fbpx

Dinti ficsi pe implant dentar

Singura clinica dentara Furnizor al Casei Regale a Romaniei. Din anul 2013, cu mandrie.

Autori: Dr. Dragos Popescu, Dr. Mihnea Velisarato

Orice persoană care a pierdut unul sau mai mulți dinți știe cât de mult poate afecta acest lucru calitatea vieții. Sănătatea orală nu este doar o parte a igienei noastre zilnice, ci și un element esențial pentru încrederea în sine și binele general. O soluție eficientă oferită de clinica stomatologică DentalMed este reprezentată de dinții ficși pe implant dentar. Această soluție nu numai că îmbunătățește funcția masticatorie, dar și conferă un zâmbet estetic, lucru care adaugă încredere și îmbunătățește calitatea vieții.

Acest articol va explora beneficiile dinților ficși pe implant dentar, procesul de implantare și cum te poate ajuta DentalMed să-ți recuperezi zâmbetul.

Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile dentare reprezintă o soluție modernă și permanentă pentru înlocuirea dinților pierduți. Acestea sunt niște dispozitive mici, de obicei realizate din titan ssu aliaje de titan, care sunt inserate în maxilar, în locul unde se afla anterior rădăcina dintelui natural. Aceste implante servesc ca bază pentru coroanele dentare, punțile sau supra-protezele dentare, astfel oferind un aspect și o funcționalitate similară cu cea a dinților naturali.

Titanul este materialul de electie pentru implanturile dentare, întrucât este biocompatibil, ceea ce înseamnă că organismul nu îl va respinge. În plus, titanul are capacitatea de a se osifica, adică de a se lega direct de os, furnizând astfel o fundație stabilă pentru dinții de înlocuire.

Dezvoltarea tehnologiei implantelor dentare a făcut ca procesul de înlocuire a dinților să fie mai confortabil și mai convenabil decât în trecut. În prezent, cu ajutorul dinților ficși pe implant dentar, pacienții pot avea parte de un zâmbet natural și funcțional, care le va îmbunătăți semnificativ calitatea vieții.

Ce sunt dintii ficsi pe implant dentar?

Dintii ficsi pe implant dentar reprezintă o soluție inovatoare și eficientă pentru persoanele care doresc o alternativă durabilă și estetică la protezele dentare tradiționale. Aceste proteze sunt montate pe implanturi care se înșurubează, permitând fixarea rapidă și sigură, de obicei imediat după intervenție – cel puțin pentru versiunea provizorie, care este adesea realizată din acrilat sau plastic. 

Materialele utilizate variază în funcție de stadiul tratamentului și de preferințele medicului stomatolog. Majoritatea stomatologilor recomandă inițial o proteză provizorie din acrilat, care va fi folosită pentru o perioadă limitată de timp. Ulterior, pacientul poate alege între trei opțiuni pentru proteza finală: acrilat, o proteză hibridă din titan și acrilat/compozit sau chiar zirconiu. 

Proteza Provizorie din Acrilat: Proteza provizorie din acrilat este cea mai comună alegere imediat după plasarea implanturilor, in cazul procedurilor care implica restaurari integrale ale arcadelor dentare prin intermediul implanturilor dentare de tip All on X. În unele cazuri, aceasta poate fi utilizată și ca soluție finală. Deși este o opțiune mai accesibilă din punct de vedere financiar, aceasta prezintă câteva dezavantaje semnificative: durabilitate scăzută, riscul mai mare de apariție a unor spatii și un risc crescut de rupere sau deteriorare a dinților sau a întregii proteze. Totodată, necesită o întreținere mai riguroasă și curățări frecvente din cauza acumulării bacteriene. 

Proteza Hibridă din Titan și Acrilat sau Compozit: O proteză finală mai durabilă este cea hibridă, care constă în adăugarea unei bare de titan peste care este fixat acrilatul. Aceasta este mai robustă comparativ cu proteza din acrilat simplu și este o opțiune intermediară între acrilat și zirconiu în termeni de preț. Totuși, din cauza faptului că dinții sunt fabricați din acrilat, aceștia pot păta și se pot uza în timp. Durata de viață a unei astfel de proteze hibridă este de aproximativ 5-7 ani, după care dinții din acrilat sau compozit ar trebui înlocuiți. 

Proteza din Zirconiu: Proteza finală din zirconiu reprezintă cea mai înaltă calitate a materialelor protetice disponibile pe piață. Aceasta nu se pătează, este aproape imposibil de rupt, se potrivește perfect și este rezistentă la bacterii. Prin alegerea unei proteze din zirconiu, veți reduce semnificativ necesitatea de întreținere și vizitele la medicul stomatolog. Toate aceste avantaje fac din proteza din zirconiu cea mai bună opțiune, deși este și cea mai costisitoare datorită materialului de înaltă calitate. Aceste proteze fixe pe implanturi dentare oferă pacienților confortul și stabilitatea pe care protezele tradiționale nu le pot asigura, datorită suportului artificial al rădăcinilor oferit de implanturi. Alegerea materialului potrivit pentru proteza finală ar trebui să se facă ținând cont de preferințele personale, bugetul disponibil și recomandările medicului stomatolog. 

În concluzie, tehnica aduce un plus de stabilitate și estetică, oferind o soluție fixă și durabilă pentru cei care doresc să renunțe la protezele dentare tradiționale. Fie că optați pentru acrilat, o proteză hibridă din titan și acrilat sau pentru zirconiu, este important să discutați cu medicul stomatolog toate opțiunile pentru a face cea mai bună alegere în funcție de nevoile și situația dumneavoastră specifică.

Avantajele dinților ficși pe implant dentar

Dinții ficși pe implant dentar oferă mai multe avantaje majore comparativ cu alte opțiuni de înlocuire a dinților, oferind pacienților o soluție mult mai apropiată de dinții naturali.

