fbpx

Scanarea digitală Modjaw 4D: Inovația care redefinește estetica și funcționalitatea în stomatologie.

Singura clinica dentara Furnizor al Casei Regale a Romaniei. Din anul 2013, cu mandrie.

Autor: Dr. Bogdan Burducea

Scanarea Digitala 4D Dentistry™ powered by Modjaw™ reprezinta cel mai complex protocol de analiza si diagnostic din stomatologie, folosind modelarea 3D, miscarea maxilarului si ocluzia dinamica a pacientilor.                                                  

În universul dinamic al stomatologiei, Modjaw 4D se profilează ca o adevărată revoluție. Provenind de la o companie franceză de MedTech, această tehnologie este destinată să transforme radical conceptul de estetică și reabilitare orală prin integrarea datelor dinamice în registrul morfologic al maxilarului.

Ce este Modjaw 4D și cum funcționează?

Modjaw 4D reprezintă vârful inovației în stomatologia restaurativă. Printr-un protocol simplificat, tehnologia permite importul de modele 3D obținute de la orice tip de scanner intra-oral și adaugă o nouă dimensiune – mișcarea în timp real a maxilarului. Acest proces este cunoscut sub numele de Jaw Morphodynamics™ și oferă o imagine completă și dinamică a ocluziei și mișcării mandibulare.

Sistemul dispune de componente hardware concepute pentru captarea mișcării maxilarului și a dinamicii ocluzale, complementate de un software – TWIM™ (Tech In Motion™), care permite redarea și partajarea înregistărilor dinamice ale pacienților. Modjaw 4D reprezintă un real ajutor pentru medici dentistii, oferind posibilitatea de a arăta, explica și împărtăși, într-un mod interactiv, experiențe memorabile cu pacienții, îmbunătățind astfel rata de intelegere si acceptare a tratamentului.

Beneficiile tehnologiei Modjaw 4D:

Impresionează cu o viziune a mișcării maxilarului în timp real, contribuind la o experiență memorabilă în cabinetul stomatologic.

Permite o analiză exhaustivă a mușcăturii prin înregistrarea tuturor mișcărilor zilnice ale pacientului, cum ar fi masticația, fonația și înghițirea.

Crearea unei amprente digitale dinamice, prin adăugarea datelor provenite de la scanări CBCT, faciale și fotografii.

Posibilitatea de a exporta seturi de date ale pacienților, pentru utilizare ulterioară în softuri CAD existente, extinzând aplicabilitatea în realizarea de lucrări protetice personalizate.

Dispozitivul Modjaw 4D prezintă rezultate dependente calitativ de datele introduse și de competența operatorului, fiind esențiala parcurgerea de catre echipa medicala a cursurilor speciale de pregatire si training, pentru ca rezultatele analizei functionale realizate cu Modjaw 4D sa fie cu adevarat relevante si utile.

În termeni de comunicare eficientă, Modjaw 4D dispune de funcții avansate de vizualizare a proporțiilor feței, cartografierea dinamicii contactelor dentare sau afișarea curbei ocluzale.

Respectând un protocol simplu, Modjaw 4D se distinge ca o soluție de comunicare puternică, facilitând interacțiunea pozitivă între medic și pacient și contribuind la decizii informate în privința tratamentului. Eficiența acestui protocol îmbunătățește diagnosticarea în vederea aplicării unui aparat dentar, fațetelor dentare, etc.

Modjaw 4D își propune să devină un standard în stomatologia digitală, oferind nu doar rezultate estetice superioare, ci și o funcționalitate îndelungată, pentru sănătatea orală pe termen lung.

Autor: Dr. Bogdan Burducea