Clinica stomatologica DentalMed
Romanian English Français Italiana Deutsch
Clinica Stomatologica DentalMed
Romanian English Français Italiana Deutsch

Medic stomatolog dr. Magda David

 

 

Ce anume v-a determinat sa va alegeti profesia de medic stomatolog?

Nu pot spune ca eu mi-am ales profesia, ci mai degraba ca profesia de dentist m-a ales pe mine. Fac parte  dintr-o familie cu traditie in stomatologie (mai exact, toata familia din partea mamei) si a fost oarecum de la sine inteles ca voi urma acelesi drum. Undeva, in timpul liceului, am avut acele “15 minute de revolta”, dar am revenit repede la meditatiile de la biologie, chimie si fizica pentru atat de temutul examen de admitere la stomatologie. 

Dr. Magda David IMG 6532 Medic stomatolog dr. Magda David
Dr. Magda David Medic stomatolog specialist chirurgie parodontala

 

Sunteti mama a trei copii si medic. Cat de greu a fost sa imbinati cele doua ‘profesii ‘ ?

 

Intr-adevar, sa fii mama a trei copii este o profesie, fara doar si poate. Nu este usor sa le imbini, dar nu este imposibil. Este nevoie de multa organizare si mai ales multa dragoste. Copiii mei au simtit mereu  ca ei sunt pe primul loc, chiar daca de multe ori sunt plecata de dimineata pana seara. Timpul pe care il petrec cu ei este valoros si profitam la maxim de el. Faptul ca suntem asa apropiati ma ajuta si pe mine sa fiu un doctor mai bun, dragostea lor ma motiveaza si ma obliga. Si sper ca macar unul dintre ei sa pastreze traditia familiei si sa devina stomatolog.

Cum v-ati hotarat pentru o specializare in parodontologie ?

 

In primul rand in meseria noastra niciodata nu poti considera ca stii prea mult. Nici macar suficient. Este o meserie care se dezvolta intr-un ritm rapid, astfel incat mereu ai ceva de invatat. Inainte de parodontologie a existat si inca face parte integranta din viata mea profesionala o alta specialitate, endodontia. Este acea parte din medicina dentara care are ca scop salvarea dintilor prin tratarea canalelor radiculare.  

De ce parodontologia? Din mai multe motive. In primul rand se ocupa cu salvarea dintilor afectati de boala parodontala. Cum speranta de viata a crescut considerabil, oamenii doresc sa isi pastreze dintii naturali cat mai mult timp posibil. Ca sa nu mai vorbim ca, in anumite situatii si copiii pot fi afectati de boala parodontala sau adultii de varsta tanara. 

Parodontologia ofera insa si solutii tratament extrem de utile, cum sunt interventiile plastice mucogingivale, prin care se schimba sau imbunatateste aspectul gingival, in functie de problemele si dorintele pacientului si ale medicului curant. Parodontologia este o specialitate complexa si fascinanta a stomatologiei, care implica atat sanatatea dintilor, cat si aspectul lor estetic. 

 

In zilele noastre, pacientii sunt foarte mult atrasi de ideea de a-si imbunatati aspectul zambetului prin tratamente de estetica dentara: fatete dentare, coroane integral ceramice sau pe suport zirconiu. „Hollywood Smile”, spre exemplu, este un concept care aduce transformari substantiale ale formei si esteticii dintilor, dar care, cel putin in cadrul clinicii noastre, presupune si o armonizare a dintilor cu aspectul gingiei, pentru pentru un efect cu adevarat spectaculos. Realizarea acestor proiecte complexe de reconfigurare a zambetului pacientului presupune insa cooperarea multi-disciplinara a membrilor echipei – implica cel putin un medic protetician profilat pe estetica dentara, chirurgi, parodontologi si de multe ori si specialisti in endodontie si ortodontie. Sunt proiecte care ne provoaca permanent, pentru ca de multe ori cazurile de care ne ocupam sunt „extreme cases”, a caror sansa de reusita, fara a avea o echipa de o asemenea anvergura si cu multa experienta in spate, pot ajunge sa aiba o finalitate mediocra.  Este unul dintre motivele pentru care am ales acestea specialitate – faptul ca prin intermediul parodontologiei pot avea satisfactia realizarii unor tratamente complexe, care aduc beneficii majore pacientilor. 

