Cabinet stomatologic specializat

Cabinetul stomatologic reprezinta entitatea de baza, “nucleul” oricarui furnizor de servicii medicale stomatologice. Organizate in forme simple, de 1-2 cabinete stomatologice sau complexe, care reunesc mai multe cabinete stomatologice in aceeasi locatie – sub forma unei clinici stomatologice, oricare dintre aceste entitati isi fundamenteaza activitatea in jurul existentei a cel putin un “cabinet stomatologic”.

In Romania exista in prezent inregistrate oficial peste 15.000 de cabinete stomatologice, dintre care aproape 3.000 sunt doar in Bucuresti. Cele mai multe dintre cabinetele stomatologice sunt private, medicina dentara fiind prima ramura medicala care a putut sa se privatizeze dupa Revolutia din 1989, acesta constituind unul dintre motivele principale pentru care medicina dentara in Romania este total independenta de sistemul de stat.

Cresterea permanenta a numarului de cabinete stomatologice in Romania fost una dintre directiile medicinei dentare a ultimilor ani, o alta fiind aceea de organizare sub forma mai complexa, de clinica stomatologica. 

Inca de la inaugurarea in anul 2007 a clinicii DentalMed, am dorit sa dam viata unui proiect invovativ, acela al unei clinici stomatologice de lux. Unic in Romania la acel moment, conceptul de clinica stomatologica de lux a fost creat in jurul ideii de a oferi servicii medicale de excelenta, intr-un ambient cu un design avangardist, care sa il transpuna pe pacient in ceea ce am dorit sa fie “experienta DentalMed”. 

Celor trei cabinete stomatologice cu care clinica DentalMed si-a marcat debutul li s-au alaturat pe rand inca alte 8, totalizand astazi 11 cabinete stomatologice, toate in cadrul aceleiasi locatii exclusiviste de langa JW Marriott Hotel Bucuresti. In curand, numarul cabinetelor stomatologice ale clinicii DentalMed va ajunge la 15, prin extinderea facilitatilor cu o noua aripa, pe care o vom inaugura pana la sfarsitul anului 2020.

Pentru a putea mentine permanent standardul pe care ni l-am asumat, dezvoltand in Romania o clinica stomatologica de lux, a fost necesar ca fundamentului de baza, oferit de cabinetele stomatologice aflate in componenta clinicii, sa li se adauge facilitati suplimentare, fara de care ideea de servicii stomatologice de lux nu ar fi avea consistenta si credibilitate:Laboratorul de imagistica dentara cu Computer Tomograf MORITA Japonia, leaderul mondial in imagistica dentara. Toate investigatiile in cadrul clinicii DentalMed – de la cele mai simple, numite RIO (radiografii intraorale) si pana la cele foarte complexe, cum sunt tomografiile computerizate, sunt realizate in-house, prin utilizarea de catre personalul departamentul de imagistica dentara a clinicii a celor mai performante tehnologii din domeniul radiologiei dentare.

Laborator digital in-house de tehnica dentara. O echipa de tineri entuziasti formeaza astazi cel mai nou department al clinicii, acela care se ocupa de designul si productia pieselor protetice. De la fatete dentare, coroane din portelan pe zirconiu sau integral ceramice si pana la suprastructuri complexe pe implanturi dentare, divizia de tehnica dentara a clinicii creeaza mici opera de arta, cu functionalitate protetica. Fluxul de lucru al laboratorului DentalMed este complet digitalizat, incepand cu scanarea digitala a amprentelor si continuand cu designul viitoarelor lucrari protetice, care se realizeaza cu ajutorul programelor software dedicate. Realizarea efectiva presupune frezarea computerizata a pieselor protetice (fatete dentare, coroane si punti dentare, etc.). Informatia care pleaca din cabinetul stomatologic, de la medicul protetician, este procesata in cadrul laboratorului de tehnica dentara prin intermediul tehnologiei CAD/CAM (Computer – Aided Design/Computer – Aided Manufacturing) 

Orice cabinet stomatologic sau clinica dentara, pentru a putea realiza lucrarile protetice (de la un simplu RCR si pana reconstructii protetice totale) colaboreaza cu laboratoarele de tehnica dentara. In cabinetul stomatologic, medicul stomatolog specializat in lucrari protetice sau de estetica dentara va realiza operatiunile premergatoare: definirea conceptului viitoarei lucrari protetice, prepararea sau slefirea dintilor, amprentarea in modul clasic sau prin scanare digitala. In laboratorul de tehnica dentara ajung informatiile transmise de medicul din cabinetul stomatologic, prin intermediul amprentelor clasice sau digital (cu ajutorul scannerelor intra-orale). In laborator are loc realizarea efectiva a lucrarilor protetice. 

