fbpx

Urgente stomatologice in Starea de Urgenta nationala

Singura clinica dentara Furnizor al Casei Regale a Romaniei

Serviciul de urgente stomatologice pe perioada epidemiei de Coronavirus / Covid 19 in timpul Starii de Urgenta Nationala ESTE DISPONIBIL IN CADRUL CLINICII DENTALMED incepand cu 15.04.2020 si pana la data de 14.05.2020!

In perioada starii de urgenta accesarea serviciului de urgente stomatologice in cadrul clinicii DentalMed include un Cost Protocol Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare de Urgenta, valabil in perioada 15.04.2020 – 14.05.2020.

Protocolul de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid DentalMed valabil in perioada Starii de Urgenta pe teritoriul Romaniei LINK

Costul aferent Protocolului de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare de Urgenta cumuleaza costurile generate de:

 • Echiparea personalului medical al clinicii cu Echipamente Personale de Protectie (EPP) pentru echipa formata din medic + asistenta + receptie + personal de suport
 • Echipamente Personale de Protectie (EPP) sunt materiale esentiale in asigurarea protectiei impotriva contaminarii cu posibile infectii generate de virusi si bacterii. Aceste EPP sunt necesare pentru a proteja echipa medicala si pacientul de o posibila infectare cu coronavirus. Enumeram mai jos doar cateva dintre echipamentele anti-covid folosite pentru protectia medicilor si a asistentelor care realizeaza tratamente dentare de urgenta pe parcursul epidemiei de coronavirus:

✅ Masti militare de gaze concepute pentru a fi folosite inclusiv in timpul atacurilor biologice si chimice pentru protectia medicilor si a asistentelor care asigura urgentele. Reprezinta nivelul maxim de protectie la nivelul fetei, asigurand acoperirea gurii, a nasului si a ochilor, intr-o maniera unitara si fara brese de securitate.

✅ Combinezoane de unica folosinta pentru protectia corpului si a capului.

✅Manusi de unica folosinta (3 randuri de manusi pentru fiecare dintre medici/asistente, conform protocoalelor internationale de echipare in conditii de epidemii)

✅ Cizme din PVC pentru protectia superioara a piciorului.

 • Echiparea pacientului cu echipamente de unica folosinta constand in: manusi, masca, halat, boneta.
 • Dezinfectarea si sterilizarea spatiilor de lucru si a spatiilor comune folosind aparate si tehnologii care sa asigure maximul de eficienta in conditiile epidemiologice actuale. Clinica DentalMed foloseste cel mai sofisticat si complex sistem de dezinfectie a aerului, asigurat cu ajutorul a trei echipamente de nebulizare pentru sterilizarea aeromicroflorei.
 • Suplimentar masurilor obligatorii de dezinfectare si echipare recomandate de autoritatile nationale, DentalMed foloseste pentru decontaminarea suprafetelor si a materialelor (inclusiv pentru piesele de imbracaminte ale pacientilor si personalului) o tehnologie inovativa, pe care in Romania o are in dotare doar clinica stomatologica DentalMed. Este vorba despre aparatul HYGENIO, care dezinfecteaza cu ajutorul aburului proiectat la o temperatura de 160 de grade suprafete complexe, eficacitatea pe CORONAVIRUS fiind de 100% in 10 minute. 

Directia de Sanatate Publica Bucuresti a acordat clinicii DentalMed autorizare speciala de realizare a interventiilor de natura urgentelor dentare. Aceasta autorizare s-a obtinut in urma unei inspectii riguroase care a vizat:

 • existenta unor procese speciale de sterilizare si dezinfectare a cabinetelor si a spatiilor comune, precum si a aerului si a suprafetelor de lucru si a cabintelor,
 • existenta echipamentelor de protectie personala (EPP) conforme cu cele mai inalte standarde de siguranta in conditiile epidemiei de coronavirus,
 • implementarea unor protocoale de lucru special concepute pentru desfasurarea tratamentelor de natura urgentelor dentare in conditii de coronavirus.
urgente stomatologice covid19

Dragi pacienti,

Va rugam sa faceti impreuna cu noi un exercitiu de imaginatie si sa ne inchipuim ca maine zburam cu un avion Boeing 747-8 Jumbo Jet pe ruta Bucuresti – Paris. Exista un singur calator, dumneavoastra!

