Proiecte caritabile

INVITAȚIE
# Dreptul la fericire – eveniment dedicate Zilei Internaționale a Sindromului Down

București, 17 martie 2015. Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) alături de Plaza România și Fundația DentalMed vă invită joi, 19 martie, începând cu ora 18:00 la Plaza România, etajul 1, la evenimentul #DREPTUL LA FERICIRE, dedicat Zilei Internaționale a Sindromului Down.

Evenimentul este punctul central al campaniei cu același nume pe care CEDCD a derulează în perioada 1 și 21 martie cu scopul de a promova drepturile copiilor cu Sindrom Down în încercarea de a schimba percepția pe care publicul din România o are față de copiii cu dizabilități.

În premieră în România, vă invităm să asistați la o prezentare de modă pentru copii, ai căror protagoniști vor fi copiii cu Sindrom Down, iar tânărul artist Nadir va susține un mini-concert dedicat tuturor celor care cred în dreptul la fericire.

#DREPTUL LA FERICIRE

Campania noastră este inspirată de valori universale precum "Viața, Libertatea și căutarea Fericirii" , dar și de credința că toți copiii, indiferent de condiție, etnie, religie, de existenta unui cromozom in plus sau de particularitățile lor au dreptul și pot fi fericiți.

COPIILOR CU SINDROM DOWN DIN ROMÂNIA LI SE REFUZĂ DREPTUL LA FERICIRE

Deși copiii cu Sindrom Down zâmbesc mai mult ca oricare dintre noi, viitorul lor în România nu le zâmbește deloc, de multe ori aceștia fiind îngrădiți de izolare și discriminare. Societatea noastră le limitează dreptul la fericire printr-un sistem legislativ defectuos, educație ne-incluzivă și abuzuri.

COPIII CU SINDROM DOWN AU DOAR UN CROMOZOM ÎN PLUS
ȘI ACESTA ÎI SEPARĂ DE DREPTUL LA FERICIRE

Sindromul Down este o anomalie genetică ce afectează perechea numarul 21 de cromozomi, pe care intervine o diviziune celulară atipică, în urma căreia rezulta un extra-cromozom, al treilea. Acest surplus de informaţie genetică îi transformă pe unii copii în copii speciali.
Ziua Mondială a Sindromului Down este marcată pe 21 martie (21.03), pentru a simboliza acest al treilea cromozom de pe perechea 21.

PROGRAMUL EVENIMENTULUI #DREPTUL LA FERICIRE

18:00 – 19:00 – Colțul fericirii

– Face painting și alte distracții pentru copii oferite de Pixy Events

– Sfaturi întru fericire de la Happy Minds

19:00 – 20:00

– Prezentare de modă pentru copii oferită de Sipet de Sidef si Duios și susținută de copii speciali

– Concert NADIR

– Extragere tombola caritabilă* #Dreptul la fericire cu premii constând în: 3 vouchere Diverta în valoare de 50 lei, 3 pachete de igienizare si mascotele DentalMed, 1 set de parfum Salvatore Feragamo, 3 abonamente lunare la Wordclass Plaza și 1 uscător de păr Braun.

*Participarea la tombolă se face prin achiziționarea unui bilet pe timpul evenimenului.

Mai multe informatii despre evenimentul #Dreptullafericire pe: www.cedcd.ro/dreptullafericire

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vineri, 25 octombrie 2013, de ziua Majestăţii Sale Regelui Mihai I, Fundaţia Principesa Margareta a României a organizat, la Ateneul Român, a şasea ediţie a concertului de strângere de fonduri în beneficiul programului Tinere Talente. Concertul a fost oferit de violonistul Giuliano Carmignola şi Ansamblul La Stravaganza, dirijat de Christian Badea.

La eveniment au participat Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare, Principele Radu şi Principele Nicolae ai României.
Evenimentul a strâns din donaţii, sponsorizări şi vânzarea de bilete suma de aproape 110.000 de euro pentru susţinerea unei noi generaţii de tineri artişti valoroşi.

„An de an, sute de tineri artişti excepţionali sunt privaţi de posibilitatea de a-şi atinge potenţialul. Nereusita lor, provocată de lipsurile financiare, este o pierdere pentru noi toti.

Am creat programul Tinere Talente pentru a le oferi ajutorul personalizat de care au nevoie.

În ultimii ani, peste 120 de tineri artişti plastici şi muzicieni au reusit performante extraordinare sprijiniti prin burse de studiu, mentorat şi promovare. Sunt foarte mândră de ei. Vom continua acest proiect pentru a sprijini tot mai mulţi dintre tinerii artişti ambiţioşi pe care România îi oferă lumii", a declarat Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României.

Fondurile strânse la concert vor sprijini programul Tinere Talente – ediţia 2014. O nouă generaţie de artişti, cu vârsta între 14 şi 24 de ani, din toată ţara, va putea aplica pentru obţinerea unei burse în luna decembrie a acestui an. Juriul de specialitate îi va selecta pe cei mai promiţători tineri din domeniul muzicii clasice şi cel al artelor plastice.

