fbpx

Frenectomie Linguala cu Laser: Ghid Complet

Singura clinica dentara Furnizor al Casei Regale a Romaniei. Din anul 2013, cu mandrie.

Frenectomia linguală cu laser este o intervenție modernă și eficientă destinată rezolvarii problemelor ce apar din cauza unui fren lingual restrictiv.

Aceasta oferă numeroase beneficii, precum o operație precisă, recuperare rapidă și rezultate durabile de îmbunătățire în vorbire, mâncare și chiar respirație.

Întregul proces se desfășoară semnificativ mai repede și mai ușor decât intervențiile tradiționale, ceea ce face din această procedură alegerea ideală pentru nou-născuți, copii mici și adulți.

Deși costul acestei proceduri poate varia în funcție de mai mulți factori, asigurările pot acoperi o parte sau totalitatea cheltuielilor.

În concluzie, frenectomia linguală cu laser este o investiție valoroasă pentru îmbunătățirea și menținerea unei sănătăți orale optime.

Autori: Dr. Niky Musat, Dr. Dan Anghelescu

Ce înseamnă Frenectomie Linguală cu Laser?

Ceea ce pare a fi o grupare de cuvinte complexă, “Frenectomie linguala cu laser”, reprezintă o procedură medicală inovatoare ce contribuie semnificativ la îmbunătățirea calității vieții multor persoane.

Dar ce înseamnă de fapt această denumire?

Frenectomia linguală implică modificarea sau îndepărtarea frenului lingual, acea membrană subțire care leagă limba de planşeul bucal, pentru a ameliora funcționalitatea limbii.

Atunci când se folosește tehnologia laser în acest proces, procedura devine mai precisă, mai puțin invazivă și cu un timp de recuperare mai rapid.

Această metodă a fost explorată și perfecționată în ultimii ani, iar acum este folosită cu succes în clinici stomatologice de top din întreaga lume.

Ea reprezintă o soluție eficientă pentru a rezolva problemele cauzate de un fren lingual restrictiv, precum dificultățile de vorbire sau alimentație.

În acest articol, vom detalia procedura de frenectomie linguală cu laser, avantajele pe care le aduce, precum și aspectul costurilor asociate.

Cum funcţionează Frenectomia Linguală cu Laser?

Frenectomia linguală cu laser reprezintă un pas enorm în medicina modernă, combinând precizia tehnologiei cu obiectivul de a îmbunătăți calitatea vieții pacienților. Dar cum funcționează această procedură?

Procesul procedurii incepe cu evaluarea atentă a pacientului. Aceasta implică o examinare aprofundată a cavității bucale și o discuție completa cu pacientul și familia acestuia despre istoria medicală și problemele cu care se confruntă. Dacă se decide că frenectomia linguală cu laser este cea mai bună opțiune, se planifică procedura.

În timpul procedurii, medicul folosește un aparat de laser cu precizie înaltă. Aparatul emite o lumină intensă care este capabilă să taie țesutul frenului lingual cu acuratețe milimetrică. Datorită proprietăților specifice ale laserului, acesta de asemenea cauterizează țesutul în timpul tăierii, ceea ce înseamnă că sângerarea este minimă și există mai puține șanse de infecție după procedură. Acest aspect asigură de asemenea un timp de recuperare mai scurt.

După terminarea procedurii, pacientul este monitorizat de echipa medicală pentru a se asigura că nu apar complicații. În general, pacienții pot reveni la activitățile normale în scurt timp după procedură.

Frenectomia linguală cu laser reprezintă o evoluție majoră în tratarea problemelor frenului lingual, asigurând un proces mai puțin invaziv și o recuperare mai rapidă pentru pacienți.

Beneficiile Frenectomiei Linguale cu Laser

Optând pentru frenectomia linguală cu laser, pacienții se bucură de o mulțime de beneficii fata de tehnica chirurgicală tradițională.

  1. Eficiența procedurii este unul dintre cele mai mari avantaje. Laserul folosit în procedură taie cu precizie frenul și, de asemenea, cauterizează rana în același timp, ceea ce reduce semnificativ sângerarea și necesitățile de sutură. Acest fapt conduce la recuperare mai rapidă și mai puțin disconfort pentru pacient.
  2. Confortul pacientului. Frenectomia linguală cu laser este o procedură minim invazivă, care necesită o anestezie locală minimă și, de multe ori, nu implică nevoia de suturi. Disconfortul postoperator este de asemenea minim, majoritatea pacienților putându-se întoarce la activitățile lor zilnice într-un interval scurt de timp.
  3. Precizia laserului permite medicului să controleze adâncimea și extinderea tratamentului, reducând astfel potențialele daune asupra țesuturilor înconjurătoare. Aceasta nu doar că reduce durerea postoperatorie, dar ajută și la menținerea aspectului natural al zonei operate.
  4. Imbunătățirea semnificativă a calității vieții pacientului. Îmbunătățirea mobilității limbii poate duce la ameliorări semnificative în funcțiile precum vorbirea, masticatia și deglutiția, care pot avea un impact profund asupra stării de bine fizice și psihice a individului.

Toate aceste avantaje fac din frenectomia linguală cu laser o alegere superioară pentru cei care se confruntă cu restricții ale limbii cauzate de un fren lingual anormal.

Frenectomie Linguală cu Laser la bebeluși și copii

Frenectomia linguală cu laser este o procedură care poate fi folosită la o gamă largă de vârste. Cu toate acestea, beneficiile cele mai semnificative sunt adesea observate la pacienții mai tineri, în special nou-născuții și copiii mici.

