News

DENTALMED ADOPTĂ TEHNOLOGIA GUIDED BIOFILM THERAPY’ DE PROFILAXIE DENTARĂ PENTRU ADULȚI ȘI COPII

 

BUCUREȘTI, 11 iunie 2019. DentalMed, lider pe piața serviciilor stomatologice de lux și Furnizor al Casei Regale a României, a implementat tehnologia Guided Biofilm Therapy – GBT (Tratamentul ghidat al plăcii bacteriene), o abordare state-of-the-art în profilaxia dentară și o soluție unică pentru prevenția cariilor și îngrijire periodontală, atît pentru adulți cât și pentru copii.

“Biofilmul dentar este factorul principal care cauzează carii, infecții periodontale și peri-implantita. Parodontita poate crește riscul bolilor sistemice precum boli cardiovasculare și respiratorii, artrită sau diabet. Tratamentul prin Guided Biofilm Therapy presupune ca medicul să fie ghidat prin evidențierea zonelor acoperite de placă bacteriană în realizarea procedurilor de igienizare. Practic, înainte de realizarea tratamentului de igienizare, biofilmul este evidențiat prin aplicarea unei soluții colorante, iar placa astfel evidențiată devine ușor de îndepărtat supra și subgingival”, declară Dr. Dragos Popescu, General Manager, Owner & Founder DentalMed si membru al echipei chirurgicale a clinicii.

Igienizare prin tehnologia AIRFLOW® Prophylaxis Master, ultima inovație a companiei EMS pentru Guided Biofilm Therapy – GBT, este o procedură care durează aproximativ 30 de minute și implică trei etape. Se începe prin AIRFLOW®, care presupune aplicarea unei pulberi pe bază de bicarbonat de sodiu, Erythritol PLUS, ce îndepărtează placa bacteriană, petele și tartrul incipient supra și subgingival. În etapa următoare se îndepărtează placa bacterienă din pungile parodontale prin utilizarea piesei de mână PERIOFLOW® al cărui vârf flexibil și moale ajută pătrunderea pudrei la baza rădăcinii dinților, iar etapa finală presupune utilizarea PIEZON®PS un instrument prin care se îndepărtează orice urmă de tartru supra și subgingival până la 10 mm. Toti pasii tratamentului ghidat al placii bacteriene  se pot efectua utilizând apă de gură încălzită, astfel că temperatură de irigare controlată asigură confortul deplin al pacientului.

“Mai mult de 40% din pacienții adulti care vin în clinică suferă de boala parodontală in diferite stadii, și au nevoie de sedinte de igienizare profesionala la fiecare doua luni, la fel este și cazul pacienților care au implanturi și la care se impune realizarea mententantelor specifice cu o recurență de 3-4 luni. Sau în cazul pacienților (adulți sau copii) care poartă aparat dentar și care au nevoie de igienizare de minimum 4 ori pe an. Guided Biofilm Therapy – GBT prin tehnologia utilizată, prin comparație cu detartrajul clasic mecanic sau cu ultrasunete, este o procedură nedureroasă și minim invazivă, blândă cu dinții și țesuturile moi, implanturile și lucrările protetice. Tratamentul este eficient, se realizează într-un timp foarte scurt și presupune renunțarea la capetele de cauciuc, perii și pastă”, declară Mariana Velisarato, Executive Director.

Procedura de igienizare prin tehnologia Guided Biofilm Therapy cu AIRFLOW® Prophylaxis Master se adresează practic oricarui pacient care isi doreste un tratament de igienizare dentara state of the art, cu o precizie maxima oferita de tehnologia elvetiana si in acelasi timp un confort specific unei experiente luxury. Pentru pacienții operați parodontal care se află în programul de mentenanță parodontală postoperatorie, cei diagnosticați cu boală parodontală incipientă, pacienților care poartă lucrări protetice pe implanturi sau dinți naturali, persoanelor cu sensibilitate mare la detartrajul clasic și adulților sau copiilor care poartă aparate dentare, igienizarea profesionala utilizand tehnologia Guided Biofilm Therapy cu AIRFLOW® Prophylaxis Master devine tratament de electie in clinica DentalMed.

Airflow Prophylaxis Master oferă rezultate spectaculoase și pentru cazuri medicale speciale care presupun combinarea cu alte terapii sau proceduri, cum ar fi laser therapy, la indicația medicului specialist.

Fabricat în Elveția, AIRFLOW® Prophylaxis Master a fost dezvoltat în cadrul Centrului de Cercetare EMS și este rezultatul a peste 100.000 de ore de testare clinică și tehnică, în colaborare cu nume sonore din sectorul stomatologic internațional rezultând componente tehnologice unice.

