fbpx

Aparat dentar invizibil INVISALIGN sau SPARK ALIGNER?

Singura clinica dentara Furnizor al Casei Regale a Romaniei. Din anul 2013, cu mandrie.

Autor: Dr. Cristina Mihai, Medic Specialist Ortodontie

Ce aparat dentar invizibil să aleg între INVISALIGN sau SPARK ALIGNER?

Când majoritatea oamenilor se gândesc la tratamente cu alignere transparente, Invisalign este primul lucru care le vine în minte. La urma urmei, Invisalign există de mulți ani și s-a dovedit eficient pentru nenumărați pacienți. Cu toate acestea, există și alte tratamente cu aparate dentare invizibile ce oferă rezultate remarcabile, dintre care unul este sistemul Spark Aligner. 

 Iată care sunt câteva aspecte cheie ale acestor opțiuni de îndreptare a dinților.

invisalign sau spark aligner

Materialul din care sunt confecționate

  Cea mai mare diferență între cele două tratamente este materialul folosit pentru realizarea alinierii. Invisalign folosește SmartTrack, un material plastic brevetat care este proiectat pentru durabilitate și mișcări eficiente ale dinților. Este unul dintre lucrurile care diferențiază Invisalign de majoritatea sistemelor de alignere transparente, care folosesc de obicei materiale mai de bază.

 Spark Aligner folosesc și ei un material patentat, dar al lor se numește TruGEN. TruGEN este mai subțire și mai rezistent la pete decât SmartTrack și este mai transparent, făcând Spark Aligners și mai discret decât Invisalign. El poate chiar mișca dinții mai eficient decât Invisalign.

aparat dentar invisalign sau spark aligner

Confort

Alignerii Invisalign sau Spark Aligner sunt ambele considerate ca fiind mult mai confortabile decât aparatele dentare tradiționale. Producătorii decupează cu atenție alignerii pentru a se asigura că nu irită țesuturile moi din gură și sunt excelente pentru persoanele cu sensibilitate la metal sau alergii. Cu toate acestea, datorită naturii mai subțiri a alignerilor Spark, acestea pot fi chiar mai confortabile decât Invisalign.

Preț

Când vine vorba de preț, Invisalign și Spark Aligner sunt comparabile. Prețul ambelor tratamente variază în funcție de nevoile unice ale pacientului, dar majoritatea pacienților se pot aștepta să plătească mai mult decât pentru un aparat dentar metalic.

Eficacitatea

Atât Invisalign, cât și Spark Aligners pot aborda o serie de probleme de dezaliniere dentară, cum ar fi rotirea dinților, supraaglomerarea și problemele de mușcătură. Ambele au potențialul de a produce rezultate remarcabile.

Trebuie remarcat, totuși, că Spark poate fi și mai bun la mișcarea dinților, dacă problemele sunt mai minore. Mulți medici ortodonți au lăudat materialul TruGEN și metodele din spatele protocolului de tratament Spark Aligner.

Disponibilitate

Majoritatea medicilor ortodonți oferă Invisalign și Spark Aligner în funcție de particularitățile fiecărui tratament în parte. 

Tratamentul cu INVISALIGN poate dura de la câteva luni până la un an și jumătate, în funcție de gradul de complexitate al problemei dentare.

invisalign alternative Aparat dentar invizibil INVISALIGN sau SPARK ALIGNER?

Planul de tratament pentru aparatul dentar invisalign variază în funcție de nevoile individuale ale pacientului și de gradul de complexitate al problemei dentare. În general, urmează un proces de câteva etape:

  1. Consultația inițială: În acest pas, medicul ortodont va face o examinare completă a dinților, gingiilor și maxilarului pacientului pentru a determina dacă tratamentul cu Invisalign este potrivit pentru pacient.
  1. Planificarea tratamentului: Dacă Invisalign este considerat potrivit pentru pacient, medicul va crea un plan de tratament personalizat care va include o simulare a rezultatului final, precum și numărul de alignere necesare și durata tratamentului.
  1. Fabricarea aligner-ului: După ce planul de tratament este stabilit, alignerele personalizate sunt fabricate prin intermediul unui sistem avansat de scanare și imprimare 3D.
  1. Tratamentul propriu-zis: Pacientul va purta fiecare aligner timp de câteva săptămâni, schimbându-l cu unul nou la intervale regulate, în funcție de planul de tratament.
  1. Controlul periodic: Pacientul va fi programat pentru vizite regulate la cabinet pentru a verifica progresul tratamentului și a se asigura că alinierea este pe drumul cel bun.
  2. Finalizarea tratamentului: După ce tratamentul este finalizat, pacientul va purta un aparat de menținere pentru a menține poziția corectă a dinților.

Este important de menționat că fiecare plan de tratament este unic și poate varia în funcție de nevoile individuale ale pacientului, de aceea este important să discutați medicul dumneavoastră despre opțiunile disponibile.

Spark Aligner este, de asemenea, un sistem de aliniere al dinților invizibil, conceput dintr-o serie de gutiere speciale, dar care se concentrează mai mult pe tratarea problemelor de poziționare mai ușoare și moderate, iar pentru ca rezultatele să fie excelente este necesară purtarea gutierei minim 20 ore pe zi.  

Acest sistem utilizează un set de alignere trasparente realizate dintr-un material medical termoplastic, care se schimbă la fiecare 2 saptamani. Tratamentul cu Spark Aligner poate dura de la câteva luni până la un an, în funcție de gradul de complexitate al problemei dentare.

Este indicat să discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiunile disponibile și să luați în considerare toate aspectele, inclusiv costul și eficiența, atunci când luați o decizie privind aparatele dentare.

Totodată, aparatele dentare Spark Aligner. sunt unele dintre cele mai discrete și confortabile alignere din gama aparatelor ortodontice moderne. Studiile au arătat că pentru unii pacienți, cu probleme mai puțin complexe, aparatul dentar Spark poate fi mai confortabil și mai productiv.

Care este potrivit pentru mine?

Atât Invisalign, cât și Spark oferă câteva avantaje remarcabile. Cea mai bună modalitate de a afla care este cel mai potrivit pentru dvs. este să vizitați un o clinică stomatologică care are renume și experiență în ramura ortodonției și care dispune bineînțeles de ambele sisteme. 

Medicul dumneavoastră vă va informa în urma unui consult care opțiune consideră că este cea mai bună pentru cazul dumneavoastră.

Autor: Dr. Cristina Mihai, Medic Specialist Ortodontie

Inscrie-te pentru a afla cum poti avea o dantura sanatoasa si un zambet de vedeta

newsletter DentalMed