Decolam, stewardesele sunt in avion, pilotul este la post, copilotul langa el in cabina, rezervorul plin. Zburam 2.50 ore, aterizam pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris. Jetway ul avionului se cupleaza la terminalul aeroportului, personalul de securitate se prezinta la avion, Iesiti din avion, faceti formalitatile de iesire din aeroport, va preluati bagajul de la banda de bagaje, iesiti si plecati!

Taxele se aeroport sunt platite, echipajul avionului face formalitatile de plecare pentru Boeing 747-8 Jumbo Jetul care va pleca inapoi spre Bucuresti! Are loc o noua imbarcare…..alt pacient… care va fi singurul pasager al impresionantei aeronave!

DentalMed este acest Boeing 747-8 Jumbo Jet care indiferent ca zboara cu un singur pasager care plateste un singur bilet sau zboara incarcat la capacitate maxima, indeplineste aceleasi standarde de siguranta si ofera aceleasi servicii impecabile: echipaj complet, curetenie si igiena ireprosabile, facilitati tehnologice de top pentru desfasurarea actului medical la cele mai inalte standarde!

Protocoalele de tratament DentalMed valabile in perioada epidemiei de SARS-COV-2, care reglemeneaza modul in care interventiile stomatologice de urgenta se pote desfasura in conditii de siguranta maxima pentru pacient si echipa medicala permit tratamentul unui singur pacient intr-un interval de 2.5 ore! Aeronava DentalMed beneficiaza de un privilegiu major, si anume faptul ca dispune de 11 cabinete stomatologice in aceeasi locatiei, desfasurate pe 3 etaje interconectate prin lift si scara de acces, pe o suprafata de 700 de metri patrati si 3 intrari/iesiri de acces complet independente! Am putut defini astfel 3 circuite de acces – tratament – exit complet independente, care sa permita tratamentul simultan pentru 3 pacienti in conditii de conformitate 100% cu protocoalele de tratament anti-covid DentalMed, atat pentru pacienti, cat si pentru echipele DentalMed care se vor ocupa de tratamentul pacientilor. Suntem perfect asumati cand spunem ca aceasta performanta este aproape imposibil de replicat de catre orice alta clinica dentara existent in Romania la acest moment!

Putem oferi un tratament de urgenta dentara la standardele DentalMed de siguranta si experienta de 5 stele unui numar maxim de 9 pacienti pe zi! Este o cifra care inseamna foarte putin in comparatie cu traficul zilnic de 250 – 300 de pacienti pe care ii tratam in conditii normale de lucru, dar care are o valoare enorma pentru aceasta perioada Am construit aceasta metafora a avionului Boeing747-8 Jumbo Jet, pentru a ne fi tuturor mai usor de facut paralela inainte si in timpul coronavirus.

Sanatatea nu are pret!, iar promisiunea brandului DentalMed este aceea ca tot ceea ce facem, chiar si in momementele exceptionale ca acesta, va fi de nivel exceptional!

Dr. Dragos Popescu

Co-Owner&Founder DentalMed

(DentalMed Boeing 747-8 Jumbo Jet Captain)

In scopul prevenirii si limitarii imbolnavirii cu CORONAVIRUS SARS – COV-2, pentru protejarea pacientilor si a personalului, clinica DentalMed a implementat masurile recomandate de Institutul Național de Sănătate Publică din România pentru unitățile sanitare.

Astfel, in acord cu recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii, am reorganizat spatiul clinicii si fluxurile de preluare a pacientilor si am creat sau evidentiat zonele specifice si functiile pe care acestea trebuie sa le indeplineasca:

Recomandari pentru personalul medical triaj 1 Urgente stomatologice in Starea de Urgenta nationala
 • zona de triaj, înainte de orice zonă de așteptare, pentru a realiza screeningul pacienților pentru COVID-19,  pentru a limita posibilitatea răspândirii infecției în clinica
 • zona de asteptare destinata situatiilor speciale
 • zone cu informatii referitoare la igiena adecvată respiratorie și a mâinilor, adresate pacienților și vizitatorilor
 • zone in care pacientii, apartinatorii si personalul medical sa poata realiza operatiunile de igienizare a mainilor prin spalare cu apa si sapun sau prin folosirea dezinfectantelor de maini utilizand dispenserele amplasate in punctele cheie (intrarile in clinica, intrarile in cele 12 cabinete, respectiv in interiorul cabinetelor). Infolierea talpilor tuturor folosind aparatele speciale a devenit o masura obligatorie pentru toate categoriile mentionate mai sus.