Guided Biofilm Therapy (GBT) se bazează pe tehnologii patentate de EMS, liderul elvețian în producerea echipamentelor de precizie pentru profilaxia dentară și a fost dezvoltat în colaborare cu parodontologi experimentați, specialiști în tratarea cariilor dentare și igieniști dentari. Tratamentul este unul sistematic, predictibil, cu riscuri minime și prietenos pentru utilizator, adaptabil oricărei cateogorii de vârstă si fiecărui pacient în parte.

Despre DentalMed Luxury Dental Clinic

Clinica stomatologică DentalMed, care deține titlul de furnizor al Case Regale a României din anul 2013,  acoperă prin echipa sa medicală și dotările de top întreaga gamă de servicii în domeniul medicinei dentare, având ca vârf de lance chirurgia și estetica dentară. Conceptul DentalMed este acela de a crea o experienta unica pentru pacient, care are la baza tratamentul medical realizat la nivel de excelenta, intr-un ambient cu un design suprinzator si cu servicii customer care specifice industriilor luxului. Unul dintre elementele definitorii ale DentalMed este specializarea serviciilor; DentalMed a selectat o echipă medicală internațională, cu medici hiperspecializați în intervenții de top precum sinus lift surgery, microchirurgie regenerativa parodontală, estetică dentară și stomatologie pediatrică. Implantul dentar, tratamentele reconstructive prin microchirurgie parodontală, reconstrucția protetică prin coroane din porțelan pe zirconiu sau fetete dentare, tratamentul cu inhalosedare, sedare constienta medicamentoasa sau chiar sub anestezie generala pentru copii, tratamentele chirurgicale “ONE STAGE SURGERY” (comprimarea fazelor chirurgicale de tratament într-o singură ședință operatorie), reprezintă doar câteva dintre intervențiile realizate la nivel de excelență de către specialiștii clinicii. Lucrând în echipe superspecializate, folosind cele mai moderne mijloace de investigații (Computer Tomograf MORITA VERAVIEW X800, microscop Carl Zeiss, laser dentar, etc.), alocând  timp de studiu și prezentare fiecărui caz în parte, se realizează concepția și aplicarea unor planuri de tratament care aduc un maxim de beneficiu pacientului. Clinica DentalMed a inaugurat în anul 2011 Centrul de Excelență Implantologie Straumann si în Chirurgie Parodontala.

In anul 2018 clinica si-a continuat expansiunea in aceeasi locatie, unde intr-un spatiu generos care atinge in prezent aproape 1000 de mp isi desfasoara activitatea echipa formata din 100 de oameni specializati, dintre care 40 de medici cu componenta internationala. Printre facilitati se numara 12 cabinete dentare, laborator de imagistica dentara si dental photo studio, laborator de tehnica dentara cu tehnologie CAD/CAM, spatii pentru colocvii si amenajari pentru live surgery. Pentru anul 2019 DentalMed estimează o crestere cu minim 25% a cifrei de afaceri de aproximativ 4.2 milioane de Euro atinse in anul 2018, precum si deschiderea inca a unui sediu, in Piata Charles de Gaulle, in cadrul unui puternic medical hub care se va inaugura in trimestrul 4 al acestui an.

Clinica DentalMed a devenit Furnizor Regal

Bucuresti, 16 mai 2013. DentalMed Luxury Dental Clinic (www.dental-med.ro), cea mai performanta clinica de stomatologie din Romania la nivel tehnologic si al echipei de specialisti, a devenit Furnizor oficial al Casei Regale a Romaniei. 

Titlul de Furnizor Regal a fost acordat in cadrul ceremoniei care a avut loc sambata 11 mai 2013, la Palatul Elisabeta, de catre Majestatea Sa Regele Mihai I prin Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta.
Inalta distinctie a fost acordata pentru servicii stomatologice, pe baza recomandarii facute Majestatii Sale si Familiei Regale de catre comitetul particular de experti, pentru o perioada de trei ani.

“Pentru DentalMed acest inalt titlu reprezinta incununarea efortului celor doi fondatori ai clinicii – Dragos si Razvan Popescu, care au creat in Romania o clinica dentara care ofera servicii medicale premium, la nivelul marilor capitale europene. Totodata, aceasta distinctie aduce cu sine si responsabilitatea dezvoltarii permanente si mentinerii unui nivel de calitate care sa raspunda unor cerinte cat mai exigente”, declara dr. Dragos Popescu, General Manager DentalMed.

