Romanian English Français Deutsch Chinese

Parodontoza Tratament

Descopera care este cel mai potrivit tratament pentru parodontoza!

PARODONTOZA

Tratament || Ce nu se stie despre parodontoza || Cine este expus riscului ?

Desi afectiunile parodontale (gingivita, parodontita, parodontoza avansata) afecteaza in mod surprinzator 1 din 3 adulti, rezultatul final fiind pierderea dintilor, aceastea sunt tratate cu superficialitate de catre majoritatea pacientilor. Din pacate, inclusiv copiii si adolescentii pot primi diagnosticul de “parodontoza”, iar un tratament pentru parodontoza adecvat se poate stabili doar personalizat, pentru fiecare caz in parte, in functie de gradul de afectare parodontala si de varsta pacientului.

Data fiind importanta si incidenta parodontozei, clinica stomatologica DentalMed acorda o atentie speciala tratamentului parodontozei. In acest sens, in cadrul clinicii exista o echipa internationala de 7 chirurgi specializati in tratamentul parodontozei (medici parodontologi).

In cadrul clinicii DentalMed, medicul parodontolog are ca si obiectiv principal 1. informarea pacientilor asupra tratamentului parodontozei in toate aspectele ei 2. tratamentul parodontozei prin metode chirurgicale de ultima generatie si 3. permanent follow up asupra mentinerii rezultatelor tratamentului.

CUM SE TRATEAZA PARODONTOZA 

Clinica dentara DentalMed este Centru de Excelenta in Tratamentul Parodontozei. Anual in clinica stomatologica DentalMed sute de pacienti beneficiaza cu succes de interventii chirurgicale de regenerare gingivale cu BioMateriale (operatii parodontale):

1. Tratament Parodontoza folosind tehnicile chirurgicale clasice: Operatie Parodontala Regenerativa (Flap Debridement cu Guided Tissue Regeneration) cu BioMateriale de Regenerare (Emdogain, BioOss, BioGide, etc.)

2. Tratament Parodontoza cu Laser

In tratamentul cu laser al parodontozei medicul parodontolog utilizeaza laserul dentar pentru accesul si eliminearea tesutului inflamat din jurul radacinii dintelui. Prin expunerea radacinii si igienizarea tesutului infectat se realizeaza detartrajul subgingival (root planning).

Aceasta tehnica inovativa in care se foloseste laserul pentru tratamentul parodontozei implica eliminarea placii si a tartrului formate sub linia gingivala si in jurul radacinii. Dupa care medicul parodontolog foloseste laserul cu scopul de a netezi suprafata radacinii, pentru a elimina orice suprafata rugoasa care ar putea atrage coloniile de bacterii cauzatoare de infectii. Suprafata dintre gingie si radacina poate incepe astfel procesul de vindecare si regenerare.

Citeste articolul complet despre Parodontoza Tratament cu Laser

CE NU SE STIE DESPRE PARODONTOZA

  citeste articolul complet

  • Dinti sanatosi nu inseamna dinti fara carii.
  • Parodontoza este evolutiva, avand un final sigur: pierderea dintilor!
  • Pacientii tineri nu sunt feriti de atacul bacterian si implicit de parodontoza.  
  • Tratamentul activ al parodontozei este doar cel de natura chirurgicala, in situatia in care pungile parodontale depasesc 4-5-6 mm.
  • Parodontoza nu poate fi vindecata, prin interventie se realizeaza stoparea din evolutie a acesteia. 
  • Parodontoza este numita si “silent killer” sau boala dintilor frumosi.

Afectiunile gingivale reprezinta cea mai importanta cauza a pierderii dintilor la populatia adulta. Dintii dumneavoastra ar trebui sa va serveasca toata perioada vietii.

Cu o ingrijire adecvata acest lucru se poate realiza. Periajul regulat, folosirea atei dentare si vizitele periodice pentru detartraj si periaj profesional pot ajuta in evitarea bolilor parodontale, care sunt principala cauza a pierderii dintilor.

Cuvantul “parodontal” isi are originea in greaca veche si inseamna “in jurul dintelui”. Bolile parodontale sunt cauzate de bacterii care sub forma de placa microbiana sau tartru adera de gingii, os si tesuturile inconjuratoare. Acest proces este de obicei nedureros in primele faze, dar consecintele bolii parodontale sunt severe daca sunt lasate netratate.

 

TIPURI DE BOLI PARODONTALE

1. Gingivita: Placa bacteriana irita gingiile, facandu-le sensibile si sangerande. Aceasta faza este inca reversibila.

2. Parodontita (parodontoza in termeni populari): Daca nu este indepartata, placa microbiana se transforma in tartru. Continuand sa creasca, acesta impinge insertia gingivala spre radacina sau o indeparteaza de dinte. Se formeaza astfel pungi intre dinte si gingie.

3. Parodontoza avansata: Boala continua sa avanseze, distrugand mai mult os si ligament parodontal. Dintii, chiar si cei sanatosi, pot deveni mobili, cateodata trebuind extrasi.

Cu toate ca placa microbiana este principala cauza a bolii parodontale, exista si alti factori care o favorizeaza, ca fumatul, utilizarea contraceptivelor orale, punti neadaptate corect marginal, obturatii dentare vechi, boli sistemice precum SIDA sau diabet, anumite tipuri de steroizi sau alte medicamente, bruxism si chiar o proasta alimentatie.

Mai multe informatii despre parodontoza (“periodontal disease” in engleza) puteti afla si accesand website ul Academiei Americane de Parodontologie https://www.perio.org/consumer/patient-resources


Raspunde chestionarului despre parodontoza si afla daca exista risc pentru tine!

Despre Parodontoza cu dr. Mihnea Velisarato in cadrul emisiunii TV Digi24 “Tinerete fara Batranete”

PROGRAMARE

+40 726 770 357

Sau completează formularul de mai jos si un reprezentant al clinicii noastre va va contacta in cel mai scurt timp posibil

CUM NE GASESTI

Calea 13 Septembrie nr. 102, Bl. 48A, 050727
Langa JW Marriot Grand Hotel Bucuresti

Urgențe non-stop