Romanian English Fran├žais Deutsch Chinese

Parodontoza Tratament

Descopera care este cel mai potrivit tratament pentru parodontoza

Desi afectiunile parodontale (gingivita, parodontita, parodontoza avansata) afecteaza in mod surprinzator 1 din 3 persoane, rezultatul final fiind pierderea dintilor, aceastea sunt tratate cu superficialitate de catre majoritatea pacientilor. Parodontoza este numita si “silent killer” sau boala dintilor frumosi.

Data fiind importanta si incidenta bolii parodontale, clinica DentalMed acorda o atentie speciala tratamentului parodontozei. In acest sens, in cadrul clinicii exista o echipa internationala de medici specializati in tratamentul parodontozei, care are ca si obiectiv principal informarea pacientilor asupra tratamentului parodontozei in toate aspectele ei, tratamentul acestei afectiuni prin metode chirurgicale state of the art si un permanent follow up asupra mentinerii rezultatelor tratamentului.

Astfel, in clinica DentalMed anual sute de pacienti beneficiaza cu succes de interventii chirurgicale reconstructive osoase si gingivale (operatii parodontale).

CE NU SE STIE DESPRE PARODONTOZA

  citeste articolul complet

    • Dinti sanatosi nu inseamna dinti fara carii.
    • Boala este evolutiva avand un final sigur: pierderea dintilor.┬á
    • Pacientii tineri nu sunt feriti de atacul bacterian si implicit de boala parodontala.

CUM SE TRATEAZA PARODONTOZA 

citeste articolul complet

    • Tratamentul activ al bolii parodontale este doar cel de natura chirurgicala, in situatia in care pungile parodontale depasesc 4-5-6 mm.
    • Boala parodontala nu poate fi vindecata, prin interventie se realizeaza stoparea din evolutie a acesteia.┬á

Afectiunile gingivale – cea mai importanta cauza a pierderii dintilor la populatia adulta. “Ignorati-va dintii si veti ramane fara ei!” Dintii dumneavoastra ar trebui sa va serveasca toata perioada vietii.

Cu o ingrijire adecvata acest lucru se poate realiza. Periajul regulat, folosirea atei dentare si vizitele periodice pentru detartraj si periaj profesional pot ajuta in evitarea bolilor parodontale care sunt principala cauza a pierderii dintilor.

Cuvantul “parodontal” isi are originea in greaca veche si inseamna “in jurul dintelui”. Bolile parodontale sunt cauzate de bacterii care sub forma de placa microbiana sau tartru adera de gingii, os si tesuturile inconjuratoare. Acest proces este de obicei nedureros in primele faze, dar consecintele bolii parodontale sunt severe daca sunt lasate netratate.

Numarul persoanelor afectate de boala parodontala este destul de mare, aproximativ 3 din 4 adulti suferind de o forma sau alta a acestei boli.

Tipuri de boli parodontale:

1. Gingivita: Placa bacteriana irita gingiile, facandu-le sensibile si sangerande. Aceasta faza este inca reversibila.

2. Parodontita (parodontoza in termeni populari): Daca nu este indepartata, placa microbiana se transforma in tartru. Continuand sa creasca, acesta impinge insertia gingivala spre radacina sau o indeparteaza de dinte. Se formeaza astfel pungi intre dinte si gingie.

3. Parodontita avansata: Boala continua sa avanseze, distrugand mai mult os si ligament parodontal. Dintii, chiar si cei sanatosi, pot deveni mobili, cateodata trebuind extrasi.

Cu toate ca placa microbiana este principala cauza a bolii parodontale, exista si alti factori care o favorizeaza, ca fumatul, utilizarea contraceptivelor orale, punti neadaptate corect marginal, obturatii dentare vechi, boli sistemice precum SIDA sau diabet, anumite tipuri de steroizi sau alte medicamente, bruxism si chiar o proasta alimentatie.

Echipa dedicata de medici specialisti parodontologie

Mai multe informatii despre parodontoza (“periodontal disease” in engleza) puteti afla si accesand website ul Academiei Americane de Parodontologie https://www.perio.org/consumer/patient-resources

Parodontoza este un risc si pentru tine?

Raspunde la chestionarul din imagine si afla daca exista riscul ca gingiile tale sa fie afectate de parodontoza. Consulta medicul parodontolog daca ai raspuns cu DA la cel putin una din intrebarile din imagine.

Tratamentul Parodontozei cu dr. Dragos Popescu si dr. Mihnea Velisarato in cadrul emisiunii RealitateaTV “Diferente si Esente”

Despre Parodontoza cu dr. Mihnea Velisarato in cadrul emisiunii TV Digi24 “Tinerete fara Batranete”

PROGRAMARE

+40 726 770 357

Sau completeaz─â formularul de mai jos si un reprezentant al clinicii noastre va va contacta in cel mai scurt timp posibil

CUM NE GASESTI

Calea 13 Septembrie nr. 102, Bl. 48A, 050727
Langa JW Marriot Grand Hotel Bucuresti

Urgen╚Ťe non-stop