V-ati inceput cariera medicala in Israel, cum puteti descrie stomatologia de acolo prin comparatie cu Romania ?

 

Am inceput sa lucrez in Israel la sfarsitul anilor ’90, imediat dupa ce am terminat facultatea in Romania. Atunci era o diferenta destul de mare intre cele doua tari referitor la stilurile de lucru, tehnologia si materialele folosite in tratamentele stomatologice. In Romania inca se lucra sub influenta perioadei de dinainte de 1989. Din fericire, lucrurile nu au mai ramas multa vreme asa, medicina dentara cunoscand in acea perioada o dinamica si un progres formidabil in Romania. 

M-am intors in Bucuresti dupa 10 ani in care am profesat ca medic dentist in Israel, pentru a contribui la crearea unui concept nou, as putea spune chiar revolutionar pentru acea vreme – o clinica stomatologica de lux. Ceea ce a fost la inceput o viziune indrazneata si inovatoare a celor doi fondatori si owneri, Dragos si Razvan Popescu, a devenit realitate incepand cu 2007, anul in care clinica DentalMed s-a inaugurat. Privind retrospectiv, pot spune ca am fost privilegiata sa ma numar printre cei aproape 15 membri care au facut parte din echipa de angajati care a dat viata acestui concept inovativ, acum 12 ani. In prezent, cifrele arata cu totul altfel si 100 de angajati contribuie la crearea acelei experiente unice pentru pacientii DentalMed, intr-o locatie exclusivista de peste 900 de metri patrati, desfasurati pe 3 etaje si 12 cabinete dentare, in care designul futurist ne duce de multe ori cu gandul ca suntem intr-o nava spatiala si nicidecum intr-o clinica dentara.

Avem in dotarea clinicii aparatura de cea mai inalta calitate, sunt cele mai noi tehnologii existente in acest moment in lume pentru industria stomatologica. Prin dotarile de top, aparatura de ultima generatie si resursele umane (personal medical, logistic si administrativ) pe care clinica le are in prezent, oferim pacientilor nostri solutii de tratament medical complete si complexe, cu care este dificil sa rivalizezi. Am avut privilegiul sa calatoresc destul de mult si din dorinta de a cauta permanent elemente noi, pe care sa le asimilam in cadrul clinicii, am vizitat clinici dentare din afara tarii: Israel, Franta, Statele Unite etc. si am simtit cu mandrie de multe ori ca oferta noastra este superioara.

Acum 12 ani ati ales sa va intoarceti din Israel, dupa o cariera frumoasa inceputa intr-o tara in care medicina se desfasoara, asa cum stim cu totii, la cele mai inalte standarde. Ati regretat vreodata aceasta alegere, de a va intoarce sa profesati ca medic in Romania?

 

M-am intors din Israel in 2007, intr-un moment in care in Romania era multa speranta. A fost anul in care am intrat in Uniunea Europeana, nu ne mai trebuiau vize pentru calatorii, aveam impresia ca de data aceasta visele chiar pot deveni realitate. Ceea ce de fapt pentru noi s-a si intamplat: DentalMed a fost visul nostru implinit, am reusit sa construim ceva extrordinar!

Daca regret? Nici o secunda, la fel cum nu regret nici ca am plecat in Israel la sfarsitul facultatii. Dintotdeauna am crezut ca nu exista un loc care e bun sau rau pentru toata lumea, fiecare isi gaseste pana la urma locul care i se potriveste. Pentru mine, sa ma intorc in Romania a fost cea mai buna decizie!

Sunt pacientii romani diferiti de cei din Israel sau din alte tari pe care le cunoasteti ?

