fbpx

Adevărul despre Fatetele Dentare Universale disponibile în Farmacii si Magazine Online

Singura clinica dentara Furnizor al Casei Regale a Romaniei. Din anul 2013, cu mandrie.

Autor: dr. Daniela Popescu

Acest articol analizează mitul “fatetele dentare universale disponibile în farmacii si magazine online, proteze dentare universale”, subliniind riscurile și dezavantajele utilizării lor.

Deși pot părea o soluție atrăgătoare și accesibilă, ele pot provoca daune serioase dentare și pot duce la accidente care pot afecta dantura…

În contrast, utilizarea fatetelor dentare profesionale, precum cele oferite de DentalMed, implică un proces detaliat și personalizat care asigură confort, siguranță și un zâmbet natural.

Beneficiind de tehnologii inovatoare, cum ar fi Digital Smile Design, DentalMed oferă pacienților posibilitatea de a-și modela și previzualiza zâmbetul dorit înainte de a începe tratamentul, pentru rezultate impresionante, la care au visat dintotdeauna.

Ce sunt fatetele dentare? De ce ar opta cineva pentru fatete dentare universale din farmacii sau magazine online?

Tuturor ne place să vedem zâmbete luminoase, perfecte, atunci când ne uităm la vedetele de la Hollywood sau din social media. În definitiv, cine nu și-ar dori un astfel de zâmbet? Ei bine, nu e nevoie să călătoriți la Hollywood pentru a obține un asemenea zâmbet.

În era modernă a stomatologiei, putem îmbunătăți aspectul și strălucirea zâmbetului nostru chiar aici, în confortul propriei țări. 

Cum? Răspunsul este simplu: “Fatetele dentare”.

Fatetele dentare sunt niște foițe subțiri, realizate în general din ceramică, porțelan sau compozit se aplică pe partea frontală a dintelui pentru a îmbunătăți estetica acestuia, modificând culoarea, forma, dimensiunea sau chiar lungimea sa. De-a lungul anilor, fatetele dentare au devenit o soluție populară pentru corectarea diverselor probleme dentare cum ar fi: dinți înghesuiți, strâmbi, decolorați sau deteriorați.

Cu toate acestea, recent a început să circule o nouă tendință pe piață: fatetele dentare universale disponibile în farmacii sau magazine online. Pe scurt, acestea sunt fatete „one-size-fits-all”, care promit un zâmbet perfect, minus vizita la stomatolog. Sună prea bine ca să fie adevărat, nu-i așa? 

Fatetele dentare universale sunt, de fapt, o gutiera ce acopera dintii realizata dintr-un plastic alb. Se aplica pe dinti, printr-o adaptare precara, avand rol exclusiv estetic, pe termen scurt.

Permiteți-ne să vă povestim despre Ana (identitatea reala a pacientei este alta) o tânără care a dorit mereu să aibă dinți albi perfect drepți. După o căutare pe internet, Ana a descoperit fatetele dentare universale din farmacii si magazine online. Costul redus și posibilitatea de a avea un zâmbet perfect, fără a merge la stomatolog, a atras-o imediat. Așa că și-a cumpărat un set de pe un magazin online.

În acest articol, vom discuta mai multe despre experiența Anei și vom arunca o lumină asupra adevărului despre fatetele dentare universale, explicând riscurile pe care le prezintă pentru sănătatea orală și de ce este întotdeauna o alegere mai bună să recurgeți la un tratament stomatologic profesional.

Fatete dentare universale – ce sunt și cum funcționează?

Fatetele dentare universale, cum sugerază și numele, au fost concepute cu intenția de a se potrivi tuturor. Practic, sunt fatete “one-size-fits-all”, care se presupune că se vor adapta oricărui tip de dinte. Mai sunt numite si “Snap on smile”, “fatete snap on” sau “fatete dentare false”. Cu o aplicare aparent simplă și fără necesitatea de a vizita cabinetul stomatologic, acestea au atras rapid atenția multor doritori de zâmbete perfecte.

De obicei, aceste fațete dentare vin cu o serie de instrucțiuni despre cum să le modelezi înainte de a le lipi de dinți, garantând o potrivire “perfectă”. Însă, cum toți oamenii sunt diferiți și la fel și dinții lor, întrebarea rămâne: cât de “universale” pot fi aceste fațete în realitate?

În ceea ce privește materialele din care sunt realizate, fatetele dentare universale sunt de cele mai multe ori confecționate dintr-un tip de plastic sau de rășină. Ele sunt mai puțin rezistente și mai puțin estetice decât fatetele dentare profesionale, care sunt realizate din ceramică,  porțelan sau compozit.

fatete dentare universale proteza universala farmacie

“Fatetele dentare universale” sunt, de fapt, o gutiera ce acopera dintii, realizata dintr-un plastic alb. Se aplica pe dinti, printr-o adaptare precara, avand rol exclusiv estetic, pe termen scurt.

