fbpx

Disjunctor pe ortoimplanturi EasyDriver – Distalizator pe implant

Singura clinica dentara Furnizor al Casei Regale a Romaniei. Din anul 2013, cu mandrie.

Disjunctorul EasyDriver pe Ortoimplanturi (distalizator) este un suport alternativ și eficient pentru tratamentul ortodontic. În termeni simpli, le permite medicilor să facă diverse ajustări și modificări ale dinților și ale funcției lor, folosind un singur dispozitiv.

Acest sistem utilizează niște mini-implanturi, numite BENEfit® care oferă avantajul de a fi ușor de aplicat și nu sunt invazive. Utilizarea sistemului BENEfit® în practica ortodontică oferă ortodontilor opțiuni terapeutice inovatoare, sigure și rapide. Acestea pot fi folosite pentru a muta dinții în diferite direcții (înainte, înapoi, sus, jos), în funcție de nevoile fiecărui pacient.

EasyDriver este deosebit de util pentru că este ușor de utilizat și foarte sigur pentru pacienți, fără a necesita intervenții chirurgicale complexe. Este ca și cum medicul ortodont ar avea un “instrument universal” care să îi permită să facă orice modificări are nevoie pentru a îmbunătăți sănătatea și aspectul zâmbetului pacientului.

Pe lângă acestea, sistemul EasyDriver are și alte beneficii. De exemplu, este rapid și eficient, economisind timp atât pentru medic, cât și pentru pacient. Din aceste motive, EasyDriver este o soluție tot mai populară în ortodonție.

La ce este folosit EasyDriver?

Sistemul EasyDriver pe Ortoimplanturi este utilizat în principal pentru a ajuta la corecția diverselor probleme de aliniere a dinților și a oaselor maxilare în cadrul tratamentelor de ortodonție.

Scopul său este de a oferi o ancorare solidă şi eficientă în realizarea mișcărilor dentare necesare în timpul unui tratament ortodontic. Datorită flexibilității sale, EasyDriver poate fi folosit într-o gamă largă de aplicații:

  • Distalizare și mezalizare: pentru mișcarea dinților înspre spate sau spre față.
  • Intruzie și extruzie: pentru a ridica sau a coborî dinții.
  • Expansiune Palatală Rapidă: pentru a lărgi arcada superioară îngustă.
  • Ancoraj direct sau indirect: pentru a muta dinții fără a afecta ceilalți dinți.

Astfel, EasyDriver este un instrument deosebit de util pentru ortodonți, permițându-le să efectueze o varietate de tratamente ortodontice cu mai multă eficiență și precizie.

Care sunt beneficiile EasyDriver versus alte tratamente similare?

Sistemul EasyDriver pe Ortoimplanturi este considerat a fi revoluționar în domeniul ortodonției datorită unei serii de beneficii semnificative față de alte tratamente similare:

  • Versatilitate: EasyDriver poate fi folosit pentru o gamă largă de aplicații, oferind o flexibilitate mai mare decât alte sisteme. Acesta poate fi utilizat pentru distalizare, mezalizare, intruzie, extruzie și extinderea palatină, făcându-l un instrument extrem de versatil.
  • Precizie: Sistemul EasyDriver oferă o ancorare precisă, facilitând mișcarea dentară în mod exact și controlat, lucru care nu este mereu posibil cu alte metode de tratament.
  • Eficiență: EasyDriver permite ortodonților să efectueze mai multe mișcări dentare folosind un singur dispozitiv, economisind astfel timp în timpul procedurilor de tratament.
  • Siguranță: Ușurința de utilizare și designul non-invaziv al sistemului EasyDriver reduc riscul de complicații și de disconfort pentru pacient.
  • Confort: În contrast cu alte dispozitive de ortodonție, multe persoane consideră că EasyDriver este mai confortabil de purtat, ceea ce poate crește cooperarea și satisfacția pacientului.
  • Cost-Eficient: În comparație cu alte tratamente ortodontice, EasyDriver poate fi o soluție mai eficientă din punctul de vedere al costului, datorită faptului că este capabil să efectueze mai multe mișcări dentare cu un singur dispozitiv.

În concluzie, beneficiile sistemului EasyDriver îl fac o alegere excelentă pentru ortodonți atunci când se confruntă cu diverse tulburări de aliniere a dinților care pot necesita un aparat dentar.

Ce este un disjunctor pe implanturi sau Distalizator pe implant?

Un disjunctor pe implanturi, precum sistemul EasyDriver, este un dispozitiv ortodontic special, folosit pentru a lărgi palatul (sau cerul gurii) atunci când acesta este prea îngust. Expansiunea maxilară este o tehnică obișnuită în ortodonție, în special la copiii și adolescenții în creștere, unde oaselor craniului încă îi permite să se miște și să se remodelize.

Acest disjunctor este ancorat pe implanturi dentare (sau ortoimplanturi) – niște suruburi mici de titan care sunt inserate în osul maxilar. Odată ce dispunctorul este fixat de aceste implanturi, medicul ortodont îl poate ajusta puțin câte puțin pentru a aplica o forță ușoară asupra palatului. Acest lucru determină oasele palatului să se miște, mărind astfel lățimea arcadelor dentare și a spatilui disponibil pentru dinți.

Aceasta poate ajuta la rezolvarea problemelor precum inghesuirea dentară, ocluzia necorespunzătoare și problemele respiratorii, precum apneea de somn. Comparativ cu alte disjunctoare, cele pe implanturi oferă mai multă stabilitate și pot fi folosite și la pacienții adulți, unde oasele craniului s-au întărit deja și e nevoie de o forță mai mare pentru a realiza expansiunea.

Cine poate beneficia de disjunctorul pe implanturi EasyDriver?

Adolescenții cu vârsta minimă de 11 ani și adulții.

Autor: Dr. IOANA Dragoman