“Casa Regala isi alege cu mare atentie si intr-un timp indelungat furnizorii, iar prestigiul DentalMed si inalta calitate a serviciilor si a echipei ne-au determinat sa acordam cu deosebita incredere si respect distinctia de Furnizor al Casei Regale. De regula, relatia pacient – medic se bazeaza pe increderea pe care acesta din urma reuseste sa o transmita pacientului. In cazul clinicii DentalMed, am fost fericit sa aflu ca sentimentul de incredere este transmis de catre o echipa de medici specialisti, care au reusit sa transforme tratamentul stomatologic intr-o experienta pozitiva.”, declara Ion Tuca, director al Casei Regale a Romaniei.

DentalMed sustine totodata Casa Regala si prin sprijinirea unor programe caritabile de traditie, initiate de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei (FPMR). Programul “Tinere Talente”, prin care s-au acordat burse de studiu copiilor talentati in arte muzicale si arte plastice a fost primul care a deschis seria proiectelor de sustinere a actiunilor caritabile organizate de FPMR. Programul “Zambet de copil”, este un proiect special, initiat de catre Clinica DentalMed in parteneriat cu Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, prin care copii provenind din familii defavorizate au primit asistenta stomatologica prin efectuarea de tratamente dentare de ultima generatie, executate de o echipa internationala de medici specialisti. Fondurile pentru sustinerea activitatilor caritabile sunt obtinute prin eforturile clinicii DentalMed, prin implicarea directa a managementului clinicii si a echipei interne de medici, precum si din donatiile pacientilor DentalMed. 

*** Despre DentalMed Luxury Dental Clinic

Clinica stomatologica DentalMed acopera prin echipa sa medicala si dotarile de top intreaga gama de servicii in domeniul medicinei dentare, avand ca varf de lance chirurgia si estetica dentara. Unul dintre elementele definitorii ale DentalMed este specializarea serviciilor. DentalMed a selectat o echipa medicala internationala, cu medici hiperspecializati in interventii de top precum sinus lift surgery, microchirurgie parodontala, estetica dentara si stomatologie pediatrica. Implantul dentar, tratamentele reconstructive prin microchirurgie parodontala, reconstructia protetica prin coroane din portelan pe zirconiu, tratamentul cu inhalosedare pentru copii, tratamentele chirurgicale “one stage surgery” (comprimarea fazelor chirurgicale de tratament intr-o singura sedinta operatorie), reprezinta doar cateva dintre interventiile realizate la nivel de excelenta de catre specialistii clinicii. Lucrand in echipe superspecializate, folosind cele mai moderne mijloace de investigatii (Computer Tomograf MORITA, microscop Carl Zeiss, etc.), alocand timp de studiu si prezentare fiecarui caz in parte, se realizeaza conceptia si aplicarea unor planuri de tratament care aduc un maxim de beneficiu pacientului. Clinica DentalMed a inaugurat in anul 2011 Centrul de Excelenta in Chirurgie si Implantologie. Totodata, anul 2011 a reprezentat finalizarea procesului de extindere a clinicii in aceeasi locatie, de la 200 mp la 700 mp, cuprinzand 9 unituri, sala de chirurgie, Computer Tomograf MORITA, spatii pentru minicolocvii, amenajari pentru live surgery, printr-o investitie de 1,5 mil. Euro. Clinica DentalMed estimeaza pentru anul 2013 o crestere cu minim 30% a cifrei de afaceri de aproximativ 2 mil. Euro atinse in anul 2012. In primele patru luni ale anului 2013 clinica a realizat un volum de incasari de 1 milion de euro, reprezentand o crestere cu 80% fata de perioada similara a anului precedent.

FUNDATIA DENTALMED, PRIMUL FOND DE CARITATE AL UNEI CLINICI STOMATOLOGICE DE LUX DIN ROMANIA

Bucuresti, 29 octombrie 2012. DentalMed, cea mai performanta clinica de stomatologie din Romania la nivel tehnologic si al echipei de specialisti, s-a alaturat demersului Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei (FPMR), pentru sprijinirea tinerilor artisti romani, prin acordarea unor burse, in cadrul proiectului national Tinere Talente. Fundaţia Principesa Margareta a României (FPMR) a organizat in data de 25 octombrie, la Ateneul Român, a V-a ediţie a Concertului Regal caritabil în beneficiul programului Tinere Talente, avandu-l ca invitat special pe violonistul Alexandru Tomescu cu vioara Stradivarius Elder-Voicu, acompaniat de ansamblul Stradivarius dirijat de Gabriel Bebeselea. Concertul are loc anual cu ocazia aniversarii Majestăţii Sale Regele Mihai I, în prezenţa Familiei Regale a României.