Datorită procesului de producție în masă, aceste fațete universale nu oferă aceeași calitate și precizie în detalii pe care o oferă fatetele dentare confectionate manual în laboratorul unui tehnician dentar.

În următorul capitol, vom discuta despre riscurile asociate cu utilizarea acestor fațete dentare universale și de ce ar trebui să alegeți întotdeauna un tratament stomatologic personalizat.

Riscuri și Probleme Asociate cu Fatete Dentare Universale

Ca multe alte produse “universale” disponibile pe piață, fatetele dentare universale, deși pot părea atractive la prima vedere, vin cu propriile lor seturi de probleme și riscuri.

Și Ana a învățat asta pe pielea ei. După ce a aplicat fatetele conform instrucțiunilor, prima impresie a fost de fapt una destul de bună. Dinții ei păreau mai albi, mai drepți și mai egali. Cu toate acestea, în curând a înțeles că aspectul nu este totul.

În primul rând, fatetele universale nu au fost adaptate pentru ea. În ciuda promisiunilor producătorului, se potriveau destul de prost. Purtarea lor era incomoda, iar vorbitul suna ciudat.

În al doilea rând, a observat că fatetele au început să îi slăbească smalțul dinților – ceva ce nu ar fi întâmplat cu fatetele dentare profesionale, deoarece acestea sunt prelucrate astfel încât să se potrivească perfect cu dantura pacientului.

În plus, deoarece aceste “fatete universale” nu erau personalizate pentru ea, acestea au făcut dificilă masticația și au expus-o la riscul accidentelor orale. Într-o zi, în timp ce mânca un măr, o fatetă s-a desprins, ceea ce ar fi putut duce la înghițirea sau inhalarea accidentală.

Într-un final, experiența inițială plăcută s-a transformat într-un coșmar. Nu numai că era inconfortabilă, dar începea să simtă și durere.

Acesta este doar un exemplu al felului în care fatetele dentare universale, deși pot părea o soluție convenabilă și accesibilă, pot face de fapt mai mult rău decât bine. În ciuda economiilor inițiale, problemele pe termen lung pe care le pot cauza pot duce la costuri dentare mult mai ridicate în viitor.

Fatetele Dentare Profesionale oferite de DentalMed Luxury Bucuresti

Procesul de realizare a reconstructiei zambetului prin fatete dentare la DentalMed Luxury Bucuresti este unul meticulos și individualizat, cu scopul de a oferi fiecărui pacient rezultatul dorit. Experții noștri, medici stomatologi specializati in estetica dentara, realizeaza mai întâi o consultație detaliată, pentru a înțelege nevoile individuale ale fiecărui pacient, după care începe etapa de proiectare.

fatete dentare Adevărul despre Fatetele Dentare Universale disponibile în Farmacii si Magazine Online

Prin utilizarea tehnologiei Smile Design, creăm o simulare a zâmbetului plănuit, luând în considerare proporțiile feței, designul și culoarea dentară, și proporțiile dintre dinți, pentru un rezultat optim.

După aprobarea proiectului de zâmbet de către pacient, este timpul pentru etapa de preparare. Aceasta poate implica o usoaral șlefuire a smalțului dintelui pentru a asigura o potrivire perfectă a fatetei. În acest timp, pacientului i se aplică fatete provizorii.

Ședința finală implică cimentarea fatetelor, realizate manual în laboratorul nostru dentar sau cu ajutorul tehnologiei asistate de computer, CAD CAM. Pacientul va realiza impreuna cu medicul o serie de probe specifice, pentru a ne asigura ca sunt respectati toti parametrii medicali, inclusiv confortul purtarii lor și aspectul. Ne asiguram ca sunt sunt perfect adaptate și, bineinteles, că pacientul este mulțumit de noua lui înfățișare.

Avantajele unui tratament stomatologic cu fatete dentare profesionale sunt multe. Ele oferă un aspect natural dinților, sunt rezistente la pete și sunt fabricate pentru a se potrivi perfect cu restul danturii, asigurând un confort maxim. În plus, procedura este minim invazivă și gingiile tolerează foarte bine portelanul sau compozitul din care sunt realizate fatetele.

La DentalMed am lucrat cu mii de pacienți care și-au îmbunătățit încrederea prin obținerea zâmbetului dorit cu fațete dentare. Un exemplu ar fi al unui tânăr care a venit la noi cu dinții disproporționați și decolorați. După un set complet de fațete dentare, a plecat cu un zâmbet strălucitor și plin de încredere. Un alt pacient, un adult care a luptat ani de zile cu dinții strâmbi, a decis să aleagă fatetele în locul aparatului dentar. Rezultatele au fost extraordinare, îmbunătățind nu numai aspectul estetic, ci și funcția corectă a dinților lui.