Bebelușii care au dificultăți la alăptare din cauza unui fren lingual restrictiv pot fi candidați ideali pentru frenectomia linguală cu laser.

Procedura poate ajuta la îmbunătățirea abilității copilului de a se atașa la sân, ceea ce poate contribui la o alimentare mai eficientă și, în ultimă instanță, la o creștere și dezvoltare sănătoasă.

Copiii mici care au dificultăți cu vorbirea sau mâncarea din cauza unui fren lingual restrictiv pot beneficia, de asemenea, de această procedură. De mare ajutor poate fi și în cazul copiilor care suferă de anumite probleme ortodontice din cauza frenului lingual.

Este important de menționat că, în timp ce procedura este minim invazivă și în general sigură, fiecare pacient este unic și necesită o evaluare individuală amănunțită.

Medicii vor lua în considerare istoricul medical, simptomele prezente, severitatea situației și potențialele riscuri și beneficii înainte de a recomanda frenectomia linguală cu laser. Totuși, cu beneficiile sale considerabile și riscurile reduse, procedura reprezintă deseori o opțiune valoroasă pentru cei afectați de problemele cauzate de un fren lingual restrictiv.

frenectomie laser bucuresti bebelusi

Ce să așteptați de la Frenectomie Linguală cu Laser

Timpul necesar procedurii de frenectomie linguală cu laser variază, dar în majoritatea cazurilor, întreaga procedură poate fi finalizată în 10-15 minute. Aceasta se va desfășura într-un mediu controlat, sub atenta supraveghere a unui profesionist calificat.

După procedură, s-ar putea să observați o îmbunătățire imediată a mișcărilor limbii. În cazul nou-născuților sau al copiilor mici, aceasta poate duce la o capacitate îmbunătățită de alăptare sau de hranire cu biberonul. La copiii mai mari sau la adulți, rezultatele includ de cele mai multe ori îmbunătățirea vorbirii și a alimentației.

Perioada de recuperare după o frenectomie linguală cu laser este în general scurtă și lipsită de complicații majore. După procedură, pacienții pot prezenta un ușor disconfort în zona tratată, dar acesta se diminuează în mod obișnuit în câteva zile.

Frenectomie cu Laser Pret – Cât costă această procedură?

Costul unei proceduri de frenectomie linguală cu laser poate varia în funcție de o serie de factori. 

În general, se poate spune că frenectomia linguală cu laser poate fi considerată o investiție în sănătate și calitatea vieții. În ciuda costului inițial, beneficiile pe termen lung ale procedurii – cum ar fi îmbunătățirea vorbirii, capacitatea de a mânca comod și prevenirea problemelor dentare și ortodontice – fac din aceasta o opțiune de tratament valoroasă.

Pentru o estimare mai concretă a costurilor de frenectomie linguală cu laser, cel mai bine este să consulți un medic chirurg specializat. Ei te pot ajuta să înțelegi costul total al procedurii, ținând cont de nevoile și circumstanțele tale unice.

frenectomie laser bucuresti copii Frenectomie Linguala cu Laser: Ghid Complet

Frenectomia linguală cu laser reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru persoanele de toate vârstele care se confruntă cu probleme legate de un fren lingual restrictiv.

Cu un timp scurt de procedură și recuperare și cu un impact semnificativ asupra calității vieții, această opțiune de tratament constituie un pas înainte în domeniul medicinei dentare.

În timp ce costul poate varia, beneficiile pe termen lung sunt considerabile, făcând din frenectomia linguală cu laser o alegere demnă de luat în considerare pentru cei care caută îmbunătățiri ale sănătății și funcționalității orale a lor sau a copiilor lor.

Frenectomie cu laser la DentalMed Luxury Bucuresti

Echipa medicala a clinicii DentalMed foloseste cele mai performante sisteme laser pentru stomatologie: BIOLASE® EPIC™ X SI SIROLaser Blue. Laserele cu dioda dentara ofera beneficii clare in fata tratamentelor conventionale, cu cicatrici mai mici, vindecare imbunatatita si reducerea bacteriilor. Pentru patient, utilizarea laserului inseamna mai putina durere, drept urmare mai putina medicatie postoperatorie.

Terapia cu laser inseamna stomatologie state-of-the-art si grija desavarsita pentru pacient.

^ SIROLaser Blue (Dentsply Sirona, USA) este primul laser dioda care combina beneficiile diodei albastre, infrarosii si a luminii rosii.
Beneficiul este acela ca poate sa acopere peste 20 de moduri de aplicare in practica stomatologica.

^ BIOLASE® EPIC™ X (BIOLASE, USA) este un dispozitiv chirurgical si terapeutic aflat in avangarda tehnologiei, cu aplicabilitate in zona chirurgiei dentare, a biostimularii si terapiei durerii, albirii dentare sau decontamarii bacteriene. Biolase este liderul mondial in stomatologia laser de peste 25 de ani! Cu mai mult de 25.000 de lasere vandute pana în prezent, BIOLASE conduce industria mondiala a dispozitivelor laser.

Pe langa medicii chirurgi, care efectueaza procedura de frenectomie cu laser, la DentalMed Luxury Bucuresti exista department specializat de stomatologie pediatrica (stomatologie pentru copii). Astfel, consultul este interdisciplinar pentru pacientii copii, pentru a asigura maximul de confort, cooperare si o experienta cat mai putin stresanta pentru copii.

In cazul in care echipa medicala considera necesar, copiilor li se pot administra tehnici de linistire speciale (terapia ghidata comportamentala) sau de sedare speciale (inhalosedare, sedare constienta medicamentoasa).