In deschiderea spectacolului, cele peste 800 de persoane prezente în sala Ateneului Român i-au cunoscut pe bursierii Tinere Talente din acest an, 14 muzicieni şi 14 artişti plastici, urmărind un film documentar realizat de regizorul Cosmin Tomoroga.

Concertul i-a invitat pe spectatori în lumea lui Antonio Vivaldi, prin inconfundabila interpretare în stil baroc a veneţianului Giuliano Carmignola alături de originalul ansamblu de fete La Stravaganza, condus de dirijorul Christian Badea.

 
 
 
17.05.2013 – Seara Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei la Palatul Elisabeta 
 
Miercuri, 15 mai 2013 in prezenta Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei a avut loc "Seara Palatului Elisabeta dedicata Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei".

Evenimentul s-a desfasurat in Sala Regilor a Palatului Elisabeta si s-a bucurat de participarea unor personalitati de prim rang din mediul economic, bancar, diplomatic si cultural.

„Seara Fundaţiei Principesa Margareta a Romaniei" a dorit sa recunoasca cele mai active initiative de responsabilitate sociala ale partenerilor Fundatiei din perioada ultimilor ani.

In discursul sau, Alteta Sa Regala Principesa Margareta a Romaniei a subliniat importanta continuarii demersurilor de responsabilitate sociala din partea mediului privat intr-un an cu multiple incercari pentru categoriile defavorizate social.

La randul sau, Mugurel Margarit Enescu, director executiv al Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei a multumit donatorilor si sponsorilor locali si internationali pentru sprijinul oferit de-a lungul celor 23 de ani de activitate in care Fundatia a investit peste 10 milioane de euro in programe sociale, cu impact in vietile a zeci de mii de copii, tineri, si varstnici din comunitati defavorizate de pe intreg teritoriul Romaniei.

In cadrul Serilor Palatului Elisabeta, Familia Regala reuneste reprezentanti ai mediului privat, ai societatii civile si ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti in vederea stimularii parteneriatelor si a initiativelor in sprijinul dezvoltarii si modernizarii Romaniei.

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei (FPMR) este una din organizatiile neguvernamentale de elita care contribuie la dezvoltarea societatii civile din Romania. Fundatia a fost infiintata in 1990 de Alteta Sa Regala Principesa Margareta a Romaniei cu sprijinul tatalui sau, Majestatea Sa Regele Mihai I.

Misiunea FPMR este de a actiona ca un catalizator pentru dezvoltarea potentialului uman, in spiritul demnitatii, solidaritatii si promovarii talentului si valorilor culturale romanesti. De-a lungul celor 23 de ani de activitate, Fundatia a dezvoltat numeroase proiecte durabile in domeniul educatiei, dezvoltarii comunitatii, societatii civile si culturii, proiecte ce si-au adus contributia la reinnoirea spirituala si sociala a Romaniei.

 
DentalMed sustine Casa Regala si prin sprijinirea unor programe caritabile de traditie, initiate de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei (FPMR). Programul "Tinere Talente", prin care s-au acordat burse de studiu copiilor talentati in arte muzicale si arte plastice a fost primul care a deschis seria proiectelor de sustinere a actiunilor caritabile organizate de FPMR. Programul "Zambet de copil", este un proiect special, initiat de catre Clinica DentalMed in parteneriat cu Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, prin care copii provenind din familii defavorizate au primit asistenta stomatologica prin efectuarea de tratamente dentare de ultima generatie, executate de o echipa internationala de medici specialisti. Fondurile pentru sustinerea activitatilor caritabile sunt obtinute prin eforturile clinicii DentalMed, prin implicarea directa a managementului clinicii si a echipei interne de medici, precum si din donatiile pacientilor DentalMed. 

Doresc o programare

SOLICITA O PROGRAMARE

+40 372 330 300

Sau completează formularul de mai jos si un reprezentant al clinicii noastre va va contacta in cel mai scurt timp posibil

CUM NE GASESTI

Locatie Waze clinica stomatologica

Calea 13 Septembrie nr. 102, Bl. 48A, 050727
Langa JW Marriot Grand Hotel Bucuresti

Locatie Waze clinica stomatologica

Piata Charles de Gaulle 4-6 Bucuresti (OPENING SOON)

Reguli Tratamente in Starea de Alerta

Dragi pacienti,


🔥 Costul aferent Protocolului de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta in cadrul clinicii DentalMed va fi SUPORTAT INTEGRAL DE CATRE Clinica DentalMed, din consideratie pentru pacientii nostri si pentru conditiile speciale ale perioadei pe care o traversam. 🔥Protocolul de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid-19 Stare Alerta in cadrul clinicii DentalMed se refera la urmatoarele actiuni care sunt destinate limitarii raspandirii infectiei cu virusul SARS-COV2:

I. Echiparea personalului clinicii cu Echipamente Personale de Protectie (EPP) pentru echipa formata din medic + asistenta + receptie + personal de suport.

Echipamente Personale de Protectie (EPP) sunt elemente esentiale in asigurarea protectiei impotriva contaminarii cu posibilele infectii generate de virusi si bacterii. Aceste echipamente speciale sunt necesare pentru a proteja echipa medicala si pacientul de o posibila infectare cu virusul SARS-COV-2.

