Romanian English Français Deutsch Chinese

Proiecte caritabile

INVITAȚIE
# Dreptul la fericire – eveniment dedicate Zilei Internaționale a Sindromului Down

București, 17 martie 2015. Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) alături de Plaza România și Fundația DentalMed vă invită joi, 19 martie, începând cu ora 18:00 la Plaza România, etajul 1, la evenimentul #DREPTUL LA FERICIRE, dedicat Zilei Internaționale a Sindromului Down.

Evenimentul este punctul central al campaniei cu același nume pe care CEDCD a derulează în perioada 1 și 21 martie cu scopul de a promova drepturile copiilor cu Sindrom Down în încercarea de a schimba percepția pe care publicul din România o are față de copiii cu dizabilități.

În premieră în România, vă invităm să asistați la o prezentare de modă pentru copii, ai căror protagoniști vor fi copiii cu Sindrom Down, iar tânărul artist Nadir va susține un mini-concert dedicat tuturor celor care cred în dreptul la fericire.

#DREPTUL LA FERICIRE

Campania noastră este inspirată de valori universale precum "Viața, Libertatea și căutarea Fericirii" , dar și de credința că toți copiii, indiferent de condiție, etnie, religie, de existenta unui cromozom in plus sau de particularitățile lor au dreptul și pot fi fericiți.

COPIILOR CU SINDROM DOWN DIN ROMÂNIA LI SE REFUZĂ DREPTUL LA FERICIRE

Deși copiii cu Sindrom Down zâmbesc mai mult ca oricare dintre noi, viitorul lor în România nu le zâmbește deloc, de multe ori aceștia fiind îngrădiți de izolare și discriminare. Societatea noastră le limitează dreptul la fericire printr-un sistem legislativ defectuos, educație ne-incluzivă și abuzuri.

COPIII CU SINDROM DOWN AU DOAR UN CROMOZOM ÎN PLUS
ȘI ACESTA ÎI SEPARĂ DE DREPTUL LA FERICIRE

Sindromul Down este o anomalie genetică ce afectează perechea numarul 21 de cromozomi, pe care intervine o diviziune celulară atipică, în urma căreia rezulta un extra-cromozom, al treilea. Acest surplus de informaţie genetică îi transformă pe unii copii în copii speciali.
Ziua Mondială a Sindromului Down este marcată pe 21 martie (21.03), pentru a simboliza acest al treilea cromozom de pe perechea 21.

PROGRAMUL EVENIMENTULUI #DREPTUL LA FERICIRE

18:00 – 19:00 – Colțul fericirii

– Face painting și alte distracții pentru copii oferite de Pixy Events

– Sfaturi întru fericire de la Happy Minds

19:00 – 20:00

– Prezentare de modă pentru copii oferită de Sipet de Sidef si Duios și susținută de copii speciali

– Concert NADIR

– Extragere tombola caritabilă* #Dreptul la fericire cu premii constând în: 3 vouchere Diverta în valoare de 50 lei, 3 pachete de igienizare si mascotele DentalMed, 1 set de parfum Salvatore Feragamo, 3 abonamente lunare la Wordclass Plaza și 1 uscător de păr Braun.

*Participarea la tombolă se face prin achiziționarea unui bilet pe timpul evenimenului.

Mai multe informatii despre evenimentul #Dreptullafericire pe: www.cedcd.ro/dreptullafericire

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vineri, 25 octombrie 2013, de ziua Majestăţii Sale Regelui Mihai I, Fundaţia Principesa Margareta a României a organizat, la Ateneul Român, a şasea ediţie a concertului de strângere de fonduri în beneficiul programului Tinere Talente. Concertul a fost oferit de violonistul Giuliano Carmignola şi Ansamblul La Stravaganza, dirijat de Christian Badea.

La eveniment au participat Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare, Principele Radu şi Principele Nicolae ai României.
Evenimentul a strâns din donaţii, sponsorizări şi vânzarea de bilete suma de aproape 110.000 de euro pentru susţinerea unei noi generaţii de tineri artişti valoroşi.

„An de an, sute de tineri artişti excepţionali sunt privaţi de posibilitatea de a-şi atinge potenţialul. Nereusita lor, provocată de lipsurile financiare, este o pierdere pentru noi toti.

Am creat programul Tinere Talente pentru a le oferi ajutorul personalizat de care au nevoie.

În ultimii ani, peste 120 de tineri artişti plastici şi muzicieni au reusit performante extraordinare sprijiniti prin burse de studiu, mentorat şi promovare. Sunt foarte mândră de ei. Vom continua acest proiect pentru a sprijini tot mai mulţi dintre tinerii artişti ambiţioşi pe care România îi oferă lumii", a declarat Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României.