Totodata, am implementat masuri adresate deopotriva clinicii si personalului implicat in realizarea serviciului medical de urgente stomatologice Coronavirus, precum si pacientilor:

 • Asigurarea dezinfecției periodice a suprafețelor de lucru și a cabinetului stomatologic;
 • Asigurarea unei bune ventilații, pe cât posibil, aerisirea naturală a spațiilor aferente unităților sanitare stomatologice (deschiderea ușilor și/sau a ferestrelor);
 • Reprogramarea pacienților care nu necesită efectuarea de manopere de tratament în regim de urgență, pe cât posibil; asigurarea trierii pacienților, pe cât posibil, telefonic;
 • Stabilirea de intervale mari de timp între programările pacienților, pentru a asigura sanitația cabinetului și dezinfectarea/sterilizarea corespunzătoare a instrumentarului medical și a suprafețelor de lucru;
 • Utilizarea de către personalul medical a echipamentului de protecție personală: mască, mănuși și ochelari de protecție;
 • În caz de utilizare a echipamentului de unică folosință, acesta se va neutraliza cu respectarea regulilor privind gestionarea deșeurilor medicale în cabinet;
 • Dezinfectarea ochelarilor de protecție între utilizări, pentru fiecare pacient;
 • Spălarea mâinilor cu apă și săpun și utilizarea unei soluții pe bază de alcool;
 • Evitarea atingerii ochilor, nasului și gurii cu mâinile goale sau cu mănuși înainte de a efectua igiena adecvată a mâinilor;
 • Asigurarea informării și educării pacienților și a însoțitorilor cu privire la infecția cu Coronavirus SARS-CoV-2, inclusiv cu privire la măsurile de igienă adecvată respiratorie și a mâinilor (afișarea de postere, fluturași etc.);
 • Completarea de către pacienți/însoțitori la triaj a chestionarului cu privire la deplasările în străinătate și/sau cu privire la intrarea în contact cu persoane infectate cu Coronavirus SARSCoV-2 (infecție COVID-19) ori care au prezentat simptomatologia specifică unui astfel de virus;
 • Punerea la dispoziție de soluții pentru mâini pe bază de alcool și de spații pentru spălat pe mâini cu apă și săpun pentru personalul medical, auxiliar, pacienți, însoțitori;
 • Dacă pacientul este minor, permiterea unui membru al familiei sau tutorelui să îl însoțească;
 • Atragerea atenției tuturor pacienților și însoțitorilor să respecte igiena adecvată a respirației și a mâinilor;
 • Să se asigure că sunt respectate măsurile de igienă și protecție de către pacienți și însoțitori, iar în cazul în care aceștia nu se conformează, să se insiste în explicarea necesității aplicării acestor măsuri;
 • În cazul pacienților care refuză nejustificat să se conformeze măsurilor de igienă și protecție recomandate, medicul stomatolog poate refuza efectuarea actului medical;
 • Asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între pacienți în sala de așteptare;
 • Limitarea mișcării pacienților și a însoțitorilor în unitatea sanitară pentru a reduce răspândirea potențială a infecției
 • Atenția la simptome precum tuse, febră, dificultăți în a înghiți sau în respirație și izolarea imediată a pacienților suspecți și informarea direcției de sănătate pe raza căruia ne desfășurăm activitatea profesională, în vederea demarării procedurilor pentru efectuarea anchetei epidemiologice
 • Medicul stomatolog trebuie să aibă răbdare, respect, empatie pentru fiecare pacient și să se asigure că a transmis informațiile necesare
 • Adoptarea de măsuri specifice pentru personalul auxiliar (nemedical).