Enumeram mai jos doar cateva dintre echipamentele anti-covid folosite pentru protectia medicilor si a asistentelor care realizeaza tratamente dentare pe parcursul epidemiei de coronavirus:

✅ Masti militare de gaze (medic + asistenta) concepute pentru a fi folosite inclusiv in timpul atacurilor biologice si chimice pentru protectia medicilor si a asistentelor care asigura urgentele. Reprezinta nivelul maxim de protectie la nivelul fetei, asigurand acoperirea gurii, a nasului si a ochilor, intr-o maniera unitara si fara brese de securitate.
✅ Masti cu filtrare superioara (N95, KN95, FFP2, FFP3 standard sau echivalent) pentru situatiile in care nu se pot folosi mastile militare (medic + asistenta)
✅ Combinezoane impermeabile (medic + asistenta) pentru protectia corpului si a capului.
✅ Halate de unica folosinta (medic + asistenta)
✅ Manusi de unica folosinta (minim 2 randuri de manusi pentru fiecare dintre medici/asistente, conform protocoalelor internationale de echipare in conditii de epidemii)
✅ Capelina impermeabila (medic + asistenta)
✅ Cizme din PVC (medic + asistenta) pentru protectia superioara a piciorului.
✅ Protectie pentru incaltaminte (botosi speciali) (medic + asistenta)


II. Echiparea pacientului cu echipamente de unica folosinta constand in:

✅ manusi,
✅ masca chirurgicala,
✅ halat de unica folosinta,
✅ boneta/capelina unica folosinta

III. Dezinfectarea si sterilizarea spatiilor de lucru si a spatiilor comune folosind aparate si tehnologii care sa asigure maximul de eficienta in conditiile epidemiologice actuale. Clinica DentalMed foloseste cel mai sofisticat si complex sistem de sterilizare a aerului din cabinetul dentar de tratament, precum si din spatiile comune, asigurat cu ajutorul echipamentelor de nebulizare pentru sterilizarea aeromicroflorei, precum si a lampilor UV de mare putere.
La sfarsitul fiecarei sedinte de tratament personalul medical asigura dezinfectarea si sterilizarea suprafetelor si a aerului din cabinetul stomatologic, folosind substante biocide speciale, cu grad inalt de eficienta impotriva virusurilor, bacteriilor, pentru prevenirea riscului de propagare a infectiilor. Lampa UV, un instrument care asigura un raport foarte bun intre eficacitatea sterilizarii, respectiv timpul necesar expunerii la lumina ultravioletelor, este folosita de asemenea la finalul fiecare sedintei de tratament.

IV. Suplimentar masurilor recomandate de autoritati, clinica DentalMed procedeaza la:

✅ nebulizarea fiecaruia dintre cele 11 cabinetele stomatologice care sunt utilizate pentru tratamente dupa fiecare tura de lucru (5/6 ore de lucru). Fiecare cabinet stomatologic este astfel nebulizat de 2 ori pe zi, pentru a asigura maximul de siguranta pentru desfasurarea tratamentelor in perioada pandemiei de SARS-COV2.

✅ decontaminarea suprafetelor si a materialelor (inclusiv pentru piesele de imbracaminte ale pacientilor si personalului) folosind o tehnologie inovativa, pe care in Romania o are in dotare doar clinica stomatologica DentalMed (considerand companiile din domeniul medicinei dentare). Este vorba despre aparatul HYGIENIO, care dezinfecteaza cu ajutorul substantelor biocide anti-covid si a aburului proiectat la o temperatura de 160 de grade suprafete complexe, eficacitatea pe CORONAVIRUS fiind de 100% in 10 minute.


✅ Incepand cu 15.05.2020 serviciile medicale complete* ale clinicii DentalMed sunt disponibile pacientilor care au nevoie de tratament dentar.

________________________________________________________________

* Clinica DentalMed si-a reluat activitatea incepand cu 15 mai 2020, in parametrii recomandati de Biroul executiv național al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, prin Decizia Nr. 26/3BExN/5 mai 2020.

In perioada existentei Starii de Alerta pe teritoriul Romaniei (15.05.2020 - pana la noi termene), accesarea serviciilor medicale oferite in cadrul clinicii DentalMed se va face luand in considerare necesitatea aplicarii unui Protocol special de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta. Protocolul de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta este temporar, valabil exclusiv in perioada existentei starii de alerta pe teritoriul Romaniei sau pana la eliminarea masurilor de prevenire și limitare a răspândirii infecției cu COVID-19, stabilite de reglementările legale în vigoare adoptate de autorități.
__________________________________________________________
Echipa DentalMed a fost in permanenta in legatura cu pacientii, inclusiv in perioada Starii de Urgenta nationala, si va ramane la dispozitia pacientilor, folosind mijloacele de comunicare:

☎ Telefon: 0372 330 300 || 031 803 01 70
📧 Email: contact@dental-med.ro
💻 Chat: www.dental-med.ro
__________________________________________________________Sanatatea nu are pret!


Va multumim!
Echipa DentalMed