Fondurile strânse la concert vor sprijini programul Tinere Talente – ediţia 2014. O nouă generaţie de artişti, cu vârsta între 14 şi 24 de ani, din toată ţara, va putea aplica pentru obţinerea unei burse în luna decembrie a acestui an. Juriul de specialitate îi va selecta pe cei mai promiţători tineri din domeniul muzicii clasice şi cel al artelor plastice.

In deschiderea spectacolului, cele peste 800 de persoane prezente în sala Ateneului Român i-au cunoscut pe bursierii Tinere Talente din acest an, 14 muzicieni şi 14 artişti plastici, urmărind un film documentar realizat de regizorul Cosmin Tomoroga.

Concertul i-a invitat pe spectatori în lumea lui Antonio Vivaldi, prin inconfundabila interpretare în stil baroc a veneţianului Giuliano Carmignola alături de originalul ansamblu de fete La Stravaganza, condus de dirijorul Christian Badea.

 
 
 
17.05.2013 – Seara Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei la Palatul Elisabeta 
 
Miercuri, 15 mai 2013 in prezenta Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei a avut loc "Seara Palatului Elisabeta dedicata Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei".

Evenimentul s-a desfasurat in Sala Regilor a Palatului Elisabeta si s-a bucurat de participarea unor personalitati de prim rang din mediul economic, bancar, diplomatic si cultural.

„Seara Fundaţiei Principesa Margareta a Romaniei" a dorit sa recunoasca cele mai active initiative de responsabilitate sociala ale partenerilor Fundatiei din perioada ultimilor ani.

In discursul sau, Alteta Sa Regala Principesa Margareta a Romaniei a subliniat importanta continuarii demersurilor de responsabilitate sociala din partea mediului privat intr-un an cu multiple incercari pentru categoriile defavorizate social.

La randul sau, Mugurel Margarit Enescu, director executiv al Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei a multumit donatorilor si sponsorilor locali si internationali pentru sprijinul oferit de-a lungul celor 23 de ani de activitate in care Fundatia a investit peste 10 milioane de euro in programe sociale, cu impact in vietile a zeci de mii de copii, tineri, si varstnici din comunitati defavorizate de pe intreg teritoriul Romaniei.

In cadrul Serilor Palatului Elisabeta, Familia Regala reuneste reprezentanti ai mediului privat, ai societatii civile si ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti in vederea stimularii parteneriatelor si a initiativelor in sprijinul dezvoltarii si modernizarii Romaniei.

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei (FPMR) este una din organizatiile neguvernamentale de elita care contribuie la dezvoltarea societatii civile din Romania. Fundatia a fost infiintata in 1990 de Alteta Sa Regala Principesa Margareta a Romaniei cu sprijinul tatalui sau, Majestatea Sa Regele Mihai I.

Misiunea FPMR este de a actiona ca un catalizator pentru dezvoltarea potentialului uman, in spiritul demnitatii, solidaritatii si promovarii talentului si valorilor culturale romanesti. De-a lungul celor 23 de ani de activitate, Fundatia a dezvoltat numeroase proiecte durabile in domeniul educatiei, dezvoltarii comunitatii, societatii civile si culturii, proiecte ce si-au adus contributia la reinnoirea spirituala si sociala a Romaniei.

 
DentalMed sustine Casa Regala si prin sprijinirea unor programe caritabile de traditie, initiate de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei (FPMR). Programul "Tinere Talente", prin care s-au acordat burse de studiu copiilor talentati in arte muzicale si arte plastice a fost primul care a deschis seria proiectelor de sustinere a actiunilor caritabile organizate de FPMR. Programul "Zambet de copil", este un proiect special, initiat de catre Clinica DentalMed in parteneriat cu Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, prin care copii provenind din familii defavorizate au primit asistenta stomatologica prin efectuarea de tratamente dentare de ultima generatie, executate de o echipa internationala de medici specialisti. Fondurile pentru sustinerea activitatilor caritabile sunt obtinute prin eforturile clinicii DentalMed, prin implicarea directa a managementului clinicii si a echipei interne de medici, precum si din donatiile pacientilor DentalMed. 

PROGRAMARE

+40 726 770 357

Sau completează formularul de mai jos si un reprezentant al clinicii noastre va va contacta in cel mai scurt timp posibil

CUM NE GASESTI

Calea 13 Septembrie nr. 102, Bl. 48A, 050727
Langa JW Marriot Grand Hotel Bucuresti

Urgențe non-stop