Este primul proiect prin care DentalMed sustine actiunile caritabile ale Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei (FPMR). In luna februarie a anului viitor un juriu de specialitate format din cei mai reputati artisti plastici si muzicieni romani va selecta urmatoarea generatie de bursieri Tinere Talente ai Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, sprijiniti cu ajutorul DentalMed.

“Reunirea fortelor celor doua organizatii, pe de o parte prestigiul si experienta clinicii DentalMed, pe de alta parte traditia de inalte valori morale si capacitatea social catalizatoare a Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, reprezinta o garantie in alegerea tinerilor artisti, a copiilor, precum si a altor categorii care vor face parte din proiectele viitoare pe care intentionam sa le derulam impreuna”, declara Dragos Popescu, fondator si General Manager DentalMed.

Incepand cu anul 2013, proiectele caritabile sustinute de Clinica DentalMed vor fi desfasurate prin intermediul Fundatiei DentalMed. Aceasta va fi prima fundatie caritabila din Romania sustinuta de o clinica stomatologica si va avea ca scop sprijinirea artelor si a tinerilor artisti romani, precum si ajutorarea copiilor defavorizati, prin efectuarea unor tratamente dentare de ultima generatie, executate de o echipa internationala de medici specialisti. Demersul comun al Clinicii si al Fundatiei DentalMed se contureaza in jurul ideii de a aduce un zambet pe chipul copiilor si al tinerilor speciali din Romania.

“Am ales sa sustinem artisti talentati aflati la inceput de cariera pentru a dovedi lumii intregi ca tinerii romani sunt inzestrati cu o sensibilitate de exceptie. Dorim sa contribuim la formarea si afirmarea tinerilor acordandu-le nu doar sprijinul financiar necesar, dar si pe cel emotional, aratandu-le prin exemplul propriu ca performanta nu are limite si ca in orice domeniu se pot atinge culmi care nu tin seama de nationalitate sau de locul geografic. Credem ca talentul si profesionalismul nu au granite” declara Razvan Popescu, fondator si Director de Dezvoltare DentalMed.

Fondurile pentru sustinerea activitatilor Fundatiei DentalMed vor fi obtinute prin eforturile Clinicii stomatologice DentalMed, prin implicarea echipei interne de medici si din donatiile pacientilor DentalMed care doresc sa se alature acestor actiuni, iar proiectele Fundatiei vor fi anuntate incepand cu anul 2013.

 

Miercuri, 14 mai 2014, în prezenţa Alteţelor Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, a avut loc „Seara Fundaţiei Principesa Margareta a României. DentalMed a paraticipat in calitate de sustinator al programelor FPMR.

Evenimentul s-a desfăşurat în Sala Regilor a Palatului Elisabeta şi s-a bucurat de participarea unor personalităţi de prim rang din mediul economic şi bancar, diplomatic şi cultural.

 

 „Seara Fundaţiei Principesa Margareta a României” a dorit să recunoscă cele mai active iniţiative de implicare socială ale partenerilor Fundaţiei din ultimul an.

 

În discursul său, Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României a subliniat necesitatea continuării demersurilor de responsabilitate socială din partea mediului de afaceri şi le-a mulţumit celor prezenţi pentru investiţiile planificate în acest sens în România.

De-a lungul celor 24 de ani de activitate, Fundaţia Principesa Margareta a României a investit eficient şi sustenabil peste 11 milioane de euro în programe sociale, cu impact în vieţile a zeci de mii de copii, tineri şi vârstnici din comunităţile defavorizate de pe întreg teritoriul României.

 

În cadrul Serilor Palatului Elisabeta, Familia Regală reuneşte reprezentanţi ai mediului privat, ai societăţii civile şi ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti în vederea stimulării parteneriatelor şi a iniţiativelor în sprijinul dezvoltării şi modernizării României.

 

Fundaţia Principesa Margareta a României (FPMR) este o organizaţie neguvernamentală de elită înfiinţată în 1990 de Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României cu sprijinul tatălui său, Majestatea Sa Regele Mihai I.

Misiunea Fundaţiei Principesa Margareta a României este de a acţiona precum un catalizator pentru dezvoltarea potentialului uman, în spiritul demnităţii, solidarităţii şi promovării talentului şi valorilor culturale româneşti. De-a lungul celor 24 de ani de activitate, Fundaţia a dezvoltat numeroase proiecte durabile în domeniul educaţiei, dezvoltării comunităţii, societăţii civile şi culturii, iniţiative ce şi-au adus contribuţia la reînnoirea spirituală şi socială a României.