  • Funcționalitate: Implanturile dentare acționează ca rădăcinile dinților naturali, oferind o bază stabilă pentru coroanele dentare. Acest lucru înseamnă că puteți mânca și vorbi normal, fără a fi îngrijorați de deplasarea sau alunecarea protezei dentare.
  • Estetică: Dinții ficși pe implant dentar arată și se simt cât se poate de natural. Acestea pot fi proiectate pentru a se potrivi culorii și formei dinților naturali, ajutând la crearea unui zâmbet atractiv și sănătos.
  • Durabilitate: Implanturile dentare sunt durabile și au o durată lungă de viață. Cu îngrijire adecvată, acestea pot dura mulți ani, sau chiar toată viața.
  • Protejarea sănătății orale: spre deosebire de punțile dentare tradiționale, implanturile dentare nu necesită șlefuirea dinților adiacenți. Aceasta înseamnă că mai mulți dinți naturali rămân intacți, ceea ce este benefic pentru sănătatea orală pe termen lung.
  • Prevenirea resorbției osoase: Pierderea unui dinte poate duce la resorbția osoasă la nivelul maxilarului. Implanturile dentare previn acest lucru, stimulând osul, similar cu dinții naturali.

Prin urmare, a opta pentru dinții ficși pe implant dentar la DentalMed poate avea un impact pozitiv major asupra vieții dumneavoastră, îmbunătățind atât funcționalitatea orală, cât și încrederea în sine.

dinti ficsi pe implant

Procedura de implantare a dinților ficși la DentalMed

În clinica stomatologică DentalMed, ne angajăm să prezentăm pacienților nostri cele mai avansate soluții pentru a asigura un zâmbet sănătos. Echipa noastră de medici stomatologi experimentați și bine pregătiți ne ajută să atingem acest obiectiv.

La DentalMed, tratamentul cu implanturi dentare începe cu o evaluare inițială cuprinzătoare. Aceasta implică consultatia cu un medic specialist in chirurgie orala si implantologie, realizarea de radiografii și scanări de tip Computer Tomograf pentru a evalua starea generală a sănătății orale, starea osului și pentru a planifica cu precizie intervenția.

În cazul intervenției, medicul dentist inseră implanturile dentare în maxilar cu ajutorul unor echipamente de ultimă generație. Implantul dentae servește ca rădăcină a dintelui și va fuziona cu osul în timp, un proces cunoscut sub numele de osteointegrare.

De-a lungul procesului, echipa DentalMed este dedicată asigurării confortului pacientului și a obținerii celui mai bun rezultat posibil. De la consultul inițial până la terminarea tratamentului, angajamentul nostru este de a oferi îngrijiri de calitate superioară, făcând din experiența fiecarui pacient la DentalMed o experiență plăcută și pozitivă.

Recuperarea și îngrijirea după procedură

După procedura de inserare a implantului dentar, este normal să simțiți un disconfort minim în zona în care a avut loc intervenția. Totuși, majoritatea pacienților raportează că durerea este mult mai mică decât se așteptau, și este de obicei controlabilă cu ajutorul medicamentelor prescrise de medicul dumneavoastră.

În timpul perioadei de recuperare, este important să urmați instrucțiunile pe care le primiți de la DentalMed. Acestea pot include evitarea anumitor alimente, utilizarea unui antiseptic oral sau a unei ape de gură speciale și respectarea unei rutine stricte de igienă orală.

Odată ce implantul dentar s-a integrat complet cu osul, coroana poate fi fixată pe implant. Aceasta este o procedură relativ simplă și nu necesită timp de vindecare.

Ingrijirea dinților pe implant este asemănătoare cu ingrijirea dinților naturali. Aceasta implică periajul de două ori pe zi, utilizarea aței dentare și programarea unor controale periodice la dentist. Deși implanturile dentare rezistă cariilor, gingiile din jurul implantului pot dezvolta o infecție dacă nu sunt bine îngrijite.

Prin urmare, o igienă orală adecvată și vizite regulate la dentist sunt esențiale pentru menținerea sănătății și longevității dinților pe implant dentar.

Concluzie

Pierderea dinților naturali poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții, afectând nu doar abilitatea de a mânca și de a vorbi, dar și încrederea în sine. Dinții ficși pe implant dentar reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru această problemă, oferind o funcționalitate și un aspect foarte apropiate de cele ale dinților naturali.

La DentalMed, oferim proceduri de implant dentar de înaltă calitate, realizate de o echipă de medici chirurgi experimentati, utilizând cele mai moderne tehnologii.. Scopul nostru este să asigurăm nu doar sănătatea orală optimă a pacienților noștri, dar și sentimentul de satisfacție și încredere care vine odată cu un zâmbet frumos.

Dacă te gândești la soluții de înlocuire a dinților și crezi că dinții ficși pe implant dentar ar putea fi opțiunea potrivită pentru tine, te încurajăm să iei legătura cu echipa noastră la DentalMed. Ne-ar face plăcere să discutăm despre opțiunile tale și să te ajutăm să găsești cea mai bună soluție pentru nevoile tale unice. Astfel, poți avea un zâmbet de care să fii mândru.

Ești gata să începi călătoria către un zâmbet sănătos și strălucitor? Nu mai sta pe gânduri! Sună-ne astăzi la DentalMed sau programează online o consultație. Echipa noastră de experți te va ghida prin procesul tratamentului și îți va răspunde la toate întrebările. Vino să descoperi de ce DentalMed este alegerea potrivită pentru dinții ficși pe implant dentar. Începe acum drumul spre zâmbetul tău ideal!

Autori: Dr. Dragos Popescu, Dr. Mihnea Velisarato