Dr. Bostina Ioana

Dr. Ioana Bostina

Pedodontie Stomatologie Generala

Medic Rezident Specialitatea Pedodontie

Absolvent UMF Carol Davila

Doresc o programare

SOLICITA O PROGRAMARE

+40 372 330 300

Sau completează formularul de mai jos si un reprezentant al clinicii noastre va va contacta in cel mai scurt timp posibil

CUM NE GASESTI

Locatie Waze clinica stomatologica

Calea 13 Septembrie nr. 102, Bl. 48A, 050727
Langa JW Marriot Grand Hotel Bucuresti

Locatie Waze clinica stomatologica

Piata Charles de Gaulle 4-6 Bucuresti (OPENING SOON)

Reguli Tratamente in Starea de Alerta

Dragi pacienti,


🔥 Costul aferent Protocolului de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta in cadrul clinicii DentalMed va fi SUPORTAT INTEGRAL DE CATRE Clinica DentalMed, din consideratie pentru pacientii nostri si pentru conditiile speciale ale perioadei pe care o traversam. 🔥Protocolul de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid-19 Stare Alerta in cadrul clinicii DentalMed se refera la urmatoarele actiuni care sunt destinate limitarii raspandirii infectiei cu virusul SARS-COV2:

I. Echiparea personalului clinicii cu Echipamente Personale de Protectie (EPP) pentru echipa formata din medic + asistenta + receptie + personal de suport.

Echipamente Personale de Protectie (EPP) sunt elemente esentiale in asigurarea protectiei impotriva contaminarii cu posibilele infectii generate de virusi si bacterii. Aceste echipamente speciale sunt necesare pentru a proteja echipa medicala si pacientul de o posibila infectare cu virusul SARS-COV-2.

Enumeram mai jos doar cateva dintre echipamentele anti-covid folosite pentru protectia medicilor si a asistentelor care realizeaza tratamente dentare pe parcursul epidemiei de coronavirus:

✅ Masti militare de gaze (medic + asistenta) concepute pentru a fi folosite inclusiv in timpul atacurilor biologice si chimice pentru protectia medicilor si a asistentelor care asigura urgentele. Reprezinta nivelul maxim de protectie la nivelul fetei, asigurand acoperirea gurii, a nasului si a ochilor, intr-o maniera unitara si fara brese de securitate.
✅ Masti cu filtrare superioara (N95, KN95, FFP2, FFP3 standard sau echivalent) pentru situatiile in care nu se pot folosi mastile militare (medic + asistenta)
✅ Combinezoane impermeabile (medic + asistenta) pentru protectia corpului si a capului.
✅ Halate de unica folosinta (medic + asistenta)
✅ Manusi de unica folosinta (minim 2 randuri de manusi pentru fiecare dintre medici/asistente, conform protocoalelor internationale de echipare in conditii de epidemii)
✅ Capelina impermeabila (medic + asistenta)
✅ Cizme din PVC (medic + asistenta) pentru protectia superioara a piciorului.
✅ Protectie pentru incaltaminte (botosi speciali) (medic + asistenta)


II. Echiparea pacientului cu echipamente de unica folosinta constand in:

✅ manusi,
✅ masca chirurgicala,
✅ halat de unica folosinta,
✅ boneta/capelina unica folosinta

III. Dezinfectarea si sterilizarea spatiilor de lucru si a spatiilor comune folosind aparate si tehnologii care sa asigure maximul de eficienta in conditiile epidemiologice actuale. Clinica DentalMed foloseste cel mai sofisticat si complex sistem de sterilizare a aerului din cabinetul dentar de tratament, precum si din spatiile comune, asigurat cu ajutorul echipamentelor de nebulizare pentru sterilizarea aeromicroflorei, precum si a lampilor UV de mare putere.
La sfarsitul fiecarei sedinte de tratament personalul medical asigura dezinfectarea si sterilizarea suprafetelor si a aerului din cabinetul stomatologic, folosind substante biocide speciale, cu grad inalt de eficienta impotriva virusurilor, bacteriilor, pentru prevenirea riscului de propagare a infectiilor. Lampa UV, un instrument care asigura un raport foarte bun intre eficacitatea sterilizarii, respectiv timpul necesar expunerii la lumina ultravioletelor, este folosita de asemenea la finalul fiecare sedintei de tratament.

IV. Suplimentar masurilor recomandate de autoritati, clinica DentalMed procedeaza la:

✅ nebulizarea fiecaruia dintre cele 11 cabinetele stomatologice care sunt utilizate pentru tratamente dupa fiecare tura de lucru (5/6 ore de lucru). Fiecare cabinet stomatologic este astfel nebulizat de 2 ori pe zi, pentru a asigura maximul de siguranta pentru desfasurarea tratamentelor in perioada pandemiei de SARS-COV2.

✅ decontaminarea suprafetelor si a materialelor (inclusiv pentru piesele de imbracaminte ale pacientilor si personalului) folosind o tehnologie inovativa, pe care in Romania o are in dotare doar clinica stomatologica DentalMed (considerand companiile din domeniul medicinei dentare). Este vorba despre aparatul HYGIENIO, care dezinfecteaza cu ajutorul substantelor biocide anti-covid si a aburului proiectat la o temperatura de 160 de grade suprafete complexe, eficacitatea pe CORONAVIRUS fiind de 100% in 10 minute.


✅ Incepand cu 15.05.2020 serviciile medicale complete* ale clinicii DentalMed sunt disponibile pacientilor care au nevoie de tratament dentar.

________________________________________________________________

* Clinica DentalMed si-a reluat activitatea incepand cu 15 mai 2020, in parametrii recomandati de Biroul executiv național al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, prin Decizia Nr. 26/3BExN/5 mai 2020.

In perioada existentei Starii de Alerta pe teritoriul Romaniei (15.05.2020 - pana la noi termene), accesarea serviciilor medicale oferite in cadrul clinicii DentalMed se va face luand in considerare necesitatea aplicarii unui Protocol special de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta. Protocolul de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta este temporar, valabil exclusiv in perioada existentei starii de alerta pe teritoriul Romaniei sau pana la eliminarea masurilor de prevenire și limitare a răspândirii infecției cu COVID-19, stabilite de reglementările legale în vigoare adoptate de autorități.
__________________________________________________________
Echipa DentalMed a fost in permanenta in legatura cu pacientii, inclusiv in perioada Starii de Urgenta nationala, si va ramane la dispozitia pacientilor, folosind mijloacele de comunicare:

☎ Telefon: 0372 330 300 || 031 803 01 70
📧 Email: contact@dental-med.ro
💻 Chat: www.dental-med.ro
__________________________________________________________Sanatatea nu are pret!


Va multumim!
Echipa DentalMed