Am luat masurile necesare pentru protejarea personalului care se afla in contact cu pacientii si ne-am instruit colegii cu privire la:

 • importanța, selecția și utilizarea adecvată a echipamentului personal de protecție
 • identificarea simptomelor unei posibile infecții COVID-19
 • cunoaserea fluxului decizional si de comunicare
 • necesitata realizarii în mod frecvent a igienizarii mâinilor

In comunicarea cu pacientii in aceasta perioada speciala incercam sa constientizam cat mai mult ca este necesar sa ne adaptam, sa fim flexibili si sa reprezentam pentru pacientii nostri un partener in care sa aiba incredere, fata de care sa fie sinceri si transparenti si care depune toate eforturile pentru a realiza tratamentul dentar in conditii de maxima siguranta pentru pacient si pentru personalul clinicii. Pentru aceasta, este necesar sa:

 • Fim respectuoși, politicoși și empatici.
 • Constientizam că fiecare caz suspect sau confirmat, precum și însoțitorii acestora, pot fi stresați sau speriați.
 • Cel mai important lucru pe care-l putem face este să ascultam cu atenție întrebările și temerile pacientilor.
 • Folosim limbaj comun
 • Răspundem la orice întrebare și oferim informații corecte despre COVID-19. Este posibil să nu avem răspunsuri la toate întrebările: încă sunt multe necunoscute despre COVID-19
 • Aflam informații corecte de la pacient, folosind chestionarul recomandat de Colegiul Medicilor Stomatologi din Romania, in care sunt colectate informatii legate de  istoricul de calatorie al pacientului si de prezenta posibilelor simptome.

SERVICIUL DE URGENTE STOMATOLOGICE ESTE DISPONIBIL

Dupa un amplu proces de pregatire si adaptare, am parcurs si ultimul pas pentru a putea oferi pacientilor posibilitatea de a fi tratati in cadrul clinicii DentalMed, chiar si pe perioada existentei starii de urgenta. Colegiul Medicilor Stomatologi din Romania a adoptat o serie de masuri la care clinicile si cabinetele dentare trebuie sa se alinieze pentru a putea realiza tratamentul dentar in conditii de siguranta maxima pentru pacienti si pentru personalul medical si de suport. Clinica DentalMed a primit autorizare speciala pentru desfasurare interventiilor de natura urgentelor dentare in conditiile existentei epidemiei de COVID-19.

Am reusit sa finalizam cu succes procesul de achizitie a tuturor elementelor de natura tehnologica si a echipamentelor medicale de protectie specifice. Am adaugat normelor recomandate de institutiile abilitate protocoale de lucru interne extrem de stricte, dezvoltate pana la nivel de detalii maniacale! Pentru a avea certitudinea ca tratamentul dentar oferit in cadrul clinicii DentalMed in conditiile actuale generate de pandemia de SARS-COV-2 este unul fara de cusur, am selectat cele mai performante echipamente de lucru, cele mai eficiente tehnologii de combatere a virusurilor si o echipa formata din medici, asistente si personal de suport antrenata asemenea trupelor de elita.

 

Clinica DentalMed este Centru de Excelenta in tratamentul cu Implant Dentar. Vezi pret implant dentar.

Urgente stomatologice coronavirus [DentalMed Emergency Unit COVID-19]
Urgente stomatologice DentalMed

Din suita echipamentelor recomandate de noile reguli epidemiologice dispuse de Colegiul Medicilor Stomatologi din Romania face parte si nebulizatorul pentru sterilizarea aerului din cabinetul in care s-au realizat tratamente dentare de urgenta.

Copy of auto shop now open Urgente stomatologice in Starea de Urgenta nationala
Urgente dentare – nebulizator pentru sterilizarea aerului micro-biofolorei

Poze din clinica in perioada, ce surprind o cu totul noua atmosfera, echipare, echipamente si circuite:

 

Accesati linkul pentru mai multe  Imagini clinica urgente COVID-19

 

Imagini care suprind momente din noul ritm la care s-a aliniat echipa DentalMed in timpul pandemiei de SARS-COV-2. Trupa de Elita DentalMed e compusa din luptatori in linia intai. Medici, asistente, radiologi, front desk managers, colegi din echipa de adminstrativ si de mentenanta. Sunt toti oameni minunati, cu un curaj fantastic, care s-au aliniat unor protocoale noi de lucru si care fac tot acest efort pentru a oferi suport pacientilor aflati in suferinta din cauza problemelor dentare. Iar pentru ca siguranta maxima este cea mai de pret valoare a echipei noastre, nici un efort nu este prea mare pentru a asigura tratamentul pacientilor in conditii risc minim.

Sanatatea nu are pret!

THE POWER OF DENTALMED EMERGENCY UNIT 

Inscrie-te pentru a afla cum poti avea o dantura sanatoasa si un zambet de vedeta

newsletter DentalMed