Incepand cu anul 2013, proiectele caritabile sustinute de Clinica DentalMed sunt desfasurate prin intermediul Fundatiei DentalMed. Aceasta este prima fundatie caritabila din Romania sustinuta de o clinica stomatologica si are ca scop sprijinirea artelor si a tinerilor artisti romani, precum si ajutorarea copiilor defavorizati, prin efectuarea unor tratamente dentare de ultima generatie, executate de o echipa internationala de medici specialisti. Demersul comun al Clinicii si al Fundatiei DentalMed se contureaza in jurul ideii de a aduce un zambet pe chipul copiilor si al tinerilor speciali din Romania.

Alaturi de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei (FPMR) si Casa Regala a Romaniei, Fundatia DentalMed s-a implicat in sustinerea unor programe caritabile de traditie. Programul Tinere Talente, prin care se acorda burse de studiu copiilor talentați în arte muzicale și arte plastice a fost primul care a deschis seria proiectelor de susținere a acțiunilor caritabile initiate impreuna cu FPMR. Programul “Zambet de copil”, este un proiect special, initiat de catre Clinica DentalMed in parteneriat cu Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, prin care copii provenind din familii defavorizate au primit asistenta stomatologica prin efectuarea de tratamente dentare de ultima generatie, executate de o echipa internationala de medici specialisti. Fondurile pentru sustinerea activitatilor caritabile sunt obtinute prin eforturile clinicii DentalMed, prin implicarea directa a managementului clinicii si a echipei interne de medici, precum si din donatiile pacientilor DentalMed.

 

25 OCTOMBRIE 2014, ATENEUL ROMAN. Clinica DentalMed, impreuna cu Fundatia DentalMed sprijina pentru al treilea an consecutiv programul Tinere Talente, initiat de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei

De ziua Majestăţii Sale Regelui Mihai I, pianista Alexandra Dariescu și dirijorul Tiberiu Soare concertează pe scena Ateneului Român în sprijinul Fundaţiei Principesa Margareta a României

Pe 25 octombrie 2014, Fundaţia Principesa Margareta a României organizează la Ateneul Român a şaptea ediţie a concertului extraordinar în scopul de strângerii de fonduri în beneficiul programului Tinere Talente. Concertul Regal va fi oferit de către pianista Alexandra Dariescu, alături de Orchestra Fundaţiei Principesa Margareta a României, dirijată de maestrul Tiberiu Soare.

Invitata specială, tânăra pianistă Alexandra Dariescu, va urca pe scena Ateneului pentru un concert de pian din repertoriul Ceaikovski. Desemnata de Revista Forbes ca membră a generaţiei “30 sub 30”, Alexandra Dariescu este considerată o excepţională ambasadoare a muzicii clasice. Pianista a plecat din Romania la 17 ani, ajungând, de atunci, să cânte pe cele mai importante scene ale lumii, fiind catalogată de prestigioasa revista BBC Music drept “o stea în devenire”. In anul 2013 a susţinut concertul de debut la Royal Albert Hall alături de Orchestra Filarmonicii Regale, devenind prima pianistă de origine română ce a concertat în această prestigioasă instituţie. În același an, a fost desemnată câstigătoarea premiului “Woman of the Future” la categoria Artă și Cultură.

Dirijorul orchestrei de tineri muzicieni și bursieri Tinere Talente este maestrul Tiberiu Soare – unul dintre cei mai valoroşi şi cunoscuţi dirijori din tânăra generaţie. Îşi desfaşoară activitatea muzicală ca dirijor din anul 1999, lucrând alături de orchestrele a numeroase filarmonici şi teatre de operă din ţară şi participând la turnee în Suedia, Israel, China, Germania, Elveţia ş.a. În plus faţă de activitatea sa bogată pe scena Sălii Radio şi în alte săli de concert şi teatre lirice din ţară, Tiberiu Soare mai are în program în 2013 şi noi concerte în străinătate. În lunile octombrie şi noiembrie va dirija la Praga, München şi la Paris – Palatul Versailles, dar și pe scena Ateneului pentru publicul român.

Fondurile strânse la concert vor sprijini programul Tinere Talente – ediţia 2014. O nouă generaţie de artişti, cu vârsta între 14 şi 24 de ani, din toată ţara, va putea aplica pentru obţinerea unei burse în luna decembrie a acestui an. Juriul de specialitate îi va selecta pe cei mai promiţători tineri din domeniul muzicii clasice şi cel al artelor plastice. În ultimii ani, peste 170 de tineri artişti plastici şi muzicieni au reusit performante extraordinare sprijiniti prin burse de studiu, mentorat şi promovare.