 

Cred ca pacientii sunt diferiti intre ei la fel cum toti oamenii sunt diferiti intre ei. Bineinteles ca exista diferente culturale: israelienii sunt poate ceva mai expansivi in comparatie cu romanii si, la fel ca si in cazul italienilor sau al grecilor, se simte influenta mediteraneana. Pe romani ii cunoasteti, sunt la fel in cabinetul dentar ca in viata de zi cu zi. In general insa pacientii, indiferent de tara de originie, vor cam acelasi lucru cand vin la dentist: sa nu ii doara, sa aiba un doctor care sa empatizeze cu durerea lor, cabinetul sau clinica sa straluceasca de curatenie, sa se simta in siguranta referitor la respectarea standardelor de dezinfectie si sterilizare si, daca se poate, sa nu ii coste foarte mult 

Este foarte adevarat ca in cadrul clinicii DentalMed exista un mozaic cultural al pacientilor, multi dintre ei fiind pacienti straini (expati sau pacienti care locuiesc in strainatate). Putem spune insa ca exista si un profil al pacientilor care aleg sa acceseze serviciile clinicii, care sunt nisate pe zona serviciilor medicale de lux. De cele mai multe ori este vorba despre pacientii care doresc sa nu faca niciun fel de compromis atunci cand este vorba despre tratamentul lor. Sunt pacienti pentru care timpul are o valoare enorma si in care concepte inovative precum „One Stage Surgery” sau alte servicii dezvoltate de clinica pentru a optimiza timpul petrecut de pacient pentru tratament sunt extrem de apreciate, devenind diferentiatori in raport cu alte clinici medicale. 

Cat de mult este talent si cat de mult este studiu in medicina ?

 

Studiul este indispensabil oricarei ramuri a medicinei, deci cu asta trebuie sa incepem. Pentru a fi licentiat ca medic trebuie sa studiezi, chiar foarte mult. Nu intamplator durata facultatii de medicina (stomatologie) este de 6 ani, la care se adauga apoi anii de specializare. In ceea ce priveste talentul, sunt multe de spus. Cred insa ca, in general, orice talent ai avea, il poti valorifica in medicina, mai ales ca medicina (cu foarte putine exceptii) inseamna lucrul cu oamenii. Este esential sa creezi un contact cu pacientul, astfel incat acesta sa se simta in largul lui si sa aiba totala incredere in actul medical.

 

In plus, pentru stomatologie vorbim despre o multime de talente care trebuie activate – daca acestea exista, sau cultivate – daca nu am fost de la inceput daruiti cu ele. Si asta pentru ca de cele mai multe ori pacientul ajunge la medicul dentist cu frica, chiar cu ostilitate. Medicul trebuie in acelasi timp  sa il ajute pe pacient sa scape de durerea care este factorul cel mai frecvent ce ii aduce pe pacienti in cabinetul de stomatologie si totodata sa creeze acea legatura de incredere care sa il determine sa revina in cabinet. 

Cei mai talentati dintre medicii dentisti reusesc in timp sa schimbe total perceptiie initiale negative ale pacientilor, care se pot transforma pe termen lung in cei mai complianti sau fideli pacienti. Este foarte adevarat ca in aceste situatii medicul dentist poate sa fie sustinut de o suita intreaga de elemente ajutatoare: designul clinicii, personalul cu care interactioneaza, felul in care se desfasoara comunicarea cu pacientul s.a. In clinica DentalMed, spre exemplu, dorinta de a crea pacientului o experienta unica, menita a-i crea o stare total diferita fata de aceea clasica, asociata mersului la stomatolog, este chiar viziunea companiei: „We believe that dental treatment can be transformed in an impressive healthcare experience!”.  

 

In ceea ce priveste actul medical propriu zis, fara indoiala ca indemanarea, manualitatea crescuta, ajuta mult in stomatologie. Din fericire ins, daca acestea nu exista de la inceput, se pot dobandi ulterior prin studiu si experienta. 

Cum este in Romania profesia de dentist pentru o femeie – credeti ca ii este mai usor sau mai greu decat unui barbat? 

 

Romania este, statistic vorbind, una dintre tarile in care nu exista diferente intre barbati si femei, atat din punct de vedere al posibilitatilor de a face o cariera, precum si al salariului pe care il obtin pentru aceeasi munca prestata. Si nu este putin lucru intr-o Europa in care femeile inca sunt platite mai putin decat barbatii, chiar in tari dezvoltate cum ar fi Franta si Germania. Stomatologia, in particular, este o meserie care iti permite un anumit grad de libertate, programul nu este la fel de strict ca pentru un medic care lucreaza in spital si care trebuie sa fie dimineata la ora 07.00 pentru raportul de garda.  