Existenta laboratorului intern de tehnica dentara in cadrul structurii organizatorice a clinicii asigura premisele realizarii unor lucrari protetice la standardele de calitate ale clinicii DentalMed si intr-o maniera mult mai eficienta in termen de timpi de executie si comunicare. Confortul si eficienta echipei medic protetician – laborator de tehnica dentara creste, acest lucru traducandu-se in rezultate ale tratamentului dentar protetic superioare modelului clasic, in care laboratorul de tehnica dentara este o structura independenta de cabinetul sau clinica  stomatologica. 

Sistem integrat de sterilizare si dezinfectare a instrumentarului, creat de leaderul SciCan in domeniul aparaturii de sterilizare pentru cabinete stomatologice. Elementele componente (autoclave de mare viteza, masina automata de spalat si dezinfectat instrumentarul) sunt interconectate si complet digitalizate, permitand trasabilitatea procesului de sterilizare si raportare online. 

Sistem de cabinete stomatologice specializate:  11 cabinete grefate pe structura de specialitati a clinicii:

  • 2 cabinete stomatologice dedicate interventiilor chirurgicale
  • 2 cabinete stomatologie dedicate tratamentelor endodontice 
  • 3 cabinete stomatologice dedicate tratamentelor pentru copii
  • 4 cabinete stomatologice dedicate tratamentelor protetice si ortodontiei

Ce inseamna un cabinet stomatologic specializat? (avantaje etc)

Cum arata un cabinet stomatologic la DentalMed?

Care sunt dotarile unui cabinet stomatologic la DentalMed

Cabinet stomatologic copii pedodontie

Stomatologie copii pedodontie
Stomatologie copii pedodontie
Cabinet stomatologic copii pedodontie
Cabinet stomatologic copii pedodontie

Cabinet stomatologic chirurgie

Cabinet stomatologic chirurgie implant stomatologic
Cabinet stomatologic chirurgie implant stomatologic
Cabinet stomatologic chirurgie implant stomatologic

Cabinet stomatologic endodontie

Cabinet stomatologic endodontie
Cabinet stomatologic endodontie
Cabinet stomatologic endodontie

Cabinet stomatologic protetica

Cabinet stomatologic protetica
Cabinet stomatologic protetica
Cabinet stomatologic protetica
Cabinet stomatologic protetica
Cabinet stomatologic protetica
Cabinet stomatologic protetica

Cabinet stomatologic ortodontie

Cabinet stomatologic ortodontie

Doresc o programare

SOLICITA O PROGRAMARE

+40 372 330 300

Sau completează formularul de mai jos si un reprezentant al clinicii noastre va va contacta in cel mai scurt timp posibil

CUM NE GASESTI

Locatie Waze clinica stomatologica

Calea 13 Septembrie nr. 102, Bl. 48A, 050727
Langa JW Marriot Grand Hotel Bucuresti

Locatie Waze clinica stomatologica

Piata Charles de Gaulle 4-6 Bucuresti (OPENING SOON)

Reguli Tratamente in Starea de Alerta

Dragi pacienti,


🔥 Costul aferent Protocolului de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta in cadrul clinicii DentalMed va fi SUPORTAT INTEGRAL DE CATRE Clinica DentalMed, din consideratie pentru pacientii nostri si pentru conditiile speciale ale perioadei pe care o traversam. 🔥Protocolul de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid-19 Stare Alerta in cadrul clinicii DentalMed se refera la urmatoarele actiuni care sunt destinate limitarii raspandirii infectiei cu virusul SARS-COV2:

I. Echiparea personalului clinicii cu Echipamente Personale de Protectie (EPP) pentru echipa formata din medic + asistenta + receptie + personal de suport.

Echipamente Personale de Protectie (EPP) sunt elemente esentiale in asigurarea protectiei impotriva contaminarii cu posibilele infectii generate de virusi si bacterii. Aceste echipamente speciale sunt necesare pentru a proteja echipa medicala si pacientul de o posibila infectare cu virusul SARS-COV-2.

