fbpx

Ce Este un Medic Ortodont? Profesionistul de la Dentalmed Bucuresti care Transformă Zâmbete!

Singura clinica dentara Furnizor al Casei Regale a Romaniei. Din anul 2013, cu mandrie.

Takeaway:

Medicii ortodonti sunt specialisti dedicati corectarii pozitiei dintilor, dezvoltarii oaselor maxilare si imbunatatirii muscaturii.

Ortodontii necesita o formare extensiva, ce include cel putin sase ani de studiu in medicina dentara si trei ani de rezidentiat in ortodontie. Educatia continua este esentiala in acest domeniu, specialistii necesitand sa fie la curent cu cele mai noi tehnologii si tratamente.

Medicii ortodonti, precum cei de la DentalMed, pot utiliza aparate dentare fixe sau mobile, alignere, si alte metode de ancoraj pentru a imbunatatii functia si estetica muscaturii. Tot ei pot detecta si contribui la tratarea problemelor timpurii, precum apneea de somn sau bruxismul.

Alegerea unui medic ortodont experimentat si informat este esentiala pentru sanatatea si estetica dentara. Un ortodont bun este calificat, comunicativ, la curent cu tehnologii moderne si are o cazuistica ampla de cazuri de succes.

Autori: dr. Ioana Dragoman, dr. Cristina Mihai

Când vine vorba de sănătatea și estetica dentară, alegerea unui medic ortodont de încredere poate fi una dintre cele mai importante decizii pe care le puteți face.

La DentalMed, ne străduim să oferim cele mai înalte standarde de calitate în ortodonție și ne mandrim cu o echipa de medici ortodonti cu o vasta experienta in acest domeniu. 

Dar ce face mai exact un medic ortodont?

Un medic ortodont este un specialist în sănătatea orală care se ocupă cu corectarea pozitiei dintilor, influențarea dezvoltării oaselor maxilare și îmbunătățirea mușcăturii. Ei au capacitatea și cunoștințele necesare pentru a diagnostica, preveni și trata diferitele tipuri de malocluzii dentare cunoscute și sub numele de “probleme de mușcătura”.

După absolvirea liceului, viitorul medic ortodont trebuie să urmeze o formare extinsă și intensivă pentru a obține cunoștințele și abilitățile necesare pentru a practica ortodonția. Aceasta include în mod tipic șase ani de studii universitare la facultatea de medicină dentară, urmate de o perioada de trei ani într-un program de rezidențiat acreditat de ortodonție. 

Procesul formarii profesionale este unul continuu, deoarece ortodontia este o ramura a medicinei dentare care este intr-o permanenta dinamica, beneficiind de actualizari si aportul tehnologiei avansate. Medicii ortodonti trebuie sa fie la curent cele mai noi tipuri de tratamente, aparate si dispozitive care pot aduce avantaje semnificative tratamentelor ortodontice.

Participarea la cursuri avansate dedicate medicilor ortodonti, congrese, masteruri si programe de perfectionare, este o conditie esentiala pentru ca un medic ortodont sa poata oferi cele mai bune optiuni de tratament ortodontic pacientilor.

Medicii ortodonți, așa cum sunt si cei de la DentalMed, utilizează aparate dentare fixe, aparate dentare mobile, alignere și mijloace suplimentare de ancoraj pentru a îmbunătăți funcția și estetica mușcăturii persoanei.

Ele pot corecta înghesuirile dentare, mușcăturile adânci sau deschise, poziția decalată a maxilarelor și multe altele prin aceste metode consacrate și sigure pentru pacient.

Aceste proceduri aparent simple pot aduce schimbări majore în viața pacienților. Dintii drepti și sănătosi creeaza un zambet frumos, care poate îmbunătăți încrederea în sine, sănătatea orală și calitatea generală a vieții.

Este bine să luați în considerare că fiecare pacient este unic, deci tratamentul poate fi diferit pentru fiecare persoană și este important de subliniat că un medic ortodont cu experiență, precum cei din DentalMed, vor ști să personalizeze tratamentul pentru fiecare pacient.

Mai mult decât atât, medicii ortodonți pot contribui și la detectarea timpurie a unor potențiale probleme, cum ar fi apneea de somn sau bruxismul, datorită cunoștințelor lor aprofundate în sfera dento-facială.