 

Depinde de ce vrei sa faci ca stomatolog si cat timp esti dispus sa dedici profesiei, insa in general exista, asa cum spuneam, un grad mai mare de libertate in stabilirea programului si a timpului pe care sa il dedici lucrului in cabinet. In general, cel putin in clinicile dentare, se lucreaza in ture, iar medicul isi poate configura un program care sa ii permita sa imbine aspectele profesionale cu viata de familie, mai ales pentru femei sau mame. Eu personal am simtit intotdeauna in cadrul clinicii sustinerea in a-mi stabili un program de lucru care sa se bucure de suficienta flexbilitate astfel incat sa pot sa ma dedic si familiei sau studiilor, pe parcursul specializarii sau al diverselor cursuri. Iar acest aspect nu a fost doar privilegiul meu, in general femeile (medici, asistente, personal administrativ) si in special mamele, au avut intotdeauna in cadrul clinicii sustinerea managementului pentru a se ocupa si de viata de familie. 

Poate un medic sa faca preventie? Sau totul este educatia oferita de familie ?

 

In primul rand, in cadrul educatiei oferite de familie trebuie sa existe vizita la medicul stomatolog de la o varsta frageda, de cand apar dintii de lapte, ca pe o vizita de rutina. Astfel, medicul poate ajuta copilul sa previna cariile dentare si sa intervina atunci cand problemele stomatologie sunt la debut. Este problema cea mai mare asociata dintilor de lapte si care, lasata netratata, poate duce la pierderea lor precoce. Din pacate dintii permanenti, aflati in proces de formare, ajuns sa fie si ei afectati.

 

Pentru ca stim cat este de important ca informatiile despre sanatatea dentara sa ajunga la micuti intr-o forma cat mai usor de asimilat de catre ei, dar in acelasi timp intr-un cadru care sa ii stimuleze, colegii mei din departamentul de stomatologie pediatrica, organizeaza periodic lectii de igiena dentara pentru copiii din scoli sau gradinite. Fie colegii nostri merg in clasele micutilor sau copiii insotiti de cadrele didactice vin in vizita la clinica (moment in care se si familiarizeaza cu mediul, cu echipamentele medicale specifice). Timp de aproape 30 de minute copiii sunt purtati intr-o calatorie multimedia, avand ca tema ingrijirea dintilor. Deschiderea pe care o manifesta copiii, precum si felul in care acestia absorb informatiile pregatite de colegii nostri, sunt uimitoare….feedbackurile pe care parintii ni le transmit de obicei dupa aceste evenimente ne fac sa fim plini de optimism ca informatii extrem de utile pentru acesti copiii au ajuns la ei intr-o forma pozitiva, intr-o maniera perceputa ca un jos al descoperirilor si nicidecum ca pe ceva impus, sau, si mai grav, ca pe ceva de care ei sa se teama. 

 

Daca vorbim despre preventie in cazul bolilor parodontale la adulti, spre exemplu, se poate realiza de catre medic in colaborare stransa cu pacientul. Pacientul este ghidat de catre medicul stomatolog pentru insusirea corecta a tehnicilor corecte de periaj, pentru folosirea mijloacelore de igienizare interdentara (cum ar fi ata dentara sau dusul bucal) si sa se prezinte regulat la vizitele de control la medicul stomatolog. As spune deci ca preventia se face si acasa si in cabinetul medical, incepand cu varsta copilariei si continuand pe tot parcursul vietii. 

Considerati ca trebuie sa existe o relatie buna medic-pacient? Cum se cladeste aceasta, in opinia dumneavoastra?

 

Cu siguranta ca o relatie buna medic-pacient este esentiala pentru reusita tratamentului. Imaginati-va un pacient suparat pe doctorul care il trateaza si un medic care nici nu vrea sa auda de pacientul pe care il are in tratament…. nu e tocmai reteta reusitei, as spune

Pe de alta parte, cred ca o relatie de incredere intre medic si pacient se cladeste in timp, de altfel ca orice alta relatie intre oameni. Este cu atat mai important cu cat sunt studii care arata ca daca pacientul are incredere in medicul care il trateaza, cresc sansele de reusita ale tratamentului prescris de acesta.