Digital Smile Design: Tratamentul de vârf al Clinicii DentalMed

În centrul procesului nostru de aplicare a fatetelor dentare se află Digital Smile Design (DSD), o tehnologie revoluționară care ne permite să vizualizăm și să personalizăm zâmbetul pacientului înainte de a începe vreun tratament.

fatete dentare ceramica e.max Adevărul despre Fatetele Dentare Universale disponibile în Farmacii si Magazine Online

Digital Smile Design începe cu o analiză digitală, estetică și funcțională a zâmbetului pacientului. Utilizăm fotografiile și imaginile video ale zâmbetului pacientului alături de alte analize specifice, precum radiografiile și tomografia computerizată, pentru a ne forma o înțelegere completă a zâmbetului pacientului și a modului în care acesta poate fi îmbunătățit.

Pe baza acestor constatări, începem procesul de proiectare a zâmbetului perfect. Mediante o simulare pe computer, concepem o reprezentare vizuală a zâmbetului dorit, permițând pacientului să vadă în avans cum vor arăta dinții după aplicarea fatetelor. Este ca și cum am putea încerca diferite “versiuni” ale zâmbetului, înainte de a alege cea potrivită!

DSD nu numai că ne permite să arătăm pacienților cum vor arăta după tratament, dar îi implică și pe aceștia în procesul de decizie. Pacienții sunt încurajați să își exprime opiniile și preferințele, punându-se accentul pe un rezultat care nu doar că arată bine, dar care îi face și să se simtă bine.

Un avantaj suplimentar al DSD este capacitatea de a îmbunătăți comunicarea și coordonarea între toate părțile implicate în tratamentul dentar – de la dentist și tehnicianul dentar, până la pacient. Toate acestea conduc la rezultate optime și la niveluri mai ridicate de satisfacție a pacienților.

WhatsApp Image 2024 03 26 at 12.58.20 1 Adevărul despre Fatetele Dentare Universale disponibile în Farmacii si Magazine Online

La DentalMed, suntem mândri să oferim această tehnologie revoluționară care ne permite să transformăm viețile pacienților noștri cu o precizie și o rafinament fără precedent. Fiecare zâmbet pe care îl creăm prin intermediul DSD este unic, la fel ca și pacientul care îl poartă.

Am explorat de-a lungul acestui articol adevărul necosmetizat despre fatetele dentare universale disponibile în farmacii. În ciuda atractivității lor aparente, am punctat multiple probleme și riscuri asociate: de la inconveniențe și disconfort, potențialele daune ale smalțului dentar, până la riscuri mai mari precum accidentele orale.

WhatsApp Image 2024 03 26 at 12.58.20 Adevărul despre Fatetele Dentare Universale disponibile în Farmacii si Magazine Online

Aceasta ne aduce înapoi la experiența Anei. În ciuda aparențelor inițiale promițătoare, utilizarea fatetelor dentare universale s-a dovedit a fi o decizie costisitoare și dureroasă pentru ea. În cele din urmă, a ajuns la clinica noastră, DentalMed Luxury Bucuresti, unde echipa noastră de specialiști a reușit să rectifice problema și să-i ofere zâmbetul la care aspira, dar într-un mod sănătos și sigur.

Alegerea fatetelor dentare profesionale poate părea la început un proces mai complex și costisitor, dar beneficiile pe termen lung incontestabil depășesc posibilele eforturi și costuri inițiale. Rezultatele sunt de lungă durată, se potrivește perfect, arată natural, și mai presus de toate, nu provoacă niciun rău sănătății dentare.

WhatsApp Image 2024 03 26 at 12.58.21 Adevărul despre Fatetele Dentare Universale disponibile în Farmacii si Magazine Online

La DentalMed, misiunea noastră este de a oferi fiecărui pacient tratamentul stomatologic individualizat de care are nevoie pentru a obține zâmbetul pe care și-l dorește. În munca noastră folosim cele mai noi tehnologii, printre care și sistemul inovator Digital Smile Design, care ne permite să personalizăm fiecare zâmbet la detalii finite.

Dacă te-ai întrebat vreodată despre fatetele dentare și cum acestea îți pot transforma zâmbetul, te invităm la Clinica Stomatologica DentalMed Luxury Bucuresti pentru o consultatie. Hai să discutăm împreună despre cum îți poți realiza zâmbetul la care ai visat, într-un mod sigur și sănătos. Cu DentalMed, zâmbetul tău este întotdeauna în mâini bune.

Autor: dr. Daniela Popescu