Pe scurt, alegerea de a lucra cu un medic ortodont experimentat, care are o cazuistica ampla si care este la curent in permanenta cu ultimile descoperiri in domeniul ortodontiei, precum sunt cei de la clinica noastra, este esențială atât pentru sănătatea, cât și pentru estetica noastră dentară. Cu experiență, pasiune și tehnologii avansate, medicii ortodonți vor duce îngrijirea dumneavoastră dentară la un nou nivel.

O întrebare comună pe care o au mulți oameni este: ‘Ce este un medic ortodont?’ 

Un medic ortodont este un medic dentist care s-a specializat în diagnosticul, prevenția și tratamentul problemelor dentare și faciale. Ortodonții sunt specialiști în proiectarea, aplicarea și controlul aparatelor ortodontice care redirecționează creșterea dentară și îmbunătățesc funcția mușchilor faciali. Aceste dispozitive pot fi folosite pentru a îndrepta dinții, pentru a îmbunătăți ocluzia și pentru a ajuta la dezvoltarea facială adecvată.

Sănătatea orală este strâns legată de sănătatea generală, iar alegerea unui medic ortodont de încredere este esențială pentru îngrijirea și menținerea sănătății orale. Un ortodont nu doar îndreaptă dinții, ci identifică și tratează problemele cu ocluzia și dezvoltarea facială. Prin corectarea acestor probleme, un pacient poate avea un zâmbet mai sănătos și mai atrăgător, dar totodată poate preveni o serie de probleme grave de sănătate, precum carii dentare, boală parodontală, tulburări ale articulației temporo-mandibulare și deteriorarea fizică a dinților. Așadar, pentru o îngrijire orală adecvată, alegerea unui medic specialist ortodont este, fără îndoială, o decizie importantă.

Importanţa alegerii unui medic ortodont de încredere:

Alegerea unui medic ortodont de încredere este o decizie importantă care poate avea impact asupra stării de sănătate a gurii și asupra încrederii în sine a pacientului. Dar ce înseamnă un medic ortodont bun?

Mai întâi de toate, un ortodont bun este foarte calificat. Ei ar trebui să aibă în mod obligatoriu o diplomă de medic dentist, urmată de cel puțin doi-trei ani de școlarizare specializată în ortodontie. Acest tip de formare este necesar pentru a înțelege complexitatea mișcării dentare și a dezvoltării faciale.

În al doilea rând, un medic ortodont bun este cel care-și ia timp pentru a discuta cu pacienții și a răspunde la întrebările acestora. Comunicarea eficientă ajută la construirea unui raport de încredere între medic și pacient.

În plus, utilizarea tehnicii moderne și a tehnologiei de ultimă oră, de asemenea, atestă nivelul de profesionalism al unui ortodont. Tratamentele ortodontice au evoluat semnificativ în ultimii ani, așa că este esențial ca medicul ales să fie la curent cu ultimele tehnologii și metode de tratament.

În ceea ce privește rezultatele, un răspuns nu poate fi mai elocvent decât un zâmbet frumos si sanatos. Prin urmare, experiența ortodonților și numărul de cazuri reușite pot demonstra într-adevăr calitatea serviciilor lor.

Conform unei statistici realizate de American Association of Orthodontists, aproximativ 4 milioane de copii și 1 milion de adulți în Statele Unite urmează tratament ortodontic. Cu atât de mulți pacienți care caută să îmbunătățească alinierea și funcția dinților lor, alegerea unui medic ortodont de încredere este crucială.

Alegerea corectă a unui medic ortodont nu este doar o investiție într-un zâmbet mai frumos, ci și în sănătatea orală pe termen lung. Prin urmare, este esențial să se acorde timp și atenție alegerii celui mai potrivit specialist.

medic ortodont1 Ce Este un Medic Ortodont? Profesionistul de la Dentalmed Bucuresti care Transformă Zâmbete!

În căutarea unui medic ortodont, este important să luăm în considerare următoarele aspecte:

 • Tipurile de pacienți tratați: Deși mulți oameni asociază ortodonția cu adolescenți care poartă aparat dentar, un bun medic ortodont va putea să trateze atât copiii, cât și adulții. 
 • Asociatia Americana de ortodontie recomanda ca primul control ortodontic sa se faca obligatoriu in jurul varstei de 6-7 ani. Asta înseamnă că ar trebui să căutați un ortodont care are experiență în lucrul cu pacienții de toate vârstele.
 • Echipamentele moderne folosite: Asigurați-vă că medicul ortodont folosește cele mai noi tehnologii și echipamente disponibile. Adesea, acestea pot include un scanner intraoral, CBCT și MODJAW. Acestea îmbunătățesc nu doar calitatea îngrijirii, dar și confortul pacienților.
 • Interdisciplinaritatea: Un medic ortodont de încredere nu lucrează într-un vid. Înțelegerea acestuia despre modul în care ortodonția se intersectează cu alte domenii, cum ar fi stomatologia pediatrica și protetica, poate fi crucială pentru furnizarea unei îngrijiri holistice. De exemplu, un ortodont poate lucra împreună cu un medic pedodont pentru a asigura că pacientii copii au o creștere și dezvoltare orală sănătoasă. În cazuri complexe, medicul ortodont poate colabora cu un medic protetician pentru a asigura cel mai bun rezultat posibil cazurilor de reabilitare majore.

Cum să-i recunoști pe cei mai buni specialiști ortodonți

Când ne gândim la alegerea unui medic ortodont, există multe calități pe care trebuie să le luăm în considerare:

 • Calificări: Un medic ortodont bun este în primul rând bine educat și calificat. Ei ar trebui să aibă o diplomă în stomatologie, urmată de o specializare în ortodontie. Asta asigură că ei au experiența necesară pentru a trata o mare varietate de afecțiuni orale.
 • Recomandări: Un medic ortodont bun este în general bine recomandat. Întrebați-vă familia, prietenii, sau faceți cercetări online pentru a găsi un medic cu recenzii pozitive.
 • Abilități de comunicare: Un specialist ortodont de încredere va fi dispus să explice întregul proces de tratament, să răspundă la întrebări și să îi încurajeze pe pacienți să fie activi în îngrijirea propriei sănătăți.
 • Atenție la detalii: Tratamentul ortodontic implică mult mai mult decât simpla aliniere a dinților. Un medic ortodont competent va avea atenție la detalii și va lua în considerare aspectele faciale complete în crearea unui plan de tratament.
 • Noi tehnologii: Un profesionist de top în ortodontie va folosi cele mai recente tehnologii și tratamente disponibile pentru a-i ajuta pe pacienți să obțină cele mai bune rezultate.
 • Abordare personală: Fiecare pacient este unic, deci un ortodont competent va fi flexibil și va putea adapta planurile de tratament în funcție de nevoile specifice ale fiecăruia.
 • Suport post-tratament: Partea finală a tratamentului ortodontic este la fel de importantă ca restul acestuia. Un medic ortodont bun va asigura monitorizarea și suportul necesar, chiar și după terminarea tratamentului.

Acestea sunt doar câteva dintre calitățile pe care unul dintre cei mai buni specialiști ortodonți le va avea. Alegerea medicului potrivit poate avea un impact semnificativ nu doar asupra rezultatului tratamentului dumneavoastră, dar și asupra experienței dumneavoastră în timpul acestuia.

Sfaturi in alegerea unui medic ortodont in Bucuresti

Alegerea unui medic ortodont in Bucuresti implică mai mult decât o simplă căutare pe Google. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajută în procesul de selecție:

 • Documentați-vă privind calificările medicului, înțelegând parcursul de formare pe care l-ar fi urmat un ortodont.
 • Citiți recenziile despre medic; acestea vă pot da o idee despre ceea ce puteți aștepta de la acesta.
 • Asigurați-vă că medicul utilizează tehnologia modernă în tratament.
 • Întrebați simplu și direct în legătură cu costul total al tratamentului.
 • Evaluați dacă sunteți confortabil cu clinica, personalul și cu medicul însuși.
Medici ortodonti DentalMed Bucuresti
Dr. Cristina Mihai, dr. Mirel Toma si dr. Sabina Tonea medici ortodonti in echipa DentalMed

Alegerea unui medic ortodont este o decizie importantă. Privind în perspectiva pe termen lung, un zâmbet sănătos și drept aduce nu doar beneficii estetice, ci și îmbunătățiri privind sănătatea orală și generală. Prin urmare, dedică timp și efort de a alege un medic ortodont de încredere cu care să te simți confortabil.

În încheiere, ești la câteva click-uri distanță de zâmbetul perfect! Contactează-ne astăzi la clinica stomatologica DentalMed Luxury Bucuresti să afli cum echipa noastra, formata din 6 medicii noștri ortodonți, te poate ajuta să îți transformi zâmbetul și viața!

Autori: dr. Ioana Dragoman, dr. Cristina Mihai