 

In mod particular atunci cand este vorba despre medicul stomatolog, cele mai de succes relatii medic – pacient sunt cele pe termen lung. Practic pe parcursul intregii lor vieti oamenii au nevoie de dentist, pentru tratament sau, in cazurile fericite, pentru profilaxie si controalele de rutina.

Unul dintre motivele pentru care imi place sa lucrez la DentalMed este acela ca pacientul este abordat intr-o maniera completa si ca serviciile sunt concepute astfel incat sa poata deservi intreaga familie. In cadrul clinicii exista o divizie dedicata special copiilor, DentalMed Kids, care este o entitate dedicata 100% copiilor, de la design si echipamente speciale si pana la echipa medicala. Ei sunt cei care au grija ca pacientii copii sa ajunga pacientii adolescenti si mai tarziu adultii pentru care medicul stomatolog este parte integranta din viata lor. Este un sentiment reconfortant sa te ocupi de un pacient care a crescut odata cu clinica si de la micutul de 6 ani care pasea cu neincrederea in cadrul clinicii acum 12 ani sa vezi un adult increzator, pregatit pentru o evaluare parodontala, sa zicem. Beneficiile sunt in egala masura pentru medic si pentru pacient, o relatie apropiata si de lunga durata cu medicul dentist ajutand la evitarea crearii unor probleme dentare acute – tratamentul este mai usor si, evident, mult mai putin costisitor pentru pacient.  

Lucrati in general in echipa. Cum va alegeti colaboratorii? Care sunt criteriile de care tineti cont?

 

Asa cum spuneam mai devreme, munca mea presupune foarte frecvent lucrul in echipe medicale multi-discipinare, alaturi de alti colegi medici, atunci cand cazurile pacientilor au o complexitate mai mare si solicita expertiza mai multor specialisti. Este un beneficiu atat pentru pacient, care primeste maxim ca nivel de realizare a tratamentelor, pentru ca practic fiecare aspect al tratamentului este gestionat de medici specializati pe acel tip de tratamente, precum si pentru ceilalti medici implicati. Munca noastra este asemenea unui puzzle, iar daca piesele de care noi avem nevoie sunt realizate impecabil de catre colegii din celelalte specialitati, am asigurate premisele pentru ca tratamentele pe care eu le realizez sa fie parte dintre-un ansamblu coerent, care la final sa fie in primul rand corect din punct de vedere medical, dar in acelasi timp sa indeplineasca asteptarile pacientului – motivul pentru care el a ales sa isi inceapa tratamentul dentar. 

 

Pentru o reusita deplina a tratamentelor dentare nu doar cooperarea cu ceilalti colegi medici este importanta, ci si celelalte entitati implicate: asistentele, personalul de suport – colegii din departamentul de imagistica, din echipa de front desk sau din departamentul de customer care. Este important sa impartasim cu totii aceleasi valori si sa avem un obiectiv comun – satisfactia pacientului. 

 

  

Este cunoscut faptul ca profesia de dentist este printre meseriile a caror practicare genereaza un nivel mare de stress. Ce faceti pentru a va elibera de acest stress – care sunt trucurile dumneavoastra?

 

Ce poti face ca dentist ca sa scapi de stresul zilnic asociat acestei meserii ? Probabil ajuta sa lucrezi mai putin, dar asta nu intra in calculele mele. Mie, de exemplu, imi place foarte mult sa citesc, astfel ca incerc sa parcurg in fiecare zi macar cateva pagini (asta in afara de literatura de specialitate care, din punctul meu de vedere, este obligatorie!). O alta modalitate de a scapa de stres sunt calatoriile. Incerc de cate ori am ocazia sa imi petrec timpul liber calatorind. Filmele, de asemenea, reusesc sa ma deconecteze sau serialele, mai ales cand fac asta impreuna cu copiii mei (sunt suficient de mari, din fericire!)…Netflix ul este o resursa foarte generoasa din punctul acesta de vedere! 