Enumeram mai jos doar cateva dintre echipamentele anti-covid folosite pentru protectia medicilor si a asistentelor care realizeaza tratamente dentare pe parcursul epidemiei de coronavirus:

✅ Masti militare de gaze (medic + asistenta) concepute pentru a fi folosite inclusiv in timpul atacurilor biologice si chimice pentru protectia medicilor si a asistentelor care asigura urgentele. Reprezinta nivelul maxim de protectie la nivelul fetei, asigurand acoperirea gurii, a nasului si a ochilor, intr-o maniera unitara si fara brese de securitate.
✅ Masti cu filtrare superioara (N95, KN95, FFP2, FFP3 standard sau echivalent) pentru situatiile in care nu se pot folosi mastile militare (medic + asistenta)
✅ Combinezoane impermeabile (medic + asistenta) pentru protectia corpului si a capului.
✅ Halate de unica folosinta (medic + asistenta)
✅ Manusi de unica folosinta (minim 2 randuri de manusi pentru fiecare dintre medici/asistente, conform protocoalelor internationale de echipare in conditii de epidemii)
✅ Capelina impermeabila (medic + asistenta)
✅ Cizme din PVC (medic + asistenta) pentru protectia superioara a piciorului.
✅ Protectie pentru incaltaminte (botosi speciali) (medic + asistenta)


II. Echiparea pacientului cu echipamente de unica folosinta constand in:

✅ manusi,
✅ masca chirurgicala,
✅ halat de unica folosinta,
✅ boneta/capelina unica folosinta

III. Dezinfectarea si sterilizarea spatiilor de lucru si a spatiilor comune folosind aparate si tehnologii care sa asigure maximul de eficienta in conditiile epidemiologice actuale. Clinica DentalMed foloseste cel mai sofisticat si complex sistem de sterilizare a aerului din cabinetul dentar de tratament, precum si din spatiile comune, asigurat cu ajutorul echipamentelor de nebulizare pentru sterilizarea aeromicroflorei, precum si a lampilor UV de mare putere.
La sfarsitul fiecarei sedinte de tratament personalul medical asigura dezinfectarea si sterilizarea suprafetelor si a aerului din cabinetul stomatologic, folosind substante biocide speciale, cu grad inalt de eficienta impotriva virusurilor, bacteriilor, pentru prevenirea riscului de propagare a infectiilor. Lampa UV, un instrument care asigura un raport foarte bun intre eficacitatea sterilizarii, respectiv timpul necesar expunerii la lumina ultravioletelor, este folosita de asemenea la finalul fiecare sedintei de tratament.

IV. Suplimentar masurilor recomandate de autoritati, clinica DentalMed procedeaza la:

✅ nebulizarea fiecaruia dintre cele 11 cabinetele stomatologice care sunt utilizate pentru tratamente dupa fiecare tura de lucru (5/6 ore de lucru). Fiecare cabinet stomatologic este astfel nebulizat de 2 ori pe zi, pentru a asigura maximul de siguranta pentru desfasurarea tratamentelor in perioada pandemiei de SARS-COV2.

✅ decontaminarea suprafetelor si a materialelor (inclusiv pentru piesele de imbracaminte ale pacientilor si personalului) folosind o tehnologie inovativa, pe care in Romania o are in dotare doar clinica stomatologica DentalMed (considerand companiile din domeniul medicinei dentare). Este vorba despre aparatul HYGIENIO, care dezinfecteaza cu ajutorul substantelor biocide anti-covid si a aburului proiectat la o temperatura de 160 de grade suprafete complexe, eficacitatea pe CORONAVIRUS fiind de 100% in 10 minute.


✅ Incepand cu 15.05.2020 serviciile medicale complete* ale clinicii DentalMed sunt disponibile pacientilor care au nevoie de tratament dentar.

________________________________________________________________

* Clinica DentalMed si-a reluat activitatea incepand cu 15 mai 2020, in parametrii recomandati de Biroul executiv național al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, prin Decizia Nr. 26/3BExN/5 mai 2020.

In perioada existentei Starii de Alerta pe teritoriul Romaniei (15.05.2020 - pana la noi termene), accesarea serviciilor medicale oferite in cadrul clinicii DentalMed se va face luand in considerare necesitatea aplicarii unui Protocol special de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta. Protocolul de Decontaminare/Dezinfectare Anti-Covid Stare Alerta este temporar, valabil exclusiv in perioada existentei starii de alerta pe teritoriul Romaniei sau pana la eliminarea masurilor de prevenire și limitare a răspândirii infecției cu COVID-19, stabilite de reglementările legale în vigoare adoptate de autorități.
__________________________________________________________
Echipa DentalMed a fost in permanenta in legatura cu pacientii, inclusiv in perioada Starii de Urgenta nationala, si va ramane la dispozitia pacientilor, folosind mijloacele de comunicare:

☎ Telefon: 0372 330 300 || 031 803 01 70
📧 Email: contact@dental-med.ro
💻 Chat: www.dental-med.ro
__________________________________________________________Sanatatea nu are pret!


Va multumim!
Echipa DentalMed