 

Cu toate acestea nu trebuie sa ramanem cu ideea ca stomatologia e doar generatoare de stres. Este o meserie extrem de frumoasa si plina de provocari, pe care eu personal o fac cu mare placere si care iti poate oferi multa satisfactie.  Sa fii dentist inseamna sa fii cate putin din toate: psiholog, inginer, artist… este o meserie complexa, care te solicita foarte mult, dar care iti si intoarce inapoi la fel de multe satisfactii!

 

SOLICITA O PROGRAMARE

+40 726 770 357

Sau completează formularul de mai jos si un reprezentant al clinicii noastre va va contacta in cel mai scurt timp posibil

CUM NE GASESTI

Calea 13 Septembrie nr. 102, Bl. 48A, 050727
Langa JW Marriot Grand Hotel Bucuresti

Urgențe non-stop
Stimati pacienti,


✅ Serviciul De Urgente Dentare ESTE DISPONIBIL in cadrul clinicii DentalMed incepand cu 15.04.2020
📜Clinica DentalMed a fost autorizata de inspectorii Directiei de Sanatate Publica Bucuresti (P.V. 850/14.04.2020) pentru a desfasura in conditii de siguranta maxima tratamente de natura urgentelor dentare.

Urgente stomatologice

__________________________________________________________
In perioada starii de urgenta (15.04.2020 - 154.05.2020), accesarea serviciului de urgente stomatologice in cadrul clinicii DentalMed include un Cost Protocol Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare de Urgenta, a carui valoare este de :

📍400 ron pentru pacientii clinicii + pretul pentru tratamentului stomatologic realizat
📍550 ron pentru pacientii externi + pretul pentru tratamentului stomatologic realizat
📍1000 ron Cost Protocol Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid pentru Urgenta Extrema (avulsii dentare, traumatisme, hemoragii extreme ce pot fi gestionate in ambulator) + pretul pentru tratamentului stomatologic realizat

1. Programarea pentru urgenta stomatologica este considerata CONFIRMATA din partea clinicii DOAR DUPA PLATA DE CATRE PACIENT CU CARDUL ONLINE A Costului aferent Protocolului de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare de Urgenta.
2. Pretul interventiei stomatologice de urgenta (se va determina estimativ in urma tele-consultatiei si ulterior se va confirma in cabinet) SE VA ACHITA SUPLIMENTAR Costului aferent Protocolului de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare de Urgenta.
3. Costului aferent Protocolului de Decontaminare/Dezinfectare Anti-CovidStare de Urgenta este temporar, valabil exclusiv in perioada 15.04.2020 - 14.05.2020.

__________________________________________________________


Ca urmare a Ordonantei Militare nr. 2 din 21.03.2020, activitatea clinicii DentalMed (similar cu a tuturor clinicilor si cabinetelor dentare de pe teritoriul Romaniei) a fost temporar suspendata.

Autoritatile nationale permit insa realizarea tratamentelor de natura urgentelor dentare EXCLUSIV in cadrul CABINETELOR STOMATOLOGICE si CLINICILOR DENTARE AUTORIZATE DE DSP pentru desfasurarea de tratamente de urgenta stomatologica pe perioada epidemiei de coronavirus. Acestea au definit reguli foarte stricte referitoare la protocoalele de tratament, Echipamentele personale de protectie complete (EPP) si aparatura specifica pentru sterilizarea cabinetelor (nebulizatoare pentru dezinfectarea aerului dupa tratamentul stomatologic) si a spatiilor clinicii. Regulile epidemiologice anti-covid sunt extrem de importante si trebuie sa fie respectate in cadrul oricarei clinici dentare care doreste sa desfasoare tratamente de natura urgentelor dentare.


Am dedicat ore intregi pentru a asigura in detaliu toate elementele care sa asigure conformitatea cu noile reglementari epidemiologice recomandate de Colegiul Medicilor Stomatologi din Romania, pentru a preveni raspandirea infectiei cu virusul SARS-CoV-2. Din respect pentru pacientii nostri, cu grija permanenta pentru personalul clinicii si cu consideratie pentru normativele emise de institutiile abilitate, clinica DentalMed a decis inca de la inceput ca nu va desfasura activitati din sfera tratamentelor de urgenta decat in momentul in care puteam asigura 100% aliniere la noile dispozitii emise de autoritatile de reglementare din Romania.

Echipa de management a clinicii DentalMed a depus eforturi considerabile in acesta perioada pentru a asigura dotarea tehnico-materiala in conformitate cu noile reglementari, in contextul epidemiei de coronavirus. Aprovizionarea cu echipamentele de protectie speciale (masti cu filtrare superioara, combinezoane de protectie, etc.) si cu aparatura de dezinfectare a aerului din incintele cabinetelor este in aceasta perioada a reprezentat o provocare foarte mare, timpii de livrare si costurile asociate facand din acest proiect unul extrem de dificil de finalizat si in egala masura de costisitor.

Nu am facut insa niciun compromis in a ne aproviziona cu cele mai performante materiale si tehnologii, pentru a asigura desfasurarea impecabila a protocoalelor de tratament dentar in conditii de coronavirus.

Am fost si suntem permanent in contact cu pacientii nostri si le oferim suport de la distanta, punandu-le la dispozitie o echipa specializata, formata din Medici si personal de tip Patient Care, prin intermediul diviziei DentalMed Emergency Call-Center, inca din prima zi in care am fost nevoiti sa suspendam activitatea clinicii. Sunt pacienti carora am putut sa le oferim tele-consiliere sau emiterea de prescriptii medicale, iar pentru cei a caror alinare a suferintei dentare nu exista decat tratamentul in cabinet, incepand din 15 aprilie putem sa le asiguram programare pentru tratament in cabinet in vederea rezolvarii urgentei.


Tratamentele de natura interventiilor stomatologice de urgenta sunt realizate DOAR IN URMA UNUI TRIAJ TELEFONIC exigent, realizat de catre colegii din departamentul de Patient Care, in colaborare cu medici dedicati.

__________________________________________________________
Echipa DentalMed este in permanenta in legatura cu pacientii, folosind mijloacele de comunicare:

☎ Telefon: 0372 330 300 || 031 803 01 70
📧 Email: contact@dental-med.ro
💻 Chat: www.dental-med.ro
__________________________________________________________


Servicii urgenta COVID-19

Tarife urgente stomatologice COVID-19

Protocol urgente COVID-19 DentalMed

Imagini clinica perioada Anti-Covid19


Va multumim!
Echipa DentalMed
Reguli Tratamente in Starea de Alerta

Dragi pacienti,


🔥 Costul aferent Protocolului de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta in cadrul clinicii DentalMed va fi SUPORTAT INTEGRAL DE CATRE Clinica DentalMed, din consideratie pentru pacientii nostri si pentru conditiile speciale ale perioadei pe care o traversam. 🔥Protocolul de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid-19 Stare Alerta in cadrul clinicii DentalMed se refera la urmatoarele actiuni care sunt destinate limitarii raspandirii infectiei cu virusul SARS-COV2:

I. Echiparea personalului clinicii cu Echipamente Personale de Protectie (EPP) pentru echipa formata din medic + asistenta + receptie + personal de suport.

Echipamente Personale de Protectie (EPP) sunt elemente esentiale in asigurarea protectiei impotriva contaminarii cu posibilele infectii generate de virusi si bacterii. Aceste echipamente speciale sunt necesare pentru a proteja echipa medicala si pacientul de o posibila infectare cu virusul SARS-COV-2.

Enumeram mai jos doar cateva dintre echipamentele anti-covid folosite pentru protectia medicilor si a asistentelor care realizeaza tratamente dentare pe parcursul epidemiei de coronavirus:

✅ Masti militare de gaze (medic + asistenta) concepute pentru a fi folosite inclusiv in timpul atacurilor biologice si chimice pentru protectia medicilor si a asistentelor care asigura urgentele. Reprezinta nivelul maxim de protectie la nivelul fetei, asigurand acoperirea gurii, a nasului si a ochilor, intr-o maniera unitara si fara brese de securitate.
✅ Masti cu filtrare superioara (N95, KN95, FFP2, FFP3 standard sau echivalent) pentru situatiile in care nu se pot folosi mastile militare (medic + asistenta)
✅ Combinezoane impermeabile (medic + asistenta) pentru protectia corpului si a capului.
✅ Halate de unica folosinta (medic + asistenta)
✅ Manusi de unica folosinta (minim 2 randuri de manusi pentru fiecare dintre medici/asistente, conform protocoalelor internationale de echipare in conditii de epidemii)
✅ Capelina impermeabila (medic + asistenta)
✅ Cizme din PVC (medic + asistenta) pentru protectia superioara a piciorului.
✅ Protectie pentru incaltaminte (botosi speciali) (medic + asistenta)


II. Echiparea pacientului cu echipamente de unica folosinta constand in:

✅ manusi,
✅ masca chirurgicala,
✅ halat de unica folosinta,
✅ boneta/capelina unica folosinta

III. Dezinfectarea si sterilizarea spatiilor de lucru si a spatiilor comune folosind aparate si tehnologii care sa asigure maximul de eficienta in conditiile epidemiologice actuale. Clinica DentalMed foloseste cel mai sofisticat si complex sistem de sterilizare a aerului din cabinetul dentar de tratament, precum si din spatiile comune, asigurat cu ajutorul echipamentelor de nebulizare pentru sterilizarea aeromicroflorei, precum si a lampilor UV de mare putere.
La sfarsitul fiecarei sedinte de tratament personalul medical asigura dezinfectarea si sterilizarea suprafetelor si a aerului din cabinetul stomatologic, folosind substante biocide speciale, cu grad inalt de eficienta impotriva virusurilor, bacteriilor, pentru prevenirea riscului de propagare a infectiilor. Lampa UV, un instrument care asigura un raport foarte bun intre eficacitatea sterilizarii, respectiv timpul necesar expunerii la lumina ultravioletelor, este folosita de asemenea la finalul fiecare sedintei de tratament.

IV. Suplimentar masurilor recomandate de autoritati, clinica DentalMed procedeaza la:

✅ nebulizarea fiecaruia dintre cele 11 cabinetele stomatologice care sunt utilizate pentru tratamente dupa fiecare tura de lucru (5/6 ore de lucru). Fiecare cabinet stomatologic este astfel nebulizat de 2 ori pe zi, pentru a asigura maximul de siguranta pentru desfasurarea tratamentelor in perioada pandemiei de SARS-COV2.

✅ decontaminarea suprafetelor si a materialelor (inclusiv pentru piesele de imbracaminte ale pacientilor si personalului) folosind o tehnologie inovativa, pe care in Romania o are in dotare doar clinica stomatologica DentalMed (considerand companiile din domeniul medicinei dentare). Este vorba despre aparatul HYGIENIO, care dezinfecteaza cu ajutorul substantelor biocide anti-covid si a aburului proiectat la o temperatura de 160 de grade suprafete complexe, eficacitatea pe CORONAVIRUS fiind de 100% in 10 minute.


✅ Incepand cu 15.05.2020 serviciile medicale complete* ale clinicii DentalMed sunt disponibile pacientilor care au nevoie de tratament dentar.

________________________________________________________________

* Clinica DentalMed si-a reluat activitatea incepand cu 15 mai 2020, in parametrii recomandati de Biroul executiv național al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, prin Decizia Nr. 26/3BExN/5 mai 2020.

In perioada existentei Starii de Alerta pe teritoriul Romaniei (15.05.2020 - pana la noi termene), accesarea serviciilor medicale oferite in cadrul clinicii DentalMed se va face luand in considerare necesitatea aplicarii unui Protocol special de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta. Protocolul de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta este temporar, valabil exclusiv in perioada existentei starii de alerta pe teritoriul Romaniei sau pana la eliminarea masurilor de prevenire și limitare a răspândirii infecției cu COVID-19, stabilite de reglementările legale în vigoare adoptate de autorități.
__________________________________________________________
Echipa DentalMed a fost in permanenta in legatura cu pacientii, inclusiv in perioada Starii de Urgenta nationala, si va ramane la dispozitia pacientilor, folosind mijloacele de comunicare:

☎ Telefon: 0372 330 300 || 031 803 01 70
📧 Email: contact@dental-med.ro
💻 Chat: www.dental-med.ro
__________________________________________________________Sanatatea nu are pret!


Va multumim!
Echipa DentalMed